×
سیاسی
شناسه خبر : 166788
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/12/16 ساعت 15:54
بار دیگر با مدیر کل آژانس!

ابوالقاسم قاسم‌زاده*

بار دیگر با مدیر کل آژانس!

ماجراسازی‌های «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل و حک کردن نام «تورقوزآباد» که مرکز مهم اتمی ایران است! اکنون حتی در رسانه‌های غربی و جهانی سوژه فراموش شده است. دبیر کل آژانس«گروسی» هم می‌داند که این اخبار دیگر ارزش خبری و بازرسی فنی ندارد!

نورنیوز - گروه سیاسی: روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌هاست که هم خاص و هم جالب توجه رسانه‌های خبری است. جمهوری اسلامی ایران و آژانس اتمی، سال‌های سال با یکدیگر تعامل دارند اما همچنان در این مسیر مسائلی سوژه رسانه‌ای می‌شود. هم مدیر کل‌های آژانس از گذشته تا امروز به این روال عادت کرده‌است و هم حاصل کار ادامه بازرسی‌ها چه به صورت موردی و یا ممتد بوده است.
دیروز «گروسی» مدیر کل آژانس در مصاحبه خبری خود گفت:«مسائل آژانس با ایران به طور دوجانبه قابل حل است.» اما در همین مصاحبه بار دیگر تأکید کرد.«... هیچ پیشرفتی در حل و فصل مسائل پادمانی باقی مانده حاصل نشده است. ایران توضیحات فنی موثقی درباره وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در ورامین و تورقوز آباد ارائه نکرده و درباره محل(یا محل‌های) مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده (به مواد هسته‌ای) اطلاعی نداده است.» ظاهراً همچنان خاطره «تورقوز آباد» از نمایش نتانیاهو در جلسه عمومی سازمان ملل در حافظه ذهنی «گروسی» مدیر کل آژانس باقی مانده است.
بنابر اظهارات مدیر کل آژانس: «... فقط از طریق تعامل سازنده و هدفمند است که می‌توان به تمامی این نگرانی‌ها پرداخت و دوباره از ایران می‌خواهیم تماما و بدون ابهام با آژانس همکاری کند.» جالب توجه این که  نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پاسخ به سوال یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس درباره مورد بحث قرار گرفتن مجدد برنامه هسته‌ای ایران و غیرمحتمل بودن صدور قطعنامه‌ای علیه ایران براساس گمانه زنی‌های موجود گفت:«مانند همیشه، مسأله ایران در نشست شورای حکام آژانس مورد بحث قرار خواهد گرفت. امیدوارم هیچ پیش نویس قطعنامه‌ای طی نشست تنظیم نشود.»
ماجراسازی‌های «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل و حک کردن نام «تورقوزآباد» که مرکز مهم اتمی ایران  است! اکنون حتی در رسانه‌های غربی و جهانی سوژه فراموش شده است. دبیر کل آژانس«گروسی» هم می‌داند که این اخبار  دیگر ارزش خبری و بازرسی فنی ندارد! اما نماینده کاخ سفید در آژانس هنوز به دنبال ادامه تبلیغاتی آن است و شاید «گروسی» هم گرفتار تأکید نماینده آمریکا در آژانس است.
گروسی می‌داند که شرایط بین‌المللی با ادامه جنایات ارتش صهیونیستی با فرماندهی «نتانیاهو» نه تنها دیگر مرجعیت خبری و اطلاع‌رسانی موثق ندارد که هم اکنون از نگاه بسیاری از مردم جهان، حتی درون اسرائیل، مردم خواهان محاکمه او به عنوان جنایتکار جنگی‌اند! گروسی می‌داند بسیاری از معادلات چه در سطح منطقه‌ای یا بین‌المللی در روابط با «نتانیاهو» فرو ریخته است. به همین لحاظ است که تیتر اصلی خبری و گزارشی مدیر کل آژانس این است: «مسائل آژانس با ایران به طور دوجانبه قابل حل است.» مسئولین انرژی اتمی جمهوری اسلامی از این اظهار نظر مدیر کل آژانس «گروسی» استقبال می‌کنند. دولت «بایدن» نیز بعد از گذشت سال‌ها موضوع خطر انرژی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را چندان جدی نمی‌گیرد اما در سطح تبلیغات رسانه‌ای ادامه می‌دهد.
جمهوری اسلامی همواره نگاه همکاری صلح آمیز با آژانس و انرژی اتمی داشته است. اما آمریکا و برخی از دولت‌های غربی از آن به عنوان یک سوژه تبلیغاتی ـ سیاسی  بهره می‌برند که در شرایط کنونی بین‌المللی چندان مؤثر نیست.

* روزنامه نگار

 


روزنامه اطلاعات
نظرات

آخرین اخبار
شناسایی تماس‌های جعلی در اندروید ممکن شد
پلاستیک زنده‌ای که 6 روزه تجزیه می‌شود، ساخته شد
نقش مفید سلول‌های پیر در ترمیم زخم های بدن
هشدار درباره گرمای خطرناک خودروهای پارک‌شده
ادعای جدید ترامپ درباره توافق با ایران و سرنوشت اورانیوم غنی‌شده
چه داروهایی گرمازدگی را تشدید می‌کنند؟
ستاره جوان استقلال در رادار باشگاه‌های خارجی
واکنش دانشگاه علامه به ادعای «قبولی با برگه سفید» یک نماینده در آزمون دکتری
جریمه بیمه شخص ثالث بخشیده شد
طارمی: سیاست از ورزش جداست و میزبان باید قانون را رعایت کند
100 میلیارد دلار هزینه جنگ ترامپ با ایران
عراقچی: سرنوشت جنگ در لبنان و ایران از هم جدا نیست
هجوم نقدینگی به صندوق‌ها
توضیح تأمین اجتماعی درباره ماجرای 45 همت برداشت از حساب‌ها
تاکید لندن بر حفظ آتش بس بین ایران و آمریکا
نیروی دریایی ارتش، مرکز فرماندهی و کنترل شرارت‌های ارتش آمریکا را هدف قرار داد
غریب‌آبادی از داغ پدر شهید مدرسه میناب سخن گفت
نادر برهانی‌مرند از بیمارستان مرخص شد
اسلوونی به هواپیمای اسرائیلی مجوز فرود نداد
سردار محبی: تخریب فرودگاه کویت ناشی از خطای سامانه‌های پاتریوت آمریکا است
نورویدئو | وقتی یک ادعا ، راز بزرگ تل آویو را لو می د
روسیه: ایران دنبال دستیابی به سلاح اتمی نیست
ضربه سپاه به شبکه تجزیه‌طلبان در مناطق مرزی شمال‌غرب کشور
روبیو از اظهارنظر درباره سلاح هسته‌ای اسرائیل خودداری کرد!
تمجید یمن از پاسخ نظامی ایران به آمریکا
زاخارووا: مذاکرات ایران و آمریکا باید به ثبات پایدار در منطقه برسد
4 عضو جدید شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شدند
رفیعی در آستانه جدایی از پرسپولیس
قالیباف:دوران تهدید بی هزینه به پایان رسیده است
سنتکام ادعا کرد: مسیر 125 کشتی تجاری را تغییر دادیم
فرانسه: اسرائیل اشغال غیرقانونی لبنان را پایان دهد
ادعای گروسی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران
گزارش تصویری| مزارع برنج از آسمان
شایعات و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره مراسم تشییع و تدفین امام شهید، فاقد اعتبار است
حملات هوایی جدید اسرائیل به جنوب لبنان
زاینده‌رود به شهر رسید؛ هشدار جدی غرق‌شدگی در اصفهان
نورنما | غدیر ، عید پیمان برداری و عهد ارادت به خاندان رسالت ،مبارک باد
پزشکیان: عید غدیر، فصل باران حقیقت بر شوره‌زار مسیر تاریخ است
سالیوان: توافق با ایران شبیه برجام است اما با هزینه مضاعف
قاتل فراری و همدستش در دام قانون گرفتار شدند
عراقچی: هرگونه اقدام خصمانه با پاسخی فوری و قاطع روبرو خواهد شد
واکنش نتانیاهو به گفتگوی تلفنی پرتنش با ترامپ
اسلامی از رکورد تولید برق در نیروگاه بوشهر خبر داد
تنگه هرمز «سلاح راهبردی» ایران در برابر آمریکا
اکران رایگان و آنلاین فیلم‌تئاترهای کانون از 16 خرداد
تاج: ویزای مکزیک صادر شد ولی آمریکا مانده
ناتو در دریای بالتیک رزمایش‌های دریایی برگزار می‌کند
شارژ اعتبار دومین مرحله خرید «کارت امید مادر» در بستر کالابرگ
نورویدئو | امام ،انقلاب با مردم ،برای مردم
هشدار روسیه: در صورت تهدید خاکمان، گزینه هسته‌ای محتمل است