×
اقتصادی
شناسه خبر : 165051
تاریخ انتشار : جمعه 1402/11/27 ساعت 21:28
مالیات 50 درصد اصناف و مشاغل صفر مطلق است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور:

مالیات 50 درصد اصناف و مشاغل صفر مطلق است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه نباید منابع بودجه دولت را به یک جریان درآمدی ناپایدار مثل نفت گره بزنیم، گفت: مالیات بیش از 50 درصد اصناف و مشاغل صفر مطلق است و حدود یک درصد 50 درصد مالیات این حوزه را پرداخت می‌کنند.

نورنیوز-گروه اقتصاد: محمدهادی سبحانیان در دیدار با دانشجویان با بیان اینکه نباید هزینه‌های پایدار برای دولت ایجاد کنیم و آن را به درآمدهای ناپایدار نفت متصل کنیم، اظهار داشت: به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و چالش‌های فروش نفت، با جریان درآمدی ناپایدار مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه از منظر مبانی نظری نباید منابع بودجه دولت را به یک جریان درآمدی ناپایدار مثل نفت گره بزنیم، افزود: نفت دارایی و سرمایه این کشور است. صرفاً برای ما نیست، سهم نسل‌های آینده هم هست و نباید صرف امور جاری شود؛ بلکه باید صرف سرمایه‌گذاری و جریان درآمدی کشور شود.

مردم از بی‌عدالتی در پرداخت مالیات گلایه دارند

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: همکاران سازمان امور مالیاتی در سنگر اول تامین منابع مالی دولت و کشور قرار دارند. امروز زحمات این عزیزان به مراتب بیشتر از گذشته است. مردم هم امروز بیش از آنکه از پرداخت مالیات گله داشته باشند، از بی‌عدالتی در پرداخت مالیات گلایه دارند.

سبحانیان با تاکید بر اینکه رفع معضل بی‌عدالتی، سیستمی کردن و هوشمندسازی نظام مالیاتی است، گفت: اینکه آیا امروز سازوکار مالیات ستانی درست و عادلانه است؟ متاسفانه پاسخش خیلی مثبت نیست، زیرا برخی از عوامل منجر به بی‌عدالتی می‌شوند.

وی بیان کرد: یکی از مظاهر بی‌عدالتی این است که برخورد یکسان با مودیان و فعالان اقتصادی صورت نمی‌گیرد، مردم در پاسخ به یک مساله مالیاتی با جواب‌های متفاوت روبرو می‌شوند که با هوشمند شدن نظام مالیاتی از برخوردهای سلیقه‌ای دور خواهیم شد.

باید به سمت نظام مالیات ستانی مبتنی بر داده حرکت کنیم

رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: نظام مالیاتی کشور از دهه‌های گذشته سنتی بوده و مشکلات زیادی داشته است. باید به سمت نظام مالیات ستانی مبتنی بر داده حرکت کنیم. وقتی همه چیز در فرایند سیستمی قرار گرفت، آن وقت از نظام سنتی فاصله خواهیم گرفت و در یک نظام هوشمند و مدرن، مالیات عادلانه رسیدگی و اخذ خواهد شد.

سبحانیان خطاب به دانشجویان گفت: هر آنچه قانون‌گذار مصوب کرده سازمان امور مالیاتی مکلف به اجرای آن است از جمله مالیات بر خانه‌ای لوکس که در سنوات گذشته بر اساس قانون بودجه اجرا شده است.

سازمان مالیاتی مجری قانون است

وی ادامه داد: انتظار داریم در تبیین این موضوع به ما کمک کنید؛ اینکه سازمان مالیاتی مجری قانون است و نه می‌تواند یک ریال از چیزی که معاف هست، مالیات بگیرد و بالعکس نه از چیزی که مشمول مالیات هست، می‌تواند مالیات نگیرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: مطالبه‌گری اجتماعی به‌ویژه از سوی نخبگان و جامعه دانشگاهی در سرعت بخشیدن حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند نقش بسزایی دارد. هم اکنون بسیاری از فرایندهای مالیاتی سیستمی و سامانه‌ای شده، تا مودیان اصلاً نیازی به حضور در ادارات مالیاتی پیدا نکنند.

سبحانیان اضافه کرد: معتقدیم مودیان حتی المقدور به ادارات مالیاتی مراجعه نکنند. تا نه زمانش هدر برود و نه خدای نکرده مفسده‌ای اتفاق بیفتد.

فشار مالیاتی بر تولید را باید کم کنیم

وی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که برای ما بسیار حائز اهمیت هست این است که فشار مالیاتی بر تولید را کم کنیم. در بسیاری از نقاط دنیا بار اصلی پرداخت مالیات بر ثروتمندان، پردرآمدها و کسانی است که مصرف بیشتری دارند.

رئیس سازمان امور مالیاتی بیان داشت: ما باید به سمت کاهش مالیات بر تولید برویم و باید فعالیت‌های تولیدی و مولد و دارای ارزش افزوده را با مکانیسم مالیاتی ترغیب کنیم و در مقابل فعالیت‌های غیرمولد و دارای جنبه سفته‌بازی باید جلوی آن را بگیریم؛ لذا مالیات صرفاً ابزار درآمدزایی نیست، بلکه ابزار مهم سیاست‌گذاری اقتصادی هم هست.

۵۰ درصد اصناف و مشاغل مالیاتشان صفر مطلق است

سبحانیان یادآوری کرد: بیش از ۵۰ درصد اصناف و مشاغل مالیاتشان صفر مطلق است. حدود یک درصد اصناف و مشاغل ۵۰ درصد مالیات این حوزه را می‌پردازند. این آمار حاکی از این است که رویکرد ما مالیات ستانی از دانه‌درشت‌ها است.

وی در پایان تاکید کرد: معتقدیم نباید از همه مردم مالیات اخذ شود. باید از کسانی مالیات گرفت که دارای تمکن مالی هستند به همین دلیل در قوانین بودجه سنواتی، معافیت سالانه حقوق و... افزایش می‌یابد. مثلاً امسال که معافیت حقوق ۱۰ میلیون تومان بود، در سال آینده به ۱۲ میلیون تومان افزایش یافت. در حوزه اصناف و مشاغل نیز که امسال درآمد مشمول تا ۴۷ میلیون تومان معاف بود به ۱۴۴ میلیون تومان افزایش یافت.

 
 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دشمنان اسرائیل قدرتمندتر می‌شوند و ما در سکوت عقب‌نشینی می‌کنیم
حضور 30 کشور در مرحله نهایی مسابقات برنامه‌نویسی رایان
سران اروپا مقابل پیشنهاد جنجالی ترامپ ایستادند
شبکه سازمان‌یافته اتباع غیرمجاز در غرب تهران منهدم شد
مهارت عجیب هکرهای ایرانی در عملیات موشکی علیه اسرائیل
اولین نمایشگاه بین‌المللی هوش‌ مصنوعی ایران برگزار می‌شود
ترامپ در رویای خاتمه دادن به جنگ اوکراین
متن پیام تبریک پزشکیان به عون / همانند گذشته در کنار لبنان خواهیم ماند
هشدار قرمز هوای تهران / چرا مدارس تهران تعطیل نشد؟
تهدید ترامپ علیه مردم شهر نیویورک
ماجرای انتقال تجهیزات آمریکایی از حسکه به کردستان چه بود؟
مرگ سه عضو خانواده بر اثر گازگرفتگی
واکنش حماس به ادعاهای دروغ رسانه‌های اسرائیلی
ادعای عجیب نتانیاهو علیه حماس، جهان را متعجب کرد
اولویت استاندار در مناطق محروم تهران چیست ؟
درخشش انصاری در جام حذفی/ فولاد با اقتدار به مرحله بعد صعود کرد
خبر خوش برای بازنشستگان درباره پرداخت وام
شگفتی‌های جام حذفی/ چادرملو، ذوب‌آهن را در دقیقه نود حذف کرد !
دستور ویژه پزشکیان برای تأمین اعتبار تعمیرات قطارهای حومه‌ای
آتش‌سوزی در حوزه جنوب و شرق جنگل‌های الیت مهار شد/مهار آتش‌ با قدرت ادامه دارد
ولایتی: انتخابات عراق توطئه دشمنان را خنثی کرد
بازنشستگان تأمین اجتماعی از امروز بدون بیمه تکمیلی!/واکنش سازمان تامین اجتماعی و بیمه آتیه
امیدی به تشکیل جلسۀ کمیتۀ اضطرار آلودگی هوای تهران نیست!
دلیل صدای انفجار در ملارد چیست؟
مهلت ثبت‌نام «جایزه معلم» تمدید شد
ادعای تل‌آویو درباره ترور یک مسئول القسام
معاون وزیر کشور: انتخابات پیش‌رو صادقانه، شفاف و بی‌طرفانه خواهد بود
ماجرای دیدار قلعه‌نویی با لژیونرها در خارج کشور چیست ؟
گفت‌وگوی سفیر کشورمان با معاون کشاورزی ترکیه درباره روند اطفای حریق جنگل‌های الیت
گاردین: وزیر ارتش آمریکا، نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین می‌شود
دومین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمةالزهرا (س) در حسینیه امام خمینی(ره)
ورود تانک‌های اسرائیلی به «تل‌احمر» جنوب سوریه
مدارس کدام استان‌ها یکشنبه 2 آذر ماه غیرحضوری شد؟ + اسامی
کامبک توفانی بایرن مونیخ در آلیانس آره نا+ نتایج سایر بازی ها
حملات امروز به غزه 21 شهید برجا گذاشت
نشست طرح صلح ترامپ برای اوکراین در ژنو برگزار می‌شود
صعود ملوان و خیبر خرم‌آباد؛ آلومینیوم حذف شد
دیدار سفیر ایران در چین با وزیر امور خارجه
حریق جنگل‌ اشکته‌چال رامسر مهار شد
اسلاوی ژیژک: حامیان سیاست اسرائیل هر نقدی را به یهودستیزی تقلیل می‌دهند
قوه قضاییه: دهیار روستای الیت چالوس بازداشت نشده است
کاروان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی چندتا «ترین» داشت؟
فرزین: با کسانی که مقررات را رعایت نکنند، برخورد می کنیم
از برجام تا امروز؛ اروپا همچنان در توهم مهار ایران
پیام آمریکا به زلنسکی: توافق را امضا نکنی توافق بدتری در انتظارت است
دو خبر از پرسپولیس
عارف:اعزام زنان ورزشکار ایرانی به مسابقات جهانی در اولویت باشد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور: نظام بانکی باید از بنگاه‌داری فاصله بگیرد
پیش بینی گروه مرگ جام جهانی 2026
اوکراین قربانی تجاوز روسیه است، باید در مذاکرات صلح حرف آخر را بزند
X
آگهی تبلیغاتی