×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 164460
تاریخ انتشار : شنبه 1402/11/21 ساعت 08:36
تشکیل کشور مستقل فلسطین؛ پیگیری اهداف جنگ در زمین دیپلماسی

«نورنیوز» نسخه امریکا برای نجات رژیم صهیونیستی را بررسی می‌کند

تشکیل کشور مستقل فلسطین؛ پیگیری اهداف جنگ در زمین دیپلماسی

نسخه امریکایی برای پایان‌بندی حمله چهارماهه رژیم اسرائیل به غزه، «خلع سلاح فلسطین»، «تثیبت اشغالگری» و «عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی» تحت لوای به رسمیت شناخت کشور فلسطین است؛ اهدافی که در 4ماه جنگ محقق نشد و حالا در زمین دیپلماسی دنبال می‌شود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در سفر پنج‌روزه خود به خاورمیانه به عربستان سعودی نیز سفر کرد  بلینکن علاوه بر عربستان سعودی به سرزمین‌های اشغالی، مصر، قطر، و کرانه باخترى هم سفر خواهد کرد.

سفر وزیر خارجه آمریکا در چهارمین ماه از جنایات گسترده رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطینی‌ها در شرایطی صورت می‌گیرد که طی هفته‌های اخیر دو کلید واژه معناودار در صدر اظهارات  مقامات آمریکایی و اروپایی قرار گرفته است ؛ تشکیل کشور مستقل فلسطین و احیای روند سازش در منطقه.

تشکیل کشور مستقل فلسطین یا اسب تروا!

آمریکایی‌ها که در روزهای آغازین جنگ مدعی بودند رژیم صهیونیستی غیر از نابودی حماس، سلطه بر غزه و آزادسازی اسرای در بند مقاومت به گزینه دیگری نمی‌اندیشد، اکنون با آشکارشدن ناتوانی تل‌آویو در دستیابی به اهداف موهومش، طرح تشکیل کشور فلسطین را به عنوان «راه فرار» روی میز طرف‌های درگیر و متحدان منطقه‌ای‌شان گذاشته‌اند.   

پایگاه «آکسیوس» به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد آنتونی بلینکن به وزارتخانه تحت امر خود دستور داده بررسی‌های لازم درباره به رسمیت‌شناختن کشور فلسطین در سطح بین‌المللی را در دستور کار قرار دهد و نتیجه را به وی ارائه نمایند. همچنین «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که واشنگتن فقط یک راهکار پایدار برای رسیدن به صلح در منطقه غرب آسیا و تأمین امنیت رژیم صهیونیستی مد نظر دارد و آن هم تشکیل کشور فلسطین با تضمین‌های امنیتی برای تل‌آویو است. در همین چارچوب شبکه 13 رژیم صهیونیستی خبر داد که دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توصیه کرده که با آتش‌بس 4‌ماهه در نوار غزه موافقت کند. پیش از این نیز  «دیوید کامرون»، وزیر امور خارجه انگلیس گفته بود؛ کشورش ممکن است بعد از آتش‌بس در غزه، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. او در عین حال گفت ؛چنانچه حماس در غزه در قدرت باشد به رسمیت شناختن کشور فلسطین اتفاق نخواهد افتاد.

شروط به رسمیت‌شناختن کشور فلسطین

ادعاها درباره به رسمیت‌شناختن کشور فلسطین در حالی مطرح می‌شود که اولا در این طرح کشور فلسطین با پسوند «غیرنظامی» مورد تایید و تاکید است و ثانیا از اراضی اشغالی 67 یا قدس سخنی به میان نمی‌آید.

به عبارتی طرح دو دولتی ادعایی یا همان پذیرش کشور فلسطین نوعی واتیکانیزه‌کردن فلسطین است که بر اساس آن  این کشور هیچ‌گونه توان دفاعی نخواهد داشت و عملا تحت سیطره رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد. در حوزه سیاسی نیز تشکیلات خودگردان بر غزه و کرانه باختری حاکم می‌شود و سایر بخش‌های فلسطین رسما تحت تسلط رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد. به عبارت دقیق‌تر طرح مذکور نه رفع اشغالگری بلکه تثبیت اشغالگری صهیونیست‌ها در اراضی تحت سلطه، نابودی حماس و گروه‌های فلسطینی در غزه و خلع سلاح سراسری است که عملا همان اهداف طراحی‌شده و شکست‌خورده در طول 120 روز جنگ نظامی است.

این در حالی است که ریشه بحران فلسطین، اشغالگری و ماهیت نامشروع رژیم صهیونیستی است و رویکرد غرب، یعنی محدودسازی بیشتر فلسطینی‌ها و تقویت موقعیت این رژیم جز تشدید بحران و ادامه جنگ و درگیری نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت.

روی دوم سکه امریکایی

دومین کلیدواژه غربی‌ها یعنی احیای روند سازش در منطقه در لوای پایان‌دادن به بحران فلسطین و ثبات منطقه و البته به رسمیت‌شناختن کشور فلسطین آن روی سکه طرح آمریکا همزمان با سفر بلینکن است و در همین راستا مقصد اول سفر وی عربستان انتخاب شد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا در گفت‌وگو با شبکه امریکایی «الحره» عنوان کرد که عناصر عادی‌سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی وجود دارند و ما آن‌ها را درک می‌کنیم. این ممکن است و باید اتفاق بیفتد.

همچنین برخی دیپلمات‌ها از تشکیل گروه تماس توسط آمریکا خبر داده‌اند که این طرح شامل بازسازی غزه، اصلاحات در تشکیلات خودگردان، ایجاد امکانی برای تشکیل کشور فلسطین و توافقنامه عادی‌سازی روابط با عربستان خواهد بود.

همزمان با رویکرد دولتمردان آمریکا برای  تداوم روند سازش در منطقه، رسانه‌های غربی به دنبال زمینه‌سازی برای توجیه پذیرش چنین رویکردی از سوی کشورهای منطقه از جمله عربستان هستند؛ چنانکه همزمان با ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر از سرگیری توافقات دفاعی و تسلیحاتی میان ریاض و واشنگتن، ادعا شده است که «لاکهید مارتین»، شرکت بزرگ آمریکایی و سازنده تسلیحات، قراردادهایی امضا کرده است که بخش‌هایی از یک سامانه‌ دفاع موشکی‌اش را شرکت‌های عربستان سعودی تولید کنند.

اما در صحنه عمل رفتار آمریکایی‌‌ها هیچ نشانه‌ای از اجرای واقعی پذیرش کشور فلسطین یا پیگیری صلح در منطقه ندارد. قطع کمک‌ها به «آنروا»، وتوکردن و مانع تراشی برای اقدام عملی شورای امنیت برای توقف جنگ و برقراری آتش‌بس، تسلیح رژیم صهیونیستی، کمک مالی ۱۴.۱ میلیاردی به رژیم اسرائیل و اختصاص ۲.۴۴ میلیارد دلار کمک به فرماندهی مرکزی آمریکا و ماموریت آن در دریای سرخ  تنها گوشه‌ای ازپشتیبانی های مالی، نظامی، تسلیحاتی و سیاسی امریکا به رژیم صهیونیستی است.

با این اوصاف، ادعای پذیرش کشور فلسطین صرفا با هدف ایجاد دو دستگی میان فلسطینی‌ها، سوق‌دادن کشورهای عربی و اسلامی به سازش با رژیم صهیونیستی و نیز تبلیغاتی برای اهداف انتخاباتی جو بایدن است و هیچ نشانه ای از تامین حقوق مردم مظلوم فلسطین در آن دیده نمی شود.

 

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گلستان زیر باران رفت؛ خسارتی ثبت نشد
هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها تا 4 روز آینده ادامه دارد
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
جزئیات افزایش وام ودیعه مسکن
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
برنامه دولت برای کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در زمستان
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
ایوب آقاخانی حکم گرفت
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند
تابستان تاریخی سینمای آمریکا؛ رکورد 2013 شکست
عملیات نظامی گسترده؛ پاسخ قاطع یمن به تجاوزهای عربستان
پیامدهای خسارات سنگین حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی ؛ بررسی کاهش نیرو در خاورمیانه
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید
قیمت خودروهای سایپا امروز17 شهریور 1405؛ از ساینا 1.4 میلیاردی تا چانگان 6.7 میلیاردی
برنامه قطعی برق کرمان برای سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
سه‌شنبه 17 شهریور برق این نواحی استان اصفهان قطع می‌شود
جاده‌های شمال بارانی و لغزنده شد؛ آخرین وضعیت ترافیک 5 محور اصلی کشور
ضربه سنگین به دولت آلمان؛ 88 درصد آلمانی‌ها از عملکرد مرتس ناراضی‌اند
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ رشد 485 تومانی بازار ارز!
یک جمله قطری و راز بزرگ تغییر در منطقه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 17 شهریور 1405؛اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 شهریور1405؛ سورن و دنا گران شدند، پژو 207 عقب نشست+ جدول
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی یاسوج
دفاع میهنی یا جنگ‌طلبی؟
تاکتیک‌های ایران و آمریکا در دوره کنونی
قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد ،دلار عقب نشست
جنگ ایران، کابوس اقتصادی ترامپ؛ قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
1407؛ سال نوسازی حکمرانی