×
سیاسی
شناسه خبر : 166262
تاریخ انتشار : جمعه 1402/12/11 ساعت 12:27
همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

نورنیوز بررسی کرد؛

همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

بدلیل روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: روز گذشته دوشنبه ۸ اسفندماه خبرگزاری رویترز با انتشار خبری مدعی شد که به آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران  دست یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هر سه ماه یکبار گزارش خود درباره اجرای موافقتنامه پادمان جامع در ایران و نیز گزارش فصلی‌اش درباره اجرای برجام را در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار می دهد.

رویترز با استناد به گزارش آژانس اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۶۰ درصد با کاهشی ۶.۸ درصدی به ۱۲۱.۵ کیلوگرم رسیده است.

در این گزارش همچنین آمده است که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۲۰ درصد، روندی افزایشی داشته و به ۷۱۲.۲ کیلوگرم رسیده است.

در خبری که رویترز مدعی شده اطلاعات آن بر گرفته از گزارش سه ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است همچنین تاکید شده؛ ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با افزایش ۱۰۳۸/۷ کیلوگرمی از زمان گزارش قبلی به ۵۵۲۵/۵ کیلوگرم رسیده است.

ایران هنوز واکنشی به خبر منتشر شده از سوی رویترز نداشته است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز امروز در پاسخ به سئوالی که خواستار اعلام موضع آمریکا درباره انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران شده بود،گفت: تا جایی که می‌دانم، این گزارش هنوز علنی نشده و من درباره گزارشی که هنوز منتشر نشده، نظری نمی‌دهم.

البته او درباره آنچه او تداوم گسترش برنامه هسته‌ای ایران از جمله تولید مداوم اورانیوم با خلوص بالا که هیچ دلیل غیرنظامی موثقی ندارد، ابراز نگرانی کرد.

در طول سال گذشته ایران بر اساس راهبرد تداوم همکاری با آژانس ضمن انجام مذاکرات فنی و حقوقی مستمر  درباره پرونده هایی که آژانس پیگیری می کند، تعامل نزدیکی با این نهاد بین المللی داشته است.

در مذاکرات فی مابین ایران و آژانس موضوعات مختلفی از جمله اختلاف نظر در مورد صدور روادید برای بازرسان آژانس، حل و فصل چهار مکان ادعایی،  هم‌ترازی مواد هسته‌ای، و ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی مطرح شده و در مورد برخی از این موارد توافق حاصل شده است. 

چند پرونده مهم از جمله موضوع دو مکان از چهار مکان، ابهام آژانس درباره ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی و همچنین ناهم‌ترازی مواد هسته‌ای در آزمایشگاه جابربن حیان حاصل در گفتگوی ایران و آژانس حل شده که پیشرفت قابل ملاحظه ای به شمار می رود اگرچه هنوز بدلیل تایید نشدن خبر رویترز از سوی مقامات رسمی، امکان اظهار نظر در خصوص این گزارش که البته صرفا بخشی از آن منتشر شده، وجود ندارد اما به طورکلی با توجه به روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

متاسفانه آژانس و مدیرکل در طول سال‌های گذشته به شدت از سوی کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای سیاسی کردن پرونده های ایران تحت فشار بوده اند و معمولا این فشارها در آستانه برگزاری جلسات شورای حکام تشدید می شود.

بر آوردهای اولیه حاکیست که در نشست آتی شورای حکام آژانس به دلایل مختلف، قطعنامه ای علیه ایران صادر نخواهد شد لیکن احتمالا بر اساس روال معمول حتمالا سه کشور اروپایی و آمریکا در نشست هفته آینده نسبت به صدور بیانیه‌ای غیرالزام‌آور بر علیه ایران اقدام خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران در کنار همکاری نزدیک با آژانس همواره نسبت به استیفای حقوق قانونی خود در مسیر همکاری با این نهاد نیز بسیار فعال و مبتکرانه عمل کرده است. به صورت طبیعی هرگونه  تلاش برای فضاسازی بر علیه برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان در شورای حکام نمی تواند بدون واکنش متناسب از سوی ایران باشد. 

ایران در چارچوب بیانیه اسفند ۱۴۰۱ تاکنون به همکاری خود با بازرسان آژانس ادامه داده و به کلیه تعهدات خود ذیل موافقت نامه جامع پادمان عمل کرده است بنابر این هرگونه رفتار سیاسی در مواجهه با برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان می تواند با واکنشهایی چون افزایش سطح و میزان غنی سازی و همچنین نصب سانتریفیوژهای پیشرفته که به طور قطع خبر خوبی برای آژانس،اروپا و آمریکا نخواهد بود، همراه شود


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن
یمن: تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله نتیجه ناکامی نظامی اسرائیل است
اهدای اعضای جوان 27 ساله به چند بیمار
محسن رضایی: رفتار دفاعی و دیپلماتیک ایران باید تغییر کند
بسته 26 بندی مدیریت جمعیت تهران در دولت نهایی می‌شود
بزیک: پرسپولیس امسال جنگجوتر است
هشت عهد عاشقانه با امام زمان(عج) در شاهچراغ(ع)
روسیه در مسیر پیروزی است
پوتین: اقتصاد اوکراین به مرز فروپاشی رسیده است
پایان گرمای پایتخت؛ تهران خنک‌تر می‌شود
قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه اول شهریور + جدول
پرهیز رژیم صهیونیستی از تشدید تنش با ترکیه؟!
موج تازه حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
فشار تحریم‌ها ایران را به سمت بومی‌سازی دفاعی سوق داد
بی‌پاسخ ماندن جنایات، راه را برای تهدید همه ملت‌های آزاده باز می‌کند
ضرب‌الاجل آموزش‌وپرورش برای آماده‌سازی مدارس و اعلام سوابق تحصیلی
ویژگی‌های پزشک کامل
رحمانی نایب قهرمان کشتی آزاد جوانان جهان شد
آغاز فصل تازه ماجراجویی ستاره ایرانی با پیراهن الوصل
کارنی: کانادا تسلیم فشار آمریکا نمی‌شود
دو فینالیست برای ایران در کشتی آزاد جوانان جهان
برد شباب الاهلی با حضور سه ستاره ایرانی
زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا به صدا درآمد
خانواده شهدا سرمایه‌های راهبردی کشور برای حل مسائل جامعه هستند
دوحه حمله اسرائیل به سوریه را محکوم کرد
چهار توصیه امنیتی آیت‌الله نوری همدانی به دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی
تحول در شهرک‌های صنعتی با ورود فناوری و نوآوری
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه مصر درباره کاهش تنش‌های منطقه
طرح ساماندهی معابر کلید خورد؛ برخورد با اشغال پیاده‌روها و خیابان‌ها
نقشه راه اقتصاد کشور
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا یکشنبه اول شهریور
فرانسه، آسمان اوکراین را در اختیار می‌گیرد؟
گام تازه بندر پارسیان برای پشتیبانی از صنایع بزرگ کشور
فارن پالسی: نتیجه محتمل، شکست راهبردی آمریکا است
وقتی شاگرد تیلور هم حریف ملی‌پوش ایران نشد
وکالت فقط شغل نیست؛ بلکه آغاز یک رسالت اجتماعی و اخلاقی است
بسکتبال جوانان ایران در نبرد رده‌بندی کاپ آسیا مقابل ژاپن
جهش قیمت طلا در بازار/ جدیدترین قیمت طلا
نورنما | یکم شهریور ؛ زاد روز حکیم بوعلی سینا و روز پزشک مبارک باد
گزارش تصویری رویترز از بیلبوردهایی در تهران، که اسرائیل و ترامپ را تهدید میکنند
قاهره خواستار توقف تجاوزات اسرائیل علیه لبنان شد
وعده دفاعی سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ حملات هوایی و توپخانه‌ای تشدید شد
خانواده‌های شهدا مایه عزت و افتخار نیروی دریایی ارتش هستند
برنامه قطعی برق تهران فردا یکشنبه اول شهریور اعلام شد+ لینک