×
بین الملل
شناسه خبر : 168323
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/05 ساعت 08:00
تیر خلاص امریکا به جنگ‌زدگان غزه

«نورنیوز» از قانون قطع کمک‌های ایالات‌متحده به «آنروا» تنها نهاد امدادرسان به فلسطین گزارش می‌دهد؛

تیر خلاص امریکا به جنگ‌زدگان غزه

«گرسنگی»، ارزان‌ترین سلاحی است که امریکا برای رژیم صهیونیستی فرستاد. غزه، بزرگ‌ترین زندان روباز جهان امروز در محاصره قحطی «دست‌ساخته»، در آستانه تبدیل‌شدن به بزرگ‌ترین قبرستان جهان قرار دارد و در این اثنا، قطع کمک‌های مالی امریکا به تنها نهاد امدادرسان به مردم این منطقه، چیزی غیر از تیر خلاص ایالات متحده به یک میلیون و 200هزار آواره جنگ نیست.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: امریکا به شاهرگ کمک‌های حیاتی به غزه تیر خلاص زد. «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته لایحه قطع مساعدت‌های مالی به «آنروا»، تنها نهاد امدادی به غزه که به تصویب کنگره رسیده بود را امضا و آن را به قانون تبدیل کرد.

آنروا، مخفف «آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک»، آژانس کمک‌رسانی است که سال 1949 (سال 1327) با هدف کمک به فلسطینی‌ها از سوی سازمان ملل تأسیس شد و در 75 سال گذشته مأموریت‌هایی چون ساخت و اداره مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی و خدمات اجتماعی در داخل غزه به عهده داشته است. حمایت از میلیون‌ها فلسطینی پناهجو در کرانه باختری، لبنان، اردن، سوریه و ...  از دیگر مسئولیت‌های آنرواست. بخش عمده نیاز مالی این نهاد از طریق کمک‌های داوطلبانه شماری از کشورهای جهان تامین می‌شود.

رژیم اسرائیل اما بعد از «طوفان‌الاقصی» با طرح ادعایی مبنی بر اینکه 12 نفر از 13000 کارمند این آژانس در عملیات حماس شرکت داشتند، هم جلوی فعالیت این نهاد را گرفت و هم خواستار قطع کمک‌های مالی کشورهای مختلف به آنروا شد. ادعایی که از سوی سازمان ملل رد شد؛ به‌خصوص که تل‌آویو هیچ مستندی را به‌عنوان سند ادعاهایش ارائه نداد. با این حال شماری از نهادها و کشورها چون کمیسیون اروپا، کانادا، استرالیا و سوئد و در رأس آن امریکا به‌محض طرح این ادعا کمک‌های مالی خود به آنروا را به‌صورت موقت به حالت تعلیق درآوردند.

اگرچه در یک ماه گذشته کمیسیون اروپا، دانمارک و استرالیا اعلام کردند پرداخت کمک‌ها را از سر می‌گیرند، اما مجلس نمایندگان امریکا به‌تازگی هرگونه کمک مالی دولت این کشور به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی را لغو کرد و جو بایدن با امضای این مصوبه آن را به قانون بدل کرد. کمک‌های ایالات متحده که در سال گذشته بالغ بر 422 میلیون دلار بود، معمولاً حدود 30 درصد از بودجه آنروا را تشکیل می‌داد.

هرچند حمایت مالی، تسلیحاتی، سیاسی و دیپلماسی امریکا از رژیم صهیونیستی هیچ نقطه و زاویه پنهانی ندارد و قطع کمک به آنروا نیز در همین چارچوب قابل درک است، اما آنچه از سوی محافل رسانه‌ای و بین‌المللی جهان مورد توجه قرار گرفت اصرار امریکا برای نشان‌دادن «انسان‌دوستی» و «تلاش برای محافظت از غیرنظامیان» در جنگ غزه است. ارسال چند بسته غذایی که با چتر در ساحل غزه فرود می‌آید و مانور گسترده رسانه‌ای برای احداث یک کریدور دریایی که با کشتی از قبرس به غزه کمک برساند، دو پرده از نمایش امریکا نزد افکار عمومی جهانی به‌ویژه رای‌دهندگان امریکایی بود. نمایشی که بر اساس آنچه در روزهای گذشته از سوی دبیر کل سازمان ملل مطرح شد، علی‌الظاهر خیلی هم قانع‌کننده نیست.

«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل که هر سال در ماه رمضان به یکی از کشورهای اسلامی سفر می‌کند، امسال از گذرگاه مرزی رفح میان غزه و مصر بازدید کرد و با بیان اینکه « صف کامیون‌های کمک‌رسانی که در مصر متوقف شده‌اند در یک‌سوی مرز و صف فلسطینی‌هایی که با گرسنگی مواجه هستند، در سوی دیگر مرز قرار دارد»، راه‌حل حقیقی کمک به مردم غزه را به جهان یادآوری کرد. اشاره او به حدود 7000 کامیونی بود که در مرزها متوقف شده اند و رژیم اسرائیل به آنها اجازه ورود نمی‌دهد

به گفته «فیلیپ لازارینی»، رئیس آژانس آنروا، آخرین باری که این نهاد توانست به شمال غزه که در محاصره شدید گرسنگی قرار دارد کمک برساند، دو ماه پیش بود. در همین راستا گوترش تاکید کرد که ادامه جنگ با خشونت و بمباران مستمر و کشته‌شدن مردم و کارکنان سازمان ملل در نقاط توزیع کمک، به مانعی برای کمک‌رسانی در منطقه تبدیل شده است.

البته این اظهارات چون همیشه کارکردی بیشتر از تبلیغات برای فعال نشان دادن نهادهای بین المللی نداشته است چرا که در اثنای حضور گوترش در رفح و اظهار نگرانی او، رژیم صهیونیستی 19 نفر را که در میدان کویت غزه در صف دریافت غذا بودند، به شهادت رساند و امریکا نیز با قطع کمک‌های خود به آنروا، به شاهرگ حیاتی امدادرسانی به غزه شلیک کرد!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هند خواستار کاهش فوری تنش‌ها در تنگه هرمز شد
گزارش تصویری | جشنواره بالون ها در استرالیا
فرمول جدید محاسبه حقوق بازنشستگی تأمین اجتماعی اعلام شد+ جزئیات پیشنهاد جدید
دستگیری قاتل افسر شهید انتظامی در مرز سردشت
اتفاق عجیب در اجرای حکم قصاص قاتل فلافل فروش شیرازی
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 21 تیر 1405+جدول
پیش‌ثبت‌نام حج 1406 آغاز شد
آمادگی کامل فراجا برای مراسم اربعین 1405
لحظه ترسناک برای هواداران آرژانتین؛مسی با چشم خونین تا پایان جنگید
شرط جدید برخی بانک‌ها برای وام ازدواج؛ قانونی یا تخلف؟
مترو تهران تا چه زمانی رایگان است؟
پاسخ کوبنده ایران به سومین تجاوز آمریکا؛ سپاه مراکز نظامی دشمن را در منطقه هدف قرار داد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 21 تیر 1405 +جدول قیمت ها
پیام نتانیاهوی جنایتکار برای مرگ لیندسی گراهام خبرساز شد
کاهش 90 درصدی تردد تجاری در تنگه هرمز
پشت پرده طولانی شدن بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان آور
نورنما | خواننده آرژانتینی برای رهبر شهید خواند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 21 تیر 1405/ دلار 3 کانال بالا رفت
جام جهانی 2026 | زمان و ساعت بازی‌های نیمه‌نهایی جام جهانی
رضایی: تشییع رهبر انقلاب در دنیا بازتاب گسترده‌ای داشت
انگلیس در محاصره بحران‌ها؛ از موج گرما تا فشار اقتصادی و سیاسی
راهبرد فرسایش و جنگ کم شدت سینوسی
سرقت 50 میلیاردی با یک کلید کپی
نبرد استقلال برای انتخاب میزبان آسیایی؛ عراق یا عمان؟
پس لرزه های جنگ آمریکا علیه ایران بر اقتصاد آسیا
دولت عراق: هیچ پایگاه نظامی خارجی در کشور وجود ندارد
مسی صدرنشین برترین پاسورهای تاریخ جام جهانی
مدیران اجرائی! «اجرا» را مطالعه کنید
جزییات استعلام غیرحضوری ممنوع‌الخروجی‌های قوه قضائیه
مرگ پدرخوانده ترامپ
مرگ لیندسی گراهام؛ پایان نقش «پدرخوانده ترامپ» در سیاست ضدایرانی آمریکا
پیش بینی قیمت طلای جهانی / فرار سرمایه‌گذاران طلا از آتش جنگ در خاورمیانه
وزیر آموزش و پرورش: حضور مردم در بدرقه رهبر شهید باید در کتاب‌های درسی ثبت شود
چرا باغ‌وحش بابلسر پلمب شد؟
حمله دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی به جنوب کرمان
بوستان جنگلی سرخه‌حصار دوباره به روی مردم باز شد
پشت پرده کمبود شربت تریاک؛ آیا این دارو از چرخه درمان اعتیاد حذف می‌شود؟
یزد رکورددار گرمای تابستان و پیشتاز بارش‌های فصلی
3 زخمی در قطر بر اثر اصابت ترکش عملیات رهگیری موشک‌ها
امیر سابق قطر در 74 سالگی درگذشت
آخرین جزئیات حملات هوایی به شهرهای خوزستان
اصابت پهپاد دشمن آمریکایی - صهیونیستی به اطراف یاسوج
رایزنی مصر با ترکیه و امارات درباره ایران و آمریکا
تأکید ایران و پاکستان بر گفت‌وگو و خویشتنداری در منطقه
انصارالله: خط هوایی تهران و صنعا فعال است
هشدار هواشناسی؛ توفان شن، سیل و گرمای 50 درجه در راه است
درخشش ایران در المپیاد جهانی فیزیک 2026
مأموریت سخت پیاتزا در هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال 2026
روسیه شروط ازسرگیری مذاکرات با ناتو را مطرح کرد
قدرت ژئوپلتیک؛ پشتوانه مذاکره