×
سیاسی
شناسه خبر : 164827
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/11/24 ساعت 20:01
127 نفر از نمایندگان ادوار نهم و دهم و 242 نفر از دوره یازدهم تایید صلاحیت شدند

127 نفر از نمایندگان ادوار نهم و دهم و 242 نفر از دوره یازدهم تایید صلاحیت شدند

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: 127 نفر از نمایندگان ادوار نهم و دهم و 242 نفر از نمایندگان دوره یازدهم مجلس برای حضور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند.

نورنیوز ـ گروه سیاست: محسن اسلامی صبح امروز در گفت‌وگویی با اشاره به رد صلاحیت تعدادی از نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در انتخابات دوره دوازدهم، اظهار داشت: در مجموع ۱۲۷ نفر از نمایندگان ادوار نهم و دهم تایید صلاحیت شدند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: همچنین ۲۸۷ نفر از نمایندگان دوره یازدهم مجلس در این دوره از انتخابات ثبت نام کردند که از این تعداد، ۲۴۲ نفر تایید و ۲۲ نفر عدم تایید دریافت کردند و ۵ نفر از ادامه حضور در انتخابات انصراف دادند.

اسلامی ادامه داد: از آنجا که تا ۳۰ بهمن ماه افراد رد صلاحیت شده فرصت اعتراض دارند و شورای نگهبان پس از هفت روز نظر نهایی را برای تایید و یا رد آنها اعلام خواهد کرد، همچنان باید منتظر باشیم؛ به جهت اینکه برخی از نمایندگان ممکن است رد اولیه باشند و مجددا تایید شوند.

دبیر ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه قانون بر نظارت استصوابی تأکید دارد، گفت: شورای نگهبان در همه مراحل حضور دارد. اما صرفاً آن دسته از متقاضیان داوطلبی انتخابات که در هیأت‌های اجرایی تأیید و در شورای نگهبان عدم تأیید و عدم احراز دریافت کردند، امکان اعتراض دارند.

اسلامی درباره آمار تایید صلاحیت‌شده‌ مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: امسال تعداد افراد تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان حد نصاب جدیدی را به خود اختصاص داد و در این مرحله حدود ۱۵ هزار تایید صلاحیت شدند.

وی افزود: از آنجا که تا شب گذشته افرادی که از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت نشده بودند، فرصت اعتراض داشتند، در مجموع ۲۹۴ نفر اعتراض خود را ثبت کردند و طبق قانون از امروز به مدت هفت روز شورای نگهبان فرصت دارد برای آن دسته از داوطلبانی که شورای نگهبان عدم تایید لحاظ کرده، موارد را بررسی کند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور بیان کرد: در خبرگان هم ۱۴۴ نفر تایید نهایی شده‌اند که از ۲۵ بهمن امکان فعالیت تبلیغاتی برای آنها متصور است و این موضوع به همه ستادهای انتخابات استان‌ها اعلام شده است.

اسلامی ادامه داد: تفاوت فرصت تبلیغات خبرگان با مجلس شورای اسلامی براساس قانون در همین زمان ۱۵ روز است، به این نحو که این فرصت برای مجلس شورای اسلامی از سوم تا ۹ اسفند و برای خبرگان از ۲۵ بهمن تا ۹ اسفند خواهد بود.

وی اضافه کرد: امسال به لحاظ اینکه صدا و سیما طرح ابتکاری کانال‌های تلویزیونی را کلید زد از روز گذشته همه ۱۵ هزار کدهای نامزدی مجلس شورای اسلامی به همه نامزدهای تایید صلاحیت ارسال شده کردیم و برای خبرگان هم این کار انجام شده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: این فرایند در جدول زمانبندی خود به خوبی انجام می‌شود و امید است نامزدها نیز با پیروی و رعایت قانون، دستورالعمل تبلیغات فرایند اجرایی را تکمیل کنند تا این کار به نحو احسن جلو برود.

اسلامی درخصوص فرایندهای اجرایی نیز توضیح داد: روز گذشته جلسه ای با حضور فرمانداران، استانداران و وزیر کشور در ستاد انتخاباتی و همایشی نیز به صورت وبیناری و حضوری برگزار شد و بررسی و کنترلی نسبت به فرایندها و آمادگی کامل در استان‌ها نسبت به برگزاری انتخابات شکل گرفت و امید است همه شرایط به شکلی باشد که انتخابات ۱۱ اسفند به خوبی و به نحو احسن انجام شود.

وی ادامه داد: براساس ماده ۱۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور می تواند یک هشتم حوزه‌های انتخابی دارای تعدد کرسی را با تایید شورای نگهبان به صورت الکترونیکی برگزار کند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: ۲۰۸ حوزه انتخابیه داریم که ۱۷۴ حوزه تک کرسی و بقیه متعدد هستند از این ۳۴ حوزه تقریبا ۴ حوزه، یک هشتم را پوشش می‌دهد که آبادان، رشت، قم و ملایر ۴ حوزه انتخابیه ما هستند که فرایند فرهنگ‌سازی، ترویج و یا آموزش رای الکترونیکی را دنبال می‌کنیم.

اسلامی یادآور شد: در راهپیمایی ۲۲ بهمن در برخی از اماکن به صورت آموزشی نحوه رای گیری الکترونیکی برای این ۴ شهر تجربه شد تا در روز رای گیری مشکلی در این حوزه ها وجود نداشته باشد.

وی تصریح کرد: برای هزار و ۷۰۰ شعبه در این ۴ حوزه انتخابیه داریم ما برای اینکه مردم در صف نباشند و سهولت رای‌گیری اتفاق بیفتد برای هر شعبه ۵ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده و این امکان فراهم است که رای‌دهندگان به سهولت رای خود را در بیندازند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: البته درخصوص پوشش، آنتن‌دهی و مواردی از این قبیل ممکن است مشکلاتی اتفاق بیفتد اما ما سعی کرده‌ایم به گونه‌ای طراحی کنیم که این ۴ حوزه به لحاظ زیرساخت فناوری، حوزه‌های مطلوبی باشند. همچنین سعی شده عوامل اجرایی، کاربرها و مجموعه ستاد انتخابات وقت بیشتری را صرف کنند تا کمترین مشکل را داشته باشیم.

اسلامی بیان کرد: تاکنون دو رزمایش داشتیم و دو رزمایش دیگر نیز در طول این مدت خواهیم داشت که چالش کمتری داشته باشیم. مانورها هم براساس قاعده در حال انجام است.

وی درباره اقداماتی که انجام آنها برای نامزدها ممنوع است، اظهار کرد: دستورالعمل تبلیغات توسط هیات اجرایی مرکزی تصویب و به همه ستادهای انتخابات کشور ابلاغ شده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور افزود: همایش نامزدها طی ۲ هفته در سراسر کشور برگزار و قانون انتخابات و فرایندهایی ارائه شده در دستورالعمل تبلیغات برای اطلاع آنها تشریح شد.

اسلامی عنوان کرد: ما در دستورالعمل تبلیغات، تبلیغات مجاز و تبلیغات غیرمجاز را داریم. تبلیغات مجاز در عرصه حقیقی، واقعی و عرصه مجازی و تبلیغات غیرمجاز در همین دو عرصه براساس قانون تبیین شده است.

وی با اشاره به اینکه قانون در این دوره سامانه شفافیت را مطرح کرده که موضوع جدیدی است، تصریح کرد: همچنین یک سامانه مالی انتخابات برای نامزدها رونمایی شده و اکنون همه نامزدها به این سامانه وارد و شماره حسابی برای انجام هزینه برپایی ستاد انتخابات، تجمعات، تبلیغات مجاز و عوامل اجرایی ارائه کرده اند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: نامزدها باید هرگونه هزینه‌ای نسبت به تبلیغات در این ایام داشته باشند را در این سامانه ثبت کنند. به عنوان مثال نامزدی که در حال تدارک ستادهای انتخاباتی است یک ستاد انتخابات اصلی و همچنین یک ستاد فرعی دارد که باید اینها را اجاره کند، لذا نامزد باید هرگونه هزینه‌ای نسبت به تبلیغات در این ایام داشته باشد را در سامانه مالی انتخابات ثبت کند.

اسلامی یادآور شد: فرایندهای مالی در این دوره از انتخابات در تبلیغات باید کاملا شفاف باشد و حتما در این سامانه ثبت شود. این سامانه ما را ملزم می‌کند که همه فرایندهای مالی توسط هیات اجرایی و هیات نظارت رصد شود تا اگر نامزدی یک مکان را اجاره کرده اما هیچ‌گونه سندی در آن سامانه ثبت نکرده به او تذکرات لازم داده شود.

وی ادامه داد: در کنار این سقفی هم برای این سامانه مالی انتخاب شده که نامزد نباید از این سقف تجاوز کند تا از ریخت و پاش‌هایی که در ادوار گذشته اتفاق می‌افتاد در این دوره جلوگیری شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: صدا و سیما، پیام‌رسان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این دوره امکانات خود را در اختیار نامزد قرار داده‌اند که هم برای آنها مقرون به صرفه است و هم اینکه هزینه‌ها کنترل شده و کاهش می‌یابد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 26 آذر 1404
کیش یک شب بارانی بی‌سابقه را تجربه کرد
پیکر زن ایرانی در بوسنی شناسایی شد
هشدار زرد هواشناسی در استان البرز
یورش 251 صهیونیست به مسجد الاقصی
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
محسن تنابنده ساخت سریال جنگ 12 روزه را تکذیب کرد
وزیر دفاع روسیه: ناتو آماده درگیری با روسیه است
واژگونی 2 اتوبوس در محور زاهدان ـ بم با 14 کشته و زخمی‌
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
پارلمان اروپا حذف واردات گاز روسیه را تصویب کرد
خبر وزیر کار درباره میزان افزایش دستمزد 1405
هشدار فوری در قشم؛ تخلیه اضطراری روستای طولای آغاز شد
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم و پدافند هوایی ارتش منصوب شد
پاداش تیم های حاضر در جام جهانی 2026 اعلام شد
خلع سلاح شرط جدید صهیونیست‌ها برای ادامه آتش‌بس در غزه
حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به شهر غزه
ذوب‌آهن و شمس‌آذر بدون گل؛/ هفته چهاردهم لیگ برتر به پایان رسید
از تهدید ایران تا تقلید از ایران؛ رمزگشایی از تناقض پهپادی ترامپ
محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی آذربایجان شد
پایتخت یخ می‌زند
نتایج آزمون قضاوت سال 1404 اعلام شد
اطلاعیه دادگستری البرز درباره خودسوزی مقابل دادگستری کرج
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد
پادکست | خاطرات کجا ثبت می شوند ؟ مغز یا قلب
ای اف سی تراکتور و ساپینتو را جریمه کرد
محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی محورهای شمالی کشور اعلام شد
سناریوی پوتین در صورت شکست مذاکرات صلح اوکراین چیست؟
نورنما | تصویر زیبای بارانی ساحل سرخ جزیره هرمز
«گنگِ فیلیمو» با حکم قضائی توقیف شد
پرداخت وام ازدواج و فرزند تسریع شد
هشدار متخصصان ارتوپد درباره مصرف زیاد یک نوشیدنی
اهواز امسال فقط یک روز هوای پاک داشت
عارف: همه در برابر حوادث جاده‌ای مسئول هستیم
جسد دختر قربانی سیل در رویدرِ هرمزگان پیدا شد
گرفتار شدن دو کارگر در چاه 25 متری در بلوار آفریقا+ فیلم حادثه
برگزاری جلسه کمیته انضباطی شهربانو و سهیلا منصوریان در فدراسیون ووشو
مذاکره برابر و منصفانه شرط گفت‌وگو با آمریکاست /3 کشور اروپایی ظرفیتی برای مذاکره ندارند
وزارت کشور عراق: جنایت های تروریستی 88درصد کاهش یافته است
X
آگهی تبلیغاتی