×
اجتماعی
شناسه خبر : 168372
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/05 ساعت 15:37
جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در 1403؛ کدام بیماران‌‌ تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند؟

جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در 1403؛ کدام بیماران‌‌ تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند؟

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به افزایش هزینه‌های درمان، به ویژه افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: با آغاز سال جدید یکی از موضوعاتی که ذهن شهروندان به ویژه افرادی که خود یا اعضای خانواده‌شان از بیماری‌ خاصی رنج می‌برند، نوع و دامنه خدمات بهداشت و درمان، به ویژه پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص و داروهای مورد نیاز آن است.

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به هزینه‌های درمان که به ویژه از سال گذشته با برداشتن گام‌های اولیه اجرای طرح دارویار، به باور عمومی مبنی بر افزایش بی‌ضابطه قیمت دارو دامن زد، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

براین اساس مهدی رضایی، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای افزایش پوشش بیمه‌ای داروها در سال ۱۴۰۳ وجود دارد، گفت: داروهایی که در سال ۱۴۰۲ در شورای عالی بیمه مصوب شده در سال جدید نیز تحت پوشش قرار می‌گیرند.

به گفته معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، داروهایی که پیش از این پرداختی قابل ملاحظه‌ای برای بیماران نیازمند در پی داشتند، شامل داروی بیماران اسکیزوفرنی، سرطان پستان، فشارخون و دیابت، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: همچنین تغییر شروط پوشش بیمه‌ای برای داروهایی مانند کلوپیدوگرل، اندانسترون، بوسنتان، تریپاراتاید، پوشش بیمه‌ای تجویز سرپایی هپارین علاوه بربستری و اصلاح شرط پوشش بیمه‌ای واکسن پنوموکوک ۱۳ نیز در نظر است.

رضایی تاکید کرد: پوشش بیمه‌ای داروهای جدید مانند توفاستینیب، ریتالین آهسته رهش، آمپول مایکوفنولات موفتیل، انسولین دگلودگ/ اسپارات، لیپوپلاس ۲۰ درصد، آپیکسابان، ریواروکسابان، استامینوفن تزریقی، آندرونیت جوشان، فاکتور هشت ۲۰۰۰ واحدی، شربت والپروات سدیم ۲۰۰ میلی گرم و پوشش بیمه‌ای دوز شکل جدید داروهایی مانند لاکتولوز، فلوکستین، لوودوپاـ بنزرازید آهسته رهش و بودزوتاید فورموترول، سال آینده به پوشش بیمه افزوده خواهند شد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: تغییر شروط تجویز داروهای غیر بیمه‌ای مشمول طرح دارویار نیز مورد توجه است.

طرح دارویار با بودجه مصوب ۷۳ هزار میلیارد تومانی طراحی و فاز اول آن از ۲۳ تیرماه سال گذشته با بودجه‌ای بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان اجرایی شد. طرحی که ارتقای کارایی بیمه‌ها، هدف قایی آن بود و با در نظر گرفتن اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه همگانی، ۶ میلیون نفر به جمعیت تحت پوشش بیمه همگانی افزود.

تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج از دیگر بخش‌های طرح ملی دارویار بود که در راستای ایجاد وحدت رویه، ایجاد انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران مذکور و ایجاد عدالت در دسترسی و بهره‌مندی از خدمات درمانی، اتخاذ شد. در همین رابطه ۲۹ بیماری شامل بیماری‌های سرطانی، فلج مغزی، آسیب‌های نخاعی، پارکینسون، بیماری‌های مزمن و پرهزینه مانند قلبی _ عروقی و دیابتی به فهرست بیماران خاص تحت پوشش بیمه سلامت افزوده شد.

در واقع نقش بیمه‌های پایه درمان در طرح دارویار، پرداخت مابه‌التفاوت ارز دارویی بود تا افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی دارو، فشاری مضاعفی به گروه‌های اجتماعی خاص وارد نکند  اما در عمل میزان افزایش قیمت اعمال شده بر ۱۴۰۰ قلم دارو برای خانوارهایی که به هر دلیل از پوشش بیمه همگانی محروم ماندند موجب بروز مشکلاتی و نگرانی‌هایی شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
X
آگهی تبلیغاتی