×
فرهنگی
شناسه خبر : 170084
تاریخ انتشار : شنبه 1403/01/25 ساعت 09:47
آغاز آزمون‌های«شبه‌نهایی»دبیرستانی‌ها از پس‌فردا

آغاز آزمون‌های«شبه‌نهایی»دبیرستانی‌ها از پس‌فردا

آزمون‌های «شبه‌نهایی» دانش‌آموزان متوسطه دوم به منظور کنترل استرس‌ و آشنایی آن‌ها با سوالات نهایی، در 2 درس عمومی و 2 درس تخصصی، از دوشنبه 27 فروردین آغاز و تا 2 اردیبهشت ادامه دارد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: طبق تصمیمات ستاد عالی آزمون‌ها، آزمون‌های شبه نهایی به صورت هماهنگ کشوری طراحی و به صورت همزمان در سراسر کشور با ۴ عنوان درسی؛ ۲درس تخصصی و ۲ درس عمومی (با توجه به رشته تحصیلی دانش‌آموزان) در دوره دوم متوسطه، برگزار می‌شود.

این ‌امتحانات که به‌منظور کاهش استرس دانش‌آموزان دبیرستانی تدوین شده است از بیست‌و هفتم فروردین آغاز خواهد شد.

در راستای آشنایی دانش‌آموزان و همین طور دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم با شیوه طراحی و شرایط آزمون‌های نهایی، بسته‌ای توسط سازمان پژوهش و معاونت متوسطه آماده شد که در آن، اهداف جزئی دروس و سوال‌های اساسی که مربوط به آن اهداف است و در کنار آن سطوح شناختی دانش‌آموزان را مورد هدف قرار می دهند و سوالات براساس آن طراحی می‌شود، در اختیار دبیران و دانش آموزان قرار می‌گیرد که این آزمون کاملا شبه آزمون و متناظر به آزمون نهایی برگزار خواهد شد.

بنابر اعلام مدیرکل دفتر متوسطه دوم نظری وزارت آموزش و پرورش، سوالات امتحانات شبه نهایی در همه نقاط کشور یکسان است که توسط دبیرخانه‌ها طراحی و به مدارس ارسال می‌شود که تلاش شده طراحی سؤالات مشابه سؤالات آزمون نهایی باشد و همین امر می‌تواند سنگین بودن امتحانات مذکور را برای دانش‌آموزان تداعی کند.

 آزمون‌های شبه نهایی که مقرر شده صرفا از کتابهای درسی طراحی شوند، توسط معلمان خود دانش‌آموزان تصحیح و اینگونه ضعف‌های دانش‌آموزان مشخص می‌شود لذا فرصتی است تا دبیران در فرصت باقی‌مانده تا پایان سال تحصیلی مشکلات درسی دانش‌آموزان را رفع کنند؛ این در حالیست که اوراق آزمونهای نهایی توسط غیر معلمان دانش‌آموزان و حتی در سایر استانها تصحیح می‌شود. معلمان برگه‌های امتحانات شبه نهایی را بر مبنای کلیدی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد، تصحیح خواهند کرد.

باید اذعان داشت نمرات امتحانات شبه‌نهایی تأثیری در نمرات آزمون نهایی دانش‌آموزان ندارد اما ممکن است توسط برخی معلمان به عنوان نمرات مستمر دانش‌آموزان در نظر گرفته شود که مسئولان آموزش و پرورش این را توصیه نمی‌کنند تا دانش‌آموزان با آرامش در این امتحانات شرکت کنند.

لازم به ذکر است؛  امسال برای هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم سابقه تحصیلی منظور می‌شود. برای کنکور سال ۱۴۰۳، سهم پایه دوزادهم ۵۰ درصد است اما برای سال ۱۴۰۴ به۶۰ درصد می‌رسد که در این زمینه پیشنهاد آموزش و پرورش تاثیر ۴۰ درصدی پایه دوازدهم و ۲۰ درصد سهم سوابق پایه یازدهم بود.

آزمون‌های نهایی و سوابق تحصیلی دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم برای سال‌های بعد آنان موثر واقع می‌شود به این نحو که دانش آموزان پایه یازدهم برای سال ۱۴۰۴ تولید سابقه انجام می‌دهند چرا که در این سال، سهم سابقه تحصیلی به ۶۰ درصد ارتقاء پیدا می ‌کند که ترکیب پایه یازدهم و دوازدهم است. همچنین سابقه تحصیلی در  سال ۱۴۰۵ برای هر سه پایه تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم تاثیرگذار خواهد بود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید انقلاب در روز جمهوری اسلامی ایران
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
ادامه مقاومت متحدان تاریخی آمریکا به جنگ عیله ایران
حق بیمه زنان خانه دار در 6 ماه اول 1405 اعلام شد
معاون دفتر پزشکیان: خط رسانه‌ای تخریب رئیس‌جمهوری، مشکوک است
عزیزی: دوران مهمان نوازی 47 ساله در تنگه هرمز تمام شده است
محکومیت حمله آمریکا و اسرائیل به اماکن سازمان ملل در ایران توسط تهران
اقدام غیرقانونی ترامپ در محدود کردن رای‌دهی پستی
چرا جنگ زمینی می تواند تکلیف جنگ را به نفع ایران تعیین کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود