×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 165886
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/12/07 ساعت 07:00
لشکر‌کشی‌های دیپلماتیک به کی‌یف و سوالاتی که هنوز بی‌پاسخ است

«نورنیوز» بررسی می‌کند

لشکر‌کشی‌های دیپلماتیک به کی‌یف و سوالاتی که هنوز بی‌پاسخ است

این روزها ترجیع‌بند مشترک فضای سیاسی و رسانه‌ای غرب، کلیدواژه‌ای به نام دوسالگی جنگ اوکراین شده ‌است؛ گویی یک نقطه در جهان وجود دارد و آن نامش اوکراین است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: همزمان با آغاز سومین سال جنگ در اوکراین، تعدادی از رهبران غربی به نشانه همبستگی در کی‌یف، پایتخت اوکراین گردهم آمدند. «اورزولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا، «جاستین ترودو»، نخست‌وزیر کانادا، «جورجیا ملونی»، نخست‌وزیر ایتالیا و «الکساندر دی کرو»، نخست‌وزیر بلژیک در مراسمی در فرودگاه هوستومل در نزدیکی کی‌یف، پایتخت اوکراین، جایی که درگیری اولیه رخ داد، برای ادای احترام و همبستگی شرکت کردند.

این رهبران که شبانه با قطار از لهستان به اوکراین سفر کردند، در دیدار با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین بر حمایت از اوکراین تا هر زمان که لازم باشد تاکید کردند؛ حمایت‌هایی که به گفته برخی مقامات و کارشناسان با محوریت ادامه جنگ تا سال 2025 صورت می‌گیرد.

پیش از نشست گروه هفت، ولودیمیر زلنسکی در مراسمی به مناسبت آغاز سومین سالگرد جنگ و در حالی که تقریبا بیست درصد از خاک کشورش را از دست داده، در حضور جمعی از رهبران کشورهای غربی، گفت که کشورش در نهایت در جنگ پیروز خواهد شد. رهبران گروه هفت در این میان با انتشار بیانیه‌ای از ایران و چین خواستند تا تحویل «تجهیزات نظامی» به روسیه را متوقف کنند.

رفتارهای سیاسی و رسانه‌ای غربی‌ها در شرایط کنونی از چند منظر قابل تأمل است؛

 سران اروپا و آمریکا در سفر به کی‌یف در نشست امنیتی مونیخ، اتحادیه اروپا، کاخ سفید، کنگره و.... به ژست‌های بشردوستانه و قانون‌مدارانه بسنده کرده و به راهکار سیاسی و گفتمانی نمی‌پردازند. اصرار غربی‌ها بر ادامه جنگ و دوری از راهکار سیاسی بیانگر ماهیت جنگ‌افروزانه‌ و افراط‌گرایانه‌ای است که منافع خود را در کشتار و ویرانی جست‌وجو می‌کند و حاضر نیست هیچ کلامی از صلح و راهکار سیاسی بر زبان بیاورد؛ چنانکه هیچ توجهی به راهکارهای صلح چین و برزیل و... نداشتند.

 سران غرب حمایت از اوکراین را تکلیفی جهانی عنوان می‌کنند و به اذعان مؤسسه اقتصاد جهانی کیل در دو سال گذشته، نهادهای اتحادیه اروپا ۹۲ میلیارد دلار و امریکا ۷۳ میلیارد دلار به این کشور کمک کرده است. موضوع قابل توجه این است که در شرایطی که مردم این کشورها مانند سایر افکار عمومی جهان کمترین حمایتی از این جنگ‌افروزی نداشته‌اند در طول 5 ماه جنگ غزه، حتی کشورهای اروپایی و آمریکا صحنه تظاهرات چند صدهزار نفری در حمایت از مقاومت غزه بوده است.

 غربی‌ها در نشست گروه 7 درحالی ایران و چین را به نقش نظامی در جنگ اوکراین متهم می‌کنند که تا به امروز هیچ سندی برای ادعای خود ارائه نداده‌اند؛ حال آنکه کی‌یف بارها مدعی شده‌  که صدها پهپاد ایرانی را سرنگون کرده است.  

 لشکرکشی دیپلماتیک غرب به اوکراین با ادعای بسته‌های حمایتی ده‌ها میلیارد دلاری که البته 60 میلیارد دلار آن در درگیری دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در کنگره مسدود مانده به اوکراین با ژست‌های صلح جویانه و نجات بشریت در حالی است که آنها پس از دو سال پاسخ نداده‌اند که مراکز ساخت تسلیحات بیولوژیک و هسته‌ای غرب در اوکراین چه می‌کرده است و اینکه سرنوشت میلیون‌ها تن غلاتی که طبق توافق استانبول باید برای کشورهای فقیر آفریقایی ارسال و سر از اروپا درآورد، چه شده است؟ آنها هنوز پاسخ نداده‌اند که چگونه با جنگ‌افروزی امریکایی‌ همراهی می‌کنند و در مقابل به تعهدات خود مبنی بر جبران مشکلات اقتصادی ناشی از قطع رابطه اروپا با روسیه عمل نمی‌کنند؛ چنانکه «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه رسما از گران‌فروشی چهار برابر قیمتی گاز توسط آمریکا به اروپا گلایه می‌کند!

 سران غرب در سفر همزمان به اوکراین در حالی به دنبال نمایش چهره‌ای ابر قهرمان از اوکراینی‌ها و تصویری منجی‌مآبانه و بشردوست از خود برآمدند که هیچ‌کدام از این مدعیان انسانیت و آزادی‌خواهی، سفری به غزه با آن همه درد و رنج نداشته‌اند. آنها در طول 5 ماه نسل‌کشی در غزه با ده‌ها هزار شهید و زخمی که اکثرا زنان و کودکان هستند و نزدیک به دو میلیون آواره هرگز سخنی از مقاومت قهرمانانه فلسطینی‌ها نداشته و به ابراز تاسف بسنده کرده‌اند. رفتاری که بار دیگر ماهیت نژادپرستانه و خودبرترپندارانه غربی را برملا می‌کند که چشم‌آبی‌های موبلوند را انسان‌های برتر با حق حیات و حمایت و زندگی می‌نامند و سایر افراد بویژه ساکنان غرب آسیا را عقب‌ماندگان و بربرانی می‌دانند که جنگ و کشتار در آنها عادی است. لشکرکشی دیپلماتیک غرب به اوکراین با بسته کمک‌های مالی، نظامی سندی دیگر بر تفکری است که اروپا را «باغ» و سایر نقاط جهان را جنگلی وحشی و مستحق نابودشدن می‌داند.

به هر تقدیر تمام این تحرکات و لشکرکشی‌های سیاسی و رسانه‌ای غرب در پایان دومین سالگرد جنگ اوکراین همزمان با فاجعه انسانی در غزه، رسوایی حقوق بشری دیگری را برای آنها رقم زده است. کشاندن جنگ تا سال 2025، بهانه‌جویی برای استمرار توسعه‌‌طلبی‌ها ناتو با ادعای مقابله با کمک‌های ایران و چین به روسیه و در نهایت نیز راهزنی دارایی‌های روسیه پس از شکست سیاست‌های تحریم اقتصادی روسیه و تشدید بحران اقتصادی در این کشورها شاه‌بیت اظهارات و موضع‌گیری حامیان امریکایی و اروپایی اوکراین است؛ چنانکه «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر انگلیس صراحتا عنوان می‌کند «غرب در مصادره صدها میلیارد دلار دارایی‌های روسیه باید جسورتر باشد.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر
رونمایی یمن از ویدئوهای حملات پهپادی به نیروهای سعودی + فیلم
کاهش جمعیت اتباع خارجی در ایران؛ ساماندهی مهاجران ادامه دارد
فیلیپین سد راه تیم بسکتبال ایران شد
ونزوئلا به جای هرمز؛ برگ نفتی ترامپ برای مهار بازار
تاکر کارلسون: ترامپ باید فورا از سمت خود برکنار شود
القسام در سالروز شهادت ابوعبیده: راه مقاومت ادامه دارد
تداوم تجاوز اسرائیل در سوریه؛ نفوذ نیروهای اشغالگر به قنیطره
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
پیش‌بینی بورس دوشنبه 9 شهریور؛ شاخص به صعود ادامه می‌دهد؟
فرماندهان پنتاگون به هگست درباره جنگ ایران هشدار دادند