×
بین الملل
شناسه خبر : 170111
تاریخ انتشار : شنبه 1403/01/25 ساعت 12:37
3 باور اشتباه درباره نقش اروپا در جنگ غزه؛ نامتحد، ناراضی و ناتوان

«نورنیوز» بررسی می‌کند؛

3 باور اشتباه درباره نقش اروپا در جنگ غزه؛ نامتحد، ناراضی و ناتوان

اروپای «نامتحد»، «ناراضی» و البته «ناتوان»، سه ضلع هرمی است که رهبران کشورهای قاره سبز با ساختن و پناه‌گرفتن ذیل آن می‌کوشند از تبعات شش ماه نسل‌کشی و جنایت جنگی رژیم اسرائیل در امان بمانند. اگرچه هیچ کشوری به‌اندازه امریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی نیست، اما آیا اروپا، به همان اندازه که وانمود می‌کند «دست‌بسته» است؟!

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سایه حمایت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا بر سر رژیم اسرائیل به‌اندازه‌ای سنگین و وسیع است که اتحادیه اروپا  در ذیل آن طی شش ماه گذشته خود را از چشم‌ها پنهان کرد

حمایت مالی، بسته‌های کمک تسلیحاتی، تحرکات پیداوپنهان دیپلماتیک و پشتیبانی تبلیغاتی و رسانه‌ای،تاکنون تنها بخشی از سیاست آغوش باز و حمایت بدون قیدوشرط ایالات متحده برای متحد نامشروع و نامحبوبش بوده است. معاشقه سیاسی-نظامی واشنگتن و تل‌آویو، چنان محافل بین‌المللی را درگیر کرده که کمتر کسی نگاهش را به‌سوی اروپا برمی گرداند. اروپایی که در شش ماه گذشته وانمود کرده  درگیر روسیه است و رژیم اسرائیل و جنگ غزه همانقدر برایش مهم است که جنگ اوکراین برای رژیم صهیونیستی.

چند هفته بعد از آغاز جنگ غزه بود که برخی رسانه‌ها از شکاف میان کشورهای اروپایی در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به غزه خبر دادند. برخی از کشورها، تمام‌قد کنار رژیم اسرائیل ایستادند و با اهتزاز پرچم این رژیم در ساختمان‌های دولتی، تجاوز صهیونیست‌ها را در چارچوب «دفاع مشروع» ارزیابی کردند؛ حتی زمانی که ارتش اسرائیل بخش وسیعی از غزه را با خاک یکسان کرد و هزاران کودک، زن و غیرنظامی را به شهادت رساند. آلمان، انگلیس، چک، اتریش و مجارستان در این اردوگاه بودند. بخش دیگری از کشورهای اروپایی اگرچه همزمان رژیم اسرائیل و حماس را محکوم کردند، اما از تل‌آویو به‌خاطر نقض قوانین جنگی و بشردوستانه انتقاد داشتند؛ از جمله بلژیک، اسپانیا، ایرلند و البته فرانسه‌ی پرسروصدا.

در واقعیت اما هیچ اردوگاهی در اروپا وجود ندارد که طرفدار فلسطین باشد و اگرچه شماری از کشورهای اروپایی در هفته‌های اخیر کوشیده‌اند، ژست اعتراضی‌تری بگیرند، اما این صدای نحیف و کم‌جرأت مانع ازارائه تصویری یکپارچه و البته متحد از اتحادیه اروپا به‌عنوان حامیِ خاموش رژیم صهیونیستی نشد.

برای اینکه بلندی این سکوت شنیده شود، فقط کافی است بر رویکرد متناقض اتحادیه اروپا در برابر جنگ روسیه و اوکراین مروری کوتاه شود. رویکردی که عصاره آن از سوی «فون در لاین»، رئیس آلمانی کمیسیون اروپا مطرح شد: «ولادیمیر پوتین می‌خواهد اوکراین را از نقشه پاک کند. حماس هم می‌خواهد اسرائیل را از روی نقشه محو کند»!

قطعاً این رویکرد برای اروپایی که دهه‌هاست می‌کوشد خود را مدافع قوانین بین‌المللی و ارزش‌های دموکراسی و حقوق بشری نشان دهد، خیلی کم‌هزینه نبود. تناقض اروپا در دو جنگ همزمان اوکراین و غزه، به آشکارترین شکل ممکن نشان داد خشمش از پایمال‌شدن قوانین و ارزش‌های اخلاقی و انسان‌دوستانه کاملا «انتخابی» و برای  به دست آوردن قلب و ذهن دانشجویان، اتحادیه‌های کارگری، دانشگاهیان، سیاستمداران جوان، کارآفرینان، رهبران حقوق زنان و نمایندگان اقلیت‌های قومی در «کشورهای هدف» است و نه تمام کشورهای جهان.

در هیچ‌کدام از پروتکل‌های رسمی جهان، «ریا» جزئی از دیپلماسی تعریف نشده است، اما این دلیل کافی نیست تا «تظاهر» ،بخش جدایی‌ناپذیر از روابط نباشد. با این حال ایفای نقشی خنثی و بی‌اثر، یکی از ریاکارانه‌ترین بازی‌های سیاسی اروپا در برابر جنگ غزه است. روزنامه‌ها و وب‌سایت‌های انگلیسی‌زبان، مملواز یادداشت‌هایی است که عنوان می‌کند صدای اروپا در غرب آسیا و خاورمیانه  نزد هیچ‌کدام از طرف‌های تخاصم اثرگذار نیست. این رسانه‌ها عنوان می‌کنند وقتی جو بایدن قدرت کافی برای توقف رژیم صهیونیستی ندارد، دیگر تکلیف اروپا روشن است. همه اینها در سایه فراموشی این واقعیت ممکن می‌شود که فراموش کنیم اتحادیه اروپا، بزرگ‌ترین شریک تجاری ودومین تأمین کننده تسلیحات مورد نیاز رژیم اسرائیل است. مراودات مالی و بازرگانی اروپا با تل‌آویو، یک‌سوم حجم کل مراوادت رژیم صهیونیستی است؛ چیزی حدود سه برابر بیشتر از مبادلات تجاری رژیم صهیونیستی با ایالات متحده امریکا. این در حالی است که کشور اروپایی آلمان بعد از امریکا، بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات رژیم صهیونیستی است. صادرات تسلیحات آلمان به رژیم صهیونیستی در سال گذشته در مقایسه با سال ۲۰۲۲ ده برابر افزایش یافت و به ۳۵۴ میلیون دلار رسید. از این مقدار، تقریباً ۲۲ میلیون دلار تسلیحات تهاجمی شامل ۳۰۰۰ سلاح ضد تانک قابل حمل و ۵۰۰۰۰۰ گلوله برای مسلسل یا سایر سلاح‌های گرم تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بوده.است. انگلیس بعد از آلمان تامین‌کننده کلیدی تجهیزات و مهمات ارتش رژیم اسرائیل است که بر اساس گزارش‌ها ۱۵ درصد از اجزای جت‌های جنگنده اف-۳۵ تل‌آویو را تامین می‌کند.

با این اوصاف، اروپا در هفته‌های گذشته به ابراز نارضایتی در قالب کلمات اکتفا کرده که به نظر می رسد این اقدام هم بیشتر بدلیل فشار بی سابقه افکار عمومی اروپایی بر رهبرانشان بوده است. موضوع کاملا روشن و غیر قابل اجتناب اما این است که سرنوشت جنگ‌ها با «کلمات» تغییر نمی‌کند، بلکه با «گلوله»‌هایی مشخص می‌شود که یکی آنها را می‌فروشد و یکی آنها را برای موفقیت در نبرد می خرد!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اردوغان: تنگه هرمز باید در اسرع وقت بازگشایی شود
امضای حدود 40 سند همکاری میان روسیه و چین
از ابتدای سال 10 نوزاد خارجی در رویان متولد شدند
رشد سه برابری اعتبارات مدارس عشایری
توقف الطلبه منصوریان مقابل الکرما در لیگ عراق
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند