×
سیاسی
شناسه خبر : 165125
تاریخ انتشار :

«نورنیوز» از افزایش تحرکات نظامی اروپا گزارش می‌دهد

پشت‌پرده ادعای حمله قریب‌الوقوع روسیه به یکی از کشورهای عضو ناتو

یک‌هفته بعد از جنجال سخنان «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق امریکا درباره ناتو، «فایننشال تایمز» گزارش کرد، مرکز فرماندهی، پشتیبانی و توانمندسازی مشترک ناتو در آلمان در حال تهیه طرحی برای استقرار نیروهای ائتلاف در سراسر اروپا در صورت درگیری با روسیه است. اروپا مدعی است این تحولات همزمان با بن‌بست حزبی واشنگتن بر سر بسته کمک مالی به اوکراین، بر نگرانی‌هایش افزوده است؛ هرچند که روسیه این نگرانی‌ها را بی‌اساس و ساختگی می‌داند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اروپا خود را برای برگزاری یک مانور نظامی طولانی آماده می‌کند. جمعه گذشته، روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» به نقل از منابع آگاه خبر داد که این رزمایش سه‌ماهه با هدف پشتیبانی و تقویت نیروهای ائتلاف در سراسر اروپا درصورت درگیری با روسیه برگزار می‌شود.

بر اساس گزارش‌ها قرار است حدود 90هزار سرباز از 31 متحد ناتو به اضافه سوئد در این مانور حضور داشته باشند که از اواخر بهمن‌ماه امسال شروع شده و تا هفته دوم خردادماه سال آینده ادامه می‌یابد. قرار است بیش از ۱۰۰۰ خودروی نظامی و ده‌ها هواپیمای جنگی و یگان دریایی در این رزمایش شرکت کنند. «راب بائر»، رئیس کمیته نظامی ناتو در اظهارنظر صریحی عنوان کرده که این رزمایش‌، با هدف آماده‌شدن برای درگیری با روسیه است. اظهاراتی که این سوال را پیش می‌کشد که آیا مسکو قرار است به یکی از کشورهای عضو ناتو حمله کند؟

پاسخ روسیه به این سوال منفی است. «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه اخیر خود با «تاکر کارلسون» با تأکید بر اینکه کشورش هیچ علاقه‌ای به جنگ با ناتو ندارد، به فضاسازی اخیر اروپا علیه مسکو اعتراض کرده و گفت که کشورهای عضو ناتو تلاش می‌کنند تا با تهدید خیالی از جانب روسیه، مردم خود را بترسانند. پس کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی بر چه اساسی ابراز نگرانی می‌کنند؟

ادعای افزایش حضور نظامی روسیه در مرز ناتو

رسانه‌های اروپایی در هفته‌های گذشته مدعی افزایش حضور نظامی روسیه در مرزهای ناتو شده‌اند. بر اساس گزارش‌های تاییدنشده، مسکو حضور نظامی خود در امتداد مرز ناتو را دو برابر کرده است و همین روایت‌ها، پایه افزایش تحرکات نظامی و تسلیحاتی اخیر اروپا، قانع‌کردن افکار عمومی شهروندان اروپایی برای کمک به کی‌یف و درخواست از امریکا برای مساعدت مالی به اوکراین شده است. در بستر این سناریو، «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «ولت آزونتاگ» بر لزوم تمرکز بیشتر کشورهای اروپایی عضو این ائتلاف بر تولید تسلیحات و مهمات تاکید کرد و خبر داد: «گروهی از متحدان به دنبال دستیابی به هدف ارسال یک میلیون پهپاد به اوکراین هستند.» دولت‌های لهستان، فرانسه و آلمان نیز  متعهد شدند که اروپا را به قدرت امنیتی و دفاعی با ظرفیت بیشتر برای حمایت از اوکراین تبدیل کنند.

در روزهای گذشته اروپایی‌ها همچنین 50 میلیارد یورو دیگر به جنگ اوکراین اختصاص دادند. «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان نیز خبر داد که برلین در سال جاری میلادی ۱۵ میلیارد یورو به اوکراین کمک می‌کند که از این میزان بیش از هفت میلیارد یورو کمک نظامی است.

قراردادهای جدید اروپا و اوکراین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ

دور جدید تلاش برای جلب حمایت‌های مالی بیشتر برای ناتو وهمچنین اوکراین از سوی اتحادیه اروپا با روسیه‌هراسی از یک هفته پیش به‌صورت جدی و علنی کلید خورد؛ زمانی که «کریستف هویسگن»، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ پیش از آغاز گردهمایی رهبران جهان و کارشناسان دفاعی در کنفرانس مونیخ موسوم به «داووس امنیتی»،  مدعی احتمال دستور حمله رئیس‌جمهور روسیه به یکی از کشورهای عضو ناتو شد.  در حاشیه همین نشست و زیر سایه «روسیه‌هراسی»، فرانسه و اوکراین توافقنامه امنیتی دوجانبه‌ای امضا کردند که بر اساس آن پاریس متعهد شده است علاوه بر تسلیحات بیشتر، سه میلیارد یورو کمک نظامی به کی‌یف ارائه دهد. «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین هم یک توافقنامه امنیتی دیگر با صدراعظم المان امضا کرد. پیش از این نیز توافقنامه مشابهی میان اوکراین و انگلیس امضا شد.

جنجال سخنان ترامپ درباره حمله روسیه به ناتو

آنچه در این اثنا به کمک ناتو و البته اوکراین آمد، فضاسازی گسترده بعد از سخنان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق و نامزد انتخابات پیش‌رو امریکا بوده است. بر اساس گزارش‌ها، او در گردهمایی انتخاباتی اخیر خود گفت: زمانی رئیس‌جمهور یک کشور بزرگ از من پرسید «در صورتی که پول پرداخت نکنیم و روسیه بار دیگر به ما حمله کند آیا از ما محافظت خواهید کرد؟» و من جواب دادم: «نه، از شما محافظت نمی‌کنم، در واقع آن‌ها [روسیه] را تشویق هم می‌کنم که هر کاری می‌خواهند با شما انجام دهند؛ شما باید بپردازید.» واکنش تند شرکای اروپایی به این سخنان سبب شد «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا در بیانیه‌ای، بر حمایت واشنگتن از متحدانش تأکید کند. 

دونالد ترامپ همواره مدعی بوده کشورهای عضو پیمان ناتو به هدف تعیین‌شده در تخصیص دو درصد از میزان تولید ناخالص ملی خود برای هزینه‌های این پیمان کوتاهی می‌کنند و این باعث می‌شود که هزینۀ بیشتر این پیمان بر دوش ایالات متحده سنگینی کند. بر اساس آمارها، آمریکا همواره صاحب بیشترین تعداد پرسنل نظامی در بین تمام کشورهای عضو ناتو بوده و تعداد سربازان این کشور حاضر در ناتو در سال ۲۰۲۳ حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر بوده است. 

ناتو سازمانی است که سال ۱۹۴۹ برای مقابله با اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد و در طول دوران جنگ سرد نقش مهمی درایجاد موازنه در برابر  شرق ایفا کرد. اکنون شماری از تحلیلگران معتقدند اعضای پیمان آتلانتیک شمالی تلاش دارند با «روسیه‌هراسی» و یادآوری فلسفه وجودی این معاهده، بار دیگر قدرت ناتو را احیا کنند.

بن‌بست حزبی در امریکا بر سر حمایت از اوکراین

همزمان با تلاش رئیس‌جمهور اوکراین و کشورهای عضو ناتو برای جلب حمایت‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر از این پیمان و اعضایش، امریکا هنوز درباره ارائه کمک‌های بیشتر به اوکراین به نتیجه مطلوب کی‌یف نرسیده است. اگرچه هفته گذشته، مجلس سنای آمریکا پیش‌نویس لایحه‌ای را تصویب کرد که در برگیرنده کمک‌های مالی و نظامی ۶۰ میلیارد دلاری است، اما جمهوری‌خواهان گفته‌اند که به این لایحه در مجلس نمایندگان رای نخواهند داد. هرچند جمهوری‌خواهان اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان را در اختیار دارند، اما هنوز نمی‌توان با قطعیت سرنوشت این لایحه را پیش‌بینی کرد.

آنچه تا اینجای کار روشن است، تاثیرات مانور سه‌ماهه نظامی و کمک مالی و تسلیحاتی اروپا به اوکراین است که برخلاف ادعاها، عملیات نظامی را گسترش داده و باعث تداوم و توسعه بحران می‌شود. روندی که نه تنها هیچ چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای مقابل کی‌یف و متحدانش نمی‌گشاید، بلکه کمترین زیان آن تشدید فشارهای اقتصادی فزاینده بر بنیه مالی کشورهای اروپایی و شهروندانش خواهد بود.

   


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
X
آگهی تبلیغاتی