×
بین الملل
شناسه خبر : 167094
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/02/09 ساعت 10:41
اسفندماه 1402/ غذا به‌جای آتش‌بس!

«نورنیوز» طرح امریکا مبنی بر ایجاد کریدور امدادی از قبرس تا غزه را بررسی می‌کند

اسفندماه 1402/ غذا به‌جای آتش‌بس!

طرح «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا مبنی بر ساخت یک کریدور دریایی 350کیلومتری برای انتقال غذا از قبرس تا غزه، سه واکنش بیشتر نداشت: تردید، تمسخر و ترس!

نورنیوز- گروه بین‌الملل: «ما کمک نمی‌خواهیم؛ آتش‌‎بس دائمی می‌خواهیم»، «امریکا به جای فرستادن غذا برای فلسطین، برای کشتار فلسطینی‌ها به رژیم اسرائیل سلاح ندهد»، «چرا امریکا به دنبال یافتن راهی برای نفوذ کمک‌های غذایی به غزه‌ای است که خود و متحدش آن را محاصره کرده‌اند؟» این جملات، تنها بخشی از واکنش‌ها به طرح جدید امریکا مبنی بر احداث یک کریدور 350 کیلومتری از قبرس به غزه است.

 کریدور ادعایی چیست و چگونه ساخته می‌شود؟

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا پنجشنبه گذشته در سخنرانی سالانه خود در کنگره گفت؛ دستور داده یک اسکله موقت در غزه برای کمک به مردم این باریکه برپا شود. یک روز بعد از سخنان او، ژنرال «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون عنوان کرد که این کریدور، به یک اسکله و گذرگاه نیاز دارد که توسط ارتش ایالات متحده ساخته می‌شود. به گفته رایدر، ساخت این کریدور 2 ماه طول می‌کشد و 1000 نیروی امریکایی در ساخت آن مشارکت خواهند داشت. 

یک مقام دفاعی امریکا نیز در گفت‌وگو با «سی‌بی‌اس نیوز» خبر داد که کشتی‌های حامل مواد غذایی در قبرس بارگیری می‌شوند و بعد به اسکله موقت نظامی امریکا در شرق مدیترانه خواهند رفت. محموله‌ها در این اسکله به کشتی‌های لجستیکی کوچک‌تر منتقل شده و سپس از طریق یک گذرگاه نظامی به ساحل غزه هدایت می‌شوند. بر اساس گزارش‌ها این گذرگاه احتمالا در دریا ساخته خواهد شد و بعد به سمت ساحل غزه هدایت می‌شود تا از حضور نیروهای امریکایی در ساحل جلوگیری کند. پس از رسیدن کمک‌ها به گذرگاه، محموله‌ها به سمت ساحل هدایت شده و آنجا توسط دیگر شرکای این طرح توزیع می‌شود. 

بر اساس گزارش «سی‌بی‌اس نیوز» کشتی حامل اسکله و گذرگاه شناور آخر همین هفته از ویرجینیا حرکت خواهد کرد. امریکا عنوان کرده امیدوار است از این طریق روزانه 2میلیون وعده غذایی به غزه برساند.

«ورسولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا، که برای اجرایی‌شدن این طرح به قبرس سفر کرده است، در مراسم اعزام کشتی اسپانیایی «اوپن آرمز» (آغوش گشوده)، نخستین شناور حامل مواد غذایی به غزه از لارناکای قبرس شرکت کرد. بر اساس گزارش‌ها این کشتی حامل ۲۰۰ تن مواد غذایی است که از سوی یک بنیاد خیریه آمریکایی به نام «آشپزخانه مرکزی جهان» فراهم شده است، اما معلوم نیست چگونه در ساحل ماسه‌ای و کم‌عمق غزه پهلو خواهد گرفت؟

از امارات متحده عربی به‌عنوان یکی از حامیان این طرح نام برده می‌شود. همچنین اعلام شده قطر 60 میلیون دلار برای این کریدور دریایی سرمایه‌گذاری می‌کند.

واکنش‌ها به ابتکار دریایی امریکا

ایده کریدور دریایی امریکا با استقبال نه‌چندان خوشایندی از سوی رسانه‌ها و مسئولان سازمان ملل روبه‌رو شد. «الجزیره» در گزارشی طرح بندری ایالات متحده را یک «حواس‌پرتی» و «تلاش برای انحراف افکار عمومی» توصیف کرد و نوشت: « این طرح بیشتر از اینکه تلاشی صادقانه برای پایان‌دادن به رنج غزه باشد، جنبه نمایشی دارد».

«تامارا الریفای»، سخنگوی آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در گفت‌وگو با «الجزیره» با صراحت بیشتری از این طرح انتقاد کرد و با طرح این سوال که «آیا باید چرخ را از نو اختراع کنیم؟» گفت: «ساده‌ترین راه برای کمک‌رسانی به نوار غزه، استفاده از گذرگاه های موجود است. گذرگاه‌های زمینی سریع‌تر، ایمن‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر  از مسیر دریایی و پرتاب هوایی هستند. اجازه دهید از آنچه که وجود دارد و قبلاً مؤثر بوده است، استفاده کنیم».

او با تأکید بر اینکه «پرتاب‌های هوایی، بندرهای موقت دریایی و مواردی از این دست راه‌حل‌های واقع‌بینانه یا پایداری برای جلوگیری از قحطی جاری و در حال وقوع غزه نیست» تنها راه نجات مردم جنگ‌زده و گرسنه غزه را آتش‌بسی پایدار دانست؛ همان درخواستی که تا کنون سه‌بار از سوی امریکا در شورای امنیت وتو شده است!

«واشنگتن‌پست» هم در گزارشی با ابراز تردید جدی در کارآمدی ارسال کمک از طریق دریا، ابتکار کریدوری جو بایدن را یکی دیگر از «سیاست‌های گیج‌کننده امریکا» در خاورمیانه خواند و به نقل از کارشناسان این حوزه نوشت: «اسرائیل نمایش را اجرا می‌کند و ایالات متحده نیز از آن پیروی می‌کند!»

واشنگتن‌پست همچنین به نقل از کمیته بین‌المللی نجات تأکید کرد: «ساخت اسکله موقتی که ممکن است هفته‌ها طول بکشد یا پرتاب هوایی راه‌حل نیست. ایالات متحده باید از نفوذ خود استفاده کند تا اطمینان حاصل کند که اسرائیل محاصره غزه را بردارد، گذرگاه‌ها در شمال غزه را بازگشایی کند و اجازه حرکت امن و بدون مانع به کارکنان و کمک‌های بشردوستانه از جمله سوخت، غذا و لوازم پزشکی بدهد».

این روزنامه امریکایی در ادامه به نقل از یکی از جنگ‌زدگان در محله خان‌یونس نوشت: «جو بایدن به‌گونه‌ای صحبت می‌کند که گویی آنچه در غزه اتفاق می‌افتد کار سلاح‌های امریکایی نیست. واقعیت این است که ایالات متحده بزرگ‌ترین تأمین‌کننده سلاح رژیم اسرائیل است. راه‌حل بحران غزه افزایش کمک‌های غذایی نیست؛ ما به آتش‌بس نیاز داریم تا به این رنج به‌طور کامل پایان دهیم».

واشنگتن‌پست در ادامه بخشی از گفت‌وگو با یک استاد دانشگاه را منتشر کرد که عنوان می‌کرد همدردی بایدن با فلسطینی‌ها تاکتیکی برای آرام‌کردن حوزه‌های انتخابیه امریکاست که با دادن آرای سفید به حمایت دولت او از رژیم اسرائیل اعتراض می‌کنند. 

«ای‌بی‌سی نیوز» هم با گزارشی از روی‌آوردن مردم غزه به خوردن علوفه برای فرار از مرگ، تاثیر قطع کمک‌های مالی به «آنروا»، قدیمی‌ترین و کارآمدترین آژانس امدادرسانی به مردم فلسطین را یادآوری کرد.

«بی‌بی‌سی» و «یورونیوز» هم در گزارش‌های جداگانه شیوه‌های امدادرسانی امریکا به مردم غزه ازجمله «ایردراپ» یا ارسال هوایی کمک‌ها را به بوته نقد گذاشت. «بی‌بی‌سی» به نقل از «یان اگلاند»، رئیس سازمان امدادرسانی شورای پناهندگان نروژ نوشت: «پرتاب از هواپیما پرهزینه و تصادفی است».

 «یورونیوز» هم با اشاره به کشته‌شدن پنج نفر به خاطر اینکه چتر یکی از محموله‌ها باز نشد، عنوان کرد پرتاب‌های هوایی روشی ناکارآمد برای ارسال کمک است. تحلیلگران در واکنش به مشکلات لجستیکی این طرح خطاب به بایدن تأکید کرده‌اند تنها راه‌حل بحران غزه، سیاسی و آتش‌بس دائم است و بزرگ‌ترین کمک امریکا در صورت صحت ادعایش در همدردی، چیزی جز عدم ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی نیست. 

در غزه چه خبر است؟

فقط بمب‌های امریکایی نیستند که جان کودکان، زنان و مردم بی‌گناه غزه را می‌گیرد؛ «گرسنگی» و قطحی سایه خود را روی مردم جنگ‌زده این باریکه ساحلی گسترانیده است و کودکان یا بر اثر اصابت گلوله یا سوء تغذیه می‌میرند.

سازمان ملل گزارش داده که حدود یک‌چهارم جمعیت غزه با قحطی مواد غذایی روبه‌رو هستند. امریکا در هفته گذشته با ارسال مواد غذایی از طریق هوا، مانور گسترده‌ای به‌ راه انداخت، اما کشته‌شدن پنج نفر به خاطر بازنشدن چتر محموله‌ها به انتقادها از این شیوه دامن زد.

رژیم اسرائیل نیز با کشتار بیش از 100 فلسطینی که برای دریافت این کمک‌ها در یک نقطه جمع شده بودند، گواهی داد که این بسته‌های غذایی به‌جای کمک، حکم طعمه‌هایی دارد که به کشتار گسترده‌تر کمک می‌کند. وتوی پیشنهادهای آتش‌بس‌ پایدار در شورای امنیت، کمک مالی و تسلیحاتی به رژیم اسرائیل و تعلیق کمک‌ مالی به آنروا تنها مرجع کمک‌رسان به غزه، تنها بخشی از  مساعدت‌های امریکا به نسل‌کشی در غزه است و حال سوال اینجاست چرا ایالات متحده به‌جای راه‌های تضمین‌شده زمینی برای امدادرسانی به مردم غزه، دنبال احداث یک کریدور 350 کیلومتری است؟ چه تضمینی وجود دارد که این کریدور، گذرگاهی برای ورود نیروهای نظامی امریکایی نشود؟ چرا به‌جای تلاش برای مرزهای زمینی و رفع محاصره غزه، راهی که ساختنش دست‌کم 60 روز طول می‌کشد، انتخاب شده است؟ و در این 60 روز چند نفر از اهالی غزه در اثر بمباران و گرسنگی جان خود را از دست خواهند داد؟

 

 

 

 

 

 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
خیبر - تراکتور / جدال برای صدر جدول لیگ برتر
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
نخستین قطار باری روسیه به بندر خشک آپرین رسید + فیلم
عارف: دولت حق ندارد خلاف منویات مردم کاری کند
زندی در صدر رنکینگ جهانی تکواندو
واردات خودرو امسال به 50 هزار دستگاه هم نمی‌رسد
نبیه بری: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح نیست
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی