×
فرهنگی
شناسه خبر : 165781
تاریخ انتشار : شنبه 1402/12/05 ساعت 12:33
ناچاریم از تهران فاصله بگیریم/ شهرک‌سازی در ملارد، پیشوا و اعتمادیه پرند

ناچاریم از تهران فاصله بگیریم/ شهرک‌سازی در ملارد، پیشوا و اعتمادیه پرند

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: از چهار سمت تهران با محدودیت تامین زمین مواجهیم و با توجه به وجود سه میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در تهران و تراکم بالای این کلان شهر ناچاریم برای ساخت مسکن از پایتخت فاصله بگیریم و هم‌اکنون سه منطقه را در ملارد، پیشوا و اعتمادیه در پرند برای شهرک‌سازی تعریف کرده‌ایم.

نورنیوز -گروه اقتصاد: ارسلان مالکی اظهار کرد: در طرح نهضت ملی مسکن در محدوده شهرها آنچه توانستیم از طریق الحاق و توسعه افقی شهرها زمین تامین کنیم و می‌توان طراحی را برای ساخت مسکن انجام داد بالغ بر ۴۰ هزار هکتار است که قابلیت ساخت حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد در آن وجود دارد. درخصوص میزان تراکم این پروژه ها نمی‌توان فعلا برآورد دقیقی ارایه داد؛ زیرا هر شهر شرایط خاص خود را دارد.

وی افزود: همچنین مکان‌یابی ۵۰ نقطه را به عنوان شهرک‌های مسکونی در خارج از حریم انجام دادیم و به تصویب رساندیم. با جمع‌بندی این دو مورد زمین بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تامین شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: رقم دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن که زمین آن تامین شده در مقایسه با تامین زمین برای ۵۹۰ هزار واحد مسکن مهر نشان می دهد که حدود پنج برابر طرح مسکن مهر زمین تامین شده است.

مالکی درباره محدودیت زمین در تهران برای ساخت و ساز در قالب طرح نهضت ملی مسکن گفت: طبق آمار شهرداری حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران وجود دارد. بنابراین حل کردن مشکل مسکن و تامین زمین جدید در کلان شهر تهران از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است.

وی تصریح کرد: در غرب تهران زمینی وجود ندارد و به کرج می‌رسیم. در سمت شرق محدودیتهای محیط زیستی داریم. سدهایی مثل سد ماملو در شرق وجود دارد. از جنوب به تاسیسات شهری مثل فرودگاه می‌رسیم. در سمت شمال با کوه ها مواجهیم که ممنوعیت ساخت در خط ارتفاع ۱۸۰۰ متر به درستی اعمال شده و نمی‌توانیم بیش از این بارگذاری داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه به دلیل شرایط موجود برای ساخت مسکن ناچاریم از شهر تهران فاصله بگیریم گفت: راهکارهای میان‌مدت مثل نوسازی بافت های فرسوده و ظرفیت های توسعه درون شهری وجود دارد که توسط شهرداری و دولت با سرعت پیش می‌رود. اما راهکار کوتاه مدت این است که از تهران فاصله بگیریم و مکان‌یابی‌های جدید برای شهرک‌سازی ایجاد کنیم.

مالکی بیان کرد: مکان‌یابی ساخت شهرک در اطراف تهران توسط کارشناسان و مشاوران خبره سازمان ملی زمین و مسکن انجام شده است گفت: ما مطالعات بسیاری برای شناسایی مکان‌های جدید در اطراف تهران انجام دادیم. مناطقی پیش‌بینی شده که کارهای استعلام و بررسی‌های فنی و کارشناسی آن انجام شده. در حال حاضر تامین زمین در ملارد، پیشوا و شهرک اعتمادیه در پرند انجام شده است. امیدواریم با این ظرفیت‌ها مشکل تامین مسکن در استان تهران را حل کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: از این هم غافل نشویم که شهر تهران علاوه بر تراکم، گسل های خطرناکی دارد. در برخی مناطق شاید زمین باشد ولی بارگذاری در آنجا خطرناک است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور
چه خبر از جیره‌بندی آب در تهران؟
شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) به دنبال سرمایه خارجی
آغاز طرح بازگشت به اشتغال کارگران بیکار شده
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
طرح شهروندی افتخاری برای فلسطینیان در دستور کار شورای شهر پاریس
چراغ سبز بانک مرکزی به خرید جهیزیه ایرانی
«ذرات آشوب» با حضور بازماندگان «دنا» روی صحنه می‌رود
لندن زیر فشار تبعات جنگ علیه ایران
فهرست آلمان برای جام جهانی 2026 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
موادغذایی که کلسیم بدن را از بین می‌برند
نور اینفو | بدن ما به چند ساعت خواب نیاز دارد؟
رکورد اهدای خون در ایران بعد از 10 سال شکسته شد
مصدومیت جدید نیمار؛ نگرانی برزیل در آستانه جام جهانی 2026
حمله حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
پیشنهاد آلمان برای «عضویت وابسته» اوکراین در اتحادیه اروپا
سفر نخست‌وزیر پاکستان به چین با محوریت تحولات منطقه
زمان برگزاری کنکور 1405 اعلام شد ؛ ثبت‌نام بیش از 313 هزار داوطلب
پزشکیان : آمادگی عملیاتی ارتش اقتدار دفاعی ایران را به نمایش گذاشت
شهردار تهران: مترو و اتوبوس‌های پایتخت تا اطلاع ثانوی رایگان می‌مانند
رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در راه تهران
زمین‌لرزه 3.6 ریشتری حوالی بندرعباس را لرزاند
جزئیات جدید حکم متهمان پرونده شهادت آرمان علی‌وردی
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد