×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 165886
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/12/07 ساعت 07:00
لشکر‌کشی‌های دیپلماتیک به کی‌یف و سوالاتی که هنوز بی‌پاسخ است

«نورنیوز» بررسی می‌کند

لشکر‌کشی‌های دیپلماتیک به کی‌یف و سوالاتی که هنوز بی‌پاسخ است

این روزها ترجیع‌بند مشترک فضای سیاسی و رسانه‌ای غرب، کلیدواژه‌ای به نام دوسالگی جنگ اوکراین شده ‌است؛ گویی یک نقطه در جهان وجود دارد و آن نامش اوکراین است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: همزمان با آغاز سومین سال جنگ در اوکراین، تعدادی از رهبران غربی به نشانه همبستگی در کی‌یف، پایتخت اوکراین گردهم آمدند. «اورزولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا، «جاستین ترودو»، نخست‌وزیر کانادا، «جورجیا ملونی»، نخست‌وزیر ایتالیا و «الکساندر دی کرو»، نخست‌وزیر بلژیک در مراسمی در فرودگاه هوستومل در نزدیکی کی‌یف، پایتخت اوکراین، جایی که درگیری اولیه رخ داد، برای ادای احترام و همبستگی شرکت کردند.

این رهبران که شبانه با قطار از لهستان به اوکراین سفر کردند، در دیدار با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین بر حمایت از اوکراین تا هر زمان که لازم باشد تاکید کردند؛ حمایت‌هایی که به گفته برخی مقامات و کارشناسان با محوریت ادامه جنگ تا سال 2025 صورت می‌گیرد.

پیش از نشست گروه هفت، ولودیمیر زلنسکی در مراسمی به مناسبت آغاز سومین سالگرد جنگ و در حالی که تقریبا بیست درصد از خاک کشورش را از دست داده، در حضور جمعی از رهبران کشورهای غربی، گفت که کشورش در نهایت در جنگ پیروز خواهد شد. رهبران گروه هفت در این میان با انتشار بیانیه‌ای از ایران و چین خواستند تا تحویل «تجهیزات نظامی» به روسیه را متوقف کنند.

رفتارهای سیاسی و رسانه‌ای غربی‌ها در شرایط کنونی از چند منظر قابل تأمل است؛

 سران اروپا و آمریکا در سفر به کی‌یف در نشست امنیتی مونیخ، اتحادیه اروپا، کاخ سفید، کنگره و.... به ژست‌های بشردوستانه و قانون‌مدارانه بسنده کرده و به راهکار سیاسی و گفتمانی نمی‌پردازند. اصرار غربی‌ها بر ادامه جنگ و دوری از راهکار سیاسی بیانگر ماهیت جنگ‌افروزانه‌ و افراط‌گرایانه‌ای است که منافع خود را در کشتار و ویرانی جست‌وجو می‌کند و حاضر نیست هیچ کلامی از صلح و راهکار سیاسی بر زبان بیاورد؛ چنانکه هیچ توجهی به راهکارهای صلح چین و برزیل و... نداشتند.

 سران غرب حمایت از اوکراین را تکلیفی جهانی عنوان می‌کنند و به اذعان مؤسسه اقتصاد جهانی کیل در دو سال گذشته، نهادهای اتحادیه اروپا ۹۲ میلیارد دلار و امریکا ۷۳ میلیارد دلار به این کشور کمک کرده است. موضوع قابل توجه این است که در شرایطی که مردم این کشورها مانند سایر افکار عمومی جهان کمترین حمایتی از این جنگ‌افروزی نداشته‌اند در طول 5 ماه جنگ غزه، حتی کشورهای اروپایی و آمریکا صحنه تظاهرات چند صدهزار نفری در حمایت از مقاومت غزه بوده است.

 غربی‌ها در نشست گروه 7 درحالی ایران و چین را به نقش نظامی در جنگ اوکراین متهم می‌کنند که تا به امروز هیچ سندی برای ادعای خود ارائه نداده‌اند؛ حال آنکه کی‌یف بارها مدعی شده‌  که صدها پهپاد ایرانی را سرنگون کرده است.  

 لشکرکشی دیپلماتیک غرب به اوکراین با ادعای بسته‌های حمایتی ده‌ها میلیارد دلاری که البته 60 میلیارد دلار آن در درگیری دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در کنگره مسدود مانده به اوکراین با ژست‌های صلح جویانه و نجات بشریت در حالی است که آنها پس از دو سال پاسخ نداده‌اند که مراکز ساخت تسلیحات بیولوژیک و هسته‌ای غرب در اوکراین چه می‌کرده است و اینکه سرنوشت میلیون‌ها تن غلاتی که طبق توافق استانبول باید برای کشورهای فقیر آفریقایی ارسال و سر از اروپا درآورد، چه شده است؟ آنها هنوز پاسخ نداده‌اند که چگونه با جنگ‌افروزی امریکایی‌ همراهی می‌کنند و در مقابل به تعهدات خود مبنی بر جبران مشکلات اقتصادی ناشی از قطع رابطه اروپا با روسیه عمل نمی‌کنند؛ چنانکه «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه رسما از گران‌فروشی چهار برابر قیمتی گاز توسط آمریکا به اروپا گلایه می‌کند!

 سران غرب در سفر همزمان به اوکراین در حالی به دنبال نمایش چهره‌ای ابر قهرمان از اوکراینی‌ها و تصویری منجی‌مآبانه و بشردوست از خود برآمدند که هیچ‌کدام از این مدعیان انسانیت و آزادی‌خواهی، سفری به غزه با آن همه درد و رنج نداشته‌اند. آنها در طول 5 ماه نسل‌کشی در غزه با ده‌ها هزار شهید و زخمی که اکثرا زنان و کودکان هستند و نزدیک به دو میلیون آواره هرگز سخنی از مقاومت قهرمانانه فلسطینی‌ها نداشته و به ابراز تاسف بسنده کرده‌اند. رفتاری که بار دیگر ماهیت نژادپرستانه و خودبرترپندارانه غربی را برملا می‌کند که چشم‌آبی‌های موبلوند را انسان‌های برتر با حق حیات و حمایت و زندگی می‌نامند و سایر افراد بویژه ساکنان غرب آسیا را عقب‌ماندگان و بربرانی می‌دانند که جنگ و کشتار در آنها عادی است. لشکرکشی دیپلماتیک غرب به اوکراین با بسته کمک‌های مالی، نظامی سندی دیگر بر تفکری است که اروپا را «باغ» و سایر نقاط جهان را جنگلی وحشی و مستحق نابودشدن می‌داند.

به هر تقدیر تمام این تحرکات و لشکرکشی‌های سیاسی و رسانه‌ای غرب در پایان دومین سالگرد جنگ اوکراین همزمان با فاجعه انسانی در غزه، رسوایی حقوق بشری دیگری را برای آنها رقم زده است. کشاندن جنگ تا سال 2025، بهانه‌جویی برای استمرار توسعه‌‌طلبی‌ها ناتو با ادعای مقابله با کمک‌های ایران و چین به روسیه و در نهایت نیز راهزنی دارایی‌های روسیه پس از شکست سیاست‌های تحریم اقتصادی روسیه و تشدید بحران اقتصادی در این کشورها شاه‌بیت اظهارات و موضع‌گیری حامیان امریکایی و اروپایی اوکراین است؛ چنانکه «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر انگلیس صراحتا عنوان می‌کند «غرب در مصادره صدها میلیارد دلار دارایی‌های روسیه باید جسورتر باشد.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ارمنستان بر گسترش روابط اقتصادی و سیاسی با ایران تأکید کرد
انتقاد مقام‌های آلمانی از تشدید همکاری‌های تسلیحاتی با کشورهای عربی
کلینتون خواستار پخش علنی جلسات دادگاه با حضور دوربین‌ها شد
نوسازی کامل مرز ایران و ارمنستان آغاز شد
ابراز نگرانی مقامات امنیتی آلمان نسبت به ارتباط برلین با پرونده اپستین
منابع امنیتی پاکستان: عامل انتحاری اسلام‌آباد در افغانستان آموزش دیده بود
وزیر نیرو: ایران به جمع تولیدکنندگان توربین‌های گازی جهان پیوسته است
فضانوردان می‌توانند با موبایل به ماه سفر کنند
درخشش جرکنی در زاگرب؛ مدال طلای کشتی فرنگی بر سینه ایرانی
اف‌بی‌آی متهم اصلی حمله بنغازی را بازداشت کرد
دود مشاهده‌شده در تهران مربوط به آتش‌سوزی یک نجاری بود
جوزف عون: اسرائیل به اقدامات خصمانه ادامه می دهد
نشت مونوکسیدکربن در بابل 16 مصدوم برجای گذاشت
رئیس کل نظام پزشکی: شایعه بازداشت پزشکان صحت ندارد
حمله مرد صهیونیست با سلاح سرد به یک خاخام
وزارت نیرو در بزنگاه زمستان؛ ناترازی گاز و انفجار مصرف مازوت
گزارش تصویری | نشست خبری فیلم پل
وزارت جهاد کشاورزی و بحران اعتماد در زنجیره گندم
نورویدئو | حال خوب زن، تصویر یک ضرورت با زبانی نجیب
پشت‌پرده مذاکرات مسقط؛ آرامش دیپلماتیک یا تداوم تنش؟
استقبال کشورهای عربی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط
واردات تخم مرغ آزاد شد
پیش بینی بورس فردا شنبه 18 بهمن 1404 + تحلیل بازار سرمایه
امضای توافقنامه دفاعی میان فرانسه و بحرین
پوتین: حمله تروریستی اسلام‌آباد گواهی بر ماهیت وحشیانه تروریسم است
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 18 بهمن 1404 + تحلیل قیمت طلا
اذعان نتانیاهو به ارتباط اپستین با ایهود باراک
با پیروزی برابر پاس در فینال؛ مس کرمان قهرمان لیگ برتر جودو شد
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 18 بهمن 1404 + تحلیل قیمت دلار
لاوروف: روسیه برای هر سناریویی پس از انقضای «استارت نو» آمادگی دارد
ضربه اطلاعاتی به عوامل اصلی اغتشاشات در آذربایجان شرقی
شرکت‌های اماراتی از حضور در نمایشگاه دفاعی ریاض منصرف شدند
گوترش از مذاکرات ایران و آمریکا در عمان استقبال کرد
بازتاب مذاکرات ایران - آمریکا در رسانه های خارجی
ورود سامانه بارشی جدید به زنجان
تصادف سواری با اتوبوس در شاهرود 3 کشته داشت
جهش ناگهانی قیمت طلای جهانی
عراقچی پس از مسقط عازم قطر شد
نظام‌الدین کیایی درگذشت
آمریکا 2 هزار تروریست داعشی را از سوریه به عراق منتقل کرد
استقبال قطر از مذاکرات ایران - آمریکا در مسقط
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه روسیه اعلام کرد
آمریکا تحریم های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد
وزیر جهاد کشاورزی: وضعیت بازار کالاهای اساسی پایدار است
صدراعظم آلمان در آستانه سفر رسمی به آمریکا
مدال نقره اسنوکر آسیا به شاهین سبزی رسید
انسداد آزادراه تهران- شمال و کرج - چالوس/ ترافیک نیمه سنگین در 3 آزادراه
اعلام 15 فیلم برتر آرای مردمی فجر بدون رتبه‌بندی
خبر وال استریت ژورنال در مورد تصمیم ایران و آمریکا برای آینده مذاکرات
انفجار در یک معدن زغال‌سنگِ هند 18 فوتی بر جای گذاشت