×
اجتماعی
شناسه خبر : 163826
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/11/12 ساعت 14:20
یارانه تشویقی 61 میلیون نفر چقدر شد؟

یارانه تشویقی 61 میلیون نفر چقدر شد؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز اجرای مرحله جدید طرح کالا برگ الکترونیک با عنوان طرح فجرانه خبر داد که به موجب آن یارانه تشویقی همه خانوارهای دهک‌های اول تا هفتم درآمدی از 120 به 220 هزار تومان افزایش خواهد یافت و خانوارها می‌توانند به مدت سه ماه از 17 بهمن تا 17 اردیبهشت ماه از اقلام کالابرگی خرید کنند.

نورنیوز-گروه فرهنگ و جامعه: سید صولت مرتضوی در تشریح جزئیات «طرح فجرانه» گفت: این طرح به مناسبت دهه مبارک فجر از ۱۷ بهمن‌ماه آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال آینده ادامه خواهد داشت و در این طرح اعتبار خرید ۱۱ قلم کالابرگی از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی ادامه داد: در دولت سیزدهم در راستای ایفای وظایف و همچنین کمک به سفره مردم به خصوص اقشار کم درآمد به منظور بسترسازی تکافل اجتماعی چند طرح مهم در دستور کار دولت قرار گرفته است که یکی از این طرح‌ها، طرح کالابرگ الکترونیکی است که سال گذشته عملیاتی شد. هر چند با فراز و فرودهایی مواجه بود ولی اکنون بیش از ۱۷ درصد از جامعه هدف از این طرح استقبال کردند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: به منظور باز تعریف و به روز کردن طرح، اصلاحاتی در آن صورت گرفت و ابتدا ۱۱ قلم کالا به صورت کالابرگ الکترونیکی در خدمت آحاد مختلف ۷ دهک درآمدی قرار گرفت و  مبلغ یارانه‌ای که به صورت خرید کالا از بستر کالابرگ الکترونیکی پرداخت می‌شد در دوره قبل ۱۲۰ هزار تومان بود که اکنون به ۲۲۰ هزار تومان ارتقا پیدا کرده است.

به گفته مرتضوی طرح فجرانه فعلا به مدت سه ماه اجرا خواهد شد و افراد در این طرح برخلاف طرح گذشته که باید ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه خود را صرف خرید کالابرگ می کردند تا ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی دریافت کنند، در این مرحله ضرورتی ندارد که تا سقف ۲۰۰ هزار تومان خریداری شود. ۱۱ قلم کالا کد گذاری شده و هر کسی به هر میزانی از میزان معین شده کالابرگ خریداری کند مشمول این یارانه می شود.

وی افزود: به عنوان مثال اگر در این طرح برای سرانه هر فرد در ماه ۲ کیلو برنج تعیین شده است خانوار ۴ نفره می‌تواند در ماه ۸ کیلو برنج خریداری و یارانه‌اش را دریافت کند، مرغ و گوشت و حبوبات هم به همین شکل است.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر کسی ۱۱ قلم کالا خریداری کند معادل ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف به حساب فروشنده واریز می‌شود. یعنی آن خریدار به قیمت پایه خریداری می‌کند و ۲۲۰ هزار تومان مابه التفاوت به حساب فروشگاه از طریق شبکه ملی اعتبار واریز می شود.

آنطور که مرتضوی گفته یارانه ۳۰۰ هزار تومانی و ۴۰۰ هزار تومانی خانوار همچنان به قوت خود باقیست و خرید به طور اختیاری صورت می گیرد و این طرح مشمول ۷ دهک اول تا هفتم درآمدی می شود که ۶۱ میلیون نفر را شامل می شوند.

وی ادامه داد: قیمت سبد، قیمت مبنا و پایه سبد ۱۱ قلم کالا، ۵۲۳ هزار تومان و قیمت فعلی ۱۱ قلم کالا ۷۴۳ هزار تومان است و چنانچه کسی بخواهد ۱۱ قلم کالا خریداری کند باید ۵۲۳ هزار تومان از جیب خود بپردازد و ۲۲۰ هزار تومان از طریق شبکه ملی به حساب فروشنده واریز می شود.

مرتضوی افزود: طرح فجرانه از ۱۷ بهمن ماه تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال آینده تداوم دارد و خرید وزنی است و به تناسب هر فرد به هر میزانی که از این کالاها خریداری کند، مشمول یارانه تشویقی یا مضاعف خواهد شد.

وزیر کار در پاسخ به این پرسش که اگر برای یک خانوار ۴ نفره ۸ کیلو برنج درنظر گرفته شود و آنها ۵ کیلو خریداری کنند آیا ۳ کیلو برنج باقی مانده حذف خواهد شد با خیر؟ توضیح داد: یارانه مضاعف به همان ۵ کیلو تعلق می‌گیرد.یعنی اگر یک خانوده‌ای مثلاً قدرالسهمش ۸ کیلو برنج است حالا ۵ کیلو برنج خریداری کند به همان ۵ کیلو برنج یارانه تعلق خواهد گرفت.

وی گفت: مرتضوی در پاسخ به این پرسش که اگر خانواری تصمیم بگیرد همه ۷۴۳ هزار تومان را مرغ خریداری کند این مکان برایش هست یا خیر؟ گفت: این امکان برایش وجود ندارد، به همان میزان قدرالسهمی که مشخص شده باید خرید شود. مثلاً سرانه یک کیلو مرغ در ماه می‌تواند از بستر کالابرگ الکترونیکی خریداری کند.

وزیر کار درباره اتصال فروشگاه‌ها به شبکه کالابرگ نیز گفت: طبق آخرین برآوردها ۲۱۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور از این طرح استقبال کردند که در حال حاضر به سامانه متصل شده‌اند. ۱۰ فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ هم طرف قرارداد این طرح هستند و هیچ نقطه‌ای وجود ندارد که اگر کسی خواست از اقلام کالابرگ خریداری کند دچار مشکل شود. حتی در روستاهای کوچک این امکان فراهم و دسترسی برای آحاد مختلف دهک‌های هفتگانه فراهم شده است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
آتش‌سوزی در انبار خیابان سعدی بدون تلفات مهار شد
گزارش تصویری | روز باشکوه پایتخت
افت بهای نفت در پی افزایش تولید اوپک‌پلاس
ادعای روزنامه پاکستانی در مورد دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا
تحریم‌های تازه لندن علیه روسیه
آماده‌سازی ناوگان ویژه برای انتقال زائران به قم و مشهد
ذوالقدر: یک معادله جدید در تهران شکل گرفت
ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد!
گزارش تصویری | از بزرگترین تشییع تاریخ
وزیر دفاع پیشین انگلیس: ایران بعد از جنگ، قدرتمندتر شده است
نذر خدمت در مراسم تشییع ؛ موکب های دریا سالار شهید علی شمخانی
ترافیک نیمه‌سنگین در 6 محور مواصلاتی کشور
سند محکم ایران برای پیگرد قضایی صهیونیست قاتل
عارف: تنبیه قاتلین رهبر شهید مطالبه برحق ملت و تکلیف حاکمیتی است
هشدار نبیه بری درباره طرح‌های اسرائیل در جنوب لبنان
آماده‌سازی گسترده آب‌رسانی در مسیر تشییع در قم
ازسرگیری دوباره پروازهای تهران از فردا صبح
حضور گسترده رسانه‌های روس در آیین وداع
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید در قم اعلام شد
نتانیاهو: ترکیه نباید جنگنده‌های اف-35 دریافت کند
واکنش خبرنگار آمریکایی به مراسم تشییع رهبر شهید
پیام تبریک سرلشکر علی عبداللهی به محسنی اژه‌ای
خدمت‌رسانی اورژانس به 14 هزار و 168 نفر در مراسم تشییع
انتقاد تند مقام اتحادیه اروپا از دخالت سیاست در فوتبال
معتمدیان: تشییع رهبر شهید در حافظه تاریخی ایران ماندگار شد
رسانه های جهان از تشییع میلیونی پیکر رهبر شهید چه گفتند؟
شورش خونین در زندان سریلانکا؛ 25 کشته و حدود 100 زخمی
هشدار هواشناسی؛ افزایش دما و وزش باد شدید در تهران
زلزله در پرسپولیس؛ 4 ستاره در لیست مازاد تارتار + اسامی بازیکنان
بدرقه‌ای که تاریخ ساز شد؛ از دماوند تا آزادی، سیلِ خروشانِ ملت برای آخرین دیدار شتافتند
جدول گلزنان جام جهانی 2026؛ هالند و هری کین به صدر نزدیک شدند
کشف جسد زن جوان در جاده گنجنامه
تصادف زنجیره‌ای در لهستان؛ اتوبوس پس از برخورد وارد زیرگذر شد
پیشنهاد طعنه‌آمیز سرمربی انگلیس برای زنگ زدن هری کین به ترامپ!
چهارمین کارت قرمز تاریخ انگلیس در جام جهانی؛ صعود با چاشنی جنجال
آزمایش موشکی چین از زیردریایی هسته‌ای
پرواز تجاری تاکسی‌های پرنده نزدیک‌تر شد
ظریف: بزرگ‌ترین سرمایه راهبردی ایران، مردم هستند
گام ملی برای اداره غزه؛ استعفا در رأس کمیته اضطراری و واگذاری کامل اختیارات
خروش ایران،از دماوند تا آزادی؛ در امتداد بدرقه‌ای بی‌پایان
زمان انتخاب واحد تابستان دانشگاه فرهنگیان 1405 اعلام شد
عاشورا؛ مکتب جهاد تبیین
مقام پاکستانی؛ آمریکا و اسرائیل در برابر این حضور تحقیر شدند
اتحاد مردم در سوگ رهبر شهید، پیام اقتدار ایران را مخابره کرد
بازی خطرناک ناتو با واقعیت های تنگه هرمز
قدردانی سفیر ایران از پاکستان بابت حضور در مراسم ادای احترام به پیکر امام شهید
رئیس اتحادیه نویسندگان اوراسیا: آمریکا با دروغ به ایران تجاوز می‌کند
هشدار صنعا به ریاض درباره پیامدهای هرگونه اقدام علیه یمن
تدارک گسترده عراق برای مراسم بدرقه قائد شهید امت
آخرین وضعیت ظرفیت قطارهای تهران–قم برای مراسم تشییع رهبر شهید