×
سیاسی
شناسه خبر : 166905
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/12/17 ساعت 20:00
برنامه هسته ای ایران تحت نظارت دائمی آژانس است

اولیانوف:

برنامه هسته ای ایران تحت نظارت دائمی آژانس است

سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی وین و نماینده این کشور در مذاکرات 4+1 با ایران اعلام کرد که راستی آزمایی و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران براساس قطعنامه 2231 در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از امروز آغاز می‌شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: میخائیل اولیانوف در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: امروز شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دستور کار خود با عنوان «راستی آزمایی و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سایه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل» را آغاز خواهد کرد.

اولیانوف همچنین در واکنش به گزارش خبرگزاری رویترز در خصوص تلاش کشورهای غربی برای وحدت علیه ایران در شورای حکام با وجودی که هیچ قطعنامه‌ای علیه آن صادر نخواهد شد، در توئیت جداگانه‌ای نوشت: «ایده بسیار بدی است. بسیار بدموقع و غیرسازنده است».

رافائل گروسی روز دوشنبه در ابتدای نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایراد سخنانی که یک نسخه آن در تارنمای این سازمان منتشر شد، ادعا کرد: علیرغم اعلام آمادگی آژانس برای تعامل بدون تاخیر با ایران برای حل مسائل پادمانی، ایران با آژانس تعاملی نداشته است. در نتیجه، هیچ تحولی در این دوره صورت نگرفته و هیچ یک از مسائل باقی مانده حل نشده است. بنابراین، تمام این مسائل پادمانی باقی مانده است.

وی ادامه داد: تا زمانی که ایران از لحاظ فنی توضیحات معتبری برای حضور ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در سه مکان اعلام نشده در ایران ارائه نکند و مکان(های) فعلی مواد هسته ای ویا تجهیزات آلوده را به آژانس اطلاع ندهد، آژانس قادر نخواهد بود صحت و کامل بودن اظهارات ایران را تحت موافقتنامه جامع پادمان تأیید کند.

مدیرکل آژانس مدعی شد از آنجا که ایران هنوز توضیحات معتبری را ارائه نکرده است، «آژانس در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است.»

بهروز کمالوندی در پاسخ به برخی گفته‌های مدیرکل آژانس و درخواست پاسخ جمهوری اسلامی ایران به سوالات آژانس اظهار کرد: بیان وجود خلاء نظارتی و اینکه این خلاء هر روز بزرگتر می‌شود، مبنای حقوقی ندارد زیرا آنچه امروز انجام نمی‌شود مربوط به توافق ۱ + ۵ با جمهوری اسلامی ایران است که در قالب سند برجام تعریف‌شده و همچنین برقراری مجدّد آن مطابق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملّت ایران، مستلزم رفع تحریم‌ها و اجرای تعهدات طرفین متعاهد است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره موضوع سه مکان ادعایی آژانس تصریح کرد: ایران درخصوص سه مکان ادعایی آژانس؛ کمال همکاری را داشته است، اطلاعات و پاسخ‌ به سؤالات آژانس را ارسال کرده و جلسات گفت‌وگو برای رفع ابهام نیز برگزار کرده است.

کمالوندی تأکید کرد: آژانس نباید بر مبنای اسناد ساختگی رژیم صهیونیستی که با اهداف خاص سیاسی در اختیار آژانس قرار داده می‌شود، قضاوت و براساس آنها اعلام نظر کند. این نوع قضاوت برخلاف اصل بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجائی که آژانس تمام مواد هسته‌ای اظهارشده ایران را مورد حسابرسی قرار داده است و هیچ اختلاف حسابداری مواد مطرح نیست؛ صرف مشاهده آلودگی در چند مکان را نمی‌توان نشانه‌ای از وجود مواد هسته‌ای اظهارنشده تلقی کرد. این نوع نتیجه‌گیری برخلاف رویه و استانداردهای شناخته‌شده آژانس حتی با موارد مشابه در کشورهای مختلف است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: متأسفانه این بیانات ریشه در اهداف و مقاصد مغرضانه سیاسی دارد که رژیم صهیونیستی آن را هدایت می‌کند. توصیه ما به آژانس و طرف‌های مذاکراتی، دوری جستن از این‌گونه برخوردهاست که تاکنون هم این شیوه هیچ نتیجه‌ای را عاید آن‌ها نکرده است.

 
 


ایرنا
اخبار مرتبط
روایت پکن از رایزنی «وانگ یی» و «عراقچی» درباره برنامه هسته‌ای ایران
چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 19:00
روایت پکن از رایزنی «وانگ یی» و «عراقچی» درباره برنامه هسته‌ای ایران
به گزارش خبرگزاری الجزیره، وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: وزیر امور خارجه چین (وانگ یی) با همتای ایرانی خود (سید عباس عراقچی) در مورد برنامه هسته‌ای تهران تبادل نظر کرد.
پکن: با روسیه و ایران در مورد مساله هسته‌ای مذاکره می‌کنیم
چهارشنبه 1403/12/22 ساعت 12:11
پکن: با روسیه و ایران در مورد مساله هسته‌ای مذاکره می‌کنیم
وزارت امورخارجه چین اعلام کرد که این کشور با ایران و روسیه در مورد مساله هسته‌ای ایران در پکن مذاکره خواهد کرد.
اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ایران در راستای حل مسائل برنامه‌های هسته‌ای
سه‌شنبه 1403/11/30 ساعت 10:57
اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ایران در راستای حل مسائل برنامه‌های هسته‌ای
کرملین از آمادگی روسیه برای کمک به ایران در راستای حل مشکلات مربوط به برنامه‌های هسته‌ای آن خبر داد.
تاکید وزارت خارجه بر عدم تغییر وضعیت مدیریت پرونده هسته‌ای
سه‌شنبه 1403/11/16 ساعت 08:31
تاکید وزارت خارجه بر عدم تغییر وضعیت مدیریت پرونده هسته‌ای
روابط عمومی وزارت امور خارجه اعلام کرد: مسئولیت انجام گفتگوها و مذاکرات در موضوع هسته‌ای همچون گذشته بر عهده وزارت امور خارجه است.
اعلام آمادگی عمان برای میانجیگری در مذاکرات هسته‌ای ایران
سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 15:07
اعلام آمادگی عمان برای میانجیگری در مذاکرات هسته‌ای ایران
پایگاه خبری میدل ایست نیوز به نقل از سفیر عمان در مصر اعلام کرد کشورش برای فراهم کردن بستری مناسب و میزبانی مذاکراتی دیگر درباره برنامه هسته‌ای ایران آماده است.
نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد