×
سیاسی
شناسه خبر : 166262
تاریخ انتشار : جمعه 1402/12/11 ساعت 12:27
همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

نورنیوز بررسی کرد؛

همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

بدلیل روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: روز گذشته دوشنبه ۸ اسفندماه خبرگزاری رویترز با انتشار خبری مدعی شد که به آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران  دست یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هر سه ماه یکبار گزارش خود درباره اجرای موافقتنامه پادمان جامع در ایران و نیز گزارش فصلی‌اش درباره اجرای برجام را در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار می دهد.

رویترز با استناد به گزارش آژانس اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۶۰ درصد با کاهشی ۶.۸ درصدی به ۱۲۱.۵ کیلوگرم رسیده است.

در این گزارش همچنین آمده است که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۲۰ درصد، روندی افزایشی داشته و به ۷۱۲.۲ کیلوگرم رسیده است.

در خبری که رویترز مدعی شده اطلاعات آن بر گرفته از گزارش سه ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است همچنین تاکید شده؛ ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با افزایش ۱۰۳۸/۷ کیلوگرمی از زمان گزارش قبلی به ۵۵۲۵/۵ کیلوگرم رسیده است.

ایران هنوز واکنشی به خبر منتشر شده از سوی رویترز نداشته است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز امروز در پاسخ به سئوالی که خواستار اعلام موضع آمریکا درباره انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران شده بود،گفت: تا جایی که می‌دانم، این گزارش هنوز علنی نشده و من درباره گزارشی که هنوز منتشر نشده، نظری نمی‌دهم.

البته او درباره آنچه او تداوم گسترش برنامه هسته‌ای ایران از جمله تولید مداوم اورانیوم با خلوص بالا که هیچ دلیل غیرنظامی موثقی ندارد، ابراز نگرانی کرد.

در طول سال گذشته ایران بر اساس راهبرد تداوم همکاری با آژانس ضمن انجام مذاکرات فنی و حقوقی مستمر  درباره پرونده هایی که آژانس پیگیری می کند، تعامل نزدیکی با این نهاد بین المللی داشته است.

در مذاکرات فی مابین ایران و آژانس موضوعات مختلفی از جمله اختلاف نظر در مورد صدور روادید برای بازرسان آژانس، حل و فصل چهار مکان ادعایی،  هم‌ترازی مواد هسته‌ای، و ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی مطرح شده و در مورد برخی از این موارد توافق حاصل شده است. 

چند پرونده مهم از جمله موضوع دو مکان از چهار مکان، ابهام آژانس درباره ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی و همچنین ناهم‌ترازی مواد هسته‌ای در آزمایشگاه جابربن حیان حاصل در گفتگوی ایران و آژانس حل شده که پیشرفت قابل ملاحظه ای به شمار می رود اگرچه هنوز بدلیل تایید نشدن خبر رویترز از سوی مقامات رسمی، امکان اظهار نظر در خصوص این گزارش که البته صرفا بخشی از آن منتشر شده، وجود ندارد اما به طورکلی با توجه به روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

متاسفانه آژانس و مدیرکل در طول سال‌های گذشته به شدت از سوی کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای سیاسی کردن پرونده های ایران تحت فشار بوده اند و معمولا این فشارها در آستانه برگزاری جلسات شورای حکام تشدید می شود.

بر آوردهای اولیه حاکیست که در نشست آتی شورای حکام آژانس به دلایل مختلف، قطعنامه ای علیه ایران صادر نخواهد شد لیکن احتمالا بر اساس روال معمول حتمالا سه کشور اروپایی و آمریکا در نشست هفته آینده نسبت به صدور بیانیه‌ای غیرالزام‌آور بر علیه ایران اقدام خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران در کنار همکاری نزدیک با آژانس همواره نسبت به استیفای حقوق قانونی خود در مسیر همکاری با این نهاد نیز بسیار فعال و مبتکرانه عمل کرده است. به صورت طبیعی هرگونه  تلاش برای فضاسازی بر علیه برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان در شورای حکام نمی تواند بدون واکنش متناسب از سوی ایران باشد. 

ایران در چارچوب بیانیه اسفند ۱۴۰۱ تاکنون به همکاری خود با بازرسان آژانس ادامه داده و به کلیه تعهدات خود ذیل موافقت نامه جامع پادمان عمل کرده است بنابر این هرگونه رفتار سیاسی در مواجهه با برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان می تواند با واکنشهایی چون افزایش سطح و میزان غنی سازی و همچنین نصب سانتریفیوژهای پیشرفته که به طور قطع خبر خوبی برای آژانس،اروپا و آمریکا نخواهد بود، همراه شود


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
X
آگهی تبلیغاتی