×
سیاسی
شناسه خبر : 163919
تاریخ انتشار : شنبه 1402/11/14 ساعت 09:39
انگلیس؛ پایتخت «اسیدپاشی» در جهان

«نورنیوز» گزارش می‌دهد

انگلیس؛ پایتخت «اسیدپاشی» در جهان

تعدد و کثرت «اسیدپاشی» در انگلیس به‌حدی افزایش یافته که از این کشور به‌عنوان پایتخت اسیدپاشی در جهان یاد می‌شود. «اسیدپاشی» پیشتر در نزاع‌های خانوادگی بریتانیا دیده می‌شد اما امروز به ابزاری در سرقت‌ها و حملات نژادپرستانه بدل شده است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل؛ ۱۲ نفر از جمله یک زن ۳۱ ساله و دختران هشت و سه‌ساله‌اش شامگاه چهارشنبه، ۳۱ ژانویه در حمله‌فردی با «ماده سوزاننده» یا اسید در جنوب لندن زخمی شدند. به گفته پلیس جراحات وارده به زن و دختر کوچکتر به حدی است که ممکن است «ماندگار» باشد. شاهدان عینی هم گفته‌اند که مهاجم قبل از پاشیدن مواد یکی از دختران را از ماشین بیرون کشیده و مادر دختران پس از حمله فریاد می‌زده است: «نمی‌توانم ببینم، نمی‌توانم ببینم.» بنابر گزارش‌ها چهار شهروند دیگر که به کمک آنها آمده بودند هم دچار آسیب شده‌اند. سه نفر از آنها در بیمارستان بستری شده‌اند و نفر چهارم پس از درمان سرپایی مرخص شده‌است. پنج افسر پلیس هم دچار جراحات جزئی شده است. پلیس لندن هم‌اکنون در جست‌وجوی فرد مظنون است و نیروهای متخصص تحقیقات محل حادثه را قرق کرده‌اند.

نکته قابل تأمل در حادثه‌ای با این ابعاد و تعداد این بود که رسانه‌های بریتانیایی به جای کلمه «اسید» از «ماده سوزاننده» استفاده کردند و البته خیلی هم به آن پروبال ندادند.

این عادی‌انگاری رسانه‌ای در حالی است که نگاهی به وضعیت یک دهه اخیر انگلیس بیانگر حقایقی هولناک از اسید پاشی در این کشور است که گاه نام انگلیس را به رده اول اسیدپاشی در جهان می‌کشاند.

این وضعیت در حالی بر انگلیس حاکم است که تیر ماه 1396 با شدت‌گرفتن موارد اسیدپاشی عنوان شد که  احتمال می‌رود مجازات اسیدپاشان به‌عنوان بخشی از بازبینی دولت در این پرونده‌ها افزایش بیابد. این وعده در حالی از سوی دولتمردان انگلیس داده شده که آمارها از بی‌تاثیر‌بودن اقدامات و بی‌توجهی دولتمردان انگلیس به بحران اسیدپاشی در این کشور حکایت دارد. در آن سال عنوان شد که براساس اطلاعات منتشرشده توسط پلیس براساس قانون آزادی اطلاعات، حملات با مواد خورنده مانند اسید نسبت به ۵ سال پیش دو برابر شده است. 

مرداد ماه همان سال (1396) دو نوجوان در شهر «بتنال گرین» در شرق لندن  هدف اسیدپاشی قرار گرفته و صورت و بدن آنها به شدت آسیب دید. در روزهای نخست مرداد 1397 نیز عنوان شد که در حادثه اسیدپاشی در فروشگاهی در انگلیس کودک سه‌ساله‌ای دچار سوختگی شدید شد.  24 سپتامبر 2017 هم خبر رسید که دست‌کم شش نفر در لندن بر اثر حمله با اسید زخمی شدند. این حمله در نزدیکی مرکز تجاری «وست فیلد» در محله «استراتفورد» واقع در شرق لندن روی داد.

فعالان اینترنتی می 2018 نیز ویدیویی را در شبکه اجتماعی یوتیوب منتشر کردند که در آن نشان می‌دهد دختری که قربانی یک حمله اسیدپاشی در لندن شده، چگونه از درد ناشی از سوختگی اسید بر روی صورتش به خود می‌پیچید و کمک می‌طلبید.  

روزنامه انگلیسی «سان» نیز در گزارشی عنوان کرد تعداد حوادث اسیدپاشی در این کشور بین سال 2012 تا 2016 از 228 مورد به 601 حمله رسیده است که رشد بیش از 2 برابری این پدیده را نشان می‌دهد.

به گفته برخی منابع رسمی، روزانه به‌طور متوسط 2 حمله اسیدپاشی در انگلیس صورت می‌گیرد و به همین دلیل، در چند سال اخیر این کشور به مرکز اسیدپاشی در جهان تبدیل شده است. این در حالی است که پلیس انگلیس معتقد است تعداد حمله های اسیدپاشی بیش از آن چیزی است که گزارش می‌شود. طبق گزارش‌ها، بیش از نیمی از این حمله‌ها در پایتخت این کشور به وقوع می‌پیوندند، اما این پدیده به تدریج به روستاها نیز در حال گسترش است.

روزنامه انگلیسی «دیلی‌میل» در گزارشی به نقل از «استفان تیمز»، وزیر کار سابق انگلیس می‌نویسد: «خطر حمله‌ اسیدپاشی، لندن و برخی نواحی آن را به منطقه‌ممنوعه تبدیل کرده است.» همچنین، روزنامه «سان» در گزارش خود عنوان می‌کند که بسیاری از این اسیدپاشی‌ها به دست نوجوانان و گروه‌های خلافکار انجام می‌ شود. به گفته پلیس انگلیس، اسیدپاشی در این کشور یک پدیده جدید نیست و اولین مورد آن به سال 1736 میلادی (282 سال پیش) باز می‌گردد، اما قبلا از اسید بیشتر در خشونت‌‌های خانوادگی استفاده می‌‌شد، ولی اکنون عمدتا در سرقت‌‌ها و حمله‌های نژادپرستانه استفاده می‌‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
نقض آتش‌بس و تفاهمنامه توسط آمریکا با حمله به نقاطی در محدوده سیریک
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛طوفان خروس‌ها در نیمه اول؛ عراق 10 نفره مقابل سنگال
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد
العربیه: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سوئیس برگزار می‌شود
فروش بلیت پرواز مستقیم تهران–دبی آغاز شد
حمله خرس به شهروند مراغه‌ای در دامنه سهند+ جزئیات حادثه
60 درصد آمریکایی‌ها حمله نظامی به ایران را بی‌فایده می‌دانند
تبادل 160 اسیر میان روسیه و اوکراین با میانجیگری امارات
برخورد هواپیما با آسمان‌خراش 518 متری در پکن؛ ساختمان تخلیه شد+ فیلم