×
اجتماعی
شناسه خبر : 168372
تاریخ انتشار :

جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در 1403؛ کدام بیماران‌‌ تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند؟

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به افزایش هزینه‌های درمان، به ویژه افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: با آغاز سال جدید یکی از موضوعاتی که ذهن شهروندان به ویژه افرادی که خود یا اعضای خانواده‌شان از بیماری‌ خاصی رنج می‌برند، نوع و دامنه خدمات بهداشت و درمان، به ویژه پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص و داروهای مورد نیاز آن است.

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به هزینه‌های درمان که به ویژه از سال گذشته با برداشتن گام‌های اولیه اجرای طرح دارویار، به باور عمومی مبنی بر افزایش بی‌ضابطه قیمت دارو دامن زد، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

براین اساس مهدی رضایی، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای افزایش پوشش بیمه‌ای داروها در سال ۱۴۰۳ وجود دارد، گفت: داروهایی که در سال ۱۴۰۲ در شورای عالی بیمه مصوب شده در سال جدید نیز تحت پوشش قرار می‌گیرند.

به گفته معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، داروهایی که پیش از این پرداختی قابل ملاحظه‌ای برای بیماران نیازمند در پی داشتند، شامل داروی بیماران اسکیزوفرنی، سرطان پستان، فشارخون و دیابت، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: همچنین تغییر شروط پوشش بیمه‌ای برای داروهایی مانند کلوپیدوگرل، اندانسترون، بوسنتان، تریپاراتاید، پوشش بیمه‌ای تجویز سرپایی هپارین علاوه بربستری و اصلاح شرط پوشش بیمه‌ای واکسن پنوموکوک ۱۳ نیز در نظر است.

رضایی تاکید کرد: پوشش بیمه‌ای داروهای جدید مانند توفاستینیب، ریتالین آهسته رهش، آمپول مایکوفنولات موفتیل، انسولین دگلودگ/ اسپارات، لیپوپلاس ۲۰ درصد، آپیکسابان، ریواروکسابان، استامینوفن تزریقی، آندرونیت جوشان، فاکتور هشت ۲۰۰۰ واحدی، شربت والپروات سدیم ۲۰۰ میلی گرم و پوشش بیمه‌ای دوز شکل جدید داروهایی مانند لاکتولوز، فلوکستین، لوودوپاـ بنزرازید آهسته رهش و بودزوتاید فورموترول، سال آینده به پوشش بیمه افزوده خواهند شد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: تغییر شروط تجویز داروهای غیر بیمه‌ای مشمول طرح دارویار نیز مورد توجه است.

طرح دارویار با بودجه مصوب ۷۳ هزار میلیارد تومانی طراحی و فاز اول آن از ۲۳ تیرماه سال گذشته با بودجه‌ای بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان اجرایی شد. طرحی که ارتقای کارایی بیمه‌ها، هدف قایی آن بود و با در نظر گرفتن اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه همگانی، ۶ میلیون نفر به جمعیت تحت پوشش بیمه همگانی افزود.

تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج از دیگر بخش‌های طرح ملی دارویار بود که در راستای ایجاد وحدت رویه، ایجاد انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران مذکور و ایجاد عدالت در دسترسی و بهره‌مندی از خدمات درمانی، اتخاذ شد. در همین رابطه ۲۹ بیماری شامل بیماری‌های سرطانی، فلج مغزی، آسیب‌های نخاعی، پارکینسون، بیماری‌های مزمن و پرهزینه مانند قلبی _ عروقی و دیابتی به فهرست بیماران خاص تحت پوشش بیمه سلامت افزوده شد.

در واقع نقش بیمه‌های پایه درمان در طرح دارویار، پرداخت مابه‌التفاوت ارز دارویی بود تا افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی دارو، فشاری مضاعفی به گروه‌های اجتماعی خاص وارد نکند  اما در عمل میزان افزایش قیمت اعمال شده بر ۱۴۰۰ قلم دارو برای خانوارهایی که به هر دلیل از پوشش بیمه همگانی محروم ماندند موجب بروز مشکلاتی و نگرانی‌هایی شد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یحیی سریع: پاسخ یمن با موشک‌های پیشرفته به تجاوزات رژیم صهیونیستی +فیلم
تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی تا ساعت 15 امروز
چین: خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک هستیم
اقدامات عملی عراق علیه تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی
برنامه مسابقات امروز یکشنبه 25 خرداد + پخش زنده
هشدار وزارت نفت درباره خطرات تنفسی در محدوده حادثه
ایجاد یک گودال عمیق در «بات یام» در «تل‌آویو» بر اثر اصابت موشک های ایرانی
واکنش رسمی رژیم صهیونیستی به حملات موشکی ایران
ترامپ: ایالات متحده هیچ دخالتی در حمله دیشب به ایران نداشت
هشدار اضطراری آمریکا به اتباع خود برای ترک ایران
تشکیل مرکز اضطراری شناسایی اجساد در جنوب تل‌آویو
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به اظهارات وقیحانه مقامات آلمانی
در حالی‌ که اسرائیل می‌سوزد، نتانیاهو به کدام سوراخ پناه برده است؟
تصویر آخرین لباسی که شهید حاجی‌زاده هنگام شهادت به تن داشت
اذعان تل‌آویو به ناتوانی در برابر ایران +فیلم
پاسخ بقائى به مکرون: این حجم از ریاکارى حیزت‌آور است
رئیس شاباک استعفا داد
‌تصاویری از آتش‌سوزی انبار نفت شهران تهران درپی حمله رژیم صهیونیستی/مردم فاصله بگیرند
اطلاعیۀ روابط‌عمومی سپاه دربارۀ موج جدید عملیات وعده صادق 3
رسانه عبری زبان: شب سختی را پیش رو داریم
شهادت سردار خسرو حسنی جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه در جریان حمله تروریستی اسراییل
ترامپ: جنگ بین ایران و اسرائیل باید تمام شود
ناوشکن جاسوسی انگلیسی در دریای عمان متوقف شد
جزییات دورکاری کارمندان دولتی در استان تهران اعلام شد
انهدام 10 هواگرد اسرائیلی در یک ساعت گذشته
عراق به شورای امنیت شکایت می‌کند
آژانس انرژی اتمی: 4 ساختمان در سایت هسته‌ای اصفهان آسیب دیدند
تمام ادارات و ارائه خدمات طبق روال معمول دایر است
امتحانات 2 روز آیندۀ دانشگاه آزاد در تهران لغو شد
انتقال خانواده‌های ورزای اسرائیلی از ترس حملات ایران به پناهگاه
فردا مدارس در اسرائیل تعطیل شد
آخرین وضعیت ترافیکی در محور های شمالی
بورس تعطیل شد
جزئیات تعطیلی موزه ها اعلام شد
رژیم صهیونیستی فاز 14 پارس جنوبی را هدف گرفت+ فیلم
شکار پهپاد اسرائیلی با سامانه سوم خرداد در نطنز
رئیس‌کل بانک مرکزی: تخصیص یک میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی
قهرمان بوکس لرستانی در حمله اسرائیل به شهادت رسید
اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه‌ها درخصوص زمان دقیق واریز یارانه نقدی+جزییات واریز
اعلام تعداد شهدا و مجروحین آذربایجان‌شرقی در حملات رژیم صهیونیستی
تصاویر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی غدیر با وجود تهدیدات رژیم صهیونیستی
عراقچی: نام شهیدان سلامی، باقری و رشید در تاریخ جاودانه شد
انهدام ریزپرنده اسرائیلی در شیراز توسط پدافند هوایی
اطلاعیه شماره 2 آموزش‌وپرورش درباره برگزاری امتحانات خرداد
تصاویری از کارخانه خودروسازى در بروجرد پس از حمله رژیم صهیونیستى
پیام فدراسیون سوارکاری درپی شهادت پولادوند و خانواده‌اش
استاد و نخبه برجستۀ هوش مصنوعی کشور به شهادت رسید
جدایی بی‌سر و صدای محمدرضا خالدآبادی از استقلال؛ پایان یک تجربه ناکام
نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد اعلام شد
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
X
آگهی تبلیغاتی