×
بین الملل
شناسه خبر : 169918
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/23 ساعت 09:17
چرا حیات سیاسی نتانیاهو به گسترش و ادامه جنگ گره خورده است؟

چرا حیات سیاسی نتانیاهو به گسترش و ادامه جنگ گره خورده است؟

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل، سال‌ها خود را در عرصه سیاست اسرائیل به‌عنوان تنها سیاستمداری که قادر به تامین امنیت این کشور است معرفی می‌کرد. او اکنون در صورت پایان جنگ غزه باید پاسخگوی بزرگترین شکست اطلاعاتی و امنیتی کشورش طی دهه‌های اخیر یعنی حمله روز هفت اکتبر گروه حماس باشد.

رسانه‌های خارجی: انتظار می‌رود که پس از پایان جنگ یک کمیسیون تحقیق در مورد کاستی‌هایی که زمینه‌ساز حمله هفت اکتبر به [رژیم] اسرائیل شد تشکیل شود. این کمیسیون تحقیق احتمالا مشابه کمیسیونی خواهد بود که پس از جنگ یوم کیپور در اسرائیل تشکیل شد. «گلدا مایر»، نخست‌وزیر وقت [رژیم] اسرائیل پس از انتشار گزارش این کمیسیون در انتخابات سال ۱۹۷۳ شکست خورد و از قدرت کنار رفت.  

بنیامین نتانیاهو و وزرای دولتش در صورت تشکیل کمیسیون تحقیق باید در مورد عملکردشان در روزها و ماه‌های منتهی به حمله هفت اکتبر و همچنین روزهای پس از آن پاسخ دهند. یکی از انتقادهایی که در اسرائیل علیه عملکرد دولت و ارتش این کشور مطرح می‌شود عدم واکنش سریع نیروهای نظامی به حمله روز هفت اکتبر است. بسیاری از نظامیان اسرائیلی در آن روز به دستور وزرای راست افراطی دولت برای حفاظت از شهرک‌نشینان به کرانه باختری رود اردن اعزام شده بودند.

بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که نتیجه بررسی‌های کمیسیون تحقیق در مورد حمله روز هفت اکتبر به شدت به ضرر بنیامین نتانیاهو خواهد بود. به همین دلیل هم به نظر می‌رسد که نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل در نظر دارد تا حد امکان تشکیل چنین کمیسیونی را با ادامه دادن جنگ یا حتی گسترش آن به تعویق بیاندازد.

بنیامین نتانیاهو با تداوم جنگ غزه می‌تواند به کسب پیروزی‌هایی مانند کشتن [به شهادت‌رساندن] رهبران ارشد حماس از جمله یحیی سنوار امیدوار باشد تا به این ترتیب ورق را در عرصه سیاست داخلی تا حدودی به نفع خود برگرداند. با این حال هدف اصلی تعیین‌شده از سوی نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل مبنی بر نابودی کامل حماس دست نیافتنی به نظر می‌رسد.

در همین چهارچوب به نظر می‌رسد نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل ابایی از گسترش جنگ به دیگر مناطق خاورمیانه ندارد. حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله در لبنان، حملات هوایی به سوریه و هدف گرفتن [شهید] محمدرضا زاهدی، فرمانده ارشد سپاه در کنسولگری ایران در دمشق را نیز در همین راستا می‌توان تفسیر کرد.  

درگیری گسترده‌تر در منطقه با ایران یا گروه‌های مورد حمایت تهران این امکان را به بنیامین نتانیاهو خواهد داد تا هم با توجه به شرایط اضطراری ناشی از درگیری نظامی شرایط را در عرصه سیاست داخلی به نفع خود تغییر دهد و هم احیانا دستاوردی نظامی کسب کند.

نتایج نظرسنجی‌های انجام شده در [رژیم] اسرائیل نشان می‌دهد که ائتلاف حاکم به رهبری حزب «لیکود» در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام اکثریت خود را در کنست از دست خواهد داد. بنا به این نظرسنجی‌ها که همزمان با گذشت شش ماه از حمله حماس به اسرائیل انجام شده است ائتلاف «اتحاد ملی» به رهبری «بنی گانتس» بیشترین تعداد کرسی‌ها را در پارلمان به دست خواهد آورد.

تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای جلوگیری از برگزاری انتخابات زودهنگام از طریق تداوم جنگ یا گسترش آن را می‌توان با نتیجه همین نظرسنجی‌ها مرتبط دانست.  نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل علاوه بر این در صورت از دست دادن قدرت با چالش‌های قضایی متعدد در پرونده‌هایی که در آنها به «فساد مالی» متهم است روبرو خواهد شد.

 


یورونیوز
نظرات

آخرین اخبار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم
مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است
رضایت زائران از «مرز خسروی»
نورنما | فقط با آب می تونیم از زوارش پذیرایی کنیم ...
سید عمار حکیم حمله آمریکا و عربستان به عراق را محکوم کرد
بهبود معیشت مردم در فهرست ضروریات اساسی دولت
حمله AFC به پیشنهاد جنجالی فیفا
پیشنهاد جبران قطعی برق صنایع با تعطیلی هفتگی؛ کارگران چه می‌گویند؟
پیشروی ارتش روسیه در اوکراین
سرایا اولیاء الدم خواستار قطع روابط عراق با عربستان پس از حملات اخیر شد
ماجرای بسته اضطراری زمستانی ترامپ برای اوکراین
ذخیره خون کشور در دوران جنگ به 10 روز رسید؛ مشارکت مردم ناجی بیماران شد
حکمت اشراق و راز ماندگاری هویت ایرانی
بهره‌برداری از مسیر راه‌آهن چابهار ـ زاهدان تا پاییز انجام می شود
خبر مهم برای بازار خودرو؛ واردات 70 تا 75 هزار خودرو در دستور کار دولت
آخرین وضعیت ارتباطات در مرز مهران؛ اینترنت رایگان برای زائران اربعین
آخرین آمار اربعین 1405؛ کاهش 85 درصدی جان‌باختگان تصادفات زائران
شرط استقلال برای حفظ آسانی؛ حذف بند فسخ از قرارداد
دستگیری عضو سابق ارتش رژیم صهیونیستی به اتهام همکاری با ایران
وداع تلخ با پیراهن زرد؛ نیمار از تیم ملی برزیل خداحافظی کرد
محکومیت حملات آمریکا و عربستان به مواضع حشدالشعبی توسط رئیس پارلمان عراق
ریاست جمهوری عراق: حمله به مقرهای حشدالشعبی غیرقابل قبول است