×
بین الملل
شناسه خبر : 169918
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/23 ساعت 09:17
چرا حیات سیاسی نتانیاهو به گسترش و ادامه جنگ گره خورده است؟

چرا حیات سیاسی نتانیاهو به گسترش و ادامه جنگ گره خورده است؟

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل، سال‌ها خود را در عرصه سیاست اسرائیل به‌عنوان تنها سیاستمداری که قادر به تامین امنیت این کشور است معرفی می‌کرد. او اکنون در صورت پایان جنگ غزه باید پاسخگوی بزرگترین شکست اطلاعاتی و امنیتی کشورش طی دهه‌های اخیر یعنی حمله روز هفت اکتبر گروه حماس باشد.

رسانه‌های خارجی: انتظار می‌رود که پس از پایان جنگ یک کمیسیون تحقیق در مورد کاستی‌هایی که زمینه‌ساز حمله هفت اکتبر به [رژیم] اسرائیل شد تشکیل شود. این کمیسیون تحقیق احتمالا مشابه کمیسیونی خواهد بود که پس از جنگ یوم کیپور در اسرائیل تشکیل شد. «گلدا مایر»، نخست‌وزیر وقت [رژیم] اسرائیل پس از انتشار گزارش این کمیسیون در انتخابات سال ۱۹۷۳ شکست خورد و از قدرت کنار رفت.  

بنیامین نتانیاهو و وزرای دولتش در صورت تشکیل کمیسیون تحقیق باید در مورد عملکردشان در روزها و ماه‌های منتهی به حمله هفت اکتبر و همچنین روزهای پس از آن پاسخ دهند. یکی از انتقادهایی که در اسرائیل علیه عملکرد دولت و ارتش این کشور مطرح می‌شود عدم واکنش سریع نیروهای نظامی به حمله روز هفت اکتبر است. بسیاری از نظامیان اسرائیلی در آن روز به دستور وزرای راست افراطی دولت برای حفاظت از شهرک‌نشینان به کرانه باختری رود اردن اعزام شده بودند.

بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که نتیجه بررسی‌های کمیسیون تحقیق در مورد حمله روز هفت اکتبر به شدت به ضرر بنیامین نتانیاهو خواهد بود. به همین دلیل هم به نظر می‌رسد که نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل در نظر دارد تا حد امکان تشکیل چنین کمیسیونی را با ادامه دادن جنگ یا حتی گسترش آن به تعویق بیاندازد.

بنیامین نتانیاهو با تداوم جنگ غزه می‌تواند به کسب پیروزی‌هایی مانند کشتن [به شهادت‌رساندن] رهبران ارشد حماس از جمله یحیی سنوار امیدوار باشد تا به این ترتیب ورق را در عرصه سیاست داخلی تا حدودی به نفع خود برگرداند. با این حال هدف اصلی تعیین‌شده از سوی نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل مبنی بر نابودی کامل حماس دست نیافتنی به نظر می‌رسد.

در همین چهارچوب به نظر می‌رسد نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل ابایی از گسترش جنگ به دیگر مناطق خاورمیانه ندارد. حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله در لبنان، حملات هوایی به سوریه و هدف گرفتن [شهید] محمدرضا زاهدی، فرمانده ارشد سپاه در کنسولگری ایران در دمشق را نیز در همین راستا می‌توان تفسیر کرد.  

درگیری گسترده‌تر در منطقه با ایران یا گروه‌های مورد حمایت تهران این امکان را به بنیامین نتانیاهو خواهد داد تا هم با توجه به شرایط اضطراری ناشی از درگیری نظامی شرایط را در عرصه سیاست داخلی به نفع خود تغییر دهد و هم احیانا دستاوردی نظامی کسب کند.

نتایج نظرسنجی‌های انجام شده در [رژیم] اسرائیل نشان می‌دهد که ائتلاف حاکم به رهبری حزب «لیکود» در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام اکثریت خود را در کنست از دست خواهد داد. بنا به این نظرسنجی‌ها که همزمان با گذشت شش ماه از حمله حماس به اسرائیل انجام شده است ائتلاف «اتحاد ملی» به رهبری «بنی گانتس» بیشترین تعداد کرسی‌ها را در پارلمان به دست خواهد آورد.

تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای جلوگیری از برگزاری انتخابات زودهنگام از طریق تداوم جنگ یا گسترش آن را می‌توان با نتیجه همین نظرسنجی‌ها مرتبط دانست.  نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل علاوه بر این در صورت از دست دادن قدرت با چالش‌های قضایی متعدد در پرونده‌هایی که در آنها به «فساد مالی» متهم است روبرو خواهد شد.

 


یورونیوز
نظرات

آخرین اخبار
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی