×
اقتصادی
شناسه خبر : 166062
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/12/08 ساعت 17:12
17 درصداز ظرفیت بیست هزار میلیاردی تأمین قیر در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها است

اقدام تعجب برانگیز سازمان شهرداری ها در نادیده گرفتن ظرفیت تولید قیر بخش خصوصی :

17 درصداز ظرفیت بیست هزار میلیاردی تأمین قیر در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها است

برخلاف سیاست های کلان کشور و بیانات رهبر معظم انقلاب در حمایت از بخش خصوصی واقعی در کشور، این روزها شرکت های خصولتی در صنعت قیر ضمن عقد قرارداد انحصاری با سازمان شهرداری ها و دهیاری ها عملا زمینه ساز تضعیف بخش خصوصی فعال در صنعت قیر و همچنین وارد شدن آسیب های جدی به اقتصاد غیر رانتی این حوزه شده اند.

نورنیوز-گروه اقتصاد:طبق سیاستهای کلی تولیدملی و بر پایه تاکیدات صریح و مکرر رهبر معظم انقلاب در تقویت بخش خصوصی،  دستگاه های دولتی کشور ملزم به اخذ مشاوره از تشکلهای بخش خصوصی در تصمیم گیریهای خود در راستای حمایت از کار و سرمایه ایرانی هستند اما برخی دستگاه های دولتی بدون توجه به سیاست های کلان کشور و وضعیت پیچیده تولید و اشتغال ملی،اقدام به اتخاذ تصمیماتی می کنند که آشکارا تهدید کننده  منافع عمومی است و نتیجه آن تقویت انحصار برخی شرکت هایی است که سالها با استفاده از رانتهای سرشار،فضای کسب و کار را برای بخش خصوصی به شدت محدود کرده اند.

در حالی که هیچگونه ابهامی در زمینه رویکرد راهبردی نظام برای جلوگیری از رقابت شرکتهای دولتی، شبه دولتی یا خصولتی با خصوصی وجود ندارد و بارها به صراحت بر این سیاست از سوی مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری تأکید شده اما متاسفانه در برخی دستگاه‌ها گوش شنوایی برای پذیرش و اقدام وجود ندارد. در این میان  سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور که بر اساس سیاست‌های رسمی کشور موظف به استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید بخش خصوصی می باشد در اقدامی تعجب برانگیز با نادیده گرفتن ظرفیت تولید قیر بخش خصوصی، ضمن انعقاد قراردادی با ارزش بیش از هزار میلیارد تومان با دو  شرکت خصولتی عملا از مجموعه سیاست‌ها و راهبردهای اعلام شده از سوی مقامات عالی کشور عبور کرده است.

  صرف نظر از نادیده گرفتن راهبردهای مورد تاکید مقامات عالی نظام از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری های کشور این سازمان بر اساس بند ک تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور موظف به بکار گیری  ب همه ی ظرفیت تولید کنندگان دارای استاندار بوده که متاسفانه ضرورت اجرای این تکلیف قانونی را هم در نظر نگرفته است.

از آنجایی که ۱۷٪از ظرفیت بیست هزار میلیاردی تأمین قیر بر اساس قانون در اختیار  سازمان شهرداری ها و دهیاری ها است، در نظر نگرفتن پتانسیل های موجود در بخش خصوصی برای تامین و انتقال قیر می تواند مشکلات عدیده ی را برای تولید کنندگان قیر در بخش خصوصی بدنبال داشته باشد .

ظرفیتهای قابل توجه تولید و همچنین ناوگان اختصاصی حمل و نقل با در اختیار داشتن بیش از ۷ هزار دستگاه خودرو سنگین که با سرمایه گذاری هنگفت بخش خصوصی ایجاد شده و اشتغال و تولید پایدار در گستره کشور را به دنبال داشته با تصمیم اخیر سازمان شهرداریها و دهیاری ها عملا با افت شدید روبرو خواهد داشت و اشتغال بیش از ۵۰۰۰۰۰ هزار نفر را با مخاطره جدی روبرو می نماید.

 انتظار می رود وزیر محترم کشور ضمن ورود جدی به این پرونده ضمن بازخو است  مدیران سازمان شهرداری ها و دهیاری های با افراد متخلف به صورت جدی برخورد نماید.

  تبعات تصمیماتی اینگونه از سوی کار‌گزاران نظام علاوه بر  اتلاف سرمایه گذاری عظیم  بخش  خصوصی که با هدایت وحمایت دولت صورت گرفته است موجب تضعیف تولید واشتغال پایدار و بستر بروز آسیب های اجتماعی خواهد شد.در پایان با پیگری های که خبرنگار رونامه صمت با مسولین مرتبط داشته است،متاسفانه پاسخ مناسبی دریافت نکرد.


صمت نیوز
نظرات

آخرین اخبار
نیویورک‌تایمز: اقتصاد جهان در حال فاصله گرفتن از آمریکا است
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان