×
بین الملل
شناسه خبر : 170082
تاریخ انتشار : شنبه 1403/01/25 ساعت 09:07
هشدار «اکونومیست»: مخوف ‎ترین چیزی که از زیر آوار غزه بیرون می‌آید!

هشدار «اکونومیست»: مخوف ‎ترین چیزی که از زیر آوار غزه بیرون می‌آید!

داستان نیروی نظامی [رژیم] اسرائیل، داستان خودِ اسرائیل است. از زمان تأسیس [رژیم] اسرائیل در سال 1948، ارتش آن بارها با کشورهای عربی جنگیده و پیروز شده است. اسرائیلی‌ها ارتش خودشان را بهترین ارتش دنیا می‌دانند؛ سخت، زیرک و مبتکر.

رسانه های خارجی: با وجود ناکامی وحشتناک ارتش [رژیم]اسرائیل در پیش‌بینی یا جلوگیری از عملیات 7 اکتبر، بسیاری از اسرائیلی‌ها فکر می‌کنند که ارتش آنها [در شش ماه اخیر ] به‌خوبی جنگیده است. یک ژنرال سابق اسرائیلی و مشاور امنیت ملی این هفته گفت که عملیات «شمشیرهای آهنین» به‌عنوان نمونه‌ای از نحوه انجام نبردهای شهری تلقی خواهد شد. واقعیت در غزه اما متفاوت است. دفاع حماس، مشروع و موجه است و در مقابل اتکای بیش از حد ارتش اسرائیل به فناوری همچنین فقدان تفکر استراتژیک عملکرد بازوی نظامی تل‌آویو را خدشه‌دار کرده است و ارتش [رژیم] اسرائیل از رقابت‌های خودخواهانه و دیدگاه تنگ‌نظرانه رهبران سیاسی تل‌آویو آسیب دیده است. آسیبی که فلسطینی‌ها بهای آن را پرداخته‌اند.  

اسرائیل؛ اشغالگر، دروغگو و بی‌مسئولیت

ارتش [رژیم] اسرائیل به عنوان نیروی مهاجم در دو حوزه کوتاهی کرده است؛ نخست مسئولیتش به‌عنوان یک قدرت اشغالگر و وظیفه‌اش برای به حداقل‌رساندن مرگ‌و‌میر غیرنظامیان. حدود یک میلیون و 700 هزار فلسطینی آواره شده‌اند. بسیاری از آنها به غذا، آب یا داروی موردنیازشان دسترسی ندارند و رساندن قطره‌چکانی غذا از طریق پرتاب هوایی، خطرناک و پرهزینه است.

[رژیم] اسرائیل ادعا دارد که قوانین بشردوستانه را رعایت کرده، اما مسدودکردن مسیرهای امدادی با این ادعا در تناقض است. تلاش‌های دیرهنگام اسرائیل در روزهای اخیر نیز تحت فشار شدید آمریکا، متحد اصلی‌اش، برای جلوگیری از قحطی قریب‌الوقوع نیز کافی نیست. 

تلفات غیرنظامیان نیز نگران‌کننده است. برای بسیاری از مردم جهان، ده‌ها هزار کشته و زخمی و ویرانی بخش وسیعی از غزه به‌هیچ‌عنوان قابل توجیه نیست. مقامات اسرائیلی در پاسخ می‌گویند: «جنگ خشن است و نسبت تلفات غیرنظامیان به جنگجویان[نیروهای نظامی حماس] حدود 2 به 1 است. مقایسه سخت است و ارقام دقیق نیستند، اما حتی اگر این عدد درست باشد، بسیاری ازکشورها و نیروی نظامی‌شان واکنش [رژیم]اسرائیل را نامتناسب و در نتیجه غیرقانونی می‌دانند.

کشتار کور با «هوش مصنوعی»

گزارشی از داخل اسرائیل خبر می‌دهد که اوایل جنگ، زمانی که ارتش به انتقام‌گرفتن از 7 اکتبر مصمم بود، با استفاده از هوش مصنوعی فهرست‌های هدف را جمع‌آوری کرد و فشار برای پیشروی به حدی بود که افراد فقط به صورت گذرا روی کار نظارت می‌کردند و این اولین‌بار در جنگ نخواهد بود که بدون درک روشنی از «پیروزی» میزان کشتار به معیار پیشرفت در جنگ تبدیل می‌شود.

اسرائیل به هدف خود یعنی «نابودی حماس» نرسید

در میان این زیاده‌روی‌ها، ارتش اسرائیل در معرض خطر شکست در هدف اصلی خود یعنی نابودی حماس است. پس از شش ماه، رهبران ارشد حماس زنده و بیش از 100 گروگان هنوز در اسارت هستند. ارتش [رژیم] اسرائیل درباره حمله به چهار گردان باقی‌مانده حماس در رفح صحبت می‌کند، اما این رویکرد درواقع فرمولی برای فاجعه است. حدود یک میلیون و 500 نفر در رفح پناه گرفته اند و [رژیم]اسرائیل هنوز هیچ برنامه‌ای برای محافظت از آنها ارائه نداده است. به نظر می‌رسد [رژیم] اسرائیل برای جلوگیری از احیای حماس یا گروهی شبیه آن از زیر آوارهای غزه هیچ استراتژی‌ای ندارد و به این واقعیت حتمی و قطعی بی‌توجه است که عملیات‌هایی که برای کاهش شمار مبارزان حماس طراحی شده، به جذب بیشتر نیروهای جایگزین می‌انجامد.

هنوز برای تغییر مسیر دیر نیست، با این حال، سیاستمداران اسرائیلی می‌خواهند بمب و گلوله را جایگزین بینش سیاسی برای پایان جنگ کنند. واقعیت این است که بدون برنامه‌ای برای صلح، [رژیم]اسرائیل در نهایت یک اشغالگر خواهد بود یا ناچار می‌شود مدام به غزه حمله کند و در هر صورت، از نظر نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک هزینه بالایی خواهد پرداخت.   


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور
چه خبر از جیره‌بندی آب در تهران؟
شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) به دنبال سرمایه خارجی
آغاز طرح بازگشت به اشتغال کارگران بیکار شده
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
طرح شهروندی افتخاری برای فلسطینیان در دستور کار شورای شهر پاریس
چراغ سبز بانک مرکزی به خرید جهیزیه ایرانی
«ذرات آشوب» با حضور بازماندگان «دنا» روی صحنه می‌رود
لندن زیر فشار تبعات جنگ علیه ایران
فهرست آلمان برای جام جهانی 2026 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
موادغذایی که کلسیم بدن را از بین می‌برند
نور اینفو | بدن ما به چند ساعت خواب نیاز دارد؟
رکورد اهدای خون در ایران بعد از 10 سال شکسته شد
مصدومیت جدید نیمار؛ نگرانی برزیل در آستانه جام جهانی 2026
حمله حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
پیشنهاد آلمان برای «عضویت وابسته» اوکراین در اتحادیه اروپا
سفر نخست‌وزیر پاکستان به چین با محوریت تحولات منطقه
زمان برگزاری کنکور 1405 اعلام شد ؛ ثبت‌نام بیش از 313 هزار داوطلب
پزشکیان : آمادگی عملیاتی ارتش اقتدار دفاعی ایران را به نمایش گذاشت
شهردار تهران: مترو و اتوبوس‌های پایتخت تا اطلاع ثانوی رایگان می‌مانند
رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در راه تهران
زمین‌لرزه 3.6 ریشتری حوالی بندرعباس را لرزاند
جزئیات جدید حکم متهمان پرونده شهادت آرمان علی‌وردی
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد
پنتاگون طرح‌های حمله نظامی به کوبا را شبیه‌سازی می‌کند
پرداخت 40 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران در راه است
افسران اسرائیلی: رهگیری پهپادهای حزب‌الله دشوار شده است
زاکانی: تعداد ایستگاه‌های مترو تهران به 163 رسید
عبور سه ابرنفتکش از تنگه هرمز پس از دو ماه توقف
قیمت گوشت قرمز امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور