×
بین الملل
شناسه خبر : 169823
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/01/21 ساعت 15:56

نورنیوز بررسی کرد؛

طٖرح «آتش‌بس آمریکایی» در غزه و تنفس مصنوعی به اسرائیل

افزایش فشار افکار عمومی بر اسرائیل و طولانی شدن جنگ غزه باعث شده است، آمریکایی‌ها با همراهی برخی کشورهای غربی به دنبال پیگیری طرح آتش‌بس در غزه باشند تا از این طریق بتوانند به نوعی فضای تنفسی برای اسرائیل ایجاد کنند.

نورنیوز – گروه بین‌الملل: سخنگوی «شورای امنیت ملی» کاخ سفید از حضور رئیس سازمان سیا در روز یکشنبه گذشته برای گفت‌وگو درباره توافق آتش‌بس در قاهره خبر داد و مدعی شد در پایان این مذاکرات طرحی به حماس ارائه شده که پاسخ به آن نیازمند چند روز زمان است.

در همین راستا، جنبش مقاومت اسلامی حماس با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد، موضع رژیم اشغالگر همچنان سرسختانه است و پاسخگوی هیچ یک از خواسته‌های ملت و مقاومت اسلامی نیست؛ با این وجود، رهبران این جنبش طرح پیشنهادی را با مسئولیت‌پذیری ملی بررسی می‌کنند سپس پاسخ خود را به اطلاع واسطه‌ها خواهند رساند.

یکی از اعضای هیات مذاکرات مقاومت فلسطین به شبکه تلویزیونی «المیادین» اعلام کرد تا زمانی که خواسته‌های مردم فلسطین شامل آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط و خروج نیروهای اشغالگر و شکستن محاصره عملی نشود، صحبت درباره آتش‌بس معنایی ندارد.

کارشناسان نیز بر این باورند که طرح دولت بایدن تنها از نظر کشورهای غربی طرحی رو به جلو تلقی می‌شود در حالی که این طرح بیشتر به منظور کاهش دادن به التهابات و اعتراضاتی است که علیه اسرائیل ایجاد شده است.

در همین حال براساس اعلام منابع رسانه‌ای، دور جدید مذاکرات آتش‌بس غزه در حالی از هفته گذشته آغاز شد که فشارها بر نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای انعطاف در مذاکرات بیش از پیش افزایش یافته‌است.

روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی اعلام کرد که اغلب اعضای کابینه اسرائیل، پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس در غزه را تأیید کردند اما نتانیاهو با آن مخالفت و اعلام کرده است که زمان ورود به رفح تعیین خواهد شد. به نوشته این روزنامه «نتانیاهو به دلیل فشارهای اسموتریچ و بن گویر دو وزیر افراطی کابینه، با پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس در غزه مخالفت کرده است.

با این حال کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در همین ارتباط اعلام کرد نتانیاهو از سوی هم حزبی‌هایش تحت فشار قرار گرفته و همه اعضای کابینه از حزب لیکود، به جز گالانت وزیرجنگ، انعطاف در مذاکرات را خواستار شده‌اند.

از سوی دیگر روسای جمهور فرانسه و مصر و شاه اردن در مقاله‌ای مشترک در روزنامه لوموند فرانسه خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند. آن‌ها در این مقاله تاکید کردند که لازم است هرچه سریع‌تر قطعنامه شورای امنیت در مورد آتش‌بس فوری در غزه اجرا شده و اسرا آزاد شوند. سران سه کشور مذکور از مذاکرات جاری به واسطه مصر، آمریکا و قطر اعلام حمایت کرده و نسبت به پیامدهای حمله زمینی به رفح که بیش از ۱.۵ میلیون آواره در آنجا حضور دارند، هشدار دادند.

در طی هفته‌های گذشته فشارهای داخلی و بین‌المللی بر اسرائیل افزایش یافته است و تنها امریکا و انگلیس هستند که به جای کمک‌رسانی به مردم آواره فلسطین و غزه و رفح و ارسال کمک یا بازکردن مسیر کمک رسانی به مردم، به تسلیح این رژیم کمک می‌کنند. طرح‌های آتش‌بس این کشورها نیز بیش از آنکه ناظر بر واقعیات و جلوگیری از جنایات صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی باشد بر تامین منافع رژیم صهیونیستی دلالت دارد.

در طول دهه‌های گذشته نیز همواره چنین بوده است؛ مهمترین موضوعی که نادیده گرفته شده بحث فلسطین و اشغال آن بوده و تمام طرح‌های صلح و آتش‌بس نیز نه تنها ناظر به حل مساله مردم فلسطین و سرزمین فلسطین نبوده و بلکه برای حل و کاهش مشکلات اشغالگران این سرزمین است.

 

 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اولین واکنش وزارت خارجه ایران به توافق آذربایجان و ارمنستان و راه‌اندازی کریدور زنگزور
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(66)؛ «بلداجی»
استاد فرشچیان درگذشت
تلاش واشنگتن برای توقف شورای امنیت درباره اشغال کامل غزه
شورای امنیت جلسه اضطراری «اشغال غزه» را به یکشنبه موکول کرد
«کریدور زنگزور»؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
پایان کار طارمی در اینتر؟ مقصد بعدی شاید لیگ برتر انگلیس
پزشکیان: عملکرد رسانه‌ها در جنگ 12 روزه توانست ایران را در سطح جهان مطرح کند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 18 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 18 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا برگزار می‌شود +جزئیات
آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!
جاده ترامپ و اختناق ایران؟
وقتی مجری الجزیره عضو پارلمان اسرائیل را ادب می‌کند
هشدار آمریکا به شهروندان: از اماکن مرتبط با اسرائیل در امارات دوری کنید
آتش‌سوزی گسترده در کالیفرنیا /هزاران نفر خانه هایشان را ترک کردند+ فیلم
نماینده فلسطین در سازمان ملل: اسرائیل به دنبال اجرای طرح خبیث در غزه است
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و مودی
گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود
شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد
ونس: برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین نداریم
کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است
دفتر نتانیاهو ادعای بگو‌مگوی لفظی با ترامپ را تکذیب کرد
راهپیمایی میلیونی دوباره یمنی ها در حمایت از مردم غزه
شبکۀ ان‌بی‌سی‌نیوز آمریکا: اسرائیل با همه‌گیری جاسوسی برای ایران روبه‌رو شده است+فیلم
جاده ترامپ و اختناق ایران؟!
لوکاشنکو: ترامپ خیلی وراج است
بلومبرگ: تماس ترامپ و مودی درباره پاکستان روابط آنها را تیره کرد
ایران طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال غزه را به شدت محکوم کرد
اشغال غزه؛ از فاجعه انسانی تا خودکشی استراتژیک اسرائیل
ادعای نتانیاهو: قصد اشغال نظامی غزه را نداریم
گزارش تصویری | رشد نیروگاه های خورشیدی
پویش یک تیک‌تاکر معروف عراقی در حمایت از موشک‌های ایرانی+فیلم
سلاح مقاومت یا خلأ امنیتی؛ لبنان در دوراهی تاریخی
نویسندگان هالیوود در نامه ای به ترامپ استبداد به آزادی بیان را محکوم کردند
افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی
شهادت مأمور پلیس هنگام دستگیری سارق کابل برق در شفت گیلان
ووشو ایران در بازی‌های جهانی صاحب مدال طلا شد
اکبر عبدی: حالم خوب است/به زودی از بیمارستان مرخص می‌شوم
سازمان همکاری اسلامی تصمیم رژیم اسرائیل برای اشغال غزه را محکوم کرد
حماس: تصمیم رژیم صهیونستی درباره اشغال غزه "جنایت جنگی" است
سکتبالیست‌های ایران ژاپنی ها را به زانو درآوردند
فاکس نیوز هم از دیدار احتمالی پوتین و ترامپ در هفته آینده خبر داد
واکنش ها به طرح اسرائیل برای اشغال غزه
قالیباف: مجلس برای تصویب لوایح دولت در حمایت از خبرنگاران آمادگی دارد
رهبران اردن و مصر با طرح اشغال کامل نوار غزه مخالفت کردند
همراه اول؛ نخستین اپراتور خارجی با خدمات حضوری در فرودگاه نجف
تکذیب هر گونه درگیری در جریان انتقال به زندان اوین
تجهیز پایگاه «استاربیس» به خطوط لوله آب!
X
آگهی تبلیغاتی