×
سیاسی
شناسه خبر : 169665
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/19 ساعت 20:32

در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه عمان در مسقط؛

امیرعبداللهیان: ایران جزیره ثبات و امنیت در غرب آسیا است

وزیر امور خارجه گفت: ایران جزیره بزرگ ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا است و جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد که امنیت ملی کشور خدشه دار شود.

نورنیوز ـ گروه سیاست: حسین امیرعبداللهیان بعدازظهر یکشنبه ۱۹ فروردین در نشست خبری مشترک با بدرالبوسعیدی وزیر امور خارجه عمان افزود: در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان حامل سلام های گرم دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران برای دولت و مردم خوب کشور همسایه عمان هستم.

وی گفت: سفر امروز بنده به مسقط در راستای تداوم مشورت های بسیار مهم با برادرم آقای بدرالبوسعیدی است و در ترکیب هیات همراهم، علاوه بر مدیران ارشد وزارت خارجه آقای جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز حضور دارد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در راستای دیدارها و توافقات عالی دو کشور، شاهد پیشرفت فزاینده مناسبات تهران و مسقط در همه زمینه‌های مورد توافق هستیم.

امیرعبداللهیان افزود: حجم تبادلات تجاری دو کشور به ویژه در چارچوب بخش خصوصی به بیش از دو و نیم برابر ارتقا یافته است. فعال سازی کریدور شمال - جنوب از جمله موضوعات مهم مورد توجه دو کشور است.

وی تصریح کرد: دو طرف مصمم هستند که موافقتنامه میان ایران، عمان ترکمنستان و ازبکستان که شامل منافع مشترک ما هست به مرحله اجرایی برسد و این موضوعات را به نفع منافع دسته جمعی در منطقه می‌دانیم‌.

وزیر امور خارجه افزود: معتقدیم تقویت هرچه بیشتر مناسبات با همسایگان به ثبات، امنیت و توسعه بیشتر منطقه کمک می‌کند. چالش‌هایی در منطقه پیرامونی و مشترک ما هنوز هم وجود دارد.

امیرعبداللهیان گفت: مشکلات جمعی در منطقه نیازمند همکاری‌ها و راه‌حل‌های جمعی منطقه است. در این چارچوب از تلاش‌های سلطنت عمان در راستای تقویت همکاری‌های منطقه ای و بین المللی تشکر می‌کنم. همچنین از تلاش‌ها و ابتکار سلطان عمان در کمک به لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران نیز سپاسگزارم.

وی ادامه داد: ایده سلطان عمان همچنان به عنوان یک ابتکار قابل توجه در دستور کار بنده با برادرم آقای بوسیدی قرار دارد. همانطور که آقای وزیر هم گفتند مساله نسل کشی و بحران انسانی در غزه مورد اهتمام جدی ما در گفت وگوها است.

وزیر امور خارجه عنوان کرد: دو طرف اتفاق نظر داریم که باید جنگ در غزه فورا متوقف و ارسال کمک‌های انسانی به غزه باید بدون اتلاف وقت انجام شود. از تلاش‌های سلطنت عمان در مخالفت با نسل کشی و حمایت از حقوق فلسطین و پذیرش تعدادی از مجروحین غزه در بیمارستان‌های عمان صمیمانه تشکر می‌کنیم.

رژیم‌ صهیونیستی به معنای واقعی در باتلاق غزه گرفتار شده است

امیرعبداللهیان گفت: در شرایطی وارد هفتمین ماه تجاوزات جنایات جنگی و تجاوزات رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری شدیم که این رژیم‌ به معنای واقعی در باتلاق غزه گرفتار آمده است. این رژیم از دستیابی به کوچکترین اهداف خود در غزه عاجز مانده است.

وی بیان کرد: بنابراین رژیم صهیونیستی سیاست جنگ افروزی و توسعه جنگ در منطقه را دنبال می‌کند و همواره هم از حمایت کامل آمریکا در جنگ افروزی‌های خود برخوردار خواهد بود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: حمله موشکی و تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، صفحه جدیدی از جنگ افروزی صهیونیست‌ها و کشیدن پای دیگران به درگیری و جنگ در منطقه است. به محض وقوع این حادثه تروریستی علیه مستشاران ایرانی و تنی چند از شهروندان سوری، اقدامات و تصمیمات لازم در نشست شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورم آغاز شد.

امیرعبداللهیان گفت: پیام شفاف و روشنی از طریق سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران به کاخ سفید ارسال کردیم، آمریکا نمی‌تواند از مسئولیت خود در قبال حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی شانه خالی کند.

وی بیان کرد: ایران جزیره بزرگ ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا است و جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد که امینت ملی این کشور خدشه دار شود.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در موضوع یمن ضمن قدردانی از تلاش های دولت نجات ملی یمن در حمایت از مردم غزه، از تلاش ها برای رسیدن به توافق سیاسی میان صنعا و ریاض خرسندیم. همواره در موضوعات منطقه ای و بین المللی با مقامات عالی رتبه عمان در مشورت و تعامل هستیم و از تلاش های خیرخواهانه و حکمت آمیز سلطان عمان در مسیر تقویت گفت وگوهای منطقه‌ای تشکر می‌کنیم.

پیگیری های جدی‌ برای اجرای توافقات دو جانبه ایران و عمان داریم

همچنین در ادامه این نشست خبری بدرالبوسعیدی وزیر امور خارجه عمان اظهار داشت: از حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و هیات همراه در مسقط و در ماه مبارک رمضان تشکر می‌کنم.

وی گفت: این فرصت فرصت خوبی برای گسترش روابط و حسن همجواری مثبت و تلاش برای منفعت مشترک دو کشور دوست و برادر است.

وزیر امور خارجه عمان افزود: پیگیری های جدی‌ برای اجرای توافقات دو جانبه داریم و از فرصت حضور وزیر خارجه ایران برای کاهش تنش در منطقه و ایجاد آرامش استفاده می‌کنیم و تلاش خواهیم کرد راه حل هایی برای نزاع ها و تنش های منطقه پیدا کنیم و درد و رنج مردم غزه و تداوم تهاجم نظامی رژیم صهیونسیتی علیه مردم غزه از جمله این مسائل است.

وی تاکید کرد: راهی جز تشکیل دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی وجود ندارد و به رایزنی و گفت و گو برای توقف جنگ ادامه می‌دهیم.


وزارت امور خارجه
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
X
آگهی تبلیغاتی