×
اقتصادی
شناسه خبر : 167005
تاریخ انتشار : شنبه 1402/12/19 ساعت 09:25
خودکفایی ایران در ساخت قطعات هواپیماهای مسافربری

خودکفایی ایران در ساخت قطعات هواپیماهای مسافربری

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی گفت:در حال حاضر ایران در تامین قطعات هواپیما به خودکفایی رسیده و تقریبا برای هیچ نوع تعمیراتی نیاز نیست هواپیماهایمان را به کشورهای خارجی بفرستیم.

نورنیوز-گروه اقتصاد: جواد مشایخ با اشاره به خودکفایی ایران در حوزه ساخت قطعات هواپیماهای مسافربری که توسط محققان و متخصصان حاضر در شرکت‌های دانش بنیان محقق شده است، اظهار کرد: در حوزه هواپیماهای تجاری و مسافربری، ایران قبلاً وابستگی زیادی در تهیه قطعات هواپیما حتی در لایه تأمین و نگهداری داشت و به واسطه تحریم‌هایی که اتفاق افتاد، اساساً این گزینه را روی میز نداشتیم که قطعات را از سایر تأمین کنندگان بین المللی، تهیه کنیم.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزود: بعد از اعمال تحریم‌ها اتفاقی که افتاد این بود که بخشی از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی، توانشان را در بومی سازی قطعات خودرو، تعمیر و نگهداری موتورهای هوایی به کار گرفتند.

مشایخ ضمن بیان این مطلب که پیچیده‌ترین عنصر تشکیل دهنده هواپیما، موتور هواپیما است و سطح بالایی از دانش فنی را برای تعمیر و نگهداری می‌طلبد، خاطرنشان کرد: این نوید را می‌دهیم که در حال حاضر در این زمینه‌ها کشور ما به خودکفایی خوبی رسیده و تقریباً برای هیچ نوع تعمیراتی نیاز نداریم هواپیماهایمان به کشورهای خارجی برود و تعمیر و نگهداری در آنجا صورت گیرد.

او در ادامه تصریح کرد: بلکه در حال حاضر شاهد این هستیم که برخی از کشورهایی که به دلایل مختلفی آنها هم تحریم شدند و امکان تأمین قطعات و گرفتن خدمت تعمیر و نگهداری ندارند، به ایران می آیند و هواپیمایشان را متخصصان ایرانی می‌سپارند.

معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزود: به طور مثال کشور روسیه به واسطه بحران اوکراین تحریم‌های زیادی را در حوزه هوایی متحمل شده و به همین دلیل قراردادهای خوبی را برای گرفتن خدمات تعمیر و نگهداری با شرکت‌های دانش بنیانی ایرانی منعقد کرده است.

مشایخ با تاکید بر اینکه سطح بالای استانداردهای این شرکت‌های دانش بنیان ایرانی، مورد توجه طرف‌های خارجی قرار گرفته است، گفت: هواپیمای مسافری یک وسیله نقلیه بسیار حساسی است و سطح بالایی از استانداردها را می‌طلبد و سازمان‌های رگولاتوری مرتبط با این موضوع در کشورها، هرجایی را نمی‌پذیرند و باید استانداردها در سطح مطلوب بین المللی باشد.

او بیان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که شرکت‌های دانش بنیان داخلی الحمدالله به آن سطح از توانمندی رسیده اند که برخی کشورها از جمله روسیه که در حوزه‌های مختلف نظامی، تجهیزاتی و تسلیحاتی پیشرفته هستند، مسیر همکاری با شرکت‌های دانش بنیان ایرانی را در پیش گرفته اند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
آزادی 6 نفر از خدمه ایرانی کشتی توسکا با پیگیری ایران
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیران امور خارجه لهستان، هند و کنیا
حملات پهپادی تازه حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
هزینه‌کرد 25 میلیارد دلاری آمریکا برای جنگ علیه ایران
سپاه تعیین‌کننده تردد دریایی در تنگه هرمز است
بازار خرده‌فروشی بریتانیا در آستانه زمین‌گیر شدن
بحران بی‌سابقه در هوانوردی جهان پس از بسته شدن تنگه هرمز
اعتراف ارتش اسرائیل به ناتوانی در مقابله با ریزپرنده‌های حزب‌الله
چین ادعای روزنامه فاینشال تایمز را رد کرد
5 کشتی مرتبط با ایران از تنگه هرمز عبور کردند
پکن: واشنگتن فوری به محاصره و تحریم کوبا پایان دهد
اعتراف هگست به بمباران یک مدرسه در ایران در جدال لفظی با نمایندگان
یاتا اذعان کرد؛ افزایش قیمت بلیت هواپیما در آسیا و اروپا
تاج به خاطر توهین‌های صورت گرفته تصمیم به بازگشت گرفت
انتقاد سناتورهای آمریکایی از ضعف تدابیر حفاظتی در پایگاه آمریکا در کویت
تأکید رئیس‌جمهور لبنان بر تقویت حضور دولت در جنوب
قیمت نفت برنت در مرز 119 دلار
نورنما | خلیج فارس خانه ماست
چارلز سوم به ترامپ: اگر ما نبودیم شما فرانسوی حرف می‌زدید/ماکرون:خیلی شیک می‌شد!
تمرینات پرسپولیس از این تاریخ آغاز می‌شود
دفتر نبیه بری اظهارات رئیس‌جمهور لبنان را رد کرد
جاده چالوس از عصر امروز یک‌طرفه شد
ادموند بزیک، مدیر جدید آکادمی سرخ‌پوشان شد
بیانیه نماینده ایران در آژانس در کنفرانس بازنگری «ان‌پی‌تی»
جو کنت: محاصره ایران بیشتر به اقتصاد جهانی آسیب می‌زند
برگزاری حراج شمش طلا در 13 اردیبهشت
هزینه جنگ‌های اخیر برای اسرائیل از 400 میلیارد شِکِل گذشت
چه خبر از فصل دوم بامداد خمار نرگس آبیار؟
واکنش آقای خاص به احتمال بازگشت به سانتیاگو برنابئو
حماس تغییر نام «کرانه باختری» از سوی ایالت آریزونای آمریکا را محکوم کرد
کاروان «ناوگروه دنا» ایران با 9 طلا و یک نقره سوم شد
اقتصاد بریتانیا زیر فشار جنگ امریکا علیه ایران
برلین: جنگ ترامپ با ایران رشد اقتصادی آلمان را به نصف کاهش داد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: از دیدن صحنه های مناطق جنگ زده متاسف شدم
طرح جنجالی و بنیادین فیفا در قوانین ترکیب تیم‌های باشگاهی
2 یهودی در لندن مجروح شدند
روایت قالیباف از 6 شکست دشمن
کدام فرودگاه‌های کشور اکنون فعال هستند
پزشکیان: ایران، ایران امام رضاست
غریب‎‌آبادی: از حقوق بین‌الملل تنها اسمی باقی مانده است
توقف موقت عملیات توتال در خاورمیانه
اجتماع 10 کیلومتری امام رضایی‌‌ها برای ایران
پرسپولیس به همکاری خود با افشین پیروانی پایان داد
آیا جدایی امارات تولیدکنندگان دیگر را به ترک اوپک ترغیب می‌کند؟
احضار سفیر روسیه از سوی وزارت خارجه انگلیس
افشای جزئیات تازه درباره سقوط هواپیمای رئیس ستاد ارتش لیبی در ترکیه
کلاهبردار 480 میلیاردی در دام پلیس
تاکید آنکارا بر تمدید آتش‌بس میان ایران و آمریکا
جنوب لبنان زیر آتش صهیونیست‌ها
قیمت بنزین در آمریکا رکورد چهار ساله خود را زد