×
سیاسی
شناسه خبر : 164940
تاریخ انتشار : جمعه 1402/11/27 ساعت 09:45

نورنیوز روند مبارزه طالبان با کشت خشخاش و چالشهای تداوم روند آغاز شده را بررسی کرد؛

چالشهای پیش روی طالبان در مبارزه با مواد مخدر

بر اساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان، کاشت این گیاه به طورچشم گیری کاهش یافته و این کاهش، ممکن است باعث تغییر در تغییر الگوی تولید و مصرف از مواد سنتی به مواد صنعتی شود.

نور نیوز- گروه بین الملل: درست شش ماه بعد از به دست گرفتن قدرت در افغانستان از سوی طالبان در اول فرودین ۱۴۰۱این گروه، کشت، فروش و قاچاق موادمخدر سنتی خشخاش یا به زبان محلی کوکنار در افغانستان را بر اساس وعده ای که قبل از رسیدن به قدرت داده بود، ممنوع اعلام کرد. بعد از گذشت بیش از یک سال از این اقدام بر اساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ، هرچند با ممنوعیت کشت خشخاش، کاشت این گیاه به طورچشم گیری کاهش یافته است، اما از آنجا که افغانستان علاوه بر خشخاش از بزرگترین تولیدکنندگان مت آفتامین نیز می باشد، این کاهش، ممکن است باعث تغییر الگوی تولید و مصرف از مواد سنتی به مواد صنعتی شود. 
عبدالمتین قانع سخن‌گوی وزارت داخله طالبان ۱۱ دی ماه در خصوص عملکرد حکومت طالبان در زمینه مبارزه با مواد مخدر در سال گذشته میلادی گفت: «نزدیک به ۸۲۰۰ تن مواد مخدر به دست نیروهای امنیتی طالبان کشف و ضبط شده است که در همین راستا نزدیک به ۸۵۰۰ نفر بازداشت، ۸۳۴ کارخانه فرآوری خشخاش تخریب و نزدیک به ۱۴هزار هکتار زمین از وجود مواد مخدر پاکسازی شده‌اند.»  

در حال حاضر و پس از ممنوعیت کشت خشخاش،مشکل عمده طالبان با کشاورزانی که در گذشته با کشت این گیاه امرار معاش می کردند، معرفی کشت جایگزین و سودآور، بجای کشت خشخاش است. اقدامات انجام شده در خصوص منع کشت و تولید مواد مخدر با آن‌که در نگاه اول یک راهکار مفید اجتماعی بشمار می رود ولی باعث شده  بسیاری از کشاورزان در شرایط نامناسب اقتصادی و معیشتی قرار بگیرند و برخی نیز به کشت پنهانی این محصول روی آورند زیرا سود حاصل از این تجارت برای کشاورزان بسیار چشم گیر است. 
در همین راستا، یورونیوز در گزارشی ضمن تایید کاهش کشت مواد مخدر در زمین های کشاورزی بعد از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، تاکید کرده که کشت این محصول به حیاط های منازل منتقل شده تا از دید ماموران پنهان بماند.  

بر اساس این گزارش در سال‌های گذشته به طور متوسط از یک جریب زمین بیست تا سی کیلو تریاک برداشت می شد که به قیمت هر کیلو پنج‌هزار افغانی بفروش می رسید؛ حال که با کاهش کشت خشخاش، قیمت هرکیلو تریاک تا ۲۰هزار افغانی افزایش یافته است، در واقع هرکشاورز به ازای هر جریب زمین (هر جریب افغانی برابر با ۲ هزار متر مربع است) تا ۲۰۰ هزار افغانی (معادل تقریبی ۲۷۰۰ دلار آمریکا) سود بدست می‌آورد. توجه به این اعداد و ارقام نشان می دهد که عملا شکل گیری توافق میان کشاورزان و حکومت طالبان برای تعیین کشت جایگزین امری دشوار است زیرا اگر گندم بجای خشخاش جایگزین شود در مقایسه با تریاک سود بسیار اندکی را نصیب کشاورز می کند. در کشت گندم در خوشبینانه ترین حالت از هر جریب زمین ۱۰ الی ۱۵ هزار افغانی سود حاصل کشاورز می شود که با توجه به افزایش هزینه ها، کمک زیادی به اقتصاد کشاورزان نخواهد کرد. 
در همین راستا  ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفته است: «ما نیازمند یک پژوهش در مناطق مختلف کشور هستیم تا با نتایج دقیق بتوانیم کشت جایگزین پایدار را برای هر منطقه اعلام کنیم. ما نیاز به همکاری کشورها و اخذ تجارب آنان در این راستا داریم.» 

عمده مشکل کشاورزان برای کشت جایگزین، نبود بذر و دانه های مناسب و ارزان برای کشت و همچنین فقدان تضمین فروش محصول می باشد. کشاورزان معتقدند که حال که کشت خشخاش ممنوع شده  حکومت موظف است برای تبدیل مزارع کشاورزی به باغات بادام، پسته و دیگر محصولات، کمک هایی از جمله بذرهای اصلاح شده و نهال رایگان را به کشاورزان تخصیص دهد که تاکنون هیج کدام از این امور صورت نگرفته است. 
حالا که طالبان فرمان مبارزه با مواد‌مخدر و کشت خشخاش را صادر کرده است، باید دید با وجود مشکلات عدیده اقتصادی حکومت طالبان تا چه میزان می تواند روند مبارزه با مواد مخدر را ادامه داده و کشت این محصول را به صفر برساند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی