×
اجتماعی
شناسه خبر : 168218
تاریخ انتشار : جمعه 1403/01/03 ساعت 14:00
تراز دریاچۀ ارومیه به بیش از 1270 متر رسید

تراز دریاچۀ ارومیه به بیش از 1270 متر رسید

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر وضعیت این پهنه آبی رو به بهبود بوده و حجم آب آن با افزایش 160 میلیون مترمکعبی نسبت به زمان مشابه سال گذشته و حدود 1.1 میلیارد مترمکعبی نسبت به ابتدای سال آبی، به یک میلیارد و 710 میلیون مترمکعب رسیده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: تراز دریاچه ارومیه طبق آخرین آمار، به یک هزار و ۲۷۰ متر و ۳۱ سانتی متر رسیده که ۶ سانتی متر بالاتر از زمان مشابه پارسال و ۴۹ سانتی متر بالاتر از ابتدای مهرماه ١٤٠٢ است.

محمدصادق معتمدیان دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در حاشیه بازدید از این دریاچه با اشاره به بارش‌های خوب زمستانی و تصمیمات کارگروه ملی برای رهاسازی آب به دریاچه، اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت این پهنه آبی رو به بهبود بوده و حجم آب آن با افزایش ۱۶۰ میلیون مترمکعبی نسبت به زمان مشابه سال گذشته و حدود ۱.۱ میلیارد مترمکعبی نسبت به ابتدای سال آبی، به یک میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

او افزود: وسعت دریاچه ارومیه نیز به یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع رسیده که ۹۰ کیلومترمربع بیشتر از زمان مشابه سال گذشته و ۵۸۶ کیلومترمربع بیشتر از ابتدای سال آبی سال ۱۴۰۲ است.

معتمدیان همچنین با اشاره به آغاز رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه از آذرماه امسال از طریق سدهای  آذربایجان غربی و کردستان، خاطرنشان کرد: تراز دریاچه ارومیه طبق آخرین آمار، به یک هزار و ۲۷۰ متر و ۳۱ سانتی متر رسیده که ۶ سانتی متر بالاتر از زمان مشابه پارسال و ۴۹ سانتی متر بالاتر از ابتدای مهرماه ١٤٠٢ است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با بیان اینکه هواشناسی بارش های خوبی را برای فروردین و اردیبهشت ماه امسال پیش بینی کرده، افزود: امیدواریم با تحقق پیش‌بینی ها شاهد افزایش حجم آب دریاچه باشیم.

معتمدیان همچنین با اشاره به اثرگذاری تبخیر آب در کاهش تراز دریاچه ارومیه، اضافه کرد: تابستان سال گذشته در برخی روزها ۳۰ میلیون مترمکعب تبخیر داشتیم.

او در ادامه با بیان اینکه برای تحقق شرایط تثبیت آب دریاچه ارومیه که ۶ میلیارد مترمکعب است، نیازمند اجرای برنامه هاى  میان مدت کارگروه ملى نجات هستیم، افزود: طرح‌های مربوط به این برنامه در ستاد احیای دریاچه ارومیه با حضور ۶ وزارتخانه، ۲ سازمان زیرمجموعه ریاست جمهوری و سه استانداری حوضه آبریز دریاچه ارومیه به تصویب رسیده است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به توجه ویژه دولت به احیای دریاچه و دستور ویژه رئیس جمهور و تخصیص اعتبارات مناسب و بی سابقه به موضوع احیای دریاچه نیز اشاره کرده و یادآور شد: سال گذشته فقط در حوزه وزارت نیرو، ۳ هزار میلیارد تومان جهت تکمیل پروژه های سخت افزاری تخصیص داده شد که رقم قابل توجهی است.

معتمدیان همچنین افزود: در ماه‌های آینده فاز دوم انتقال آب از سد کانی سیب شامل انتقال آب از بادین آباد به میزان ۱۸۰ میلیون مترمکعب به اتمام رسیده و پروژه‌های مهم سخت افزاری پایان خواهند یافت.

او یکی از اتفاقات خوب در دولت سیزدهم با تاکیدات ویژه رئیس جمهور محترم را اتمام پروژه های سخت افزاری نیمه تمام  و اجرای برنامه های نرم افزاری در احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: تقویت رویکرد نرم افزاری از جمله مهمترین برنامه‌های آتى دولت در احیای دریاچه ارومیه است که امیدواریم مردم با همکاری و مشارکت، در مدیریت منابع و مصارف آب نقش آفرینی داشته و با جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، شاهد بهبود وضعیت دریاچه ارومیه باشیم.

محمدصادق معتمدیان با اشاره انتقال ۶۰۰ میلیون مترمکعب سالانه آب به دریاچه ارومیه با اتمام فاز دوم کانی سیب گفت: این میزان آب یکصد میلیون مترمکعب بیشتر از آب شرب مصرفی مردم استان در سال است که از طریق آب های مازاد خارج از حوزه دریاچه  از طریق تونل انتقال به دریاچه ارومیه منتقل می شود .

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به دغدغه خاص مردم به احیاى دریاچه نیز اشاره کرده و افزود: دریاچه ارومیه به عنوان دغدغه زیست محیطی در کشور مطرح بوده و با توجه به این امر سعی می کنیم که در پروژه های سخت افزاری و به ویژه نرم افزاری ، مدیریت مصرف اب و کاهش مصرف در حوزه کشاورزی، به سمت جایگزینى محصولات کم آب بر پیش رویم.

معتمدیان در پایان با بیان اینکه طرح‌های نمونه  در حوزه ارس در خصوص تغییر الگوی کشت آغاز شده، اظهار داشت: جایگزینی باغات پسته و گردو  به جاى محصولات پرآب بر در دستور کار قرار گرفته که درآمد و اشتغال بیشتر و کاهش مصرف را برای منطقه به ارمغان خواهد آورد.


عصر ایران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان نیمه اول/استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل اول
بانک‌ها و خودروسازان زیر ذره‌بین؛ بازگشت هزاران میلیارد به جیب مردم
ابراز امیدواری ترامپ برای پیوستن عربستان به توافق ابراهیم
راز توافق آتش‌بس مرزی طالبان و پاکستان در قطر
انگلیس به پینگ‌پنگ‌باز 11 ساله ایران ویزا نداد
هت‌تریک مالی اسطوره پرتغالی رونالدو مقابل رقیب دیرینه مسی
احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت معتبر است
سفارت ایران در دانمارک: با انقضای قطعنامه 2231 مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها وجود ندارد
بیانیه وزارت خارجه پاکستان در پایان آتش‌بس 48 ساعته با افغانستان/تمدید آتش‌بس
حداقل سرمایه لازم برای تأسیس بانک غیردولتی اعلام شد
مسکو: تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پس از پایان اعتبار قطعنامه 2231 دیگر قانونی نیست
ظریف: لاوروف درباره اسنپ‌بک خلاف می‌گوید
رنکینگ جدید فیفا؛ جایگاه ایران بدون تغییر در رتبه 21
تهران در آستانه سرما؛ کاهش دما از امروز آغاز می‌شود
هفته طلایی «مجنون»؛ فروش 3 میلیاردی در 7 روز
واکنش پزشکیان به ثبت جهانی 3 روستای ایران
معاون وزیر میراث فرهنگی: سه روستای ایران به شبکه جهانی پیوست
ملی‌پوشان روئینگ ایران به 3 فینال دیگر راه یافتند
بازگشایی بانک‌های غزه پس از 2 سال
افتتاح قطعه سوم بزرگراه ملی خلیج فارس در جزیره قشم
«سعید مظفری» در قطعه هنرمندان آرام گرفت
نورنما | بزرگ‌ترین نقاشی ساحلی چهره استاد شجریان در آلانیا
هانیبال قذافی آزاد شد/ خانواده امام موسی صدر بیانیه صادر کرد
جلوگیری شهرک نشینان صهیونیست از ورود کمک ها به غزه + فیلم
دیدار پوتین و ترامپ در مجارستان؛ ضربه‌ای پنهان به اروپا؟
توزیع گوشت وارداتی با قیمت زیر 700 هزار تومان از هفته آینده
بیانیه حماس در پی شهادت رئیس ستاد نیروهای مسلح یمن
رأی مثبت پارلمان اروپا به طرح بحث‌برانگیز ممنوعیت واردات نفت و گاز از روسیه
قرارداد علی کریمی با کایسری یکطرفه فسخ شد
فرانسه و انگلیس به دنبال استقرار نیروی بین‌المللی در غزه
تصویب سند جامع مراقبت‌های سلامت
افزایش فشار آمریکا و انگلیس بر هند و چین برای کاهش واردات نفت روسیه
ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
استقبال چین از گفت‌وگوی نمایندگان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین
ایران نگران سوءاستفاده فرامنطقه‌ای‌ها برای برهم زدن ثبات منطقه
هشدار مسکو درباره تحویل موشک‌های تاماهاوک به اوکراین
پایان فاکتورهای جعلی با صورت‌ حساب الکترونیک مالیاتی
هفت کشته و 13 زخمی در انفجار انتحاری پاکستان
گسترش ظرفیت سفرهای زیارتی عراق در آبان ماه
واشنگتن در حال بررسی ارائه پاداش برای اطلاعات درباره اجساد زندانیان در غزه است
طالبان از حمایت تهران در بحران مرزی با پاکستان خبر داد
اتهام زدن چین به آمریکا به دلیل ایجاد وحشت عمدی
رکورد طلای جهانی که از مرز 4360 دلار عبور کرد
وقت ترمیم زخم‌های عمیق جنگ است
حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+فیلم
اولیانوف:با پایان مهلت قطعنامه 2231 ما شاهد شرایط جدیدی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران هستیم
رسانه عبری: سلاح حزب‌الله بزرگ‌ترین مانع عادی‌سازی با لبنان
ابوترابی‌فرد: بشریت باید برای رفع ستم و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند
دادگاه کیفری بین‌المللی: احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت همچنان معتبر است
وداع آخر با پیکر سردار افشار
X
آگهی تبلیغاتی