×
فرهنگی
شناسه خبر : 163934
تاریخ انتشار : شنبه 1402/11/14 ساعت 11:21
اعطای قلم مقدس به 5 روزنامه‌نگار تراز انقلاب

اعطای قلم مقدس به 5 روزنامه‌نگار تراز انقلاب

دومین دوره اعطای نشان روزنامه نگار تراز انقلاب اسلامی با عنوان «قلم مقدس» و یادمان مرحوم رضا مقدسی روزنامه نگار فقید، امروز با حضور مسئولین وزارت ارشاد و اهالی رسانه برگزار شد.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: مراسم دومین دوره اعطای قلم مقدس ـ نماد روزنامه‌نگار تراز انقلاب اسلامی ـ با حضور فرشاد مهدی‌پور (معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد)، ایمان شمسایی (مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی)، علی اکبری اشعری (دبیر دومین رویداد «جایزه قلم مقدس»)، ایرج سبقتی (از اعضای دبیرخانه اعطای جایزه قلم مقدس)، علیرضا شیرودی (مدیرکل رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمد آقاسی (مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها)، سپهر خلجی (مدیر اطلاع‌رسانی دولت)، محمد باجلان (مدیرعامل خبرگزاری پانا)، محمدعلی وکیلی (مدیرمسئول روزنامه ابتکار)، حسین شریعتمداری (مدیر مسئول روزنامه کیهان)، ولی‌الله شجاع پوریان (کاظم انبارلویی)، مسعود گنجی (مدیر مسئول روزنامه همدلی)، علی متقیان (مدیرعامل سابق خبرگزاری دانشجویان ایران) و فریده فرخی‌نژاد (گوینده بخش خبری صداوسیما) که اجرای مراسم را بر عهده داشت، همراه شد.

مراسم با یادمان رضا مقدسی برگزار شد و در بخش دیگری از آن از کتاب درآمدی بر فقه رسانه نوشته سید محمدمهدی رفیع پور که سلسه گفتارهای خارج خارج فقه است رونمایی شد.

فرشاد مهدی‌پور در ابتدای این مراسم ضمن تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی و با یاد بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره)، گفت: همچنین درود می‌فرستیم بر شهدای پیروزی انقلاب و یادشان را گرامی می‌داریم؛ شهدایی که در زندان‌های ساواک و رژیم در شکنجه بودند و در خیابان‌ها به شهادت می‌رسیدند، تصویر و تصوری از پیروزی نهضت نداشتند و با یک امید به خیابان‌ها می‌آمدند و جانشان را فدایی انقلاب کردند. شهدای گرانقدری که بیش از سایر شهدا بر دوش ما حق دارند و ما امیدواریم در مسیری که حرکت می‌کنیم، مسیر تعالی باشد.

معاون مطبوعاتی در ادامه گفت: این جایزه و نماد و این نشان به یاد مرحوم دکتر رضا مقدسی همزمان با ۱۳ بهمن ماه روز درگذشت ایشان نامگذاری شده است. در طول عمرش همواره میراث‌دار نهضت امام (ره) و انقلاب بود. این نام هم در دوره حیات ایشان در روزنامه همشهری بنا شد و این ایده به ۱۰ سال قبل برمی‌گردد که در دکتری خودش به آن پرداخته بود.

وی با بیان اینکه از دو منظر به روزنامه‌نگاری تراز اول می‌توان پرداخت و مبنای این حرکت خود قانون اساسی است، گفت: منظر اول آن چیزی است که در انقلاب اسلامی در آیین‌ها، نمونه‌ها و اسناد انقلاب اسلامی به آن پرداخته شده است. بنابراین وقتی درباره  روزنامه‌نگاری انقلاب حرف می‌زنیم مبنای ما قانون اساسی است. چون قانون اساسی ما در بندها و ماده‌های مختلف به آزادی بیان، آزادی مطبوعات و آزادی رسانه پرداخته و احکام و قواعدی وضع شده که برخی موارد آن تفویض به قوانین و موضوعی است که بعدا اضافه می‌شود. اما وقتی درباره روزنامه‌نگاری تراز صحبت می‌کنیم، اصالت و مبنای آن به قانون اساسی برمی‌گردد؛ آن انتظاری که قانون اساسی از یک کنشگر اجتماعی رسانه‌ای و فرهنگی در عرصه‌های مختلف دارد. این میثاق ملی ماست که در هر جامعه‌ای و هر کشوری به آن پرداخته می‌شود و مهم‌ترین سند ملی ماست هزینه‌های سنگینی از خون شهدا بابت آن داده‌ایم و وضع شده است.  

مهدی‌پور درباره مبنای دوم روزنامه‌نگاری تراز انقلاب توضیح داد: مبنای دوم تجربه‌ای است که انقلاب اسلامی در این چهل و شش سال داشته است. در این تجربه به ساختارها، سازمان‌ها و ایده‌هایی درباره انقلاب اسلامی پرداخته شد؛ مثلا جهاد سازندگی بنا شد، سپاه پاسداران به وجود آمد و ساختارهای دیگری که تاسیس شدند. آیا در حوزه رسانه هم چنین اتفاقی افتاده؟ بله قطعا اتفاق افتاده بزرگوارانی از جمله شهید آوینی در این زمینه رسانه قلم‌فرسایی کردند. بنابراین ما ایده‌ای داریم به نام ایده روزنامه‌نگاری تزار انقلاب اسلامی که مثل ایده‌های دیگر با آن روبرو هستیم و این نشان و نماد از حیث تدارک و ایده پردازی پردازی تقویت این گونه است.

مهدی پور در پایان گفت: امیدواریم این توفیق را داشته باشیم در این مسیر بنیه و توان روزنامه نگاری کشور را که امروز در جنگ رسانه ای یکی از مهم ترین عوامل تقویت کشور است روز به روز رو به جلو حرکت کنیم.

در بخشی از مراسم از پدر شهید آیدا قاسمی که در حادثه تروریستی کرمان به همراه مادرش اکرم کمالی به شهادت رسیدند، تقدیر به عمل آمد و متنی از سوی وزیر ارشاد به منظور تقدیر توسط مجری این مراسم قرائت شد.

در بخشی از مراسم از میترا لبافی‌نژاد ـ خبرنگار فرهنگی فعال ـ تقدیر به عمل آمد.

کاظم انبارلویی ـ سردبیر روزنامه رسالت، پیام تیرانداز ـ مدیرعامل فارس، حسین شریعتمداری ـ مدیرمسئول روزنامه کیهان، مسعود شجاعی طباطباعی ـ کاریکاتوریست و عبدلله گنجی، از جمله افرادی بودند که در این مراسم به عنوان روزنامه‌نگاران تراز انقلاب از آنها تقدیر به عمل آمد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا
دیپلماسی تنها راهکار حل بحران خاورمیانه
تلاش مذبوحانه ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
اعتراف واشنگتن به ضعف دفاعی آمریکا در برابر موشک‌های پیشرفته
حکم قصاص قاتل مأمور نیروی انتظامی در چهارباغ اجرا شد
بنی‌طالبی برترین تالوکار جهان شد
نشریه پاکستانی خطاب به آمریکا: توهم تسلیم ایران را کنار بگذارید