×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 166053
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/12/08 ساعت 15:12
همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

نورنیوز بررسی کرد؛

همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

بدلیل روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: روز گذشته دوشنبه ۸ اسفندماه خبرگزاری رویترز با انتشار خبری مدعی شد که به آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران  دست یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هر سه ماه یکبار گزارش خود درباره اجرای موافقتنامه پادمان جامع در ایران و نیز گزارش فصلی‌اش درباره اجرای برجام را در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار می دهد.

رویترز با استناد به گزارش آژانس اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۶۰ درصد با کاهشی ۶.۸ درصدی به ۱۲۱.۵ کیلوگرم رسیده است.

در این گزارش همچنین آمده است که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۲۰ درصد، روندی افزایشی داشته و به ۷۱۲.۲ کیلوگرم رسیده است.

در خبری که رویترز مدعی شده اطلاعات آن بر گرفته از گزارش سه ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است همچنین تاکید شده؛ ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با افزایش ۱۰۳۸/۷ کیلوگرمی از زمان گزارش قبلی به ۵۵۲۵/۵ کیلوگرم رسیده است.

ایران هنوز واکنشی به خبر منتشر شده از سوی رویترز نداشته است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز امروز در پاسخ به سئوالی که خواستار اعلام موضع آمریکا درباره انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران شده بود،گفت: تا جایی که می‌دانم، این گزارش هنوز علنی نشده و من درباره گزارشی که هنوز منتشر نشده، نظری نمی‌دهم.

البته او درباره آنچه او تداوم گسترش برنامه هسته‌ای ایران از جمله تولید مداوم اورانیوم با خلوص بالا که هیچ دلیل غیرنظامی موثقی ندارد، ابراز نگرانی کرد.

در طول سال گذشته ایران بر اساس راهبرد تداوم همکاری با آژانس ضمن انجام مذاکرات فنی و حقوقی مستمر  درباره پرونده هایی که آژانس پیگیری می کند، تعامل نزدیکی با این نهاد بین المللی داشته است.

در مذاکرات فی مابین ایران و آژانس موضوعات مختلفی از جمله اختلاف نظر در مورد صدور روادید برای بازرسان آژانس، حل و فصل چهار مکان ادعایی،  هم‌ترازی مواد هسته‌ای، و ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی مطرح شده و در مورد برخی از این موارد توافق حاصل شده است. 

چند پرونده مهم از جمله موضوع دو مکان از چهار مکان، ابهام آژانس درباره ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی و همچنین ناهم‌ترازی مواد هسته‌ای در آزمایشگاه جابربن حیان حاصل در گفتگوی ایران و آژانس حل شده که پیشرفت قابل ملاحظه ای به شمار می رود اگرچه هنوز بدلیل تایید نشدن خبر رویترز از سوی مقامات رسمی، امکان اظهار نظر در خصوص این گزارش که البته صرفا بخشی از آن منتشر شده، وجود ندارد اما به طورکلی با توجه به روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

متاسفانه آژانس و مدیرکل در طول سال‌های گذشته به شدت از سوی کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای سیاسی کردن پرونده های ایران تحت فشار بوده اند و معمولا این فشارها در آستانه برگزاری جلسات شورای حکام تشدید می شود.

بر آوردهای اولیه حاکیست که در نشست آتی شورای حکام آژانس به دلایل مختلف، قطعنامه ای علیه ایران صادر نخواهد شد لیکن احتمالا بر اساس روال معمول حتمالا سه کشور اروپایی و آمریکا در نشست هفته آینده نسبت به صدور بیانیه‌ای غیرالزام‌آور بر علیه ایران اقدام خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران در کنار همکاری نزدیک با آژانس همواره نسبت به استیفای حقوق قانونی خود در مسیر همکاری با این نهاد نیز بسیار فعال و مبتکرانه عمل کرده است. به صورت طبیعی هرگونه  تلاش برای فضاسازی بر علیه برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان در شورای حکام نمی تواند بدون واکنش متناسب از سوی ایران باشد. 

ایران در چارچوب بیانیه اسفند ۱۴۰۱ تاکنون به همکاری خود با بازرسان آژانس ادامه داده و به کلیه تعهدات خود ذیل موافقت نامه جامع پادمان عمل کرده است بنابر این هرگونه رفتار سیاسی در مواجهه با برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان می تواند با واکنشهایی چون افزایش سطح و میزان غنی سازی و همچنین نصب سانتریفیوژهای پیشرفته که به طور قطع خبر خوبی برای آژانس،اروپا و آمریکا نخواهد بود، همراه شود


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد
تبعیض ورزشی در خاک آمریکا؛ سیاست باز هم گریبان‌گیر فوتبال ایران شد
انگلیس 6 نهاد و شخصیت صهیونیست را تحریم کرد
حمله لفظی نتانیاهو و اردوغان به همدیگر
آمریکا مانع قضاوت بهترین داور آفریقا در جام جهانی شد/واکنش داور سومالیایی به ممنوعیت ورودش
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
نسخه وزیر بهداشت برای درمان گرانی دارو
گزارش تصویری | عکس‌های منتشرنشده از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 فرانسه
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟