×
بین الملل
شناسه خبر : 167434
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/12/23 ساعت 09:48
اعتراف بی‌سابقه دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا به قدرت فزاینده ایران، روسیه و چین

«نورنیوز» بررسی می‌کندِ؛

اعتراف بی‌سابقه دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا به قدرت فزاینده ایران، روسیه و چین

«یک چین جاه‌طلب اما مضطرب، یک روسیه متخاصم، برخی از قدرت‌های منطقه‌ای مانند ایران، نظم سنتی بین‌الملل مبتنی بر برتری آمریکا را به چالش کشیده‌اند»؛ این اعتراف، خلاصه گزارش سالانه سازمان‌های اطلاعاتی امریکا به سنا بود.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: نشست سالانه دستگاه اطلاعاتی امریکا با قانونگذاران درباره تهدیدهای سال پیش‌رو، فرصتی است تا اعضای سنا سوالات‌شان درباره موضوعات امنیتی ایالات متحده را به‌طور علنی مطرح کنند. در جلسه امسال علاوه بر «آوریل هاینز»، مدیر اطلاعات ملی آمریکا «ویلیام برنز»، رئیس سیا، «کریستوفر رای»، رئیس اف‌بی‌آی، «برت هولمگرن»، دستیار وزارت امور خارجه در امور اطلاعات و تحقیقات و ژنرال «تیموتی هاف»، مدیر آژانس امنیت در مقابل هیأت سنا حاضر شدند. قدرت فزاینده روسیه، چین و ایران همچنین جنگ غزه و اوکراین محور این پرسش‌وپاسخ صریح بود. سوال‌وجواب‌هایی که بارها و بارها با صدای یک معترض به حمایت امریکا از رژیم اسرائیل در جنگ غزه قطع می‌شد.

گزارش امسال تأکید داشت: «تجارت میان چین و روسیه در دوسالی که از یورش روسیه به اوکراین سپری شده، بیش از سه برابر افزایش یافته که عمده آن کالاهایی با کاربرد نظامی است». «آوریل هینز»، مدیر اطلاعات ملی، نهادی که شامل ۱۸ سازمان اطلاعاتی آمریکا است، از قانونگذاران کشورش خواست کمک نظامی بیشتری برای اوکراین را تصویب کنند تا کی‌یف بتواند سرزمین‌هایی که از دست داده را بازپس بگیرد.

ویلیام برنز که در سال ۲۰۲۱ به عنوان «اولین دیپلمات حرفه‌ای» به رهبری سازمان سیا رسید و سهم مهمی در تصمیم‌گیری‌های امنیتی امریکا، به‌ویژه در قبال روسیه و چین، داشته است، در این جلسه گفت اگر کنگره کمک‌های نظامی بیشتر به کی‌یف را تصویب نکند، «اشتباهی بزرگ و تاریخی» رقم خواهد خورد. برنز همچنین با اشاره به جنگ غزه گفت: «واقعیت این است که در آنجا کودکان گرسنه هستند. کمک‌های انسان‌دوستانه به آنها نمی‌رسد و در نتیجه دچار سوءتغذیه شده‌اند. تا زمانی که آتش‌بس برقرار نشود توزیع کمک‌های بشردوستانه بسیار دشوار خواهد بود».

«کریستوفر رای»، مدیر اف‌بی‌آی، نیز در این جلسه با اشاره افزایش تهدیدها علیه آمریکایی‌ها از زمان آغاز جنگ غزه گفت که تهدیدها به سطح کاملا جدیدی رسیده است. او همچنین از هدف قراردادن نقاط آسیب‌پذیر در مرزهای ایالات متحده ابراز نگرانی کرد.

گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا همچنین مدعی شد که چین می‌تواند با استفاده از فناوری در سطوحی بر انتخابات ریاست جمهوری امسال در ایالات متحده تاثیر بگذارد و شکاف‌های اجتماعی ایالات متحده را بزرگ‌تر کند.

«بازیگران غیر دولتی» یکی از کلیدواژه‌های گزارش اطلاعاتی امریکا بود که به صورت غیرمستقیم گروه‌های مقاومت در لبنان و یمن را مورد اشاره قرار می‌داد. این گزارش اذعان داشت که این بازیگران غیر دولتی در کنار ایران، چین و روسیه قدرت فزاینده‌ای یافته‌ و برتری امریکا در نظم جهانی را با تهدید جدی مواجه کرده‌اند.

گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی امریکا از چند منظر قابل تأمل است؛

1. اعتراف به قدرت فزاینده روسیه، چین و ایران، به‌عنوان سه کشوری که از سوی امریکا و اروپا تحریم شده‌اند، محور گزارش امسال بود. قدرتی که به اعتراف سران اطلاعاتی و امنیتی امریکا این توان را دارد که برتری شکننده امریکا را بیش از گذشته تهدید کند. توافق 25‌ساله ایران و چین، توافق 20 ساله ایران و روسیه، توافق چند صد میلیارد دلاری روسیه و چین و نیز عضویت سه کشور در شانگهای و بریکس تنها بخشی از اقدامات کشورهای یادشده برای بی‌اثرکردن تحریم‌ها بود و حال ایالات متحده در رأس تحریم‌کنندگان اعتراف می‌کند نه‌تنها تحریم‌هایش نتوانسته روسیه، چین و ایران را متوقف کند، بلکه این کشورها به مثلثی بدل شده‌اند که قدرت امریکا را به چالش جدی کشیده‌اند.

2. این گزارش، اذعان غیررسمی به شکست در تلاش‌های امریکا برای تهدید امنیت ملی و تمامیت ارضی سه کشور یادشده است؛ کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین در نزاع نظامی با روسیه، تحریک تایوان علیه چین و حمایت از تجزیه‌طلبان و تروریست‌هایی که علیه کشورمان فعالیت داشتند، بخشی از تلاش‌های عقیم ایالات متحده در این حوزه بود.

3. اعتراف به شکستِ تلاش‌ها برای یارگیری منطقه‌ای علیه کشورمان با پروژه «ایران‌هراسی» یکی دیگر از ابعاد این گزارش بود. گزارشی که با کنار هم قراردادن نام کشورمان و «بازیگران غیردولتی» همچون حزب‌الله لبنان، انصارلله یمن و سایر گروه‌های مقاومت در غرب آسیا بر این گذاره صحه گذاشت که برخلاف تبلیغات منفی و البته گسترده، نه تنها توطئه «انزوای ایران» به نتیجه نرسید، بلکه کشورمان در کنار نقش کلیدی در محور مقاومت، با ترمیم روابط با کشورهای همسایه ازجمله عربستان و تقویت رابطه با چین و روسیه، ابتکار عمل در غرب آسیا را به دست گرفته است. گرایش کشورهای عربی به روسیه و چین در کنار احیای روابط کشورهای عربی با سوریه و بازگشت آن به اتحادیه عرب، وضعیت را به‌گونه‌ای رقم زده که رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا به صراحت اذعان می‌کند کشورش دیگر در رقابت‌های راهبردی دنیا حائز «برتری بلامنازع» نیست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
دونده کنیایی رکورد تازه‌ای در ماراتن لندن ثبت کرد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت