×
اجتماعی
شناسه خبر : 165021
تاریخ انتشار : جمعه 1402/11/27 ساعت 13:43
اما و اگرهای زمانِ اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی

نور نیوز بررسی کرد؛

اما و اگرهای زمانِ اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی

در حالی که سازمان تامین اجتماعی پیشتر از اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی از فروردین 1403 خبر داده بود، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از تعویق اجرای این قانون تا سال 1405 خبر داد.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی یکشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۲ در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند الحاقی ماده ۲۹ این لایحه یعنی افزایش سن بازنشستگی موافقت کردند.

براساس این قانون، بیمه‌پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی، ۲ ماه به سنوات اشتغال آن‌ها اضافه می‌شود. این افزایش برای افرادی با سابقه ۲۰ تا ۲۵ سال به ازای هر سال سه ماه، برای افرادی با ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت به ازای هر سال چهار ماه و برای بیمه‌پردازانی که تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه خواهد بود. طبق این مصوبه به سنوات اشتغال بیمه‌پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند عددی اضافه نخواهد شد.

طبق تبصره این مصوبه اگر فرد شاغلی در حال حاضر با سابقه ۵ ساله، ۳۵ سال سن داشته باشد و با این مصوبه سن بازنشستگی‌اش از ۶۰ سالگی به حدود ۷۰ سالگی برسد بیش از ۶۲ سال خدمت نخواهد کرد و اجرای این مصوبه مشروط بر آن است که سن بیمه‌شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

پس از ارسال قانون مصوب مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان در تاریخ ۲۴ دی‌ماه امسال، طحان‌نظیف سخنگوی این شورا درباره مصوبه مجلس برای افزایش سن بازنشستگی گفت: این مصوبه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشده است.

پس از تایید قانون اشاره شده توسط شورای نگهبان، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری خود در تاریخ ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ درباره زمان اجرای این قانون گفت: هر زمانی که این قانون از سوی وزارت رفاه به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شود بلافاصله با تدوین آیین‌نامه‌ها، اجرا می‌شود.

اما در ادامه محمد محمدی معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی در تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه با اعلام زمان اجرای افزایش سن بازنشستگی اظهار داشت: اجرای ماده ۲۹ برنامه هفتم و شرایط بازنشستگی منوط به تدوین و ابلاغ آیین‌نامه است، لیکن عملیاتی شدن آن مطابق قانون برنامه هفتم توسعه از اول فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ قابل انجام خواهد بود.

سرانجام سیدصولت مرتضوی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حاشیه جلسه هیات دولت این هفته در ارتباط با زمان اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی اظهار نظرهای قبلی را به نوعی اصلاح کرد و گفت: این طرح مشمول کسانی می‌شوند که ۲۸ سال سابقه خدمت دارند و افرادی که ۲۹ و ۳۰ سال سابقه خدمت دارند مشمول این طرح نمی‌شوند.

وی در ادامه تاکید کرد که این قانون در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرا نخواهد شد و زمان آغاز اجرای آن از ابتدای سال ۱۴۰۵ است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
همه چیز درباره قانون افزایش سن بازنشستگی+ جزئیات دقیق
شنبه 1403/12/11 ساعت 10:08
همه چیز درباره قانون افزایش سن بازنشستگی+ جزئیات دقیق
اجرای تمام یا بخشی از این قانون جهت افزایش سنوات الزامی بازنشستگی مشروط بر آن است که سن بیمه پرداز در زمان بازنشستگی برای مردان از 62 سال تمام و برای زنان از 55 سال تمام بیشتر نباشد.
جزییات قانون «افزایش سن بازنشستگی»؛ سنوات بیمه‌شده چقدر افزایش می‌ِیابد؟
دوشنبه 1403/12/06 ساعت 10:54
جزییات قانون «افزایش سن بازنشستگی»؛ سنوات بیمه‌شده چقدر افزایش می‌ِیابد؟
براساس این قانون، بیمه‌پردازانی که بیش از 28 سال تمام سابقه بیمه­‌پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی اضافه نمی­‌شود. بیمه‌پردازانی که از 25 تا 28 سال تمام سابقه بیمه­‌پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی به­ ازای هر سال تا زمان بازنشستگی 2 ماه اضافه می‌شود.
حقوق بازنشستگان چه زمانی افزایش پیدا می‌کند؟ چند سال کار کنیم تا بازنشسته شویم؟
سه‌شنبه 1403/01/07 ساعت 12:46
حقوق بازنشستگان چه زمانی افزایش پیدا می‌کند؟ چند سال کار کنیم تا بازنشسته شویم؟
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی درباره زمان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال جاری توضیح داد.
نظرات

آخرین اخبار
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود