×
اجتماعی
شناسه خبر : 169013
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/01/13 ساعت 10:55
استخدام 72 هزار معلم در سال جدید/کتابهای درسی جدید برای پایه اول دبستان

استخدام 72 هزار معلم در سال جدید/کتابهای درسی جدید برای پایه اول دبستان

وزیر آموزش و پرورش سال 1402 را تاریخی ترین سال جذب در آموزش و پرورش دانست و گفت:50 هزار معلم از طریق آزمون استخدامی و 25 هزار معلم از دانشگاه فرهنگیان به حیطه آموزش و پرورش ورود کردند و سال جدید نیز 72 هزار استخدام جدید خواهیم داشت.

نورنیوز_گروه اجتماعی: رضامراد صحرایی با بیان اینکه مصوبه کاهش ضریب تأثیر کنکور و آزمون در آینده دانش آموزان در دو مجلس تصویب و در دو دولت ابلاغ شد؛ اما اجرایی نشد، گفت: این اتفاق دلایل درونی و بیرونی بسیاری دارد که در سال ۱۴۰۲ آن را اجرایی کردیم و آزمون نهایی در پایه دوازدهم با امنیت کامل برگزار شد.

وی به موضوع کیفیت بخشی در آموزش اشاره کرد که روی میز شخص رئیس جمهور است و افزود: در اثر اجرای مصوبه، اتفاق عجیبی افتاده و ۱۱ استان که سهمشان از ۳۰۰۰ صندلی برتر دانشگاه‌ها، بین ۵۰ تا ۱۵۰ درصد بیشتر از نسبت داوطلبانشان بوده به سهم منطقی دست یافته‌اند و این نشان می‌دهد که بسیاری از صندلی‌های خوب دانشگاه‌ها را دانش آموزان مناطق محروم به دست آورده‌اند. همچنین از ۴۰ نفر برتر کنکور تعداد قابل توجهی از دانش آموزان در مناطق محروم بوده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش عدالت آموزشی را یکی از پیامدهای این مصوبه اعلام کرد و ادامه داد: اصل مصوبه «کیفیت آموزش»،« ارتقای مدارس دولتی» و «اجرای برنامه درسی ملی» است؛ برنامه ملی درسی یه بسته است که شش ساحت تربیت را در نظر می گیرد و امروز تمام شش ساحت تربیتی سند تحول ملی مهم است و در سطوح بالا مورد توجه است.

صحرایی با اشاره به اینکه کنکور تربیت معلم امسال برای نخستین بار برگزار می شود، گفت: در یکسال گذشته از اولویت‌های درجه یک وزارتخانه، «تربیت معلم» بوده است؛ زیرا تربیت معلم ادای یک امانت مهم است، بچه ها ارزشمندترین سرمایه خانواده خود و بزرگترین گنج آینده کشور هستند و باید دست کسی سپرده شوند که بتواند از این امانت استفاده کند.

وی به اتفاق تاریخی اردیبهشت ۱۴۰۱ اشاره و اظهار کرد: مصوبه «کیفیت بخشی به دانشگاه فرهنگیان» که در آن مصوبه ۹ ماده و بیش از ۱۸ حکم آمده، تماما ناظر بر ارتقای کیفیت تربیت معلم است و اولین نتیجه مصوبه «کنکور اختصاصی تربیت معلم» است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مصوبه «نظام تربیتی» تربیت معلم ما را اصلاح و نظام تأمین فضای آموزشی را متحول کرده، گفت: تمام نظامات را به نفع دانشگاه فرهنگیان به گونه‌ای اصلاح کرده‌ایم که این دانشگاه یک دانشگاه مأموریت گرا با هدف تامین معلم مورد نیاز آینده از مسیر تربیت تمام ساحتی باشد.

صحرایی ادامه داد: سال گذشته ۲۵ درصد ظرفیت دانشگاه فرهنگیان بالا رفت و در برنامه هفتم تصویب شد که هر سال ۲۵ درصد ظرفیت این دانشگاه افزایش یابد؛ همچنین سال گذشته با دانشگاه‌های دیگر موضوع مدارک دوگانه را راه انداختیم؛ چرا که قانون می‌گوید هیچ کس وارد آموزش و پرورش نمی‌شود مگر از طریق تربیت معلم یعنی «دانشگاه فرهنگیان» و «شهید رجایی».

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای سال تحصیلی جدید ۱۵۵ میلیون جلد کتاب باید چاپ شود، افزود: فرآیند تغییر کتب درسی زمان می‌برد؛ اما آنچه مهم است برنامه درسی است که تحول در برنامه درسی باید اتفاق بیفتد؛ امسال کتاب‌های پایه اول تحصیلی تغییر می‌کنند و تغییر محسوس تر در ۱۴۰۴ ایجاد می‌شود.

صحرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را سند تحول بنیادین تعلیم و تربیت کشور دانست و ادامه داد: روح این سند «اعتلاف ملی»برای «اعتلای تعلیم و تربیت و تمام ساحتی» است.

وی با اشاره به اینکه سند تحول به چهار نگاشت «نهادی سند»، «حقوقی سند»، «مدرسه ای سند» و «رسانه‌ای سند» تقسیم می‌شود، گفت: امروز سند تحول اولویت شماره یک دولت است و همه دستگاه‌ها باید نسبت به اجرای سند وظایف خود را انجام دهند.

وزیر آموزش و پرورش به بحث مدارس دولتی اشاره کرد و افزود: ابلاغ امسال رئیس جمهور به وزارت آموزش و پرورش ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی و تصویب لایحه یا آیین نامه حمایت از مدارس دولتی است که کیفیت مدارس دولتی بالا رود و تنوع مدارس (دولتی و غیردولتی و شاهد و سمپاد و ...) کاهش یابد؛ اما در داخل مدارس دولتی برای تقویت استعدادها به مدارس سمپاد نیاز داریم.

صحرایی با اشاره به اینکه از آغاز دولت تا به امروز حدود ۶ هزار و ۹۰۰ مدرسه در ۳۰ ماه تکمیل، تجهیز و ساخته شده ادامه داد: خیرین سال گذشته بیش از دو برابر تعهدشان پای کار آوردند و در سال ۱۴۰۳ در صورت تامین اعتبارات حدود ۲۸۰۰ مدرسه جدید را وارد نظام تعلیم و تربیت می کنیم.

وی سرانه فضای آموزشی را ۵ متر و ۴۰ سانت عنوان کرد که براساس سند تحول بنیادین باید به ۸ متر برسد.

وزیر آموزش و پرورش که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت با بیان اینکه طبق سند تحول بنیادین برای ساخت مدرسه باید آینده ۵۰ سال منطقه را درنظر گرفت، به ساخت ۲۰۰ مدرسه بزرگ مقیاس اشاره کرد که کانون تربیت محله می شوند .


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران