نورنیوز- گروه بینالملل: دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس در گفتوگو با ساندیتایمز مدعی شد؛" باید برای تهران پیام روشنی ارسال شود که اقدامات این کشور را برنمیتابیم و کاری که آنها از طریق گروههای نیابتی خود انجام می دهند، غیرقابل قبول است". وی در ادامه گفت:«من با وزیر امور خارجه ایران گفت وگوی صریحی داشتم و گفتم که اینها گروههای نیابتی شما هستند و نمی توانید مسئولیت خود را در قبال آنها سلب کنید. البته می توانید ادعا کنید که آنها یک مقدار استقلال دارند، اما شما آنها را ایجاد کردید، از آنها پشتیبانی کردید، حمایت مالی کردید، سلاح در اختیارشان قرار دادید؛ در نهایت شما در قبال کارهایی که انجام میدهند، پاسخگو خواهید بود.»
این سخنان از زبان کامرون در حالی جاری شده است که در این زمینه چند نکته قابل توجه است:
نخست آنکه ؛تعبیر «شبهنظامیان طرفدار ایران» برای کسانی که تلویزیونها یا خبرگزاریهای فارسیزبان خارجی را دنبال میکنند، بسیار آشناست. هربار که تحولی در منطقه رخ داده و اهداف، مواضع و یا برنامه های مداخله جویانه امریکا و متحدان اروپایی و منطقهایاش در غرب آسیا به هر روشی به خطر میافتد، دهها تحلیل، مصاحبه و یادداشت نوشته میشود که یک ترجیعبند ثابت دارد؛ «نقش شبه نظامیان طرفدار ایران در رخدادهای منطقه ای».
در عرف و فرهنگ سیاسی و بینالملل، «شبهنظامی» به گروهها و جریانهای مسلحی گفته میشود که بهصورت مخفیانه ایجاد شده و فعالیت میکنند و هیچ نام، نشان و آدرس مشخصی از آنها وجود ندارد. بر اساس این تعریف، شبهنظامیان بهصورت غیرقانونی به دنبال تسلط بر قلمروها و رسیدن به قدرت از طریق استفاده مخفیانه و غیر قانونی از سلاح هستند و رفتارشان عموما با خشونت و کشتار آمیخته است. این در حالی است که سابقه و عملکرد گروههای وابسته به محور مقاومت اسلامی در منطقه هیچ تناسبی با معنا و مفهوم شبهنظامی یا گروههای مسلح نیابتی ندارد. برای مثال، «حشدالشعبی» و سایر گروههای مقاومت عراق که بعد از فتوای مرجعیت دینی برای مقابله با داعش و تروریسم شکل گرفت، بخشی رسمی و قانونی از نیروی دفاعی رسمی عراق هستند که در کنار ارتش، حراست از کشور را برعهده دارند. مراسم سالگرد تاسیس این نیروها نیز اغلب با حضور شخصیتهای نظامی و سیاسی عراق برگزار میشود.
جالب توجه آنکه حملات آمریکاییها به این نیروها همواره از سوی دولت و پارلمان عراق به عنوان تجاوز به خاک عراق و غیر قابل پذیرش عنوان شده است؛ چنانکه متعاقب حمله اخیر آمریکاییها که چندین شهید و مجروح از این نیروها بر جای گذاشت دولت عراق ضمن اعتراض رسمی، اعلام عزای عمومی کرد.
در سوریه نیز نیروهای مقاومت مردمی تحت مدیریت یکپارچه دولت و ارتش برای مقابله با تروریسم شکل گرفت که نتیجه آن نیز آزادسازی بخشهای گستردهای از سوریه از چنگال تروریسم بوده است. البته هنوز بخشهایی از کشور سوریه برای حفظ جای پا برای تداوم شرارتها تحت اشغال آمریکا و تروریستهای تحت حمایت آنها باقی مانده است. «حزب الله» لبنان نیز از سال ۲۰۰۰ که نقش محوری در آزادسازی جنوب لبنان ایفا کرد، به عنوان یک سازمان آزادی بخش درلبنان ایفای نقش کرده است. حزبالله در پارلمان و دولت این کشور نماینده دارد و ماموریت دفاع از لبنان بین این گروه و ارتش لبنان تقسیم شده است؛چنانکه تأمین امنیت مرزها با سرزمینهای اشغالی و سوریه به عهده حزبالله و تامین امنیت سایر مناطق با ارتش است. فعالیت گروههای فلسطینی در حوزه امنیتی و نظامی نیز بر اساس قوانین بینالمللی و برمبنای حق دفاع مشروع در برابر اشغالگری و تجاوزات رژیم صهیونیستی ادامه دارد.
«حماس» در انتخابات سال ۲۰۰۶ اکثریت پارلمان را کسب کرد که با کارشکنی غرب و صهیونیست ها همراه شد. قابل توجه آنکه گروههای فلسطینی در بسیاری از کشورها نمایندگی داشته یا رفتوآمد دیپلماتیک انجام میدهند؛ چنانکه نشستهای متعددی در ماههای اخیر میان نمایندگان حماس با مقامات عربی و غربی در قطر، مصر و حتی روسیه برگزار شده است. «انصارالله یمن» نیز که غرب با عنوان «حوثیها» از آنها یاد میکند، در کنار سابقه تاریخی حکومت بر یمن، از سال ۲۰۱۴ رسما بخش مهمی از ساختار سیاسی و دفاعی این کشور است و در کنار ارتش و قبایل یمنی در طول ۸ سال با تجاوزگری ائتلاف عربی-غربی مبارزه کردهاند.
قابل توجه آنکه انصارالله به طور رسمی و قانونی نماینده یمن در مذاکرات آتشبس و سازمان ملل بود که خود بیانگر ماهیت قانونی و مردمی آن است. بر این اساس میتوان گفت که گروههای ادعایی غرب نه شبهنظامی و نه نیابتی بلکه جریانها و گروههای شناسنامهدار و بخشی رسمی از ساختار حاکمیتی و مردمی کشورشان هستند و کاملا مستقل و بر اساس آرمانها، منافع ملی و هویت ملی خویش تصمیمگیری میکنند. جمهوری اسلامی ایران نیز همواره تاکید دارد که از یک سو به تمامیت ارضی و استقلال تمامی کشورها احترام میگذارد و ضمن امتناع از دخالت در امور سایر کشورها، از ملتها، جریانها و گروههای آزادیخواهی که برای استقلال، امنیت و ثبات کشورشان و منطقه تلاش میکنند، حمایت همهجانبه دارد.
دوم آنکه مقامات غربی از جمله کامرون با پشتوانه رسانهای گسترده در حالی برآنند تا نیروهای مقاومت منطقه را شبه نظامی و تهدید امنیت بنامند که کارنامه این گروهها و مقایسه آن با رفتارهای غرب، سندی آشکار بر واهی بودن این ادعا است. این گروهها همواره بر علیه تجاوزگری، تروریسم تکفیری و تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی مبارزه کرده اند بوده و اولین اولویت آنها حفظ آرامش در منطقه و حفاظت از جان و مال و ناموس مردم بوده است چنانکه جهانیان اذعان دارند که اگر مبارزه این گروهها با تروریسم نبود اکنون سراسر اروپا و بسیاری از نقاط جهان درگیر تبعات اقدامات گروههای تروریستی تکفیری بودند. سوم آنکه کامرون در حالی خود را در گفتگو با وزیر خارجه ایران صریح اللهجه معرفی میکند که هیچ گاه خود و کشور متبوعش به این سئوال مهم افکار عمومی جهانی پاسخ نداده اند که چرا این صراحت لهجه را در قبال آمریکا و البته دولت سیاستمداران انگلیس برای پاسخگو کردن آنها در قبال ایجاددو حمایت از گروههای تروریستی تکفیری بکار نگرفته است؟!
هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا رسما اذعان نمود که آمریکا القاعده را ایجاد کرده است و ترامپ نیز در سال ۲۰۱۶ فاش کرد که اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا داعش را سازماندهی کرده است. چرا آقای کامرون هیچگاه این سئوال را از مقامات آمریکایی نکرده که با چه مجوز و رویکردی پایه گذار گروههای تروریستی بوده اند که جهان را به خاک و خون کشیدند و سالها جنایات بیشماری را در بسیاری از کشورها رقم زند.
البته روندحمایت آمریکا از گروههای تروریستی همچنان ادامه دارد چنانکه در سال ۱۳۹۸ در حالی که سرداران مقابله با تروریسم شهید سلیمانی وشهید ابومهدی المهندس را در فرودگاه بغداد مورد هدف برنامه اعزام داعش از سوریه و عراق به افغانستان برای بحرانسازیهای جدید را پیگیری می کرد البته پاسخ به این سوال خیلی دشوار نیست چرا که انگلیس نیز همواره با پیروی از سیاستهای آمریکا در منطقه شریک بلافصل واشنگتن در ایجاددو بهره گیری ابزاری از گروههای تروریستی برای پیگیری مقاصد سیاسی بوده و مصداق بارز "رطب خورده منع رطب کی کند؟" است
نورنیوز