×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 165282
تاریخ انتشار :

اروپای ضد ترامپ؛ چگونه قاره سبز می تواند به چتر امنیتی آمریکا وابسته نباشد؟

سایت تحلیلی فارن افرز اخیرا در مقاله ای با قلم «آرانچا گونزالس لایا» نوشت: کشورهای اروپایی باید برای این احتمال آماده شوند که یک سال بعد، ایالات متحده آمریکا دوباره توسط «دونالد ترامپ» رهبری شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: در حالی که جنگ روسیه در اوکراین وارد سومین سال خود می شود، اروپا بسیار بهتر از حد انتظار عمل کرده است. برای چندین دهه پس از جنگ جهانی دوم، این کشور روی ایالات متحده آمریکا به عنوان تضمین کننده نهایی امنیت خود حساب می کرد. این قاره برای هدایت سیاست ناتو، ایجاد بازدارندگی هسته‌ای و ایجاد اجماع میان کشورهای اروپایی در مورد مسائل بحث‌برانگیز مانند چگونگی حل بحران بدهی اروپا در سال‌های ۲۰۱۲-۲۰۰۹ به واشنگتن متکی بود.

اروپا پس از پایان جنگ سرد، با کاهش هزینه های دفاعی، شکست در توقف نسل کشی بوسنی در اوایل دهه ۱۹۹۰ و امتناع از ایفای نقش سیاسی در حل و فصل بحران در سوریه حتی در شرایطی که همچنان به عنوان یک بحران باقی مانده بود، چتر امنیتی ایالات متحده آمریکا را بدیهی می دانست.

پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ بسیاری پیش بینی کردند که اروپایی ها ممکن است از کمک به کیف خودداری کنند. آخرین باری که «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه بر فراز مرزهای اوکراین راهپیمایی کرد - با الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ - اروپا با تحریم‌های ضعیف و تلاش‌های بی‌دلیل برای مصالحه دیپلماتیک پاسخ داد و در عین حال وابستگی خود را به گاز روسیه افزایش داد.

اما در چند سال گذشته جهان نمایی از اروپای دیگری را دیده است. کشورهای اروپایی در مقاومت در برابر تجاوز روسیه، میزبانی از میلیون‌ها پناهنده، هماهنگ کردن جدایی دردناک از گاز روسیه، اعمال تحریم‌های اقتصادی شدید و محدودیت‌های صادراتی بر روسیه، آموزش سربازان اوکراینی و دعوت از اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا جبهه واحدی را حفظ کرده‌اند. برای اولین بار از سال ۲۰۰۷، اتحادیه اروپا حتی این اعتماد را به دست آورده است که به طور قابل توجهی خود را گسترش دهد. در دسامبر ۲۰۲۳ وضعیت نامزدی را به گرجستان گسترش داد و مذاکرات الحاق با مولداوی و اوکراین را آغاز کرد.

این مراحل با یک رابطه فراآتلانتیکی مستحکم همراه بود. اما رهبران اروپایی نمی توانند روی ایالات متحده دوست حساب کنند. آنها باید برای این احتمال آماده شوند که یک سال بعد، ایالات متحده آمریکا دوباره توسط «دونالد ترامپ» رهبری شود. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی حزب جمهوری‌خواه پیشنهاد کرده است که در صورت انتخاب مجدد در نوامبر ۲۰۲۴، با «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین «در ۲۴ ساعت» مذاکره کند و از اروپا بخواهد هزینه مهمات مورد استفاده در اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کند. آمریکا از توافقنامه آب و هوای پاریس خارج شود و با اعمال تعرفه ده درصدی بر تمام واردات، اقتصاد جهانی را متلاطم کند.

دسامبر گذشته، سنای ایالات متحده آمریکا قانونی را تصویب کرد که خروج یکجانبه ایالات متحده از ناتو را برای ترامپ دشوارتر می کرد. اما اروپایی‌ها نمی‌توانند به همکاری نظامی نرم با دولت ترامپ متکی باشند؛ ترامپ خشم ویژه‌ای را متوجه ائتلاف می‌کند و زمانی که کارکنان خود را انتخاب می‌کند، احتمالاً از بوروکرات‌های کارکشته به نفع وفاداران عبور خواهد کرد.

 

قبل از اینکه روسیه به اوکراین حمله کند، رهبران اروپایی می دانستند که باید بزرگ شوند – که تا حدی به معنای تکیه کمتر به ایالات متحده آمریکا بود. بحران بدهی اروپا انگیزه اتحادیه اروپا را برای ادغام کامل سیستم های بانکی خود فراهم کرد.

از برخی جهات، دوره اول ترامپ اتحادیه اروپا را به سمت خوداتکایی بیشتر سوق داد، زیرا ترامپ نشان داد که تنها اتحادش با منافع خودش است. از این رو اتحادیه اروپا صندوق دفاعی اروپا و روابط سازنده تر با ناتو ایجاد کرد. در طول همه‌گیری کووید-۱۹، کشورهای اروپایی کمیسیون اتحادیه اروپا را موظف به خرید واکسن کردند و برای اولین بار این کمیسیون در مقیاس بزرگ برای تامین مالی بهبود اقتصادی اروپا وام گرفت.

با این حال تنها پس از حمله جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، بحث و رفتار اروپا در مورد امنیت به طور چشمگیری تغییر کرد. اگرچه کمک های نظامی و مالی اروپا به اوکراین در حال حاضر بیشتر از کمک های ایالات متحده آمریکاست، اما حمایت ایالات متحده برای تلاش های جنگی اوکراین و امنیت گسترده تر اروپا حیاتی است و بسیاری از پیامدهای بلندمدت اولین ریاست جمهوری ترامپ هنوز در حال آشکار شدن است: صلح در سراسر جهان در حال فروپاشی است و رهبران اقتدارگرا جسورتر می شوند؛ آذربایجان ۱۲۰۰۰۰ ارمنی را از قره باغ کوهستانی بیرون راند؛ رقابت بین ایالات متحده آمریکا و چین داغ شده است؛ زنجیره ای از کودتاهای نظامی در غرب آفریقا، رؤسای جمهور منتخب دموکراتیک و همچنین حافظان صلح را از قدرت برکنار کرده و تا حدی به لطف سیاست‌های بنیامین نتانیاهو - که ترامپ از او حمایت کرد- جنگ داغی در خاورمیانه آغاز شده است.

این موارد مشکلات قاره اروپا نیز است. سیل پناهجویان به مرزهای اتحادیه اروپا تأثیر زیادی بر سیاست داخلی اروپا دارد. تجدید درگیری در خاورمیانه موج های جدیدی از یهودی ستیزی و اسلام هراسی را در اروپا و همچنین افزایش تهدید تروریسم را برانگیخته است. حتی اگر اوکراین جاه‌طلبی‌های روسیه برای حکومت بر قلمرو و مردمش را خنثی کند، روسیه احتمالاً یک چالش امنیتی بلندمدت باقی خواهد ماند و اروپایی‌ها را وادار می‌کند تا سناریوهای دفاع جمعی را بازبینی کنند و سطحی از آمادگی نظامی را ایجاد کنند که از زمان جنگ سرد تاکنون نداشته است.

رهبران اروپایی امیدوارند برای دومین دوره ریاست جمهوری، بایدن از پیوند فراآتلانتیک محافظت کند و به آنها زمان و حمایت بدهد تا مسئولیت بیشتری در قاره و همسایگی متلاطم خود بر عهده بگیرند.

اما ممکن است این زمان و پشتیبانی را نتوانند دریافت کنند - دور دوم ریاست جمهوری ترامپ ممکن است بی ثباتی را تشدید کند که اروپا در حال حاضر برای مدیریت آن تلاش می کند.

اروپایی ها به انتخاب آمریکایی ها برای رئیس جمهور بعدی خود احترام خواهند گذاشت. اما اروپا هم اکنون باید اقدام کند و گام های مشخصی برای حفظ امنیت و اقتصاد خود بردارد. همچنین باید قدرت اتحادیه اروپا را افزایش دهد و به نقاط ضعف نهادی که ظرفیت سازمان را برای رهبری در جهانی که مشخصه آن درگیری ژئوپلیتیکی است محدود می کند، رسیدگی کند.

به طور خلاصه باید آینده خود را از ترامپ جدا کند. این قاره چهار سال از ریاست جمهوری ترامپ را پشت سر گذاشت اما عبور از چهار سال دوم بسیار سخت تر خواهد بود.


بازار به نقل از فارین افرز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
X
آگهی تبلیغاتی