×
فرهنگی
شناسه خبر : 170084
تاریخ انتشار : شنبه 1403/01/25 ساعت 09:47

آغاز آزمون‌های«شبه‌نهایی»دبیرستانی‌ها از پس‌فردا

آزمون‌های «شبه‌نهایی» دانش‌آموزان متوسطه دوم به منظور کنترل استرس‌ و آشنایی آن‌ها با سوالات نهایی، در 2 درس عمومی و 2 درس تخصصی، از دوشنبه 27 فروردین آغاز و تا 2 اردیبهشت ادامه دارد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: طبق تصمیمات ستاد عالی آزمون‌ها، آزمون‌های شبه نهایی به صورت هماهنگ کشوری طراحی و به صورت همزمان در سراسر کشور با ۴ عنوان درسی؛ ۲درس تخصصی و ۲ درس عمومی (با توجه به رشته تحصیلی دانش‌آموزان) در دوره دوم متوسطه، برگزار می‌شود.

این ‌امتحانات که به‌منظور کاهش استرس دانش‌آموزان دبیرستانی تدوین شده است از بیست‌و هفتم فروردین آغاز خواهد شد.

در راستای آشنایی دانش‌آموزان و همین طور دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم با شیوه طراحی و شرایط آزمون‌های نهایی، بسته‌ای توسط سازمان پژوهش و معاونت متوسطه آماده شد که در آن، اهداف جزئی دروس و سوال‌های اساسی که مربوط به آن اهداف است و در کنار آن سطوح شناختی دانش‌آموزان را مورد هدف قرار می دهند و سوالات براساس آن طراحی می‌شود، در اختیار دبیران و دانش آموزان قرار می‌گیرد که این آزمون کاملا شبه آزمون و متناظر به آزمون نهایی برگزار خواهد شد.

بنابر اعلام مدیرکل دفتر متوسطه دوم نظری وزارت آموزش و پرورش، سوالات امتحانات شبه نهایی در همه نقاط کشور یکسان است که توسط دبیرخانه‌ها طراحی و به مدارس ارسال می‌شود که تلاش شده طراحی سؤالات مشابه سؤالات آزمون نهایی باشد و همین امر می‌تواند سنگین بودن امتحانات مذکور را برای دانش‌آموزان تداعی کند.

 آزمون‌های شبه نهایی که مقرر شده صرفا از کتابهای درسی طراحی شوند، توسط معلمان خود دانش‌آموزان تصحیح و اینگونه ضعف‌های دانش‌آموزان مشخص می‌شود لذا فرصتی است تا دبیران در فرصت باقی‌مانده تا پایان سال تحصیلی مشکلات درسی دانش‌آموزان را رفع کنند؛ این در حالیست که اوراق آزمونهای نهایی توسط غیر معلمان دانش‌آموزان و حتی در سایر استانها تصحیح می‌شود. معلمان برگه‌های امتحانات شبه نهایی را بر مبنای کلیدی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد، تصحیح خواهند کرد.

باید اذعان داشت نمرات امتحانات شبه‌نهایی تأثیری در نمرات آزمون نهایی دانش‌آموزان ندارد اما ممکن است توسط برخی معلمان به عنوان نمرات مستمر دانش‌آموزان در نظر گرفته شود که مسئولان آموزش و پرورش این را توصیه نمی‌کنند تا دانش‌آموزان با آرامش در این امتحانات شرکت کنند.

لازم به ذکر است؛  امسال برای هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم سابقه تحصیلی منظور می‌شود. برای کنکور سال ۱۴۰۳، سهم پایه دوزادهم ۵۰ درصد است اما برای سال ۱۴۰۴ به۶۰ درصد می‌رسد که در این زمینه پیشنهاد آموزش و پرورش تاثیر ۴۰ درصدی پایه دوازدهم و ۲۰ درصد سهم سوابق پایه یازدهم بود.

آزمون‌های نهایی و سوابق تحصیلی دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم برای سال‌های بعد آنان موثر واقع می‌شود به این نحو که دانش آموزان پایه یازدهم برای سال ۱۴۰۴ تولید سابقه انجام می‌دهند چرا که در این سال، سهم سابقه تحصیلی به ۶۰ درصد ارتقاء پیدا می ‌کند که ترکیب پایه یازدهم و دوازدهم است. همچنین سابقه تحصیلی در  سال ۱۴۰۵ برای هر سه پایه تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم تاثیرگذار خواهد بود.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی