×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 164928
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/11/26 ساعت 08:35
چرا مذاکرات قاهره به آتش‌بس ختم نشد؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند

چرا مذاکرات قاهره به آتش‌بس ختم نشد؟

مذاکرات بین امریکا، مصر، رژیم اسرائیل و قطر در قاهره درباره آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا بدلیل اختلاف نظرهای موجود در هیئت حاکمه رژیم صهیونیستی و همچنین شکافهای جدی میان مطالبات دو طرف منازعه بدون دستیابی به موفقیت پایان یافت.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: طرف‌های مذاکره‌کننده که برای دستیابی به توافق آتش‌بس در جنگ غزه و تبادل اسرا در قاهره گرد هم آمده بودند بدون هیچ نتیجه‌ای به گفت‌وگوها پایان دادند.
در این مذاکرات «ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا)، «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی»، نخست‌وزیر قطر، «عباس کامل»، رئیس سازمان اطلاعات مصر و یک هیأت از رژیم اسرائیل حضور داشتند 
در یک سوی معادله آتش‌بس، گروه‌های فلسطینی همچون حماس و جهاد اسلامی قرار دارند که البته نماینده‌ای در مذاکرات نداشتند. گروه‌های مقاومت هدف خویش را تحقق مطالبات و حقوق مشروع ملت فلسطین اعلام کرده و برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا را به تحقق اهدافی همچون پایان واقعی تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی و عقب‌نشینی آنها از غزه، افزایش امدادرسانی و ورود کمک‌های جهانی به این باریکه ساحلی همچنین تبادل اسرا بر اساس معیارهای مقاومت مشروط کرده‌اند. 
در همین چارچوب «محمد الهندی»، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تأکید کرد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای رسیدن به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا جدی نیست. وی افزود: رژیم اسرائیل به دنبال کوچاندن فلسطینیان است و نمی‌خواهد اجازه دهد آوارگان از جنوب نوار غزه به شمال آن بازگردند. حماس نیز حمله به رفح را زمینه‌ساز توقف مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا عنوان کرده است. 
رد پیشنهاد حماس از سوی نتانیاهو
در سوی دیگر معادله اما، رژیم صهیونیستی قرار دارد. رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که نتانیاهو طرح پیشنهادی موساد و شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی) برای توافق با حماس را رد کرده است. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد، هیات اسرائیلی به ریاست رئیس موساد بدون هیچ نشانه‌ای از پیشرفت قاهره را ترک کرده است.
منابع اسرائیلی و آمریکایی هم گفتند، اختلاف اصلی که مانع از پیشرفتی به سمت مذاکرات جدی‌تر می‌شود، تعداد بالای زندانیانی است که حماس خواستار آزادی آنها در قبال آزادی هر گروگان اسرائیلی و به‌ویژه سربازان است.
نکته قابل توجه آنکه اختلاف بین سران سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی پیش از اعزام هیات این رژیم به قاهره نیزوجود داشت و علی‌الظاهر همین امر باعث شد ژنرال «نیتزان آلون» در فلسطین اشغالی بماند و در مذاکرات شرکت نکند. 
شواهد متعددی از وجود اختلاف نظرهای جدی میان مقامات سیاسی،نطامی و امنیتی رژیم صهیونیستی پیرامون نحوه پایان دادن به جنگ غزه وجود دارد. به عنوان مثال در حالی که رژیم صهیونیستی هیئتی بلند پایه برای شرکت در مذاکرات قاهره اعزام کرد،روزنامه صهیونیستی «معاریو» از طرح شورای جنگ رژیم صهیونیستی برای پایان‌دادن به جنگ علیه غزه و تحقق اهداف مورد نظر این رژیم تا پایان بهار خبر داد.
 رایزنی‌های اردن، قطر و مصر
مذاکرات آتش‌بس میان رژیم اسرائیل و حماس، ضلع دیگری به نام کشورهای عربی منطقه دارد و در همین راستا کشورهایی همچون مصر، اردن و قطر کانون رایزنی‌ها برای آتش بس جدید و تبادل اسرا شده‌اند. منابع خبری گزارش دادند شاه اردن که به واشنگتن سفر کرده، در همین راستا با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دیدار و درباره تحولات غزه گفت وگو کرده است. «عبدالله دوم» پیش از این در دیدار با شماری از سناتورهای آمریکایی در واشنگتن، خواستار تلاش بیشتر جامعه جهانی برای توقف جنگ در غزه شده بود. 
مصر که یکی از میانجی‌ها برای برقراری آتش‎بس است به‌صورت همزمان ضمن اعتراض به حمله رژیم صهیونیستی به رفح  با سیاست کوچ اجباری ساکنان غزه به مرزهای خود مخالفت کرده است. قطر نیز همچون چهار ماه گذشته زنجیره‌ای از رایزنی‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها گرفته تا ایران، اروپا و آمریکا را در دستور کار دارد. 
سکوت اروپا؛ 
کشورهای اروپایی اما این روزها بیش از آنکه اقدام عملی برای برقراری آتش‌بس داشته باشند از یک‌سو از ادامه فاجعه انسانی در غزه ابراز نگرانی می‌کنند و از سوی دیگر خواستار خودداری رژیم صهیونیستی از حمله به رفح شده‌اند و به عبارت واضح‌تر کنش‌های خود را در چارچوب ابراز نگرانی منحصر کرده‌اند. 
تناقض در رفتار آمریکا؛  کمک 14 میلیارد دلاری واشنگتن به کشتار در غزه 
«جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا همزمان با اعزام رئیس سازمان سیا به قاهره  برای شرکت در مذاکرات از بالابودن تلفات جنگ ابراز نارضایتی کرده است و خواستار تأمل بیشتر تل‌آویو پیش از حمله گسترده به رفح شده است. اما «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که کشورش خواهان برقراری آتش‌بس فراگیر در نوار غزه نیست. کربی ادعا کرد رژیم صهیونیستی در رفح اهداف مشروعی دارد و در تعقیب حماس باید احتیاط کند.در همین اثنا سنای آمریکا لایحه کمک ٩٥ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد. در این لایحه ۱۴ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی و بیش از ۹ میلیارد دلار برای مناطقی که در آنها یک درگیری فعال در جریان است از جمله نوار غزه در نظر گرفته شده است. این مصوبه‌ نشان می‌دهد حضور نماینده آمریکا در مذاکرات قاهره نه اقدامی در راستای صلح، بلکه در جهت تقویت موقعیت رژیم صهیونیستی و افزایش فشارها بر طرف‌های عربی و فلسطینی برای امتیازدهی بیشتر به تل‌آویو است. رویکرد ریاکارانه امریکا، چنان آشکار است که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خطاب به این کشور و ژست‌های صلح‌طلبانه رئیس‌جمهورش گفت که آمریکا اگر نگران تلفات غیر نظامیان است، ارائه تسلیحات به رژیم صهیونیستی را قطع کند.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد