×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 164062
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/11/15 ساعت 18:16
ای‌بی‌سی نیوز: حملات تلافی‌جویانه آمریکا  راه رفتن روی طناب برای بایدن است

ای‌بی‌سی نیوز: حملات تلافی‌جویانه آمریکا راه رفتن روی طناب برای بایدن است

ای بی سی نیوز :تحلیلگران آمریکایی بر این باورند که هرگونه حملات نظامی تلافی‌جویانه آمریکا در عراق و سوریه، برای بایدن «راه رفتن بر روی طناب» بوده و تبعات غیر قابل پیش بینی به همراه خواهد داشت

حمله تلافی‌جویانه برنامه‌ریزی شده توسط دولت آمریکا برای روز جمعه و در واکنش به کشته شدن سه نظامی این کشور در اردن، دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری این کشور را در نقطه عطف منازعات منطقه قرار داده و تبعات سنگینی از حیث گسترش دامنه بحران و نتایج انتخاباتی سال جاری در پی خواهد داشت.

این موضوع سبب شدت گرفتن اختلاف‌نظرها در کاخ سفید شده است. عده‌ای که مدعی‌اند پشت این حملات گروه‌های نیابتی ایران هستند، خواستار واکنش نظامی شده اند و دسته‌ دیگر نسبت به گسترش دامنه بحران در خاورمیانه به‌عنوان دغدغه اصلی بایدن هراس دارند.

طبق گزارش ای‌بی‌سی نیوز، بایدن تحت فشار شدید جمهوری‌خواهان برای واکنش نظامی و حتی حمله مستقیم به ایران است. اواخر هفته گذشته، بایدن ایران را مسئول تأمین سلاح برای شبه‌نظامیان منطقه خواند اما در عین حال تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم نیازی به گسترش جنگ در خاورمیانه باشد».

باوقوع بیش از ۱۶۰ حمله به پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه، عراق و اردن و حملات یمنی‌ها به کشتی‌های حامل کمک‌های آمریکا و انگلیس به رژیم اسرائیل در دریای سرخ از زمان شروع جنگ غزه، دولت آمریکا انگشت اتهام را به‌سوی ایران گردانده و تسلیحات موشکی به‌کار گرفته شده در این حملات را ساخت ایران می‌داند.

آیرون دیوید میلر تحلیلگر ارشد بنیاد صلح کارنگی در رابطه با سردرگمی دولت آمریکا در واکنش به بحران خاورمیانه گفته است: «درست است که ما با ایران مشکل استراتژیک داریم، اما راه‌حل استراتژیکی برای این معضل در دست نداریم. از زمان وقوع انقلاب [اسلامی] در ایران، دولت‌های مختلف [آمریکایی] گزینه‌های زیادی را روی میز گذارده‌اند که انتخاب میان آنها نه بین خوب و بد که میان بد و بدتر بوده‌ است».

وزیر دفاع آمریکا لوید آستین اخیرا گفت، دولت کشورش «پاسخ چندوجهی» برای تضعیف شبه‌نظامیان خاورمیانه آماده کرده است. یک افسر آمریکایی آگاه از این طرح آن را شامل حملات تلافی‌جویانه چندروزه به کشورهای عراق، سوریه و احتمالاً یمن عنوان کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و پیشروی انتخابات میان‌حزبی جمهوری‌خواهان هفته گذشته حمله به نیروهای نظامی کشورش در خاورمیانه را نتیجه «ضعف و تسلیم بایدن» به‌عنوان «یک رهبر جهانی» و فرمانده نیروهای نظامی آمریکا خوانده بود.

میچ مکانل رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا نیز بایدن را به‌دلیل تأخیر در واکنش به این حمله سرزنش کرده است، تأخیری که برخی آن را ناشی از هراس بایدن نسبت‌به مختل شدن روند مذاکرات آتش‌بس غزه در ازای آزادی اسرای اسرائیلی می‌دانند.

مکانل در این رابطه مدعی شده است: «دغدغه عمومی دولت در پرهیز از گسترش جنگ به هر قیمت ممکن، فقط یک پیام برای دشمنان ما دارد مبنی‌بر اینکه می‌توانند خواسته‌های خود را با زور به‌دست آورند».

جاناتان لرد مدیر برنامه امنیت خاورمیانه مرکز امنیت جدید آمریکا و افسر سابق وزارت دفاع این کشور نیز در گفتگو با ای‌بی‌سی‌نیوز هرگونه واکنش دولت بایدن به حمله به پایگاه اردن را «راه رفتن روی طناب» توصیف کرد که به‌دلیل اهمیت نتایج انتخابات پیش‌رو، گذشته از بحث تصمیم‌گیری موضوعی سیاسی نیز هست.

لرد در حالی قوی ظاهر نشدن بایدن در واکنش به این حمله را «به‌شدت مخرب» توصیف کرده است، که جان کربی سخنگوی کاخ سفید هرگونه دغدغه سیاسی و انتخاباتی بایدن برای تصمیم‌گیری را در این زمینه را رد کرده و نگرانی او را «حمایت از سربازان آمریکایی در خشکی و کشتی‌های آمریکایی در آب‌ها» عنوان می‌کند.

بایدن خود را از منتقدین جنگ عراق و حامی خارج شدن نیروهای کشورش در افغانستان می‌داند و مدعی است که هنوز در حال پرداختن بهای سنگینی برای این مواضع خود است.

نتایج یک تحقیق جدید از سوی دانشگاه کویینیپیاک آمریکا نشان می‌دهد ۸۴ درصد آمریکایی‌ها نسبت‌به درگیر شدن کشورشان در جنگ گسترده‌ بعد از جنگ غزه نگران هستند.در طول جنگ‌های عراق و افغانستان نیز نظرسنجی‌ها حاکی از دلزدگی شهروندان آمریکایی از مداخله نظامی دولت خود در خاورمیانه بود.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
X
آگهی تبلیغاتی