×
سیاسی
شناسه خبر : 166154
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/12/09 ساعت 19:28
جدیدترین نظرسنجی «ایسپا» درباره انتخابات مجلس/ 41 درصد مردم در انتخابات شرکت می‌کنند

جدیدترین نظرسنجی «ایسپا» درباره انتخابات مجلس/ 41 درصد مردم در انتخابات شرکت می‌کنند

آخرین نظرسنجی ایسپا درخصوص میزان «مشارکت قطعی» مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حاکی از این است که حدود 41 درصد مردم ایران در انتخابات 11 اسفند شرکت خواهند کرد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به منظور سنجش میزان تمایل مردم به مشارکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سه موج نظرسنجی ملی را در هفته اول آبان، هفته آخر دی و آخرین موج نظرسنجی را طی دو روز گذشته یعنی در هفتم و هشتم اسفند ماه برگزار کرده است که نتایج موج سوم این نظرسنجی حاکی از افزایش درصد افراد شرکت کننده در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی و کاهش درصد افرادی است که در ابتدا اعلام کرده بودند احتمال کمی دارد در انتخابات پیش‌رو شرکت کنند و یا به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نخواهند کرد.

این نظرسنجی در مقیاس ملی با رعایت اصول علمی و با در نظر گرفتن جمعیت بالای ۱۸ سال کل کشور (اعم از مناطق شهری و روستایی) با اندازه نمونه ۵۱۲۱ نفر به شیوه مصاحبه حضوری انجام شده است که ۵۰.۹ درصد پاسخگویان آن مردان و ۴۹.۱ درصد زنان بوده‌اند.

همچنین بازه سنی ۲۶.۵ درصد آنها در رده سنی  ۲۹-۱۸ سال،  ۴۷.۲ درصد در رده سنی ۴۹-۳۰ سال و ۲۶.۳  درصد ۵۰ سال و بالاتر بوده‌ است. ۶۶.۱ درصد پاسخگویان میزان تحصیلات خود را غیردانشگاهی و ۳۳.۶ درصد دانشگاهی اعلام کرده‌اند. ۳۶.۹ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی ساکن مرکز استان، ۳۶.۴ درصد ساکن شهرهای غیر از مرکز استان و ۲۶.۸ درصد ساکن روستا بوده‌اند.

افزایش درصد رای دهندگان کل کشور در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی

نتایج موج سوم نظرسنجی یاد شده حاکی از افزایش درصد افرادی است که اعلام کرده‌اند «قطعا» در انتخابات مجلس شرکت خواهند کرد. به طوری که در نظرسنجی موج اول هفته اول آبان، ۲۷.۹ درصد مردم گفته بودند قطعا در این انتخابات شرکت می‌کنند، در نظرسنجی موج دوم هفته آخر دی، ۲۸.۶ درصد مردم گفته ‌بودند قطعا در این انتخابات شرکت می‌کنند اما در آخرین نظرسنجی که طی دو روز گذشته یعنی هفتم و هشتم اسفند ماه برگزار شده است، ۳۸.۵ درصد مردم گفته‌اند که قطعا در این انتخابات شرکت می کنند. این یعنی نسبت کسانی که گفته‌اند «قطعا در انتخابات مجلس شرکت می‌کنند» از  ۲۷.۹ درصد در نظرسنجی موج اول اوایل آبان ماه به ۳۸.۵ درصد در موج سوم نظرسنجی طی دو روز اخیر رسیده است. 

همچنین ۷.۶ درصد مردم نیز در نظرسنجی موج سوم اعلام کرده‌اند که «به احتمال زیاد» در این انتخابات شرکت خواهند کرد. از سوی دیگر ۱۶ درصد مردم نیز اظهار کرده‌اند که هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه نگرفته‌اند و احتمال آن دور از ذهن نیست که این دسته از مردم در دقایق آخر به جمع رای دهندگان اضافه شوند.

کاهش درصد افرادی که پیش‌تر اعلام کرده بودند «به هیچ وجه» در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نمی‌کنند

همچنین متقابلا، قیاس نتایج سه موج نظرسنجی ایسپا درباره مشارکت سیاسی مردم در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که درصد افرادی که پیش‌تر اعلام کرده بودند «هنوز هیچ تصمیمی ‌برای شرکت در انتخابات نگرفته اند»، «احتمال کمی ‌دارد در این انتخابات شرکت کنند» و یا «به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نمی‌کنند» کاهش پیدا کرده است.

در موج اول نظرسنجی در آبان ماه ۲۱.۹ درصد مردم اعلام کرده بودند که هنوز هیچ تصمیم برای شرکت در انتخابات ندارند، اما آمار این دسته از مردم در موج سوم نظرسنجی یاد شده به ۱۶ درصد کاهش یافته است.

علاوه بر آن، ۶.۸ درصد مردم در آبان ماه اعلام کرده بودند که احتمال کمی دارد در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی شرکت کنند اما این آمار طی نظرسنجی هفت و هشت اسفند ماه به ۵.۴ درصد تقلیل یافته است.

از سوی دیگر درصد افرادی که معتقد بودند «یه هیچ وجه در انتخابات مجلس شرکت نخواهند کرد» از ۳۶ درصد در موج اول نظرسنجی مذکور به ۳۲.۶ درصد در موج سوم نظرسنجی رسیده است.

افزایش درصد مشارکت مردم تهران در انتخابات مجلس به ۲۳.۵ درصد

قیاس آمارهای به دست آمده از موج اول، دوم و سوم نظرسنجی ایسپا در خصوص میزان مشارکت مردم تهران برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اســلام‌شهر و پـردیس نیز حاکی از افزایش درصد مشارکت مردم تهران در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی دارد.

به طوری که  ۱۵.۸ درصد تهرانی‌ها در موج اول نظرسنجی اعلام کرده بودند «قطعا» در انتخابات پیش روی مجلس شرکت می‌کنند اما این رقم در موج دوم نظرسنجی به ۱۸.۹ درصد و نهایتا در موج سوم نظرسنجی به ۲۳.۵ درصد رسیده است.

درواقع طبق آخرین نظرسنجی این مرکز، برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اســلام‌شهر و پـردیس نیز میتوان میزان مشارکت مردم را نزدیک به درصد «قطعا در انتخابات شرکت می‌کنم» ۲۳.۵ درصد با سطح اطمینان ۲± دانست.

همچنین آنطور که ایسپا با توجه به روند افزایشی میزان مشارکت قطعی مردم در موج سوم نظرسنجی‌ ایسپا نسبت به دو موج قبلی برآورد کرده است، میزان مشارکت مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی براساس آخرین نظرسنجی، حدود ۴۱ درصد با سطح اطمینان ۲± خواهد بود.


ایسپا
نظرات

آخرین اخبار
ثبت‌نام زائر اربعین در سماح از یک میلون نفر گذشت
فاجعه در افغانستان؛ سیل ویرانگر در نورستان جان ده‌ها نفر را گرفت
اولین جلسه آزمایشی نشست مجازی مجلس برگزار شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 30 تیر 1405
نورنما | برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی اسپانیا
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت
قالیباف قانون برگزاری جلسات مجلس در شرایط اضطرار را ابلاغ کرد
تغییر در هیات مدیره استقلال؛ چه کسانی از باشگاه جدا می شوند؟
درگیری خیابانی دو راننده در تهران؛ راننده عصبانی گوش مرد میانسال را با دندان کند
خداحافظی رودری با سیتی؛ مقصد بعدی کجاست؟
تصویب طرح ایمن‌سازی بیمارستان رسول اکرم (ص) و اصلاح طرح خیابان لومومبا
تراژدی در جاده سیدآباد؛ 4 کشته در تصادف زنجیره‌ای بم
خروج ایرفرانس از آسمان خاورمیانه؛ تعلیق پروازها به دلیل تنش‌های منطقه‌ای
اعتراف روزنامه اسرائیلی به برتری راهبردی ایران در تنگه هرمز
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ حملات اسرائیل به بنت جبیل ادامه دارد
تابوت تروریست‌های به هلاکت‌رسیده در جنگ ایران در راه بازگشت به آمریکا
کاهش قیمت نفت برنت و وست تگزاس در پی تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 2 استان جدید
پرونده فساد در شهرداری بابلسر؛ رؤسای سابق و فعلی یک سازمان بازداشت شدند
هشدار آلودگی هوا در تهران؛ 8 نقطه شهر در وضعیت قرمز
سیاست نامه | نمایشنامه ناشیانه جنگ طلبان برای همدردی با جنوب ایران
قیمت جهانی طلا امروز 30 تیر ماه 1405