×
بین الملل
شناسه خبر : 168093
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/02 ساعت 07:51
بسته 5 میلیارد یورویی برای اوکراین؛ تحریم چند شهرک‌نشین برای غزه

«نورنیوز» مصوبات واپسین جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپا را بررسی می‌کند

بسته 5 میلیارد یورویی برای اوکراین؛ تحریم چند شهرک‌نشین برای غزه

«غزه پیش از جنگ، بزرگترین زندان در فضای باز بود و امروز بزرگ‌ترین قبرستان در فضای باز است»؛ گوینده این جملات «جوزپ بورل»، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا است و انتظار طبیعی متعاقب چنین دیدگاهی، اقدامی علیه رژیم صهیونیستی است، اما اتحادیه اروپا به تحریم چند شهرک‌نشین افراطی در اراضی اشغالی اکتفا کرده است

نورنیوز- گروه بین‌الملل: خروجی هفته‌ها رایزنی و حل‌وفصل اختلاف‌نظرها و درنهایت تصمیم اتحادیه اروپا در قبال جنگ غزه، تحریم شماری از شهرک‌نشینان رادیکال اسرائیلی بود؛ به این معنا که سفر افراد تحریم‌شده به اروپا ممنوع و دارایی آنها در کشورهای عضو این اتحادیه مسدود خواهد شد. به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «این تحریم‌ها درباره افراد خاصی هستند که به عنوان مسئول اعمال خشونت‌آمیز شناخته شده‌اند». احتمالا خود جوزف بورل، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا بهتر از هر کسی می‌دانست که این تصمیم‌گیری هیچ تناسبی با وضعیت جاری در غزه ندارد که ضمن اعلام خبر تحریم شهرک‌نشینان گفت: «چه کار دیگری می‌توانیم بکنیم؟ ما همیشه افراد و سازمان‌ها را به همین شکل تحریم می‌کنیم.» او درباره اینکه افراد تحریم‌شده چه کسانی هستند یا معیار و شاخصه‌ای که خشونت‌ شهرک‌نشینان با آن محک سنجیده شده است،چیست، توضیحی نداد. اتحادیه اروپا  همزمان با این تصمیم، تحریم‌های تازه‌ای نیزعلیه حماس وضع کرد.

نشست روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در حالی برگزار شد که گزارش مرکز «طبقه‌بندی یکپارچه سطح امنیت غذایی (IPC)» سطح بحران انسانی در غزه را بسیار شدید نشان می‌دهد. در گزارش این مرکز که با همکاری سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) فعالیت می‌کند، آمده است: «حدود ۵۰ درصد ساختمان‌ها (و حتی بیش از ۷۰ درصد در استان‌های شمالی) آسیب دیده یا تخریب شدند.» بر اساس آمار از پنج ماه گذشته تا امروز بیش از 32 هزار کودک، زن و غیرنظامی بی‌گناه به شهادت رسیده‌اند و قریب 2 میلیون و 300 هزار نفر از اهالی غزه نیز آواره هستند.

سازمان ملل همچنین هشدار داد که نیمی از ساکنان غزه گرسنگی «فاجعه بار» را تجربه می کنند و پیش‌بینی می شود که اگر شرایط فورا تغییر نکند قحطی تا ماه مه میلادی ،شمال این منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد. سازمان جهانی بهداشت نیز از تکرار حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت که این حملات، جان کادر درمان، بیماران و مردم غیرنظامی را به خطر می‌اندازد. 

بر این اساس ابتدایی‌ترین انتظار از اتحادیه اروپا، تصمیمی درباره جنایات گسترده رژیم صهیونیستی در غزه بود، اما بورل پیش از برگزاری نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالی درباره احتمال بازنگری در روابط اتحادیه با رژیم صهیونیستی گفت: «دو کشور عضو (اتحادیه اروپا) خواستار بررسی موافقتنامه مشارکت اتحادیه اروپا و اسرائیل شده‌اند. ما البته درباره تعلیق کامل موافقتنامه مشارکت بحث نخواهیم کرد و این موضوع باید از طرف کمیسیون اروپا پیشنهاد شود».

اتحادیه اروپا در همین جلسه کمک 5 میلیارد یورویی به اوکراین برای جنگ با روسیه اختصاص داد و بورل در حاشیه آن گفت اروپا از هیچ کاری برای پیروزی اوکراین دریغ نخواهند کرد. موضع متناقض اتحادیه اروپا در قبال دو جنگ غیرقابل قیاس غزه و اوکراین، یکبار دیگر ماهیت واقعی 27 کشور عضو این اتحادیه  بر سر موضوعاتی مرتبط با حقوق بشر را برملا کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال