×
بین الملل
شناسه خبر : 166623
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/12/15 ساعت 08:59
آلمان با روسیه وارد جنگ می‌شود؟

«نورنیوز» انتشارفایل صوتی بمباران پل کریمه از سوی برلین را بررسی می‌کند؛

آلمان با روسیه وارد جنگ می‌شود؟

طنین فایل صوتی 38 دقیقه‌ای افسران آلمانی درباره بمباران پل استراتژیک کریمه، اروپا را تکان داد و تنش‌های ژئوپولتیکی بین روسیه و ناتو را وارد فاز جدی‌تری کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: افشای گفت‌وگوی تکان‌دهنده افسران آلمانی درباره سفر به اوکراین برای حمله موشکی به اهداف روسیه در پل کریمه، بدترین اتفاق ممکن برای ناتو بود. این مکالمه تلفنی که صحتش از سوی آلمان‌ها تایید شده است، فاش می‌کند اروپایی‌ها علاوه بر کمک‌های مالی و تسلیحاتی به اوکراین در جنگ مقابل روسیه، به‌صورت مستقیم در نبرد میدانی نیز حضور و دخالت دارند.

این افشاگری در شرایطی رخ داد که اتمام مهمات و کمبود نیروی انسانی کی‌یف در جدال نظامی با روسیه سبب شده سومین سال درگیری میان این دو کشور با از دست‌دادن جبهه‌های بیشتر از سوی اوکراین همراه شود. روندی که به شکست کی‌یف شتاب بییشتری می‌دهد و بر همین اساس بود که اروپا در هفته‌های اخیر علاوه بر تزریق‌های مالی و تسلیحاتی خود خواستار کمک‌های بیشتری از سوی امریکا به اوکراین شد.

اروپا در روزهای گذشته با ادعاهایی نظیر احتمال حمله روسیه به یکی از کشورهای عضو ناتو، از یک طرف می‌کوشید به حمایت‌های مالی، نظامی و سیاسی از اوکراین مشروعیت بیشتری ببخشد و در عین‌حال با احتراز از ارسال نیروی انسانی به کی‌یف، از قرارگرفتن در معرض خشم و مجازات روسیه در امان بماند، اما صوتی که «مارگاریتا سیمونیان»، سردبیر گروه رسانه‌‌ای "Rossiya Segodnya" (روسیه امروز)  11 اسفندماه در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، آب سردی بر این استراتژی بود.

به گفته مارگاریتا سیمونیان، این فایل بخشی از یک گفت‌وگو میان نظامیان بلندپایه ارتش آلمان است که در تاریخ 19 فوریه (30 بهمن) ضبط شده و طی آن ژرمن‌ها درباره اینکه چگونه 21 فوریه (2 اسفند) پل کریمه را به‌صورت ماهرانه با موشک‌های کروز تاروس بمباران کنند، بحث می‌کنند. موشک‌هایی که تا 500 کیلومتر برد دارند. افسران آلمانی در این فایل نه تنها اذعان می‌کنند که مدتی طولانی در درگیری‌های کی‌یف و مسکو به نفع اوکراین دخالت داشتند، بلکه از ارتش آمریکا و انگلیس نیز نام می‌برند. در این فایل همچنین درباره استفاده از موشک‌های دوربرد ارسال شده به اوکراین توسط فرانسه و بریتانیا و نیز آموزش سربازان اوکراینی صحبت شده است.

واکنش کرملین: آلمان آماده جنگ با روسیه می‌شود

«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به این رویداد گفت: «انتشار فایل گفت‌وگو بین افسران آلمانی شگفت‌انگیز است، اما فدراسیون روسیه به‌طور قطع از فعالیت‌های نظامی ناتو در اوکراین اطلاع دارد». «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هم در این‌باره در کانال تلگرامی خود نوشت: «رسانه‌های آلمانی می‌توانند استقلال خود را نشان داده و از وزیر امور خارجه آلمان در مورد بحث افسران ارتش این کشور در مورد حمله به پل کریمه سؤال کنند».

«دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه نیز اظهار داشت: «مکالمه ضبط‌ شده افسران عالی‌رتبه ارتش آلمان، نشان می‌دهد که برلین در حال آماده‌شدن برای آغاز جنگ علیه روسیه است».

در واپسین تحول هم وزارت خارجه روسیه اعلام کرد «الکساندر گراف لامبسدورف»، سفیر آلمان را برای توضیح درباره فایل صوتی افشاشده مقامات نظامی این کشور در مورد طرح حمله به روسیه احضار کرده است. بر اساس گزارش‌ها او پس از خروج از ساختمان وزارت خارجه، بدون گفت‌وگو با خبرنگاران محل را ترک کرد.

کاخ کرملین اما در واکنش گفت: «فایل صوتی لو رفته نشان می‌دهد که نیروهای مسلح آلمان در حال بحث در مورد طرح‌هایی برای حمله به خاک روسیه بوده‌اند» و همزمان این پرسش را مطرح کرده که آیا «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان اوضاع را در کنترل دارد یا نه؟

واکنش آلمان؛ استراق سمع بود!

صدر اعظم آلمان در نخستین واکنش افشای احتمالی فایل صوتی را «بسیار جدی» خواند و گفت: «در حال حاضر موضوع با دقت و سرعت بسیار در دست بررسی است.» وزیر دفاع آلمان اما انتشار این فایل را «اقدام آشکار به استراق سمع» خواند و گفت که در حال تحقیق روی این مسئله است. «بوریس پیستوریوس» افزود : «این حادثه چیزی بسیار فراتر از شنود و انتشار یک مکالمه و بخشی از یک جنگ اطلاعاتی است که پوتین به راه انداخته است. این یک حمله ترکیبی با استفاده از اطلاعات نادرست به منظور ایجاد تفرقه و به هدف تضعیف وحدت ماست.» شبکه تلویزیونی آ.ر.د آلمان هم افشای این فایل را یک «فاجعه» برای سرویس‌های مخفی آلمان توصیف کرد.

برلین فروشنده سلاح به اوکراین و رژیم اسرائیل

اگرچه آلمان‌ها هنوز توضیح روشنی در این‌باره نداده‌اند، اما این رویداد تا همینجای کار از دو منظر قابل تأمل است؛ نخست اینکه گر سخنان سران ارشد سیاسی آلمان ازجمله صدراعظم این کشور مبنی بر اینکه «آلمان نمی‌خواهد هیچ سربازی از نیروهای مسلح خود را به اوکراین اعزام نماید»، ملاک عمل دولت نیز باشد، این فایل صوتی را می‌توان نشانه بروز و حضور تفکراتی متفاوت در میان ارتش آلمان و ناتوانی دولتمردان این کشور در مهار و مقابله با دیدگاه نظامیانش دانست. دیدگاه‌هایی که با توجه به قدرت‌گرفتن جریان‌های راست افراطی در اروپا زنگ‌های خطر را به صدا درمی‌آورد.

دوم اینکه نگاهی بر مواضع سران آلمان نشان می‌دهد تفکرات نظامی و بعضا جنگ‌افروزانه در میان آلمان‌ها در سال‌های اخیر شدت گرفته است. در همین راستا دولت ائتلافی آلمان بودجه دفاعی این کشور را برای سال ۲۰۲۴، یک میلیارد و 700 میلیون یورو نسبت به سال قبل افزایش داده است.

«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان در سفر به استونی در دیدار با نظامیان این کشور تاکید کرد: «آلمان باید به برترین و با عظمت ترین نیروی نظامی اروپا تبدیل شود.» وزیر دفاع آلمان نیز گفت این کشور ارتش خود را به گونه‌ای تقویت خواهد کرد تا به «رکن بازدارندگی و دفاع جمعی در اروپا» تبدیل شود.

برلین برای اولین‌بار در یک دهه گذشته، سیاست دفاعی جدیدی را در پیش گرفته و در همین چارچوب سندی حاوی دستورالعمل‌‌های دفاعی جدید نیز صادر کرده است. در این سند ۱۹ صفحه‌ای که «نقطه عطف» نامیده شده، جزئیات سیاست دفاعی آلمان شرح داده شده است که بر توسعه و تقویت توان نظامی آلمان تاکید دارد. باید توجه داشت که آلمان از پیشگامان کمک نظامی به اوکراین بوده و با این بهانه نیز به افزایش تولید تسلیحات نظامی پرداخته است.

نقش‌آفرینی مستقیم و پنهانی نظامی اروپا علیه روسیه، شروع سومین سال از درگیری نظامی مسکو و کی‌یف را متفاوت ساخته و حال باید منتظر ماند و دید روسیه علاوه بر اعتراض‌های دیپلماتیک، چگونه به اروپا واکنش نشان می‌دهد؟


نورونیوز
نظرات

آخرین اخبار
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد