×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 164928
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/11/26 ساعت 08:35

«نورنیوز» بررسی می‌کند

چرا مذاکرات قاهره به آتش‌بس ختم نشد؟

مذاکرات بین امریکا، مصر، رژیم اسرائیل و قطر در قاهره درباره آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا بدلیل اختلاف نظرهای موجود در هیئت حاکمه رژیم صهیونیستی و همچنین شکافهای جدی میان مطالبات دو طرف منازعه بدون دستیابی به موفقیت پایان یافت.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: طرف‌های مذاکره‌کننده که برای دستیابی به توافق آتش‌بس در جنگ غزه و تبادل اسرا در قاهره گرد هم آمده بودند بدون هیچ نتیجه‌ای به گفت‌وگوها پایان دادند.
در این مذاکرات «ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا)، «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی»، نخست‌وزیر قطر، «عباس کامل»، رئیس سازمان اطلاعات مصر و یک هیأت از رژیم اسرائیل حضور داشتند 
در یک سوی معادله آتش‌بس، گروه‌های فلسطینی همچون حماس و جهاد اسلامی قرار دارند که البته نماینده‌ای در مذاکرات نداشتند. گروه‌های مقاومت هدف خویش را تحقق مطالبات و حقوق مشروع ملت فلسطین اعلام کرده و برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا را به تحقق اهدافی همچون پایان واقعی تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی و عقب‌نشینی آنها از غزه، افزایش امدادرسانی و ورود کمک‌های جهانی به این باریکه ساحلی همچنین تبادل اسرا بر اساس معیارهای مقاومت مشروط کرده‌اند. 
در همین چارچوب «محمد الهندی»، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تأکید کرد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای رسیدن به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا جدی نیست. وی افزود: رژیم اسرائیل به دنبال کوچاندن فلسطینیان است و نمی‌خواهد اجازه دهد آوارگان از جنوب نوار غزه به شمال آن بازگردند. حماس نیز حمله به رفح را زمینه‌ساز توقف مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا عنوان کرده است. 
رد پیشنهاد حماس از سوی نتانیاهو
در سوی دیگر معادله اما، رژیم صهیونیستی قرار دارد. رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که نتانیاهو طرح پیشنهادی موساد و شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی) برای توافق با حماس را رد کرده است. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد، هیات اسرائیلی به ریاست رئیس موساد بدون هیچ نشانه‌ای از پیشرفت قاهره را ترک کرده است.
منابع اسرائیلی و آمریکایی هم گفتند، اختلاف اصلی که مانع از پیشرفتی به سمت مذاکرات جدی‌تر می‌شود، تعداد بالای زندانیانی است که حماس خواستار آزادی آنها در قبال آزادی هر گروگان اسرائیلی و به‌ویژه سربازان است.
نکته قابل توجه آنکه اختلاف بین سران سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی پیش از اعزام هیات این رژیم به قاهره نیزوجود داشت و علی‌الظاهر همین امر باعث شد ژنرال «نیتزان آلون» در فلسطین اشغالی بماند و در مذاکرات شرکت نکند. 
شواهد متعددی از وجود اختلاف نظرهای جدی میان مقامات سیاسی،نطامی و امنیتی رژیم صهیونیستی پیرامون نحوه پایان دادن به جنگ غزه وجود دارد. به عنوان مثال در حالی که رژیم صهیونیستی هیئتی بلند پایه برای شرکت در مذاکرات قاهره اعزام کرد،روزنامه صهیونیستی «معاریو» از طرح شورای جنگ رژیم صهیونیستی برای پایان‌دادن به جنگ علیه غزه و تحقق اهداف مورد نظر این رژیم تا پایان بهار خبر داد.
 رایزنی‌های اردن، قطر و مصر
مذاکرات آتش‌بس میان رژیم اسرائیل و حماس، ضلع دیگری به نام کشورهای عربی منطقه دارد و در همین راستا کشورهایی همچون مصر، اردن و قطر کانون رایزنی‌ها برای آتش بس جدید و تبادل اسرا شده‌اند. منابع خبری گزارش دادند شاه اردن که به واشنگتن سفر کرده، در همین راستا با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دیدار و درباره تحولات غزه گفت وگو کرده است. «عبدالله دوم» پیش از این در دیدار با شماری از سناتورهای آمریکایی در واشنگتن، خواستار تلاش بیشتر جامعه جهانی برای توقف جنگ در غزه شده بود. 
مصر که یکی از میانجی‌ها برای برقراری آتش‎بس است به‌صورت همزمان ضمن اعتراض به حمله رژیم صهیونیستی به رفح  با سیاست کوچ اجباری ساکنان غزه به مرزهای خود مخالفت کرده است. قطر نیز همچون چهار ماه گذشته زنجیره‌ای از رایزنی‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها گرفته تا ایران، اروپا و آمریکا را در دستور کار دارد. 
سکوت اروپا؛ 
کشورهای اروپایی اما این روزها بیش از آنکه اقدام عملی برای برقراری آتش‌بس داشته باشند از یک‌سو از ادامه فاجعه انسانی در غزه ابراز نگرانی می‌کنند و از سوی دیگر خواستار خودداری رژیم صهیونیستی از حمله به رفح شده‌اند و به عبارت واضح‌تر کنش‌های خود را در چارچوب ابراز نگرانی منحصر کرده‌اند. 
تناقض در رفتار آمریکا؛  کمک 14 میلیارد دلاری واشنگتن به کشتار در غزه 
«جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا همزمان با اعزام رئیس سازمان سیا به قاهره  برای شرکت در مذاکرات از بالابودن تلفات جنگ ابراز نارضایتی کرده است و خواستار تأمل بیشتر تل‌آویو پیش از حمله گسترده به رفح شده است. اما «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که کشورش خواهان برقراری آتش‌بس فراگیر در نوار غزه نیست. کربی ادعا کرد رژیم صهیونیستی در رفح اهداف مشروعی دارد و در تعقیب حماس باید احتیاط کند.در همین اثنا سنای آمریکا لایحه کمک ٩٥ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد. در این لایحه ۱۴ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی و بیش از ۹ میلیارد دلار برای مناطقی که در آنها یک درگیری فعال در جریان است از جمله نوار غزه در نظر گرفته شده است. این مصوبه‌ نشان می‌دهد حضور نماینده آمریکا در مذاکرات قاهره نه اقدامی در راستای صلح، بلکه در جهت تقویت موقعیت رژیم صهیونیستی و افزایش فشارها بر طرف‌های عربی و فلسطینی برای امتیازدهی بیشتر به تل‌آویو است. رویکرد ریاکارانه امریکا، چنان آشکار است که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خطاب به این کشور و ژست‌های صلح‌طلبانه رئیس‌جمهورش گفت که آمریکا اگر نگران تلفات غیر نظامیان است، ارائه تسلیحات به رژیم صهیونیستی را قطع کند.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چرا غذاهای فرآوری‌شده دشمن سلامت و تناسب‌اندام هستند؟
اپل به زودی تعدادی از مدیران خود را از دست می‌دهد
ادعای روزنامه نگار آمریکایی در مورد تحرک جدید اروپا در موضوع مکانیزم ماشه
ترامپ: احتمال توافق صلح میان روسیه و اوکراین طی 2 هفته آینده روشن می‌شود
کاهش دما در آخرین روز مرداد
گزارش تصویری| رزمایش موشکی اقتدار پایدار 1404 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
جوئل کوجو در لیگ ازبکستان
سفر وزیر امور خارجه هند به مسکو / تأکید بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و انرژی با روسیه
واکنش وزیر کار درباره افزایش دوباره دستمزد کارگران
برخورد مرگبار با کامیون سوخت‌بر + فیلم و تعداد فوتی ها
ایروانی: تحریم‌های غیرقانونی و حملات اسرائیل بحران انسانی سوریه را تشدید کرده است+فیلم
با دستور رهبر معظم انقلاب سند مالکیت برای اهالی جزیره هرمز صادر شد
تو به پیغمبر چه می‌مانی بگو*!
کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
درخواست ارمنستان از ایران درخصوص واردات گاز برای تأمین نیازهای فوری این کشور
اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
عراقچی:هنوز خبری از مذاکره نیست+فیلم
محکومیت تحریم‌های غیرقانونی انگلیس توسط سفارت ایران در لندن
وداع احساسی دورسون با هواداران پرسپولیس؛ «فراموش‌تان نمی‌کنم»
پرسپولیس: هیچ منعی برای بازی سرژ اوریه وجود ندارد
جزییات تصویب افزایش مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی
استرداد کلاهبردار رمز ارز به کشور
معاون دبیرکل سازمان ملل : 16 میلیون نفر در سوریه نیازمند کمک هستند
پیام تبریک سرلشکر پاکپور به مناسبت روز صنعت دفاعی
تبریک رئیس مجلس به کسب رتبه‌ی نخست تیم ایران در المپیاد نجوم 2025
نورنما | سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت باد
برگزاری چهارمین دوره نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی در شهریور 1404
چند کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند؟
آغاز طرح تبدیل رایگان خودروهای بنزینی به دوگانه‌سوز +لینک ثبت نام
آخرین وضعیت ترافیک در محورهای شمالی کشور
آیا ایران به بازرسان اجازه بازگشت می‌دهد؟
افزایش ابتلا به کرونا در بیماری‌های تنفسی کشور
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی کالاهای اساسی ادامه دارد
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی مرتکب فجیع‌ترین جنایات در غزه می‌شود
سرژ اوریه تا سه ماه از فعالیت فوتبالی محروم شد+علت محرومیت
واکنش سخنگوی وزارت خارجه درخصوص تعرض به قضات دیوان بین‌المللی کیفری
غرامت سنگین فسخ قرارداد شش بازیکن مس رفسنجان
جزییات قتل خانوادگی در یوسف آباد تهران
واریز زودتر از موعد یارانه نقدی مرداد ماه+دهک های مشمول
یارانه شیرخشک به داروخانه‌ها پرداخت شد
برنامه درمان سه‌ماهه برای سرژ اوریه
معنای خروج نیروهای آمریکا از عین الاسد چیست؟
مهاجم ترکیه‌ای چقدر برای جدایی از پرسپولیس دریافت کرد؟
پزشکیان: برخی مدیران اهمیتی به میزان مصرف انرژی نمی‌دهند
رزمایش «اقتدار1404» با عملیاتی شدن جدیدترین موشک‌های ارتش در اقیانوس هندپایان یافت+فیلم
انگلیس تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کرد
تنش‌های تازه میان مایکروسافت و چین در سایه‌ حملات سایبری
ایران پیشتاز دماهای بالا؛ چهار شهر در صدر داغ‌ترین نقاط جهان در 24 ساعت گذشته
هند و روسیه دلار را از 90 مبادلات تجاری خود حذف کردند
وضعیت فعالیت مراکز معاینه فنی تهران در روزهای تعطیل مشخص شد