×
اجتماعی
شناسه خبر : 166858
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/12/17 ساعت 11:54

افزایش مسمومیت با شوینده‌های خانگی

رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه 16درصد از کل مسمومیت‌ها با شوینده های خانگی است، گفت: میزان مسمومیت با شوینده ها روند افزایشی داشته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: فرحناز حسینی، با تاکید بر لزوم رعایت مواردی هنگام استفاده از شوینده‌ها جهت جلوگیری از مسمومیت، اظهار داشت: پیش از شروع تعطیلات نوروز بر اساس سنتی قدیمی، نظافت و شستشوی خانه‌ها با انواع شوینده‌ها انجام می‌شود که باید توجه داشت استفاده نابجا و بدون آگاهی از این مواد شیمیایی می‌تواند خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کند.

 

وی افزود: هنگام نظافت و خانه تکانی منزل، با رعایت اصول پیشگیری، باید مراقب مسمومیت با فرآورده‌های شوینده و ضدعفونی کننده‌ها بود، مسمومیت با شوینده‌های خانگی در سال‌های اخیر روند رو به افزایشی داشته است و نزدیک به ۱۶ درصد از کل مسمومیت با مواد شیمیایی را شامل می‌شوند.

 

رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه هنگام استفاده از انواع فرآورده‌های شوینده و گندزدایی کننده‌های سطوح باید اصول ایمنی را در نظر گرفت، توضیح داد: همیشه در هنگام استفاده از فرآورده‌های شیمیایی و شوینده لازم است به برچسب روی بسته بندی توجه کرد، استفاده از مواد شیمیایی در تاریکی و بدون مطالعه و آگاهی از نحوه استفاده آنها می‌تواند خطرناک باشد.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بعضی از شوینده‌ها و پاک کننده‌های مورد کاربرد اعم از محصولات جرم گیر سطوح، سفید کننده‌ها و…، دارای ماهیت اسیدی، قلیایی، ترکیبات کلره و سایر مواد شیمیایی بوده و بخارات آنها برای ریه، چشم و پوست مضر است، لذا نباید در فضای فاقد تهویه استفاده شوند و لازم است از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض بخارات این محصولات اجتناب شود و در زمان کاربرد محصولات فوق بایستی پنجره‌ها به طور کامل جهت ایجاد تهویه باز باشند.

 

حسینی نسبت به استفاده نابجا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک کننده‌های شیمیایی که می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری بر سلامت وارد کند، هشدار داد و گفت: از قرار دادن مواد شوینده، گندزدا و الکل در کمدهای زیر ظرف‌شویی اجتناب کنید، خطر مسمومیت در کودکان نوپا و کنجکاو از این طریق بسیار بالا است. لذا این محصولات باید دور از دسترس اطفال نگه داشته شود.

 

وی خاطرنشان کرد: محصولات شیمیایی و شوینده همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری شود، هیچ گاه این مواد در ظرف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نشود؛ چراکه ممکن است کودکان و سالمندان به اشتباه این مواد را خورده و دچار مسمومیت شدید شوند.

 

حسینی تاکید کرد: در صورتی که فردی ماده‌ای غیرخوراکی و سمی را بلعید و یا بخارات آن را استنشاق کرد، با مرکز اورژانس ۱۱۵ و یا مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم ۱۹۰ تماس بگیرید.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
ضرورت‌های راهبردی عبور از تهدیدات
درسنامه وحدت در مکتب مصطفوی
افزایش تدریجی پیاده‌روی راه مقابله با کم‌تحرکی
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 14 شهریور 1404
همکاری OpenAI و Broadcom برای ساخت تراشه اختصاصی
تحول در فناوری پوشیدنی‌ها؛ کشی که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی
ستاره نامدار تنیس که سرطان را شکست داد
کمپین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با کمک گوگل
مدودف: روسیه تهدید نمی‌کند اما باید رویکردهای نظامی مرزی را بازنگری کند
صدراعظم آلمان: اروپا همچنان به کمک آمریکا وابسته است
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
فراتحلیل و فرامتن سفر رئیس جمهور محترم ایران به چین و اجلاس شانگهای
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
عکس های منتخب جهان، 5 سپتامبر 2025
ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد
قتل مشکوک پدر 77 ساله؛ بازداشت پسر به اتهام قتل
ایران و ازبکستان برای دومین بار در فینال کافا رودررو می‌شوند
واکنش روسیه به حمایت از قطعنامه پیشنهادی ایران در آژانس انرژی اتمی
اردن و قطر اظهارات نتانیاهو درباره کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کردند
وزیر آموزش و پرورش: برگزاری المپیادهای مدرسه‌ای راهی برای کشف استعدادهای ورزشی است
برگزاری تمرین تاکتیکی تیم ملی زیر نظر قلعه‌نویی در ازبکستان
دومین بانک بزرگ روسیه در ایران افتتاح می شود
تلاش آمریکا برای جاسوسی از رهبر کره شمالی شکست خورد
اتمام تعمیرات اساسی سکوهای فاز یک پارس جنوبی
خلبان، پرواز قشم-تهران را به سلامت فرود آورد
X
آگهی تبلیغاتی