×
فرهنگی
شناسه خبر : 168747
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/09 ساعت 18:16

تعداد سالن‌های سینما به 846 رسید/به ازای هر 104 هزار نفر یک سالن

تعداد سالن‌های سینمایی کشور تا پایان سال 1402 به 846 باب رسید تا آمار هزار سالن سینمایی تا انتهای دولت سیزدهم، محتمل‌ترین از هر زمان دیگری باشد. این آمار، ضمن رشد بیش از 48 درصدی سالن‌سازی به‌نسبت انتهای دولت قبل، سرانه سینما برای مردم ایران را به 104 هزار نفر برای هر سالن رسانده است.

نورنیوز_گروه فرهنگ: تعداد سالن‌های سینمایی کشور با رشد بیش از ۴۸ درصدی به‌نسبت آغاز به کار دولت سیزدهم، به عدد ۸۴۶ رسید. تعداد سالن‌های سینما تا انتهای ۱۴۰۲ در حالی به ۸۴۶ باب رسیده که این آمار در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، ۵۷۰ سالن بود.

با این آمار، متوجه می‌شویم که به ازای هر ۱۰۴ هزار نفر، ۱ سالن سینما وجود دارد. این آمار در انتهای دولت دوازدهم، به ازای هر ۱۵۴ هزار نفر، یک سالن بوده است. استاندارد جهانی این حوزه، وجود یک سالن سینما، به ازای هر ۱۰ هزار نفر است که آمار کنونی نشان می‌دهد، سازمان سینمایی با وجود اینکه فاصله قبلی را تا حدود بسیاری بهبود بخشیده است اما هنوز به آن بازدهی مطلوب این حوزه نرسیده‌ایم.

اکنون ۹۰ شهر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و بیش از ۵۰ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر، فاقد سینما هستند و نشانه‌گذاری به ترتیبی است که درصد بالایی از این شهرها، طی ۲ سال آینده، از امکان سینما برخوردار شوند. همچنین برنامه‌ریزی‌ها و توافقات صورت‌گرفته به صورتی است که در دولت چهاردهم، فارغ از اینکه کدام مسئول بر مسند است، تعداد سالن‌های سنیما به ۲ هزار سالن برسد. هر چند که آمار مطلوب برای جمعیت کشور ما، وجود ۳ هزار سالن سینما است.

یکی از وعده‌هایی که رئیس سازمان سینمایی در آغاز به کار فعالیت خود مطرح کرد، رساندن تعداد سالن‌های سینما به عدد هزار بود که این روند، تا به امروز، تحرک خوبی را شاهد بوده است. زمانی که محمدمهدی اسماعیلی و محمد خزاعی، عدد هزار سالن را رسانه‌ای کردند، ۵۷۰ سالن در کشور وجود داشت و ۴۳۰ سالن نیاز بود تا به چنین شاخصی رسید. تا امروز، ۲۷۶ سالن از آن ۴۳۰ سالن وعده داده‌شده به ناوگان سینمایی کشور افزوده شده است و احتمال روشن شدن چراغ ۱۵۴ سالن دیگر طی حدودا یک‌سال‌ونیم آینده، محتمل به نظر می‌رسد.

تا پایان سال ۱۴۰۱، ۶۳۵ سالن فعال سینما در کشور وجود داشت که با اضافه شدن ۲۱۱ سالن در سال ۱۴۰۲، هم‌اکنون تعداد سالن‌ها به ۸۴۶ سالن رسیده است. در ۲ سال اخیر بالغ بر ۱۶۵ هزار صندلی به ظرفیت سینمای کشور اضافه شده که بیش از ۵۲ هزار صندلی به استان تهران و بیش از ۱۱۳ هزار صندلی نیز مربوط به سایر استان‌هاست.

با رسیدن عدد سالن‌های سینما به هزار، به ازای هر ۸۸ هزار ایرانی، یک سالن سینما وجود خواهد داشت که نزدیک‌ترین حالت به نرم استاندارد جهانی این حوزه محسوب می‌شود.

نهضت سالن‌سازی در دولت سیزدهم، یکی از ارزنده‌ترین و دلسوزانه‌ترین اقداماتی بود که در حوزه سینما به بهره‌برداری رسید. این اتفاق یکی از آن دست اقداماتی است که تفکرات مختلف در سینما از آن حمایت کرده و رضایت حداکثری مردم را نیز در پی دارد. با هوشمندسازی این نهضت و در نظر گرفتن شهرها و استان‌های کم‌برخوردار از امکان سینما، شیرینی این نهضت ملی نزد سینمادوستان و عموم مردم کشور، دوچندان شده است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اردوغان: روند خلع سلاح پ.ک.ک به نقطه پایانی نزدیک می‌شود
بقائی: آماده‌ایم با هر طرفی وارد گفت‌وگو شویم و واهمه‌ای نداریم
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 3 شهریور 1404
واکنش کشورهای عربی و اسلامی به ترور هدفمند خبرنگاران در غزه
جدول لیگ برتر پس از پایان بازی‌های روز اول هفته دوم
شمار شهدای یمن افزایش یافت
مصدق و کودتای 28 مرداد در پرتو اسناد تاریخی | قسمت سوم
روایت معاون اول رئیس‌جمهوراز تخلف یک داروخانه در فروش داروهای ممنوعه + فیلم
جدول لیگ برتر پس از پایان مسابقات روز دوشنبه از هفته دوم
پرسپولیس با پیروزی 1-0، سپاهان را شکست داد
بغداد پیگیر آزادی زندانیان عراقی در عربستان است
جزییات حادثه هولناک در میانرود
کالای قاچاق 4 میلیاردی در هندیجان کشف شد
نروژ بیش از 8 میلیارد دلار به اوکراین اختصاص داد
کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
تصادف زنجیره‌ای در خراسان‌شمالی؛ آمارفوتی ها و مصدومین
سپاهان (0) - پرسپولیس(1) | پیروزی پرسپولیس در نبردی جذاب در اصفهان + خلاصه بازی
بیش از 70 درصد نظامیان صهیونیست خواهان پایان درگیری‌های غزه شدند
کتابخانه ملی ایران جشن 88 سالگی سالروز تاسیس را گرفت
ایتالیا: امنیت خبرنگاران در غزه باید تضمین شود
ترکیب سپاهان مقابل پرسپولیس مشخص شد
گروه صنعتی و پژوهشی زر برنده تندیس زرین سلامت غذا شد
فرمانده سنت‌کام از سمت خود کناره گیری می کند
کدام مدیران ارشد ایران‌خودرو در فهرست ممنوع‌الفعالیت‌ها قرار گرفتند؟
صف طولانی هواداران پرسپولیس در گیت های ورزشگاه نقش جهان + فیلم
کاهش دما در سراسر کشور از روز پنجشنبه
استعفای وزرای هلند و بحران مشروعیت اسرائیل
وزیر اقتصاد از بزرگ‌ترین مجتمع کشاورزی و شیلاتی سیستان و بلوچستان دیدن کرد
پیراهن‌های دوم و سوم تراکتور برای فصل جدید رونمایی شد
گفت‌وگوی وزرای امور خارجه ایران و الجزایر در حاشیه نشست ویژه سازمان همکاری اسلامی در جده
مذاکرات هسته‌ای ایران و سه کشور اروپایی فردا برگزار می‌شود
اعلام وضعیت اختلال در سامانه برق من
بهای طلا کاهشی شد
آتش‌سوزی خودرو در اتوبان قم به تهران + فیلم حادثه
جزئیات تازه از پرونده قتل الهه حسین‌نژاد
دولت پزشکیان، دولت بحران است یا دولت عبور از بحران؟
جمشیدی سرپرست دبیرکلی فدراسیون تکواندو شد
بحران فرونشست زمین در جنوب‌غرب تهران؛ هشدار قرمز اعلام شد
انتقال جبیر به پارک ملی توران؛ تامین غذای طبیعی برای یوزها + فیلم
گرد و خاک سنگین آسمان بندرعباس را غبارآلود کرد + فیلم
معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی بزودی پرداخت می شود+زمان واریز
دیپلماسی فعال ایران،گام‌های تأثیرگذار منطقه‌ای
بادامچی: رئیس‌جمهور باید مقابل «سنگ‌اندازی‌ها» مقاومت کند
نماینده سازمان ملل: به دولت‌ها التماس می‌کنم، این کشتار را متوقف کنید
ویژگی‌های آیفون تاشدنی اپل فاش شد
ترخیص یک میلیون و 344 هزار سرم و واکسن از گمرک
بیش از 70 بیمارستان در حال ایمن‌سازی
قتل با ضربات چاقو در پارک
بیانیه شدیداللحن حماس علیه بمباران مجتمع پزشکی ناصر در خان‌یونس
شروع ثبت‌نام در طرح حراج و پیش‌فروش سکه آغاز شد + لینک
X
آگهی تبلیغاتی