×
بین الملل
شناسه خبر : 167670
تاریخ انتشار : شنبه 1402/12/26 ساعت 08:16
پیام رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در آب‌های جنوبی کشورمان

«نورنیوز» گزارش می‌دهد؛

پیام رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در آب‌های جنوبی کشورمان

رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در آب‌های دریای عمان و سواحل چابهار که با عنوان «کمربند امنیتی 2024»،‌ از سه‌شنبه آغاز شده بود، پایان یافت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «حفاظت از فعالیت‌های اقتصادی دریایی»، هدف غایی رزمایش 4روزه‌ای بود که با مشارکت و حضور نمایندگان 8 کشور در آب‌های جنوب کشورمان برگزار شد.

هدف از برگزاری این رزمایش مشترک «تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه»، «گسترش همکاری‌های چند جانبه» میان کشورهای شرکت‌کننده و نشان‌دادن حُسن نیت و توانایی این کشورها در حمایت مشترک از صلح جهانی، «امنیت دریایی» و «ایجاد جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک» بود.

علاوه بر موارد یادشده، «تقویت امنیت تجارت دریایی بین‌المللی»، «مقابله با دزدی و تروریسم دریایی»، «اقدامات بشردوستانه»، «تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی» و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی از دیگر اهداف این مانور آبی بودند.

ناو شهید محمودی ، ناو شهید حاج قاسم سلیمانی، ناو شهید ابو مهدی المهندس و ناوچه تندر کلاس شهید توسلی و بالگردهای نیروی دریایی سپاه نیز در کنار رزمندگان ارتش در این رزمایش حضور داشته و در کنار یگان‌های شناوری فدراسیون روسیه شامل رزمناو موشکی گارد «واریاگ»، ناو بزرگ ضد زیردریایی «مارشال شاپوشنیکف» به همراه یک ناوچه، دو کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی چین این رزمایش را برگزار کردند.

حضور نمایندگانی از کشورهای عمان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی در این رزمایش، به نشانه اعتماد و اطمینان منطقه‌ای و جهانی به ظرفیت‌های ایران، روسیه و چین در تحقق امنیت دریانوردی و تجارت جهانی از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت.   

این رزمایش همچنین ابعاد دیگری از توانایی‌ها و ظرفیت‌های دفاعی و امنیت‌ساز جمهوری اسلامی ایران را برای منطقه و جهان آشکار ساخت.

یکی از نکات مهم که در رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه در دریای عمان از سوی یگان‌های شرکت کننده تمرین شد، «عملیات آزادسازی کشتی ربوده‌شده» بود. نیروهای عملیات ویژه ارتش و سپاه با مشارکت نیروهای عملیات ویژه چین و روسیه از هوا روی عرشه شناور ربوده‌شده فرود آمدند و عملیات آزادسازی کشتی را انجام دادند.این عملیات هشداری روشن به دزدان دریایی و نیروهایی بود که به دلایل مختلف بدنبال ناامن سازی خطوط کشتیرانی تجاری در منطقه از طریق توقیف غیر قانونی شناورها و نفت‌کش‌های تجاری هستند.

نکته قابل توجه اینکه اخیرا در گزارش سالانه ارائه شده از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا به کنگره آمریکا بر قدرت فزاینده ایران،روسیه و چین که توان درهم شکستن برتری شکننده امریکا را دارد تاکید شده بود. در این گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا اعتراف کرده اند که تحریم‌ها نه تنها نتوانسته این سه کشور را به زانو درآورد بلکه موجب تقویت اتحاد مثلثی آنها نیز شده است.دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا تلویحا اعتراف کردند؛حمایت از تجزیه‌طلبان و تروریست‌ها علیه ایران، کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین در جنگ با روسیه و تحریک تایوان علیه چین بخشی از تلاش‌ برای تهدید امنیت ملی و تمامیت ارضی این سه کشور بوده که عقیم مانده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌