×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 166139
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/12/09 ساعت 17:09
هارتص : پشیمانی جهان(بعد از حمله اسرائیل به رفح) دیگر سودی نخواهد داشت

هارتص : پشیمانی جهان(بعد از حمله اسرائیل به رفح) دیگر سودی نخواهد داشت

روزنامه هاآرتص درباره جنگ غزه و احتمال حمله اسرائیل به شهر رفح نوشت: جهان بعد از دیدن جنایات اسرائیل در رفح دیگر نمی‌تواند خود را از مسئولیت چنین اقدامی تبرئه کرده یا بگوید که «ما نمیدانستیم اسرائیل چه کارهایی در رفح انجام خواهد داد».

به جز مرگ، هیچ چیز دیگری در زندگی قطعی نیست. شاید بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل وقتی داشت قول می‌داد که هدف جنگ در نوار غزه پیروزی کامل و قطعی بر حماس است، چنین چیزی را مدنظر داشت. پیروزی کامل در این مورد به معنای مرگ حتمی و قطعی ساکنان غزه خواهد بود که از سرتاسر نوار غزه به کشتارگاهی عظیم در رفح کوچانده شده‌اند.

تقریباً ۱.۵ میلیون نفر که بیشترشان حالا دیگر بی‌خانمان هم شده‌اند، گرفتار جهنم هستند. نتانیاهو زمانی به منتقدان افزایش قیمت مسکن گفته بود که با «خود زندگی» سروکار دارد. با این حال امروزه روز با پایان زندگی آن فلسطینی‌ها، به نظر می‌رسد که با «خود مرگ» سروکار پیدا کرده است.

نتانیاهو در رفح البته به پیروزی کامل نخواهد رسید، او فقط و فقط یک قدم جلوتر خواهد رفت. او همه کسانی را که به او نسبت به ورود به رفح هشدار می‌دهند، سرزنش می‌کند و در این بین حتی آن کشورهای بزرگی را هم که تاکنون از اسرائیل حمایت کرده‌اند، از قلم نمی‌اندازد. او می‌گوید: «آن‌ها اساساً می‌خواهند جنگ را ببازیم. بله، همین را می‌خواهند. خودش است! یا قتل عام یا شکست در جنگ. یا بهشت یا جهنم. تاریخ، با تمام حیله‌گری خود، مردمی را که اخیراً قربانی کشتار جمعی شده بودند، متهم به کشتار دسته جمعی مردم دیگری می‌کند».

در این میان، گذشته را باید پاک کرد، چرا که در چنین زمان مهمی، تنها زمان حال است که اهمیت دارد.

با این حال این سوالات را نباید بی‌پاسخ گذاشت که نیروهای نظامی اسرائیل پس از پیروزی- و ورود به رفح- چه خواهند کرد؟ قتل عام هزاران فلسطینی را چه زمانی آغاز خواهند کرد؟ آیا کاری نخواهند کرد که غذاهایی مثل گولاش و هوموس از این به بعد در نظر مردم دنیا طعم خون دهند؟ آیا مردان و زنان جوان دوباره به صدای شادی و هلهله در ازدواج‌هاشان آواز خواهند خواند و فرزندان بیشتری به دنیا خواهند آورد؟ آیا شلومو بار همچنان کلمات یوشوا سوبول را خواهد خواند که «کودکان شادی و پربرکت هستند»؟ یهودیان با خون ۳۰۰۰۰ غزه‌ای دیگر که بر دست‌هایشان ریخته چه خواهند کرد؟

«خدا در انجیل از قول حضرت عیسی نوشته- که ای پدر، آن‌ها (یهودیان) را ببخش، زیرا نمی‌دانند چه می‌کنند. با این حال این‌جا و امروز دیگر یهودیان مطمئناً می‌دانند که چه می‌کنند. تمام دنیا می‌گوید «نه»، اما آن‌ها کار خود را می‌کنند.»

در این میان البته جهان نیز نمی‌تواند ادعا کند و بگوید که «ما نمی‌دانستیم». همه این روزها در مورد کشتار آینده نزدیک مردم رفح به گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویی یک فاجعه طبیعی اجتناب‌ناپذیر است. دنیا به دو بخش تقسیم شده؛ یکی دنیای آدم‌های ساده و معمولی است. آن‌ها نمایانگر افکار عمومی هستند که با کشتاری که بوده و خواهد بود مخالفت بی‌سابقه‌ای کرده‌اند. اما دنیای دیگری وجود دارد، دنیایی بی‌تفاوت که تحت تأثیر منافع سرمایه‌داران است. و همان‌طور که می‌دانیم، سرمایه نه عطر دارد و نه احساسی.

جهانی که در برابر وحشت‌های گذشته ساکت بود، به تدریج دارد لحن خود را در قبال چنین رویدادهایی تغییر می‌دهد و این‌جا و آن‌جا با محکومیتی یا با هشداری ضعیف به مقابله با اتفاقات می‌پردازد. اما حرکت به سوی قتل عام نیز تا رسیدن به مقصد و مقصود نهایی بی‌وقفه ادامه دارد.

هشدارهایی هم که رهبران اروپایی برای جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح می‌دهند، فقط و فقط برای ثبت در کتاب‌های تاریخ است- تا در آینده بتوانند بگویند که این ما نبودیم که باعث چنین خون‌ریزی‌هایی شدیم. اما هم‌زمان با هشدارهایی که می‌دهند و اشک تمساح‌هایی که می‌ریزند، خودشان (بله، خود خودشان) هم‌چنان حمایت تسلیحاتی، پولی و مالی و البته دیپلماتیک خود را از اسرائیل ادامه می‌دهند.

این کارها اما به دردی نخواهد خورد و رهبران اروپایی را کمک نخواهد کرد. حقیقتش همین امروز هم- قبل از این‌که مورخان به این نتیجه برسند- همین مردم معمولی می‌دانند که دستان این رهبران تا آرنج غرق در خون فلسطینی‌هاست. بله، تیک‌تاک با همان معصومیت جوانانه‌اش دارد به خوبی به همه توضیح می‌دهد که دستان ریشی سوناک بریتانیایی، اولاف شولز آلمانی و امانوئل مکرون فرانسوی واقعاً آلوده به خون است و در واقع این‌ها همه در خون‌ریزی سهیم هستند.

و در نهایت کافکایی‌تر از همه این‌ها جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده است که احتمالاً بعدها ادعا خواهد کرد که به یاد ندارد در کشتار نوار غزه چه نقشی داشته. او خواهد گفت که سن و حافظه‌اش به او خیانت می‌کند اما ما به یاد خواهیم آورد. دنیا به خاطر خواهد داشت و البته کسانی که در غزه زنده خواهند ماند.

منبع: شفقنا


شفقنا
نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند