×
بین الملل
شناسه خبر : 167670
تاریخ انتشار : شنبه 1402/12/26 ساعت 08:16
پیام رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در آب‌های جنوبی کشورمان

«نورنیوز» گزارش می‌دهد؛

پیام رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در آب‌های جنوبی کشورمان

رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در آب‌های دریای عمان و سواحل چابهار که با عنوان «کمربند امنیتی 2024»،‌ از سه‌شنبه آغاز شده بود، پایان یافت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «حفاظت از فعالیت‌های اقتصادی دریایی»، هدف غایی رزمایش 4روزه‌ای بود که با مشارکت و حضور نمایندگان 8 کشور در آب‌های جنوب کشورمان برگزار شد.

هدف از برگزاری این رزمایش مشترک «تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه»، «گسترش همکاری‌های چند جانبه» میان کشورهای شرکت‌کننده و نشان‌دادن حُسن نیت و توانایی این کشورها در حمایت مشترک از صلح جهانی، «امنیت دریایی» و «ایجاد جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک» بود.

علاوه بر موارد یادشده، «تقویت امنیت تجارت دریایی بین‌المللی»، «مقابله با دزدی و تروریسم دریایی»، «اقدامات بشردوستانه»، «تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی» و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی از دیگر اهداف این مانور آبی بودند.

ناو شهید محمودی ، ناو شهید حاج قاسم سلیمانی، ناو شهید ابو مهدی المهندس و ناوچه تندر کلاس شهید توسلی و بالگردهای نیروی دریایی سپاه نیز در کنار رزمندگان ارتش در این رزمایش حضور داشته و در کنار یگان‌های شناوری فدراسیون روسیه شامل رزمناو موشکی گارد «واریاگ»، ناو بزرگ ضد زیردریایی «مارشال شاپوشنیکف» به همراه یک ناوچه، دو کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی چین این رزمایش را برگزار کردند.

حضور نمایندگانی از کشورهای عمان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی در این رزمایش، به نشانه اعتماد و اطمینان منطقه‌ای و جهانی به ظرفیت‌های ایران، روسیه و چین در تحقق امنیت دریانوردی و تجارت جهانی از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت.   

این رزمایش همچنین ابعاد دیگری از توانایی‌ها و ظرفیت‌های دفاعی و امنیت‌ساز جمهوری اسلامی ایران را برای منطقه و جهان آشکار ساخت.

یکی از نکات مهم که در رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه در دریای عمان از سوی یگان‌های شرکت کننده تمرین شد، «عملیات آزادسازی کشتی ربوده‌شده» بود. نیروهای عملیات ویژه ارتش و سپاه با مشارکت نیروهای عملیات ویژه چین و روسیه از هوا روی عرشه شناور ربوده‌شده فرود آمدند و عملیات آزادسازی کشتی را انجام دادند.این عملیات هشداری روشن به دزدان دریایی و نیروهایی بود که به دلایل مختلف بدنبال ناامن سازی خطوط کشتیرانی تجاری در منطقه از طریق توقیف غیر قانونی شناورها و نفت‌کش‌های تجاری هستند.

نکته قابل توجه اینکه اخیرا در گزارش سالانه ارائه شده از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا به کنگره آمریکا بر قدرت فزاینده ایران،روسیه و چین که توان درهم شکستن برتری شکننده امریکا را دارد تاکید شده بود. در این گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا اعتراف کرده اند که تحریم‌ها نه تنها نتوانسته این سه کشور را به زانو درآورد بلکه موجب تقویت اتحاد مثلثی آنها نیز شده است.دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا تلویحا اعتراف کردند؛حمایت از تجزیه‌طلبان و تروریست‌ها علیه ایران، کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین در جنگ با روسیه و تحریک تایوان علیه چین بخشی از تلاش‌ برای تهدید امنیت ملی و تمامیت ارضی این سه کشور بوده که عقیم مانده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تاجگردون: خیال مردم بابت معیشت و تاب آوری اقتصادی راحت باشد
آخرین جزییات مربوط به وضعیت خلبان جنگنده ساقط شده در ایران/جایزه 10 میلیاردی برای یابنده
گزارش تصویری| انهدام جنگنده دشمن در آسمان مرکزی ایران
امن‌ترین نقطه ساختمان هنگام حملات هوایی کجاست ؟
ادبیات قطعنامه بحرین درباره تنگه هرمز تغییر کرد
ادامه کمک‌های مردمی عراق به ایران
تخلیه سریع ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا عامل افزایش قیمت نفت WTI
اهمیت مستندسازی جنگ از نگاه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت
حمایت پکن از ایران؛ مشکل اصلی در تنگه هرمز جنگ غیرقانونی آمریکا و اسرائیل است
زیرساخت‌های نظامی ارتش اسرائیل هدف حملات حزب الله قرار گرفت
پیشنهاد پاپ برای پایان جنگ علیه ایران
حداقل حقوق و سقف پاداش بازنشستگی فرهنگیان چقدر شد؟
واکنش بقائی به ساقط شدن پهپاد یک کشور همسایه در شیراز
سی‌ و چهارمین تجمع شبانه مردمی امشب در این میادین تهران برگزار می‌شود
احمدیان: گام اول اخراج آمریکا از ایران بود، ‎گام دوم اخراج از ‎منطقه
آمریکا باید اقدامات نظامی علیه ایران را متوقف کند
رویکرد آمریکا نه «پُل زدن بر شکاف‌ها»، بلکه گسترش آنهاست
اسلامی: سکوت آژانس همدستی آشکار با جنایتکاران است
دانشمندان ایرانی، انستیتو پاستوری مجهزتر خواهند ساخت
بیانیه مشترک فرانسه و کره جنوبی برای کاهش تنش‌ها و بازگشایی تنگه هرمز
تمدید مهلت صدور برگ تشخیص اظهارنامه‌های میان‌سالی
واکنش صریح ایران به سکوت آژانس بین المللی انرژی اتمی مقابل حملات آمریکا
آسیب خانه مارال فرجاد در حملات آمریکا
دستگیری جاسوس مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به دانشگاه شهیدبهشتی تهران، قم و بندرچارک
رسانه آمریکایی سقوط اف35 در ایران را تایید کرد
اهداف جدید ترامپ علیه ایران از زبان لوکاشنکو
آخرین آمار شهدای کودک و نوجوان در حملات آمریکا
واکنش مسعود پزشکیان به ادعاهای اخیر ترامپ
5 عامل مرتبط با موساد در آذربایجان غربی به دام افتادند
واکنش مشاور سابق اوباما به ادعای آکسیوس برای توجیه حمله به پل کرج
تجهیزات و اردوگاه نظامیان دشمن در اردن، کویت و بحرین هدف قرار گرفت
آغاز موج 92 عملیات وعده صادق 4/ سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری آمریکا هدف قرار گرفت
یک سوخت‌رسان آمریکایی دیگر دچار حادثه شد
نورویدیو | چرایی ایراد یک سخنرانی با حاصل جمع صفر
مدیرعامل بنادر: عملیات خروج کالاها به‌صورت شبانه‌روزی و بی‌وقفه در حال انجام است
تماس 138 هزار نفر با سامانه 4030 در شرایط جنگ
اعلام آخرین وضعیت ادارات تهران از فردا؛ پرداختی دورکاران تغییر می‌کند؟
وداع اروند با فرزند خروشانش؛ حماسه‌ای از جنس دریا و غیرت آبادان
جزییات اجرای طرح ترافیک تهران در روزهای 15 و 16 فروردین اعلام شد
قدرت بالنده ایران ماشین جنگی آمریکا را متوقف کرد
صنعت پتروشیمی در یکی از درخشان‌ترین دوره‌های خود
بقائی: خراب‌کردن پل‌های بزرگ، خرابکاران را بزرگ نمی‌کند
وزارت اقتصاد: تسهیلات ویژه گمرکی در شرایط اضطرار ادامه دارد
اسکان بیش از 5 هزار آسیب دیده از جنگ در 32 هتل تهران
موج 92 عملیات وعده صادق 4 /سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری دشمن هدف قرار گرفت
عصبانیت ترامپ از عملکرد وزیران کار و بازرگانی خود
بازداشت 28 تروریست تکفیری در جنوب شرق ایران
مشاور و دستیار رهبری به پویش جانفدا پیوست
تلاش شخصیت‌های اپوزیسیون رژیم صهیونیستی برای ممانعت از مداخله ترامپ در انتخابات این رژیم