×
بین الملل
شناسه خبر : 167862
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/12/28 ساعت 09:11
راه دشوار مقابله با فوبیای ساختگی

«نورنیوز» قطعنامه مبارزه با «اسلام‌هراسی» در سازمان ملل را بررسی می‌کند؛

راه دشوار مقابله با فوبیای ساختگی

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را درباره اقداماتی که باید برای مبارزه با «اسلام‌هراسی» برداشته شود، تصویب کرد. حال باید دید بسترسازان «اسلا‌م‌هراسی» در عمل چه واکنشی به این قطعنامه خواهند داشت؟

نورنیوز- گروه بین‌الملل: پیش‌نویس قطعنامه مبارزه با «اسلام‌هراسی»  همزمان با روز جهانی‌ای با همین نام  به رای گذاشته شد و با حمایت ۱۱۵ کشور، رای ممتنع ۴۴ کشور و بدون هیچ رای مخالفی، تصویب شد.

قطعنامه یادشده هرگونه اظهارات تنفر‌آمیز و خشن علیه مسلمانان را محکوم کرده و خواستار تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای ارتقای مدارا، تحمل و صلح شده است.

اگرچه این قطعنامه، امیدواری‌هایی برای مبارزه با اسلام‌هراسی به وجود آورد، اما نمی‌توان از اینرسی اسلام‌هراسی سیستماتیک که در تاروپود امریکا و اروپا تنیده شده، غفلت کرد و به نتایج اساسی خوش‌بین بود.

نگاهی به کارنامه کشورهای اروپایی و امریکایی بیانگر اقدامات هدفمند و گسترده آنها علیه اسلام و مسلمانان است؛ از «صلیبی» خواندن حمله امریکا به افغانستان گرفته تا مساوی‌دانستن اسلام و تروریسم. هرچند تروریسم و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز منجر به تروریسم را نمی‌توان و نباید با هیچ دین، ملیت، تمدن یا گروه قومی مرتبط دانست، اما امریکا و اروپا به ویژه در دو دهه گذشته تلاش و سرمایه‌گذاری عظیم رسانه‌ای در این زمینه داشتند تا در افکار عمومی جهان تروریسم را مساوی اسلام و مسلمان جا بیاندازند.

از سوی دیگر امریکا و اروپا به‌رغم داشتن داعیه‌ حقوق بشر و برابری، کارنامه‌ای مملو از تبعیض علیه مسلمانان دارند. مطالعاتی که در سال 2022 در 23 کشور اروپایی انجام شد، پاره‌ای از این موارد را گوشزد کرده است؛ از جمله اینکه در فرانسه «طرح سکولاریسم» در حال اجراست و براساس آن معلمان و مدیران مجبورند دختران با دامن‌های بسیار بلند را شناسایی و شکایت‌های انضباطی ارائه کنند.

در فقره دیگر «وینسنت ون کوئیکنبورن»، وزیر دادگستری بلژیک هم، امام جماعت مسجد جامع بروکسل را مجبور به استعفا کرد. ون کوئیکنبورن همچنین مجوز هیأت اجرایی مسلمانان بلژیک (EMB) را نیز لغو نمود.

گزارش یادشده همچنین می‌گوید فرزندان مهاجران مسلمان در دانمارک به مدت 35 ساعت در هفته از خانواده‌های خود جدا می‌شوند و به آنها «ارزش‌های دانمارکی» آموزش داده می‌شود.

بر اساس گزارش گروه جمعی علیه اسلام‌هراسی در اروپا، 501 شکایت در سال 2022 ثبت شده است. در میان این شکایات که در سال 2021 به 384 مورد رسیده بود، اکثریت شکایت‌ها درباره تبعیض و توهین بوده است.

مسلمانان در کشورهای اروپایی با خشونت، افترا و هتک حرمت به ارزش‌ها، مقدسات و کتاب مقدس خود تحت لوای آزادی بیان مواجه شده‌اند. در کشوری همچون سوئد که حتی «قرآن‌سوزی» آزاد است، علیه مسلمانان رفتارهای نژادپرستانه شدت گرفته است. اسلام‌هراسی حتی در اجرای قوانین بین‌المللی همچون پذیرش پناه‌جویان نیز مشاهده می‌شود.

 چنین رفتارها و دیدگاه‌های نژادپرستانه متعاقب ظهور احزاب راست افراطی در اروپا رو به تشدید و وخامت گذاشته است. تعدادی از این کشورها نه تنها از جرم‌انگاری یا ممنوعیت خشونت و نفرت علیه نمادهای دینی و کتب مقدس در مقررات ملی خود سرباز می‌زنند، بلکه سعی می‌کنند از تلاش‌های جمعی برای تحقق این هدف فاصله بگیرند و حتی اسلام‌هراسی را به ابزاری جهت رسیدن به قدرت بدل کنند. قدرت‌گرفتن احزاب راست افراطی در هلند، رویکردهای افراط‌گرایانه صدر اعظم آلمان، نخست‌وزیر انگلیس، رئیس‌جمهور فرانسه و... برای ماندن در قدرت، نمودی از این رفتارهاست. رویه‌ای که می‌تواند زمینه‌ساز تشدید رفتارهای رادیکالی در جهان شود که قطعا تبعات آن دامن همین کشورها را نیز خواهد گرفت. مشارکت اروپا و امریکا در نسل‌کشی فلسطینی‌ها بعد دیگری از اسلام‌ستیزی در غرب است. 

به طور قطع راهکار عملی مقابله با این وضعیت آن است که همه کشورهای عضو سازمان ملل  مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند و به تعهدات قانونی خود عمل نمایند تا همزیستی مسالمت‌آمیز بر پایه مدارا و درک متقابل جای هراس‌های جعلی نهادینه‌شده را بگیرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نجات جان سربازان جنگی با مکمل «روی»!
دکمه لایک و شیر فیس بوک در سایت‌ها حذف می شود
انجام نخستین جراحی روباتیک سکته را از راه دور
وزیر امور راهبردی رژیم صهیونی استعفا کرد
جوسازی و ادعای جدید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران
عضو شورای شهر تهران: پلمب پاساژ علاالدین محتمل است
جزییات حادثه خروج هواپیمای تفریحی از باند فرودگاه نوشهر/ تلفات جانی گزارش نشد
پژمان جمشیدی به ایران بازگشت / احضار چند نفر در پرونده جمشیدی
توبیخ نتانیاهو در دادگاه به دلیل طفره رفتن از پاسخ به قاضی
ائتلاف بزرگ شیعیان عراق: دولت جدید در زمان قانونی تشکیل می شود
ادای احترام وحید شمسایی و کادر فنی تیم ملی فوتسال ایران به حضرت علی(ع) پس از قهرمانی+فیلم
نورنما |اعماق رازآلود آسمان
تکرار ادعای «نابودی توان هسته‌ای ایران» از سوی ترامپ!
ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
جایگزین شدن پرچم اسرائیل با پرچم فلسطین در جام جهانی شمشیربازی
ایران و عربستان توافقنامه حج تمتع 1405 را امضا کردند
نخست وزیر هند: عاملان انفجار در دهلی نو به سزای اعمالشان خواهند رسید
بانوی کاراته‌کای ایران طلا گرفت
«مهسا بهشتی» در ریاض طلایی شد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 20 آبان 1404
زمان فروش فوق‌العاده محصولات سایپا اعلام شد+جدول فروش
ورود ناو هواپیمابر آمریکا به حوزه دریای کارائیب
تبریک رئیس جمهور و نخست وزیر عراق به مناسبت برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور
فاطمه صادقی در کاراته طلایی شد
هشدار روسیه به آمریکا درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
نتانیاهو در جریان جلسه محاکمه به اتهام فساد مالی سرزنش شد
توقف واردات موز تکذیب شد
دستگیری یک شهروند آلمانی به اتهام تلاش برای ترور مرکل و شولتس
موشک کروز روسیه می‌تواند یک ایالت آمریکا را از نقشه محو کند
نوار غزه عملا در آستانه تقسیم‌شدن است
قطع عضو 6 هزار نفر فلسطینی با حملات رژیم اسرائیل
ناو هواپیمابر آمریکا وارد کارائیب شد
تشکیل پرونده قضایی برای یک بلاگر
تقدیر السودانی از مردم عراق/ کمیساریا: انتخابات با موفقیت برگزار شد
مسی: بارسلونا بخشی از زندگی‌ام است/دلم برایش تنگ می شود
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تضمینی برای حاکمیت لبنان است
درخواست بیش از 2 هزار سال زندان برای امام اوغلو
هوای پایتخت 4 درجه سرد می‌شود
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پرداخت مطالبات داروخانه‌ها و مراکز طرف قرارداد
اعلان جنگ ترامپ علیه دستگاه قضایی آمریکا
قالیباف: ناترازی در انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند
حمله پهپادی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سقوط یک هواپیمای باری ترکیه در گرجستان +فیلم
در غروب نفوذ، اروپا تور می‌افکند
اعلام سقف جدید نرخ ارز نهاده‌های دام و طیور
جزئیات جدید از شبکه جاسوسی وابسته به آمریکا، اسرائیل و عربستان در یمن
یک ایرانی برترین مربی زن جوان سال آسیا 2025 شد
طالبان پاکستان مسئولیت بمب‌گذاری مرگبار در اسلام‌آباد را بر عهده گرفت
تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان کشف 74 جسد در سد کرج
X
آگهی تبلیغاتی