×
بین الملل
شناسه خبر : 168184
تاریخ انتشار : جمعه 1403/01/03 ساعت 08:10
پیش‌نویس «آتش‌بس» یا پیشکش دیپلماتیک امریکا به رژیم اسرائیل

«نورنیوز»ششمین سفر وزیر خارجه آمریکا به غرب آسیا وقطعنامه پیشنهادی واشنگتن درمورد غزه رابررسی می‌کند

پیش‌نویس «آتش‌بس» یا پیشکش دیپلماتیک امریکا به رژیم اسرائیل

«سخت است بعد از اینکه روی سر یک سگ تاج گذاشتی، به دهانش افسار بزنی!» این جمله کوتاه، یکی از دیالوگ‌های معروف سریال امریکایی «بازی تاج‌وتخت» است که از سوی کوتوله‌ دانای داستان، خطاب به کسانی عنوان شد که می‌خواستند پادشاهی نامشروع با تمایلات سادیستی را مهار کنند که خودشان او را به سلطنت رسانده بودند. وضعیتی که شاید به این روزهای امریکا و رژیم اسرائیل بی‌شباهت نباشد؛ اما آیا امریکا واقعا به دنبال مهار تل‌آویو است؟

نورنیوز- گروه بین‌الملل: شش ماه بعد از آنکه بمب‌های امریکایی یک‌سوم غزه را به‌صورت کامل ویران کرد، 32هزار نفر را به شهادت رساند و یک میلیون و 200هزار شهروند این باریکه ساحلی را آواره کرد، وزیر خارجه ایالات متحده خبر داد که کشور متبوعش پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده و خواستار آتش‌بس «فوری» و آزادی اسرای اسرائیلی از بازداشت حماس شده است.  

آنتونی بلینکن این خبر را در آستانه ششمین سفرش به خاورمیانه بعد از آغاز جنگ غزه اعلام کرد و بلافاصله راهی غرب آسیا شد تا با مقامات شش کشور عربی، مسئولان رژیم صهیونیستی و همچنین مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی ملاقات کند.

این سفر در شرایطی صورت گرفت که دور جدید مذاکرات غیر مستقیم میان حماس و رژیم اسرائیل درباره آتش‌‌بس در دوحه آغاز شده است و وزیر خارجه امریکا نیز در قطر توقف خواهد داشت؛ جایی که روسای سیا و موساد، سران دستگاه اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده و رژیم اسرائیل در آنجا با هم ملاقات کرده‌اند و مذاکره‌کنندگانی از مصر، امریکا، رژیم صهیونیستی و قطر مشغول رایزنی هستند.   

اگرچه نگاه خوش‌بینانه این است که امریکا به دلیل فشار افکار عمومی جهانی یا حتی ضرورت‌های انتخاباتی ملزم به تغییر موضع و مسیر خود نسبت به جنگ غزه شده است، اما نگاه واقع‌بینانه، هر موضع‌گیری و تحلیلی را به بعد از انتشار جزئیات کامل  این قطعنامه موکول می‌کند.

به طور قطع نمی شود برای ارزیابی اهداف این قطعنامه ، جزئیات گفت‌وگوها و توافق‌ها زیرپوست سفر ششم بلینکن به منطقه و کلمات زهردار پیش‌نویس امریکایی مانند «آتش‌بس شش‌هفته‌ای» را در نظر نگرفت. تجربه ماه‌های گذشته و نحوه مواجهه آمریکا با بحران غزه نشان می دهد که باید  به‌جای توجه به سخنرانی‌ها و موضع‌گیری‌های رسانه‌ای، به آنچه در ساحت عمل و در شریان‌های مالی و تسلیحاتی میان واشنگتن و تل‌آویو جریان دارد، تمرکز ‌شود.    

 پیش‌نویس امریکا برای آتش‌بس چیست؟  

«آتش‌بس فوری و آزادی گروگان‌ها» دو عبارت کلیدی پیش‌نویسی است که امریکا برای پایان نزاع نظامی در غزه گنجانده و البته به هم مشروطش کرده است. پیش‌نویسی که رسانه‌های انگلیسی و عربی مطرح جهان به اتفاق آن را «مبهم» می‌دانند.

بر اساس جزئیاتی که تا کنون منتشر شده، این پیش‌نویس از یک طرف منابع مالی حماس را محدود و حملات انصارالله یمن در دریای سرخ علیه شاهرگ اقتصادی رژیم اسرائیل را محکوم می‌کند و از طرف دیگر خواهان حمایت از غیرنظامیان و اعطای مجوزهای لازم برای رسیدن کمک‌های اساسی می‌شود. بر اساس گزارش‌ها، امریکا همچنین «دو کشوری» را راه‌حل غایی نزاع دانسته و با هر گونه کوچ اجباری ساکنان غزه یا تغییر ترکیب جمعیتی این باریکه و همچنین حمله زمینی به رفح مخالفت کرده است.  

اگرچه این پیش نویس تندترین پیشنهاد دیپلماتیک امریکا به‌عنوان کلیدی‌ترین متحد رژیم اسرائیل از ابتدای جنگ غزه است، اما محافل رسانه‌ای و بین‌المللی با تردیدهای جدی به آن نگریستند.  

 «فوری» بعد از شش ماه!  

یکی از مواردی که تمامی تحلیلگران روی آن انگشت گذاشتند پسوند «فوری» در پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی امریکا است؛ چراکه امریکا همین یک‌ ماه پیش پیش‌نویس قطعنامه الجزایر را که خواستار آتش‌بس فوری بود، وتو کرد و پیش از آن نیز به دو پیش‌نویس دیگر در این‌باره رأی منفی داد.  

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب ، حداقل به 9 رأی موافق و عدم وتوی هیچ یک از پنج عضو دائمی یعنی امریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین نیاز دارد و وتوی امریکا بر سه پیش‌نویس در شش ماه، در کنارتداوم کمک‌های مالی و تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی راه را برای جنایات جنگی و نسل‌کشی در غزه فراهم ساخت.  

بر این پایه بود که محافل سیاسی و رسانه‌ای، پیشنهاد آتش‎بس امریکایی را بیش از آنکه به عنوان نشانه‌ای از تغییر رویکرد این کشور در مقابل رژیم اسرائیل ارزیابی کنند، تاکتیکی برای کسب رأی در انتخابات پیش‌روی امریکا و تأمین منافع میان‌مدت و بلندمدت رژیم اسرائیل با نسخه عادی‌سازی و ارتباط با کشورهای عربی منطقه ارزیابی کردند.

رژیم اسرائیل در شش ماه گذشته علاوه بر شهادت بیش از 32هزار فلسطینی که بیشتر آنها کودک و زن بودند، یک‌سوم غزه را به ویرانه تبدیل کرده و با حمله به زیرساخت‌های این باریکه ساحلی، بخش قابل توجهی از منطقه را غیرقابل سکونت ساخته است. مرگبارترین سلاح رژیم صهیونیستی در این نزاع، «گرسنگی» است که جان تمام شهروندان را تهدید می‌کند.  

سایه قحطی در غزه چنان سنگین است که شماری از مادران باردار که بیم آن دارند از فرط گرسنگی قبل از وضع حمل جان خود را از دست بدهند، اقدام به زایمان زودهنگام کرده‌اند تا دست‌کم جان نوزادان‍شان را به قیمت از دست‌دادن جان خود نجات دهند.

جنایت‌های بی سابقه در غزه  کارنامه‌ای برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده که فردای جنگ را برای این رژیم به کابوس بدل نموده و رویای ارتباط عادی با کشورهای عربی منطقه را برباد رفته نشان می‌دهد. بر این اساس است که امریکا بعد از شش ماه حمایت همه‌جانبه مالی، نظامی، دیپلماتیک و رسانه‌ای که به رژیم صهیونیستی مجال و ابزار جنایت و کشتار می‌داد، حال به‌دنبال تأمین بخش دیگری از منافع رژیم صهیونیستی است که با این جنایات به خطر افتاده است.  

آنچه در این شش ماه بر سر مردم غزه باریده یا بمب‌های امریکایی بوده یا گلوله‌هایی که با کمک‌های مالی ایالات متحده خریداری شده است. کاخ سفید در این مدت علاوه بر کمک‌های علنی و رسمی، دو بار کنگره را دور زد و صدها میلیون دلار گلوله تانک و مهمات به رژیم صهیونیستی اهدا کرد و حال بعید نیست به دنبال یک پیشکش دیپلماتیک به تل‌آویو باشد!

نشست شورای امنیت درباره غزه برای رای‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی امریکا

 شورای امنیت سازمان ملل امروز جمعه پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی امریکا درباره برقراری آتش‌بس در غزه را به رای می‌گذارد.

به گزارش الجزیره، نیت ایوانز سخنگوی هیئت نمایندگی امریکا در سازمان ملل گفت که ایالات متحده امروز جمعه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را ارائه خواهد کرد که خواهان آتش بس فوری در غزه و نیز دستیابی به توافقی درباره بازداشت شدگان نزد حماس و تل آویو است تا در نشست شورای امنیت به رای گذاشته شود.

تازه ترین نسخه پیش نویس این قطعنامه بر «آتش بس فوری و پایدار» به مدت 6 هفته که می تواند زمینه حمایت از غیرنظامیان و ورود کمک های بشردوستانه را فراهم کند، تاکید می کند.

پیش نویس این قطعنامه در اشاره به مذاکرات جاری با میانجیگری ایالات متحده، مصر و قطر «از تلاش های دیپلماتیک جاری برای برقراری آتش بس مرتبط با آزادی همه گروگان های باقی مانده» حمایت می کند.

برای تصویب این قطعنامه به موافقت حداقل 9 عضو شورای امنیت و عدم به کارگیری حق وتو از سوی هیچ یک از پنج عضو دائم دارای حق وتو شامل امریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین نیاز است.

طی جنگی که از پنج ماه پیش ادامه دارد، واشنگتن سه بار پیش نویس قطعنامه هایی را وتو کرد که دو مورد آن خواستار آتش بس فوری در غزه شده بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/ انهدام یک فروندپهپاد لوکاس/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک