×
بین الملل
شناسه خبر : 167881
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/12/28 ساعت 12:22
اظهارات مهم پوتین پس از موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه

اظهارات مهم پوتین پس از موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه

پوتین در مورد احتمال رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه گفت که هر چیزی در دنیای مدرن ممکن است و هشدار داد که یک قدم تا یک جنگ جهانی سوم فاصله است. او همچنین فاش کرد که الکسی ناوالنی، چهره مخالف روسی، که در زندان روسیه درگذشت، قرار بود با برخی از زندانیان روسی که در غرب نگهداری می شوند، مبادله شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: پوتین می‌گوید: روسیه برای محافظت از مردم خود در برابر حملات اوکراین، می‌تواند «در مقطعی» یک منطقه حائل در مناطق تحت کنترل کی‌یف ایجاد کند.
 
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در جریان یک جلسه پرسش و پاسخ در ستاد انتخاباتی خود در مسکو گفت: تنها منبع قدرت در کشور مردم روسیه هستند. رای هر شهروند در ترسیم مسیر کشور مهم است. در حالی که کشور با چالش‌های متعددی روبه‌رو است، مردم در صورت متحد ماندن از عهده وظیفه خود بر می‌آیند.

پوتین در ادامه از اعتماد شهروندان روسیه به وی تشکر کرد و گفت: من تمام تلاش خود را برای حل وظایف تعیین شده در پیش روی کشور و رسیدن به اهدافی که همه آن را در بالاترین اولویت می دانیم، انجام خواهم داد.

ایجاد منطقه حائل در اوکراین

او درباره جنگ اوکراین گفت: رویدادهای غم انگیز جاری در مناطق مرزی در نهایت می‌تواند روسیه را مجبور به «ایجاد یک منطقه حائل » در مناطقی که هنوز تحت کنترل اوکراین هستند، کند.
 
پوتین افزود: زمانی که مناسب بدانیم، نیروهای روسیه یک منطقه امنیتی ایجاد خواهند کرد که غلبه بر آن برای دشمنی که عمدتاً با تسلیحات خارجی مسلح شده، بسیار دشوار خواهد بود.
 
اوکراین به طور معمول حملات توپخانه‌ای و پهپادی را به مناطق مرزی روسیه انجام می‌دهد و بسیاری از حملات بلوک‌های مسکونی را هدف قرار می‌دهند که منجر به کشته شدن تعداد زیادی غیرنظامی می‌شود.
 
پوتین خرابکاران را به همدستان ارتش ولاسوف تشبیه کرد که تحت فرماندهی نازی های آلمان در طول جنگ جهانی دوم جنگیدند. او با یادآوری سرنوشت آنها تاکید کرد: آن خائنان، آن زباله‌ها در کنار نازی‌ها جنگیدند و اکنون نیز افراد مشابهی هستند که در کنار نئونازی‌ها می‌جنگند. همه ما می‌دانیم که عاقبت آنها چگونه به پایان رسید.

مذاکره با اوکراین

پوتین گفت که مسکو همیشه طرفدار مذاکرات صلح بوده است، تا زمانی که مخالفان در مورد ایجاد روابط خوب همجواری در دراز مدت جدی هستند، نه فقط به این دلیل که مهمات دشمن تمام شده است.
 
وی افزود: روسیه آماده است تا سناریوهای مختلف را به شرط همسویی با منافع ملی در نظر بگیرد.
 
پوتین خاطرنشان کرد، اما از آنجایی که کی‌یف مذاکره با رهبری کنونی در مسکو را ممنوع کرد و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین قصد برگزاری انتخابات را ندارد، نیاز به «تحقیقات سخت» دارد تا حتی بفهمیم «با چه کسی در آنجا مذاکره کنیم».

احتمال رویارویی با ناتو

او در مورد احتمال رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه گفت که هر چیزی در دنیای مدرن ممکن است و هشدار داد که یک قدم تا یک جنگ جهانی سوم فاصله است.
 
وی با تاکید بر اینکه مسکو به خوبی از فشار بلوک نظامی به رهبری ایالات متحده برای استقرار نیروها در اوکراین آگاه است، افزود: «فکر نمی‌کنم کسی به آن علاقه‌مند باشد». پوتین تاکید کرد که سربازان داوطلب از کشورهای ناتو با چشم اندازهای بسیار بدی روبرو هستند، گفت: این هیچ چیز خوبی ندارد، اول از همه برای آنها، زیرا آنها در آنجا و تعداد زیادی می میرند.

مبادله ناوالنی با زندانیان روسی در غرب

او همچنین فاش کرد که الکسی ناوالنی، چهره مخالف روسی، که در زندان روسیه درگذشت، قرار بود با برخی از زندانیان روسی که در غرب نگهداری می شوند، مبادله شود.
 
پوتین گفت که مقامات ارشد روسیه چند روز قبل از مرگ ناوالنی ایده مبادله زندانیان با غرب را مطرح کردند. کسی که با من صحبت کرد حتی جمله را تمام نکرد. گفتم «موافقم.» اما اتفاق افتاد.
 
او نگفت که کدام یا چند شهروند روسی زندانی قرار است مبادله شوند.
 
وی افزود که تنها شرط این مبادله این بود که ناوالنی به کشور بازنگردد و در غرب بماند.
 
بنیاد ضد فساد (FBK)، یک سازمان غیردولتی که قبلاً ناوالنی ریاست آن را برعهده داشت، قبلاً ادعا کرده بود که قرار است این چهره مخالف با وادیم کراسیکوف، یک تبعه روسی که در اواخر سال ۲۰۲۱ به قتل در آلمان محکوم شده بود، مبادله شود و گفتگوها در این مورد انجام شده و در مرحله نهایی قرار دارد.
 
اظهارات پوتین در حالی بیان می‌شود که وی با کسب پیروزی قاطع در انتخابات ریاست‌جمهوری، پنجمین دوره ریاست ‌جمهوری خود را با سهم تقریبی ۸۷ درصد از آرا در میان مشارکت ۷۴ درصدی به دست آورده است.

رویای پوتین

پوتین همچنین به حضار گفت: «من رویای یک روسیه قوی و مستقل را در سر می‌پرورانم» و ابراز امیدواری کرد که نتایج رای‌گیری به همه و مردم روسیه، این امکان را بدهد که به این اهداف دست پیدا کنیم.
 
وی گفت که شهروندان روسیه متوجه وضعیت دراماتیکی هستند که کشور در آن قرار دارد و درک می کنند که خیلی به آنها بستگی دارد. با توجه به وضعیت فعلی، با توجه به این واقعیت که ما باید به معنای واقعی کلمه از منافع شهروندان خود، مردم خود با سلاح در دست دفاع کنیم تا آینده‌ای برای توسعه تمام عیار، مستقل و امن فدراسیون روسیه ایجاد کنیم.
 
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که اگرچه نتایج انتخابات برای یک کشور تک قومی خوب است، اما برای کشوری چند قومیتی مانند روسیه «بسیار استثنایی» است.
 
رهبر روسیه خاطرنشان کرد: در حالی که این کشور با چالش های متعددی روبرو است، مردم آن در صورت متحد ماندن از عهده وظیفه خود بر می آیند. ما وظایف زیادی در پیش داریم. و وقتی متحد باشیم، هیچ کس نمی‌تواند ما را بترساند یا سرکوب کند. هیچ کس قبلاً در این امر موفق نبوده است، اکنون اتفاق نیفتاده و هرگز در آینده نیز رخ نخواهد داد.»
 
پوتین گفت: ما برنامه توسعه عظیمی داریم و مردم آن را در دل خود احساس کردند و آمدند تا شرایطی را برای توسعه و تقویت سرزمین مادری خود ایجاد کنند ... نتایج انتخابات تضمینی برای انجام این وظایف و رسیدن به اهداف است.
 
نتایج انتخابات اعتماد شهروندان کشور و امید آنهاست که همه چیز را طبق برنامه انجام دهیم. مردم برای ایجاد شرایط و برای تحکیم سیاسی داخلی در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کردند.
 
وی افزود: باید مشکلات منطقه عملبات نظامی را حل کرده و توان دفاعی خود و نیروهای مسلح را تقویت کنیم.
 
پوتین در خصوص کابینه جدید روسیه گفت: نیازی به هیاهو نیست، دو ماه و نیم فرصت داریم، آرام فکر کنیم.

آمریکا مایه تمسخر جهان

رئیس‌جمهور روسیه همچنین گفت که واشنگتن با انتقاد از فرآیندهای دموکراتیک در سایر کشورها، در حالی که از منابع اداری خود برای سرکوب یکی از نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا استفاده می‌کند، به مایه تمسخر بقیه جهان تبدیل شده است.
 
رهبر روسیه افزود: تمام جهان به آنچه در آمریکا در حال رخ دادن است می‌خندند. ما با خویشتن‌داری بیشتری نسبت به مخالفان در کشورهای دیگر رفتار می‌کنیم، اما این فقط یک فاجعه است، نه یک دموکراسی - این چیزی است که هست».
 
پوتین گفت: دولت ایالات متحده از تمام قدرت و منابع خود برای حمله به یکی از نامزدهای ریاست جمهوری استفاده می‌کند. (ظاهراً اشاره او به رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ دارد که علیرغم اینکه پیشتاز است و عملاً تنها نامزد جمهوری خواه باقی مانده است، با چندین پرونده قضایی مواجه است.)
 
او پیش از انتخابات گفت که روسیه در انتخابات خارجی دخالت نمی‌کند و با هر رئیس جمهور منتخب ایالات متحده همکاری خواهد کرد.

روابط با چین

رئیس‌جمهور روسیه در ستاد انتخاباتی خود گفت که روابط بین روسیه و چین یک عامل تثبیت کننده است، در حالی که روابط شخصی خوب بین رهبران دو کشور امکان توسعه بیش از پیش روابط را فراهم می کند.
 
او گفت: روابط ما در دو دهه گذشته شکل گرفته است. آنها بسیار قوی هستند و ما مکمل یکدیگر هستیم. من مطمئن هستم که این روابط حفظ خواهد شد، از جمله، تا حد زیادی، به لطف روابط شخصی خوب ما با رئیس جمهوری خلق چین.
 
وی به خبرنگاران گفت: اما مهمترین چیز این است که منافع ملی ما منطبق باشد و این زمینه مساعدی را برای حل وظایف مشترک ما و در حوزه روابط بین الملل ایجاد می کند که روابط روسیه و چین به عنوان عامل ثبات عمل می‌کند.
 
به گفته وی، روسیه و چین «نقاط همگرایی متعددی در اقتصاد و سیاست خارجی دارند».
 
پوتین گفت: چین با سرعتی سریع و با اعتماد به نفس زیاد در حال توسعه است که بسیار مهم است، ساختار اقتصاد چین به سمت نوآوری در حال تغییر است و ما سعی می کنیم همین کار را در خانه انجام دهیم. ما در روسیه کاملاً با وظایف مشابهی روبرو هستیم.
 
پوتین ابراز امیدواری کرد که دو ملت به تقویت همکاری‌های خود ادامه دهند، روابط را تقویت کنند و به موفقیت‌های مشترک به نفع مردم روسیه و چین دست یابند.

 


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار