×
فرهنگی
شناسه خبر : 163934
تاریخ انتشار : شنبه 1402/11/14 ساعت 11:21
اعطای قلم مقدس به 5 روزنامه‌نگار تراز انقلاب

اعطای قلم مقدس به 5 روزنامه‌نگار تراز انقلاب

دومین دوره اعطای نشان روزنامه نگار تراز انقلاب اسلامی با عنوان «قلم مقدس» و یادمان مرحوم رضا مقدسی روزنامه نگار فقید، امروز با حضور مسئولین وزارت ارشاد و اهالی رسانه برگزار شد.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: مراسم دومین دوره اعطای قلم مقدس ـ نماد روزنامه‌نگار تراز انقلاب اسلامی ـ با حضور فرشاد مهدی‌پور (معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد)، ایمان شمسایی (مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی)، علی اکبری اشعری (دبیر دومین رویداد «جایزه قلم مقدس»)، ایرج سبقتی (از اعضای دبیرخانه اعطای جایزه قلم مقدس)، علیرضا شیرودی (مدیرکل رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمد آقاسی (مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها)، سپهر خلجی (مدیر اطلاع‌رسانی دولت)، محمد باجلان (مدیرعامل خبرگزاری پانا)، محمدعلی وکیلی (مدیرمسئول روزنامه ابتکار)، حسین شریعتمداری (مدیر مسئول روزنامه کیهان)، ولی‌الله شجاع پوریان (کاظم انبارلویی)، مسعود گنجی (مدیر مسئول روزنامه همدلی)، علی متقیان (مدیرعامل سابق خبرگزاری دانشجویان ایران) و فریده فرخی‌نژاد (گوینده بخش خبری صداوسیما) که اجرای مراسم را بر عهده داشت، همراه شد.

مراسم با یادمان رضا مقدسی برگزار شد و در بخش دیگری از آن از کتاب درآمدی بر فقه رسانه نوشته سید محمدمهدی رفیع پور که سلسه گفتارهای خارج خارج فقه است رونمایی شد.

فرشاد مهدی‌پور در ابتدای این مراسم ضمن تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی و با یاد بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره)، گفت: همچنین درود می‌فرستیم بر شهدای پیروزی انقلاب و یادشان را گرامی می‌داریم؛ شهدایی که در زندان‌های ساواک و رژیم در شکنجه بودند و در خیابان‌ها به شهادت می‌رسیدند، تصویر و تصوری از پیروزی نهضت نداشتند و با یک امید به خیابان‌ها می‌آمدند و جانشان را فدایی انقلاب کردند. شهدای گرانقدری که بیش از سایر شهدا بر دوش ما حق دارند و ما امیدواریم در مسیری که حرکت می‌کنیم، مسیر تعالی باشد.

معاون مطبوعاتی در ادامه گفت: این جایزه و نماد و این نشان به یاد مرحوم دکتر رضا مقدسی همزمان با ۱۳ بهمن ماه روز درگذشت ایشان نامگذاری شده است. در طول عمرش همواره میراث‌دار نهضت امام (ره) و انقلاب بود. این نام هم در دوره حیات ایشان در روزنامه همشهری بنا شد و این ایده به ۱۰ سال قبل برمی‌گردد که در دکتری خودش به آن پرداخته بود.

وی با بیان اینکه از دو منظر به روزنامه‌نگاری تراز اول می‌توان پرداخت و مبنای این حرکت خود قانون اساسی است، گفت: منظر اول آن چیزی است که در انقلاب اسلامی در آیین‌ها، نمونه‌ها و اسناد انقلاب اسلامی به آن پرداخته شده است. بنابراین وقتی درباره  روزنامه‌نگاری انقلاب حرف می‌زنیم مبنای ما قانون اساسی است. چون قانون اساسی ما در بندها و ماده‌های مختلف به آزادی بیان، آزادی مطبوعات و آزادی رسانه پرداخته و احکام و قواعدی وضع شده که برخی موارد آن تفویض به قوانین و موضوعی است که بعدا اضافه می‌شود. اما وقتی درباره روزنامه‌نگاری تراز صحبت می‌کنیم، اصالت و مبنای آن به قانون اساسی برمی‌گردد؛ آن انتظاری که قانون اساسی از یک کنشگر اجتماعی رسانه‌ای و فرهنگی در عرصه‌های مختلف دارد. این میثاق ملی ماست که در هر جامعه‌ای و هر کشوری به آن پرداخته می‌شود و مهم‌ترین سند ملی ماست هزینه‌های سنگینی از خون شهدا بابت آن داده‌ایم و وضع شده است.  

مهدی‌پور درباره مبنای دوم روزنامه‌نگاری تراز انقلاب توضیح داد: مبنای دوم تجربه‌ای است که انقلاب اسلامی در این چهل و شش سال داشته است. در این تجربه به ساختارها، سازمان‌ها و ایده‌هایی درباره انقلاب اسلامی پرداخته شد؛ مثلا جهاد سازندگی بنا شد، سپاه پاسداران به وجود آمد و ساختارهای دیگری که تاسیس شدند. آیا در حوزه رسانه هم چنین اتفاقی افتاده؟ بله قطعا اتفاق افتاده بزرگوارانی از جمله شهید آوینی در این زمینه رسانه قلم‌فرسایی کردند. بنابراین ما ایده‌ای داریم به نام ایده روزنامه‌نگاری تزار انقلاب اسلامی که مثل ایده‌های دیگر با آن روبرو هستیم و این نشان و نماد از حیث تدارک و ایده پردازی پردازی تقویت این گونه است.

مهدی پور در پایان گفت: امیدواریم این توفیق را داشته باشیم در این مسیر بنیه و توان روزنامه نگاری کشور را که امروز در جنگ رسانه ای یکی از مهم ترین عوامل تقویت کشور است روز به روز رو به جلو حرکت کنیم.

در بخشی از مراسم از پدر شهید آیدا قاسمی که در حادثه تروریستی کرمان به همراه مادرش اکرم کمالی به شهادت رسیدند، تقدیر به عمل آمد و متنی از سوی وزیر ارشاد به منظور تقدیر توسط مجری این مراسم قرائت شد.

در بخشی از مراسم از میترا لبافی‌نژاد ـ خبرنگار فرهنگی فعال ـ تقدیر به عمل آمد.

کاظم انبارلویی ـ سردبیر روزنامه رسالت، پیام تیرانداز ـ مدیرعامل فارس، حسین شریعتمداری ـ مدیرمسئول روزنامه کیهان، مسعود شجاعی طباطباعی ـ کاریکاتوریست و عبدلله گنجی، از جمله افرادی بودند که در این مراسم به عنوان روزنامه‌نگاران تراز انقلاب از آنها تقدیر به عمل آمد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کاهش مشارکت آمریکا در ناتو بجای خروج از ائتلاف
منطقه آزاد قشم هم به جمع شهرهای تعطیل پیوست
پیام فرزند آیت‌الله سیستانی به دفتر رهبر انقلاب چه بود؟
ترامپ: رئیس جمهور چین به آمریکا می‌آید
سی‌ان‌ان: امروز اوج مراسم تشییع در تهران بود
آماده‌سازی نجف برای استقبال رسمی از پیکر رهبر شهید
هشدار هواشناسی درباره بارش شدید و گردوخاک در 7 استان
کاشان و آران و بیدگل فردا تعطیل شد
امارات در پی طرح ضدایرانی در شورای آیمو
بدرقه‌ای که در تهران تاریخ ساز شد/پیکر مطهر رهبر شهید به قم رسید
اژه‌ای: ملت ایران رستاخیز ملی را در تاریخ ثبت کرد
کارت قرمزِ سیاست؛ وقتی ترامپ قانون فوتبال را عوض می کند
تخلیه 10 هزار نفر در جنوب فرانسه در پی آتش‌سوزی گسترده
ادارات استان بوشهر هم فردا سه شنبه تعطیل است
ادارات و مراکز آموزشی مازندران فردا تعطیل است
بازگشت ساعات کاری متروی تهران به وضعیت عادی
رویترز: تشییع تهران پیام قدرت و انسجام ایران را به جهان مخابره کرد
اما و اگرهای افزایش حقوق نیروهای مسلح
عربستان بزرگ‌ترین تخفیف نفتی خود از دوران کرونا را اعمال کرد
از میدان تشییع تا میز مذاکره؛ نمایش قدرتی که جنگ نتوانست بشکند
زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد تغییر نکرد
ادارات استان سمنان دو روز تعطیل شد
تشییع تهران یکی از بزرگ‌ترین تجمعات تاریخی ایران بود
حملات توپخانه‌ای و هوایی اسرائیل به جنوب لبنان
رسانه های جهان از تشییع میلیونی پیکر رهبر شهید چه گفتند؟
رسانه عبری: رهبر ایران برای خونخواهی برنامه دارد
سرگردانی کاروان سنگال در آمریکا پس از حذف از جام جهانی
دعوت عمار حکیم از مردم عراق برای حضور در مراسم رهبر شهید
ادارات خراسان شمالی تعطیل شد
باکو سفیر روسیه را احضار کرد
آماده‌باش کامل در نیشابور برای تردد زائران مراسم تشییع رهبر شهید
جوردن هندرسون از ادامه بازی در جام جهانی محروم شد
فیدان: روابط اردوغان و ترامپ می‌تواند تنش‌های ناتو را کاهش دهد
اعلام جزئیات اسکان و مسیرهای تردد زائران در مسجد جمکران
تحقق رانندگی بدون تصادف با سامانه جدید بی‌وای‌دی
آماده‌سازی اسکان بیش از هزار زائر در مراکز وابسته به اداره کار قم
نتانیاهو: با ترامپ اختلاف اساسی نداریم، فقط روش‌ها متفاوت است
عرضه رایگان CNG در 11 جایگاه قم برای زائران تشییع رهبر شهید
احتمال مشارکت روس اتم در حل‌ مسئله هسته‌ای ایران
ترافیک پرحجم و روان در ورودی‌های مشهد
آتش‌سوزی در انبار خیابان سعدی بدون تلفات مهار شد
گزارش تصویری | روز باشکوه پایتخت
افت بهای نفت در پی افزایش تولید اوپک‌پلاس
ادعای روزنامه پاکستانی در مورد دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا
تحریم‌های تازه لندن علیه روسیه
آماده‌سازی ناوگان ویژه برای انتقال زائران به قم و مشهد
ذوالقدر: یک معادله جدید در تهران شکل گرفت
ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد!
گزارش تصویری | از بزرگترین تشییع تاریخ
وزیر دفاع پیشین انگلیس: ایران بعد از جنگ، قدرتمندتر شده است