×
سیاسی
شناسه خبر : 166937
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/08 ساعت 12:22

«نورنیوز» بررسی می‌کند

اسفندماه 1402/ سران غرب چگونه میلیون‌ها نفر را قربانی جنگ اوکراین کردند؟

بحران پناهجویان و بحران انرژی، دو دستاورد حمایت اروپا از اوکراین در جنگ با روسیه در سومین سال درگیری وارد فاز جدی‌تری شد.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا از افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان به کشورهای مبدأ در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن خبر داد. به گفته « ایلوا یوهانسون»، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا، این تعداد 15 درصد افزایش یافته است. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان هم در سال 2023 به شدت افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که دولت این کشور همچنان بر لزوم تسریع روند اخراج‌ها تاکید دارد. «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان هم پاییز گذشته خواستار اخراج پناهجویان «در مقیاس وسیع» شد. انگلیس و شخص «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر بریتانیا نیز رویکردهای افراط‌گرایانه‌ای مانند انتقال پناه‌جویان به کشور بحران زده رواندا در پیش گرفته‌اند. کشورهایی همچون ایتالیا و فرانسه نیز که از مقاصد اصلی پناه‌جویان هستند نیز با قوانین سخت‌گیرانه به تقابل با آنان روی آورده‌اند. این رویکرد افراط‌گرایانه و ضد انسانی در اروپا علیه پناه‌جویان در حالی است که این کشورها متعهد به اجرای کنوانسیون 1951 پناه‌جویان می‌باشند و رفتار آنها عملا نقض حقوق بشر و قوانین جهانی است؛ به‌ویژه آنکه اکثر پناه‌جویان قربانیان جنگ‌افروزی‌های کشورهای غربی در کشورشان هستند.

دومین بحران حاصل از حمایت از اوکراین در نزاع نظامی با روسیه، در حوزه انرژی است. وزرای انرژی اتحادیه اروپا در نشستی در بروکسل توافق کردند که طرح اضطراری گاز را که در پایان ماه جاری منقضی می‌شود، برای یک سال دیگر تمدید کنند. بر این اساس، کشورهای اتحادیه اروپا باید به‌طور داوطلبانه مصرف گاز خود را 15‌درصد کمتر از میانگین مصرف سالهای گذشته حفظ کنند. این طرح اضطراری در سال 2022 در واکنش به بحران انرژی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین اجرایی شد و ابتدا قرار بود تا پایان مارس 2023 ادامه یابد. با این حال، یک سال پیش، وزرای انرژی بر سر تمدید آن برای یک سال دیگر توافق کردند. این رویکردها در کنار افزایش تورم و هزینه‌های انرژی، شرایط سختی به شهروندان اروپا تحمیل کرده است؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از ساکنان اروپا باید میان تامین سوخت و یک وعده غذا، یکی را باید انتخاب کنند.

آمارها نشان می‌دهد که گرانی سوخت در سال گذشته جان 68 هزار نفر را در زمستان گرفت. آمریکا که اروپا را گرفتار جنگ اوکراین کرده و عملا آنها را از گاز ارزان روسیه محروم نموده، به رغم تعهداتش، گاز را چهار آمارها نشان می‌دهد که گرانی سوخت در سال گذشته جان 68 هزار نفر را در زمستان گرفت. آمریکا که اروپا را گرفتار جنگ اوکراین کرده و عملا آنها را از گاز ارزان روسیه محروم نموده، به رغم تعهداتش، گاز را چهار برابر قیمت به اروپا فروخته است.

وضعیت نابسامان پناه‌جویان از یک‌سو و استمرار شرایط سخت و ریاضتی برای تامین انرژی در کنار تورم و کاستی‌های اقتصادی برای مردم اروپا در حالی روی داده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادی ۵۸ میلیارد یورو صرف تامین تسلیحات نظامی  برای اوکراین کردند. اخیرا نیز اتحادیه اروپا از اختصاص کمک 50 میلیارد دلاری برای سال آتی به اوکراین خبر داد. سرویس اقدام خارجی اروپا (EEAS) همچنین ایجاد یک صندوق نظامی ویژه برای اوکراین را پیشنهاد می‌کند که شامل حدود ۶.۵ میلیارد یورو (۷ میلیارد دلار) از دارایی‌های تسهیلات غیر بودجه‌ای صلح اروپا (EPF) و حداکثر ۵ میلیارد دلار است و از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ سالانه ۵ میلیارد یورو (۵.۴ میلیارد دلار) در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

علاوه بر بحران پناهجویان و انرژی، انتشار یک فایل صوتی که دخالت مستقیم آلمان در نبرد اوکراین مقابل روسیه را افشا می‌کند، نگرانی‌ها از افزایش دامنه درگیری‌ها را تشدید کرده است.

سردبیر گروه رسانه‌‌ای روسیا سگودنیا (روسیه امروز) و کانال تلویزیونی RT (راشا تودی) به‌تازگی خبر داد که یک فایل صوتی به دست آورده است که در آن افسران عالی‌رتبه ارتش آلمان در مورد حملات به پل کریمه صحبت می کنند.‌ در این نوارصوتی ۴۰ دقیقه‌ای، افسران ارتش آلمان از ارتش آمریکا و انگلیس نام می‌برند و سردبیر گروه رسانه‌‌ای روسیا سگودنیا (روسیه امروز) و کانال تلویزیونی RT (راشا تودی) به‌تازگی خبر داد که یک فایل صوتی به دست آورده است که در آن افسران عالی‌رتبه ارتش آلمان در مورد حملات به پل کریمه صحبت می کنند.‌ در این نوارصوتی ۴۰ دقیقه‌ای، افسران ارتش آلمان از ارتش آمریکا و انگلیس نام می‌برند و ضمناً اذعان می‌کنند که برای مدت طولانی مستقیماً در درگیری دخالت داشته‌اند.

در همین حال صدراعظم آلمان فاش کرد پرسنل نظامی انگلیس به عنوان بخشی از ماموریت‌های محرمانه جهت کمک‌رسانی به نیروهای اوکراین به این کشور اعزام شده‌اند. در پی این افشاگری، انگلیسی‌ها از شولتس انتقاد و او را به سوءاستفاده از اطلاعات متهم و عنوان کرده‌اند که ممکن است این سخنان، جان نظامیان انگلیسی را به خطر بیندازد. 

با این حال سران اروپا این روزها احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و قطع کمک‌های ایالات متحده به اوکراین و ائتلاف نظامی ناتو را دست‌آویز رونمایی از طرح دفاعی اتحادیه اروپا کرده‌اند. 

بر اساس بیانیه‌ای که در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، آنچه برنامه صنعت دفاعی اروپا با نام اختصاری EDIP نامیده شده است، طرحی است که اروپا را از فاز تدابیر اضطراری کوتاه‌مدت به سمت یک رویکرد ساختاری و بلندمدت در حوزه صنعت دفاعی هدایت می‌کند.

گفتنی است که بخشی از منابع مالی این برنامه طبق بیانیه صادر شده، از سودهای ناشی از دارایی های مسدود شده روسیه در اروپا تامین خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی