×
اجتماعی
شناسه خبر : 168372
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/05 ساعت 15:37
جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در 1403؛ کدام بیماران‌‌ تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند؟

جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در 1403؛ کدام بیماران‌‌ تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند؟

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به افزایش هزینه‌های درمان، به ویژه افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: با آغاز سال جدید یکی از موضوعاتی که ذهن شهروندان به ویژه افرادی که خود یا اعضای خانواده‌شان از بیماری‌ خاصی رنج می‌برند، نوع و دامنه خدمات بهداشت و درمان، به ویژه پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص و داروهای مورد نیاز آن است.

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به هزینه‌های درمان که به ویژه از سال گذشته با برداشتن گام‌های اولیه اجرای طرح دارویار، به باور عمومی مبنی بر افزایش بی‌ضابطه قیمت دارو دامن زد، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

براین اساس مهدی رضایی، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای افزایش پوشش بیمه‌ای داروها در سال ۱۴۰۳ وجود دارد، گفت: داروهایی که در سال ۱۴۰۲ در شورای عالی بیمه مصوب شده در سال جدید نیز تحت پوشش قرار می‌گیرند.

به گفته معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، داروهایی که پیش از این پرداختی قابل ملاحظه‌ای برای بیماران نیازمند در پی داشتند، شامل داروی بیماران اسکیزوفرنی، سرطان پستان، فشارخون و دیابت، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: همچنین تغییر شروط پوشش بیمه‌ای برای داروهایی مانند کلوپیدوگرل، اندانسترون، بوسنتان، تریپاراتاید، پوشش بیمه‌ای تجویز سرپایی هپارین علاوه بربستری و اصلاح شرط پوشش بیمه‌ای واکسن پنوموکوک ۱۳ نیز در نظر است.

رضایی تاکید کرد: پوشش بیمه‌ای داروهای جدید مانند توفاستینیب، ریتالین آهسته رهش، آمپول مایکوفنولات موفتیل، انسولین دگلودگ/ اسپارات، لیپوپلاس ۲۰ درصد، آپیکسابان، ریواروکسابان، استامینوفن تزریقی، آندرونیت جوشان، فاکتور هشت ۲۰۰۰ واحدی، شربت والپروات سدیم ۲۰۰ میلی گرم و پوشش بیمه‌ای دوز شکل جدید داروهایی مانند لاکتولوز، فلوکستین، لوودوپاـ بنزرازید آهسته رهش و بودزوتاید فورموترول، سال آینده به پوشش بیمه افزوده خواهند شد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: تغییر شروط تجویز داروهای غیر بیمه‌ای مشمول طرح دارویار نیز مورد توجه است.

طرح دارویار با بودجه مصوب ۷۳ هزار میلیارد تومانی طراحی و فاز اول آن از ۲۳ تیرماه سال گذشته با بودجه‌ای بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان اجرایی شد. طرحی که ارتقای کارایی بیمه‌ها، هدف قایی آن بود و با در نظر گرفتن اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه همگانی، ۶ میلیون نفر به جمعیت تحت پوشش بیمه همگانی افزود.

تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج از دیگر بخش‌های طرح ملی دارویار بود که در راستای ایجاد وحدت رویه، ایجاد انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران مذکور و ایجاد عدالت در دسترسی و بهره‌مندی از خدمات درمانی، اتخاذ شد. در همین رابطه ۲۹ بیماری شامل بیماری‌های سرطانی، فلج مغزی، آسیب‌های نخاعی، پارکینسون، بیماری‌های مزمن و پرهزینه مانند قلبی _ عروقی و دیابتی به فهرست بیماران خاص تحت پوشش بیمه سلامت افزوده شد.

در واقع نقش بیمه‌های پایه درمان در طرح دارویار، پرداخت مابه‌التفاوت ارز دارویی بود تا افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی دارو، فشاری مضاعفی به گروه‌های اجتماعی خاص وارد نکند  اما در عمل میزان افزایش قیمت اعمال شده بر ۱۴۰۰ قلم دارو برای خانوارهایی که به هر دلیل از پوشش بیمه همگانی محروم ماندند موجب بروز مشکلاتی و نگرانی‌هایی شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سپاه با اتمام مهلت تفاهم، محاصره خلیج فارس را می‌شکند؟
وزیر آموزش و پرورش: تعطیلی مدارس نباید به یک رویه تبدیل شود
ادارات بوشهر چهارشنبه تعطیل شدند
هشدار ایران به کشتی‌های شبح؛ بازی پنهان، پاسخ آشکار دارد
قطعی برق خراسان شمالی امروز سه شنبه 27 مرداد + جدول
سونامی گازوئیل از هرمز تا جنوب‌شرق آسیا
قیمت جهانی طلا امروز سه شنبه 27 مرداد
پرسپولیس در یک پرونده حقوقی برنده شد
اضطراب قبل از کنکور طبیعی است یا نگران‌کننده؟
هشدار جدی پلیس درباره پلاک مخدوشی
فشار جفریز بر ترامپ برای توقف خشونت در کرانه باختری
پیوند سلاح مقاومت و حاکمیت ملی عراق
واکنش حسین‌زاده به حمله به دفتر بارزانی؛ ایران و اقلیم کردستان یکی هستند
خزانه طلایی بریکس؛ نقشه تازه روسیه برای استقلال مالی
رکورد صادرات غیرنفتی در سال 1405
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در بوشهر
فلیک علیه دی‌یونگ؛ ستاره هلندی در آستانه جدایی از بارسا
هشدار دیوان محاسبات به وزارت نفت
واشنگتن برای «جنگ بعدی» مهمات کافی دارد؟
بروزترین قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه شنبه 27 مرداد اعلام شد + جدول
آخرین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 27 مرداد + جدول
کارت ورود به جلسه کنکور 1405؛ 750 هزار داوطلب کارت گرفتند
چهار حمله هوایی به فرودگاه ابوالظهور در ادلب سوریه
رئیس مجلس فردا عازم عراق می‌شود
ترکیب احتمالی استقلال مقابل نساجی مشخص شد
مصوبه مجلس سد یا بستر نفوذ
جنگ چرا آغاز شد؟ چگونه تمام می‌شود؟
سیاست نامه | ذوالقدر چرا رفت؟ رضایی چگونه آمد؟
برنامه قطعی برق قم امروز سه شنبه 27 مرداد + لینک
صلح و سِلم
قطعی برق ایلام امروز سه شنبه 27 مرداد اعلام شد
جدول قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 27 مرداد
در ضرورت توجه به اتفاقات غرب و شرق کشور
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه شنبه 27 مرداد 1405+ جدول پخش
حزب‌الله عراق: شرط ما خروج نظامیان آمریکایی و ترکیه‌ای است
قیمت طلا امروز سه شنبه 27 مرداد+ جدول قیمت طلا 18 عیار
درخواست مصر و کویت برای بازگشت ایران و آمریکا به یادداشت تفاهم
قطعی برق کرمان امروز سه شنبه 27 مرداد + لینک
وقوع حادثه برای یک کشتی در تنگه هرمز
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 27 مرداد+ وضعیت استانها
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز سه شنبه 27 مرداد
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز سه شنبه 27 مرداد + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز سه شنبه 27 مرداد+لینک
آیا قهوه واقعاً به هضم غذا کمک می‌کند
آیا کوتاه‌کردن، واقعاً رشد مو را تسریع می‌کند
چرا مردان از اتاق مشاوره فرار می‌کنند؟
هشدار درباره یک فرآورده دارویی غیرمجاز در بازار
حق انتخاب میزبان آسیایی از استقلال گرفته شد
ادعای کوشنر: ترامپ نمی‌خواهد برای توافق با ایران عجله کند
تقابل روایت‌ها میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ جنگ 4 روزه تمام نشده است؟