×
بین الملل
شناسه خبر : 169844
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/01/21 ساعت 21:04
سهم شرکای اسرائیل در کشتار مردم غزه چقدر است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

سهم شرکای اسرائیل در کشتار مردم غزه چقدر است؟

در حالیکه شش ماه از نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه می‌گذرد بسیاری ریشه این جنایات را به خاطر زنجیره تامین تسلیحات برای تجاوزگری این رژیم می‌دانند. آمارها نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از نیازهای نظامی اسرائیل بویژه در دوران جنگ از سایر کشورها تامین می‌شود که نام کشورهای غربی در صدر این لیست قرار می‌گیرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: به گزارش «سیپری» موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ نزدیک به ۷۰ درصد از تسلیحات وارداتی اسرائیل را آمریکا تامین کرده است. اسرائیل تاکنون ۷۵ اف-۳۵ سفارش داده و بیش از ۳۰ فروند از این جنگنده را تحویل گرفته است. بخشی از کمک‌های نظامی دریافتی اسرائیل معادل ۵۰۰ میلیون دلار در سال است و برای تامین بودجه برنامه دفاع موشکی اسرائیل اختصاص داده می‌شود که شامل سامانه‌های پدافندی گنبد آهنین، پیکان و فلاخن داوود است.

آلمان دومین تامین‌کننده بزرگ تسلیحات اسرائیل است و به گفته سیپری بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ حدود ۳۰ درصد از واردات سلاح اسرائیل از آلمان بوده است.
ارزش فروش تسلیحات کشورهای اروپایی به اسرائیل تا اوایل ماه نوامبر سال گذشته به ۳۰۰ میلیون یورو رسید که ۱۰ برابر سال ۲۰۲۲ بوده است و بخش عمده‌ای از مجوزهای صادرات سلاح از اروپا بعد از حمله ۷ اکتبر حماس صادر شده است.

به گزارش مرکز ملی آمار ایتالیا ارزش صادرات تسلیحاتی این کشور به اسرائیل در سال گذشته ۱۴/۸ میلیون دلار بوده است. سازمان «کارزار علیه تجارت تسلیحات» نیز می‌گوید دولت انگلیس از سال ۲۰۰۸ مجوز صادرات اسلحه به ارزش کل ۵۷۴ میلیون پوند (۷۲۷ میلیون دلار) به اسرائیل را صادر کرده است.

دولت کانادا که ارزش صادرات تسلیحاتی‌اش به اسرائیل در سال ۲۰۲۲ معادل ۱۵/۷ میلیارد دلار بود،‌ ماه ژانویه گفت که مجوزهایی که قبلا صادر شده، معتبر خواهد بود که به معنای استمرار ارسال تسلیحات به این رژیم است.

اسرائیل همچنین میزبان یک انبار بزرگ مهمات متعلق به آمریکا است که در سال ۱۹۸۴ و با هدف دسترسی نیروهای ایالات متحده به منابع تسلیحاتی در صورت درگرفتن جنگ منطقه‌ای و همین طور دسترسی سریع اسرائیل در موارد اضطراری ساخته شده است. اسرائیل هم بعد از شروع جنگ غزه از مهمات ذخیره‌شده آمریکا در این انبار استفاده کرده است.

مجموع این حمایت‌های نظامی از رژیم صهیونیستی توسط کشورهای غربی در حالی صورت می‌گیرد که موج گسترده در عرصه جهانی از جمله در همین کشورها مبنی بر مخالفت با تامین و صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی به پا شده است. در بسیاری از کشورهای غربی از آمریکا گرفته تا آلمان، انگلیس و فرانسه مردم با برپایی تظاهرات ضد صهیونیستی رسما خواستار توقف صادارت تسلیحات به رژیم صهیونیستی شده‌اند.

از سوی دیگر ۴۰ نفر از نمایندگان کنگره آمریکا نیز بر توقف حمایت‌های نظامی کاخ سفید از تل آویو تاکید کرد‌ه‌اند. 115 نفر از اعضای پارلمان فرانسه نیز خواستار توفق حمایت‌ها و ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی شده‌اند. نشریه گاردین نیز اعلام کرد که بیش از ۶۰۰ وکیل انگلیسی در نامه‌ای سرگشاده به دولت این کشور خواستار توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی شدند. از سویی، نمایندگان ارشد حزب ملی اسکاتلند، لیبرال دموکرات و مشاور پیشین امنیت ملی انگلیس خواستار تعلیق فوری مجوزهای فروش سلاح به اسرائیل شده‌اند.

در صحنه جهانی نیز در حالی نهادهایی همچون آنروا، عفو بین‌الملل، یونیسف خواستار مقابله جدی با تامین تسلیحات رژیم صهیونیستی به جرم نسل کشی شده‌اند که شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز پیش نویس قطعنامه‌ای را که پاکستان برای توقف ارسال سلاح برای رژیم صهیونیستی ارائه کرده بود، با ۲۸ رأی موافق تصویب کرد که البته آمریکا و آلمان که تامین‌کننده بخش عمده‌ای از سلاح‌های وارداتی اسرائیل هستند به این قطعنامه رای منفی دادند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گرانترین بازیکن فوتبال ایران چه کسی است؟
اردوغان: جهان اسلام باید فلسطینی ها را گرد هم آورد
صالحی امیری: صنعت گردشگری یکی از سه اولویت اصلی دولت چهاردهم است
ناوگان صمود، آبروداری از وجدان انسانی
عارف: برای المپیک 2028 برنامه خوبی داریم
تیم ملی فوتبال نابینایان نایب قهرمان جام ملت‌ها شد
موافقت مجمع تشخیص با پیوستن ایران به CFT
استاندار تهران: امنیت کامل در پایتخت برقرار است
هاجر صفرزاده نقره ای شد
ترامپ فرمان اجرایی حمایت از قطر را امضا کرد
چرخش اروپا؛ از انتقاد نمادین تا تبعیت راهبردی
ایران خواستار اعمال فوری تحریم‌های جامع علیه تل‌آویو شد
علی پروین: جای درویش بودم می‌رفتم
اینترنت افغانستان وصل شد
واژگونی قایق مسافربری در نیجریه با 26 کشته
همکارِ جدید امیر قلعه‌نویی کیست؟
وزیر دفاع ایران به ترکیه سفر کرد
شلیک راکت از غزه به سرزمین‌های اشغالی
افزایش شمار قربانیان زلزله مرگبار فیلیپین به 69 نفر
توزیع 1.5 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا در کشور
میدل‌ایست‌آی: طرح ترامپ برای فلسطین یک فاجعه است
آکسیوس: حمله اسرائیل به قطر زمینه‌ساز طرح ترامپ برای غزه شد
ترافیک سنگین در جاده چالوس و هراز
مدودف، ترامپ را مسخره کرد
معطلی 400 کامیون ایرانی در مرز افغانستان
افزایش شهدای غزه به بیش از 66 هزار نفر
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(92) « بم»
ورود خودروهای 2500 سی‌سی به چابهار قانونی شد
ضرب‌الاجل ترامپ؛ پوشش صلح، مقدمه جنگ
پزشکیان: نیروهای علمی را نباید به صرف یک اظهار نظر محروم کرد
چهار فیلم ایرانی در مسیر رقابت اسکار
عراقچی: آمریکا در مسیر مذاکرات جدید کارشکنی کرد
مصرف برق کشور، دو برابر متوسط جهانی است
هیچ‌یک از سدهای تهران از مدار خارج نشده اند
قائم پناه: آمادگی کامل برای دفاع از تمامیت ارضی داریم
فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول به 4.5 سال رسید
طالبان قطع عمدی اینترنت در افغانستان را تکذیب کرد
کسر امتیاز از 10 تیم لیگ یک
بورس به استراحت رفت!
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 9 مهر + جدول
جدایی مسعود شجاعی از نفت آبادان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 9 مهر 1404
رد پیشنهاد ایران برای مذاکره با اروپا و ویتکاف در نیویورک
کاخ سفید: ترامپ «بدون هیچ پیش‌شرطی» آماده مذاکره با کیم است
ترامپ و نتانیاهو، جنگ با ایران را از دستور کار خارج نکرده‌اند
اقتصادنگار | رکورد شکنی بی سابقه / تورم داغ در تابستان
آرایش جدید دولت برای تامین معیشت مردم
شوخی با اسلحه شکاری منجر به قتل شد
اتفاق عجیب در دوومیدانی ایران
آمریکا حمایت‌های حقوق بشری را از بین می‌برد
X
آگهی تبلیغاتی