×
بین الملل
شناسه خبر : 167434
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/12/23 ساعت 09:48
اعتراف بی‌سابقه دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا به قدرت فزاینده ایران، روسیه و چین

«نورنیوز» بررسی می‌کندِ؛

اعتراف بی‌سابقه دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا به قدرت فزاینده ایران، روسیه و چین

«یک چین جاه‌طلب اما مضطرب، یک روسیه متخاصم، برخی از قدرت‌های منطقه‌ای مانند ایران، نظم سنتی بین‌الملل مبتنی بر برتری آمریکا را به چالش کشیده‌اند»؛ این اعتراف، خلاصه گزارش سالانه سازمان‌های اطلاعاتی امریکا به سنا بود.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: نشست سالانه دستگاه اطلاعاتی امریکا با قانونگذاران درباره تهدیدهای سال پیش‌رو، فرصتی است تا اعضای سنا سوالات‌شان درباره موضوعات امنیتی ایالات متحده را به‌طور علنی مطرح کنند. در جلسه امسال علاوه بر «آوریل هاینز»، مدیر اطلاعات ملی آمریکا «ویلیام برنز»، رئیس سیا، «کریستوفر رای»، رئیس اف‌بی‌آی، «برت هولمگرن»، دستیار وزارت امور خارجه در امور اطلاعات و تحقیقات و ژنرال «تیموتی هاف»، مدیر آژانس امنیت در مقابل هیأت سنا حاضر شدند. قدرت فزاینده روسیه، چین و ایران همچنین جنگ غزه و اوکراین محور این پرسش‌وپاسخ صریح بود. سوال‌وجواب‌هایی که بارها و بارها با صدای یک معترض به حمایت امریکا از رژیم اسرائیل در جنگ غزه قطع می‌شد.

گزارش امسال تأکید داشت: «تجارت میان چین و روسیه در دوسالی که از یورش روسیه به اوکراین سپری شده، بیش از سه برابر افزایش یافته که عمده آن کالاهایی با کاربرد نظامی است». «آوریل هینز»، مدیر اطلاعات ملی، نهادی که شامل ۱۸ سازمان اطلاعاتی آمریکا است، از قانونگذاران کشورش خواست کمک نظامی بیشتری برای اوکراین را تصویب کنند تا کی‌یف بتواند سرزمین‌هایی که از دست داده را بازپس بگیرد.

ویلیام برنز که در سال ۲۰۲۱ به عنوان «اولین دیپلمات حرفه‌ای» به رهبری سازمان سیا رسید و سهم مهمی در تصمیم‌گیری‌های امنیتی امریکا، به‌ویژه در قبال روسیه و چین، داشته است، در این جلسه گفت اگر کنگره کمک‌های نظامی بیشتر به کی‌یف را تصویب نکند، «اشتباهی بزرگ و تاریخی» رقم خواهد خورد. برنز همچنین با اشاره به جنگ غزه گفت: «واقعیت این است که در آنجا کودکان گرسنه هستند. کمک‌های انسان‌دوستانه به آنها نمی‌رسد و در نتیجه دچار سوءتغذیه شده‌اند. تا زمانی که آتش‌بس برقرار نشود توزیع کمک‌های بشردوستانه بسیار دشوار خواهد بود».

«کریستوفر رای»، مدیر اف‌بی‌آی، نیز در این جلسه با اشاره افزایش تهدیدها علیه آمریکایی‌ها از زمان آغاز جنگ غزه گفت که تهدیدها به سطح کاملا جدیدی رسیده است. او همچنین از هدف قراردادن نقاط آسیب‌پذیر در مرزهای ایالات متحده ابراز نگرانی کرد.

گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا همچنین مدعی شد که چین می‌تواند با استفاده از فناوری در سطوحی بر انتخابات ریاست جمهوری امسال در ایالات متحده تاثیر بگذارد و شکاف‌های اجتماعی ایالات متحده را بزرگ‌تر کند.

«بازیگران غیر دولتی» یکی از کلیدواژه‌های گزارش اطلاعاتی امریکا بود که به صورت غیرمستقیم گروه‌های مقاومت در لبنان و یمن را مورد اشاره قرار می‌داد. این گزارش اذعان داشت که این بازیگران غیر دولتی در کنار ایران، چین و روسیه قدرت فزاینده‌ای یافته‌ و برتری امریکا در نظم جهانی را با تهدید جدی مواجه کرده‌اند.

گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا از چند منظر قابل تأمل است؛

1. اعتراف به قدرت فزاینده روسیه، چین و ایران، به‌عنوان سه کشوری که از سوی امریکا و اروپا تحریم شده‌اند، محور گزارش امسال بود. قدرتی که به اعتراف سران اطلاعاتی و امنیتی امریکا این توان را دارد که برتری شکننده امریکا را بیش از گذشته تهدید کند. توافق 25‌ساله ایران و چین، توافق 20 ساله ایران و روسیه، توافق چند صد میلیارد دلاری روسیه و چین و نیز عضویت سه کشور در شانگهای و بریکس تنها بخشی از اقدامات کشورهای یادشده برای بی‌اثرکردن تحریم‌ها بود و حال ایالات متحده در رأس تحریم‌کنندگان اعتراف می‌کند نه‌تنها تحریم‌هایش نتوانسته روسیه، چین و ایران را متوقف کند، بلکه این کشورها به مثلثی بدل شده‌اند که قدرت امریکا را به چالش جدی کشیده‌اند.

2. این گزارش، اذعان غیررسمی به شکست در تلاش‌های امریکا برای تهدید امنیت ملی و تمامیت ارضی سه کشور یادشده است؛ کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین در نزاع نظامی با روسیه، تحریک تایوان علیه چین و حمایت از تجزیه‌طلبان و تروریست‌هایی که علیه کشورمان فعالیت داشتند، بخشی از تلاش‌های عقیم ایالات متحده در این حوزه بود.

3. اعتراف به شکستِ تلاش‌ها برای یارگیری منطقه‌ای علیه کشورمان با پروژه «ایران‌هراسی» یکی دیگر از ابعاد این گزارش بود. گزارشی که با کنار هم قراردادن نام کشورمان و «بازیگران غیردولتی» همچون حزب‌الله لبنان، انصارلله یمن و سایر گروه‌های مقاومت در غرب آسیا بر این گذاره صحه گذاشت که برخلاف تبلیغات منفی و البته گسترده، نه تنها توطئه «انزوای ایران» به نتیجه نرسید، بلکه کشورمان در کنار نقش کلیدی در محور مقاومت، با ترمیم روابط با کشورهای همسایه ازجمله عربستان و تقویت رابطه با چین و روسیه، ابتکار عمل در غرب آسیا را به دست گرفته است. گرایش کشورهای عربی به روسیه و چین در کنار احیای روابط کشورهای عربی با سوریه و بازگشت آن به اتحادیه عرب، وضعیت را به‌گونه‌ای رقم زده که رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا به صراحت اذعان می‌کند کشورش دیگر در رقابت‌های راهبردی دنیا حائز «برتری بلامنازع» نیست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مشارکت در توسعه فناوری درمان سرطان به کمک ریزتراشه
بازی، راهی ساده برای بهبود ناهنجاری‌های بدنی کودکان
حضور 142 رشته دانشگاه های ایران در رتبه بندی شانگهای 2025
از خداحافظی دانشمند ارشد هوش مصنوعی «متا» تا خبر خوش گوگل برای رانندگان خودروهای برقی
ناسا نزدیکترین تصویر از دنباله‌دار مرموز را منتشر کرد
کاظمی‌قمی: مردم عراق در انتخابات شگفتی آفریدند
پویش برای آزادی مادران زندانی غیرعمد
پزشکیان: کشور نه وابسته به فرد یا مقام خاص بلکه بر مردم و ظرفیت‌های درونی استوار است
عراقچی: موافق مذاکره و یک توافق عادلانه و متوازن هستیم
امیریان به طلای 800 متر رسید
جزییات واریز یارانه آبان 1404 +دهک‌های مشمول
آفریقای جنوبی از زورگویی آمریکا انتقاد کرد
نماینده مجلس لبنان: پروژه آمریکا و اسرائیل علیه لبنان آشکار و خطرناک است
فردا مهلت استعفا برای داوطلبی در انتخابات شوراهای اسلامی روستا به پایان می‌رسد
وزیر اقتصاد: تفویض اختیارات بانکی، مالیاتی و گمرکی به استان‌ها به زودی ابلاغ می‌شود
نورنما | فوران پرفشار چشمه آب در معدن مس سرچشمه
زخمی شدن نظامی اسرائیلی توسط رزمندگان مقاومت در کرانه باختری
درخواست غیرقانونی نماینده آمریکا از ایران در شورای حکام
سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه جدید شورای حکام حتما با واکنش ایران مواجه می‌شود
درگذشت ناگهانی فعال رسانه‌ای تبریز در جریان نشست وزیر اقتصاد
راننده‌ها اینترنتی بیمه می شوند/جزییات +فیلم
مقام آمریکایی: شرکت‌های چینی و هندی در حال اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هستند
ترامپ خواستار دستگیری برخی قانونگذاران دموکرات شد
نماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام:دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار در موضوع هسته‌ای ایران است
لاوروف و عراقچی گفتگو کردند
آماده‌باش پاکستان برای احتمال جنگ
درستکار: امیدوارم چهار طلای دیگر کسب کنیم
نجات یک قلاده پلنگ در کوه‌های بشاگرد
رحمان عموزاد طلا گرفت
نورنما | شکست امیرحسین زارع
لوکاشنکو: زلنسکی از سوی حامیان خارجی خود برکنار می شود
تأکید رئیس پارلمان لبنان بر اهمیت استقلال و تعهد ملی
اتحادیه اروپا 10 مقام روسیه را تحریم کرد
سخنگوی حماس: اشغالگران روزانه توافق آتش بس را نقض می‌کنند
صادرات کالا تنها با کارت بازرگانی معتبر امکان‌پذیر است
وزیر ارشاد نشان درجه یک هنری را به شاعر لرستانی اعطا کرد
مدال برنز جنجالی برای تیم سابر شمشیربازی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
خشم کویت از سفر نتانیاهو به جولان
اتحادیه اروپا: به دیپلماسی برای حل مسئله هسته‌ای ایران پایبندیم
فرانسه: تروئیکای اروپا می‌خواهد دیپلماسی هسته‌ای با ایران را احیا کند
پزشکیان: داشتن نظر مخالف به معنی ضدیت نیست
آیا خبر عرضه بنزین 5500 تومانی صحت دارد؟
توقف فروش محصولات ساخت رژیم صهیونیستی در فنلاند
مومنی به مدال برنز وزن 57 کیلوگرم کشتی آزاد رسید
پرواز 8 جنگنده اسرائیلی بر فراز مناطق مختلف سوریه+فیلم
واکنش شدیداللحن دوحه به جولان دادن نتانیاهو در جنوب سوریه
افتتاح بزرگ‌ترین مجتمع توریسم درمانی کشور به دست رئیس‌جمهور
بیانیه ضد ایرانی غربی‌ها در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
مخالفت مجارستان با صرف منابع مالی اروپا در جنگ اوکراین
X
آگهی تبلیغاتی